Fick till ett bra pass!

I fredags red jag Justice igen och fick till ett finfint pass som jag tänkte dela med mig av. Jag kallar mig numer ”gästbloggare” här och lär titta in och skriva så länge chefen tycker det är okej 😉 (Emma)!

Justice var pigg som en lärka i fredags och när jag kortade tyglarna började han småtrava. Montana reds samtidigt av Hannah och även han var på tårna. Så roligt med energi i pållarna.

Han var fin i höger varv men något sned i vänstervarvet. Sådär svårt att förklara hur jag menar, det var bara en känsla att han inte var lika jämn i ställning och böjning i det varvet. Hur gjorde jag då, jo:

  • Red öppna till höger där jag ställde om och rundade honom till vänster. Lösningen fungerade bra!
  • Fortsatte med ganska så tvära (en definitionsfråga) slutor till vänster för att gymnastisera honom. Mjuk i sidan och korsa över till vänster.
  • Kortare sekvenser av förvänd galopp där jag kollade av att han var mjuk i båda sidor. Alltså att jag i tex vänster galopp kunde ställa över lite lätt till höger.

Med lite gymnastiska övningar blev han klart jämnare i sidorna och galoppen var superfin!

Häromveckan red jag även Montana! Alltid en ära att sitta upp på honom 🙂

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *