Snart maj!

Det är ju helt otroligt. Det är snart maj, galet och underbart!  Igår var jag på Grava-Rud och trimmade ponnyerna. Det har kommit upp speglar i ridhuset så Hannah valde att vi skulle rida där. Jag red Montana först, Hannah startade med Elton och sedan bytte vi efter 20-30 minuter ungefär.

Montana jobbade jag en hel del i galopp igår. Till en början (efter uppvärmningen) tyckte jag att han behövde bli lite mer aktiv bak och sedan arbeta lite mer över ryggen. De gånger han är lite för oaktiv bak, släpper han ryggen lite och blir så lite fyrtaktig i galoppen. Det funkar allra bäst när han får gå lite rund i formen och sedan jobbar jag med lite små växlingar i steglängd. Han är så fin att rida Montana, tänk om alla pållar vore som honom. Hannah berättade att Montana hade trampat bakåt i halten i uppridningarna, så jag gjorde detta några gånger. Det gick bra! Hannah var väldigt nöjd med honom när hon satt upp efteråt, så det var skoj.

Elton var ju helt fantastisk sist jag red, han var bra även igår men kanske inte riktigt lika super som sist (då är jag lite sträng kanske). När jag red Elton hade jag ganska mycket fokus på Hannah och Montana så jag gjorde så gott jag kunde 😉 Elton vill jag ju ha mjuk i den höga fina formen. Han är lite åt det starka hållet så för att få honom att lägga vikt på rätt ställe och lätta lite i fronten brukar vi göra många övergångar. Galopp till skritt och tvärtom fungerar mycket bra!

Om det var någon som gjorde min dag igår så var det Rainy. Han gör sådana framsteg just nu och igår fick han määängder av beröm. Han är mjukare, bärigare och lyssnar riktigt bra för hjälperna. Det var himla kul att rida honom igår. Med honom gör jag lite öppnor, skänkelvikningar och i galoppen gjorde jag inga svåra moment. Där vill jag ha honom följsam och mjuk!
  
  
  
/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *