Hemma från Lidköping!

Nu har jag landat hemma i Karlstad. Det är alltid både skönt och lite tråkigt på ett sätt att komma hem till vardagen. När man är på meeting lever man i en liten bubbla, allt fokus på det jag älskar allra mest, HÄST. Mata, promenera, putsa, mocka, rykta, rida, tävla, äta, sova. Haha! Dessutom träffar man väldigt trevligt folk och denna helgen har jag sett oerhört många fina ekipage.

Jag åkte ner med Emma och Erik i fredags. Emma och Erik i en bil och jag ensam med Arras bakom. Väl nere var det ju fler värmlänningar på plats. Jag delade boende med Hanna Walfridsson och hennes hästskötare Julia. Syrran var ner och såg båda ritterna, pappa kom ner idag och såg till att jag fick hjälp med packning och mockning.

Hur gick det nu då? Ja jag har ju redan skrivit om första ritten. Jag startar redan nästa helg igen så jag får trimma på piaffen under veckan så att jag kan se till att få över 60% i IB, det vore himla kul. Det var inte långt borta och får vi till piafferna lite bättre så är jag säkerligen över den gränsen.

Jag red ettan idag och Arras kändes pigg och fin på framridningen. Saken är den när jag ”luras” lite och han känns fräsch, då sätter jag lite för dåligt med tryck och det blir lite platt. Det blev lite platt och pluttigt idag inne på banan. Jag hade behövt sätta honom mer över bakbenen och höja fronten för att få bättre poäng rakt igenom. Det blev mjukt och prydligt men det där lilla extra vi måste få till på den här nivån saknades lite idag. Jag måste också säga att nivån på ekipagen var fantastisk.

Vi landade på 64,21% idag, ungefär 1% upp till placering. På Strömsholm skulle man ha dryga 67% för placering men känslan var att de låg lite lägre idag. Då red jag på 65,6% men jag upplevde inte att den ritten var bättre än den vi gjorde idag. Jag hade nog trott och hoppats på någon procent till. När jag är iväg på stora meetings så önskar jag att vi hade lite mer luft under fötterna på Arras, lite mer mekanik… lite mer gratis alltså.

Jag ska dock vara glad och tacksam över att jag är där jag är och får starta de klasserna, men ni vet att tävlingsmänniskan i mig vill ju ha lite mer. Känner ni igen er? 😛 Haha. Jag hoppas på att Arras gillar underlaget på Hammarö och att vi kan ha pigga ben, spänst och luft under våra vingar nästa helg.

Jag älskar att vi ska tävla till helgen redan. På´t igen!!

IMG_4598Vacker som en dag och i mina ögon…bäst i världen <3

IMG_4623Julia, Hanna, Syrran. Fint stöd både innan och efter ritten! Hanna som kom femma idag i Intermediairen med dryga 65,7%. Mia Stockesjö med Vikking red på 64,29%.

/Maria

 

2 reaktioner på ”Hemma från Lidköping!”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Elin skriver:

  Jag tycker det är helt fantstiskt att du tränat och tävlat Arras själv upp till denna nivå. Visst kan man väl önska mer gångarter(gör nog alla) men med en lydig häst, korrekt ritt och fin sits kommer man mycket långt(titta på dig själv) 🙂
  Kör hårt och lycka till nästa helg!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 dressyrsnack skriver:

   Vad gullig du är! Ja det är häftigt att ha gjort jobbet själv och att vi lärt oss tillsammans. Jag hade inte gjort ett enda galoppombyte innan vi provade första gången! Man kommer absolut långt ändå ändå och det är ju riktigt roligt 🙂

   Tack så mycket!! Kram

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *