Två dagars!

Hej på er! Det var längesen. Jag kom helt av mig, hade ju tänkt blogga här lite mer ofta då jag faktiskt rider hela en dag i veckan 😉 Men jag rider på fredagar. På fredagar är vi allt som oftast inbjudna på tacofredag ungefär en timma efter att vi är klara i stallet. Ska jag blogga om träningen gör jag gärna det när jag har allt färskt i huvudet.

Jag gillar att blogga om träningen för då får jag tänka igenom allt en gång till. Vad hände? Hur gjorde jag då? Vad kunde jag gjort annorlunda? Hur var känslan? Sådant tycker jag är utvecklande att tänka igenom efter träningen.

Idag red jag Justice och ska även göra imorgon, det är alltid kul och nyttigt att rida två dagar i rad. Då kan jag fortsätta med det jag vill jobba vidare med och hitta den där känslan lite tidigare i passet kanske. Hur gick det idag då? Jo, jag jobbade med följande:

  • Att Justice inte ska bli kort i halsen. Jag jobbade med att få honom mjukare i sidorna. Inte hasta iväg för då är det lätt hänt att man börjar bromsa = Justice blir lite kort i halsen. Alltså – rund i sidorna – vila lite på steget – lätta i fronten utan att öka tempot.

 

  • Att han skulle sakta av från galopp till skritt precis i det språnget jag vill. Inte när han själv känner att det är läge. Hur gjorde jag då? Jag samlade upp galoppen, som om jag skulle sakta av, istället för att sakta av till skritt red jag på framåt i galopp igen. Ibland har han en tendens till att själv välja tempo, så jag fick vara noga med att han var lyhörd för vilket tempo jag ville att han skulle gå i. Justice ville ibland krumma ihop sig lite i den samlade galoppen, då gav jag honom signal att ta för sig framåt. När jag sedan kände att han lyssnade på mina signaler så förberedde jag och saktade av. Och berömde såklart!

Jag är jättenöjd med dagens arbete och ser fram emot att fortsätta jobbet imorgon 🙂

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *