Nu blev det vinter!!

Det slutar aldrig snöa här i Karlstad. Det snöade hela dagen igår och har gjort även idag. Det är världens vitaste vinterlandskap utanför fönstret!

Jag hade tänkt att rida ut eller rida på utebanan idag men det toksnöade. Vi gjorde ett försök men Arras gick med huvudet på sniskan mellan frambenen och var inte nöjd alls med snöflingorna som snöade rakt i in hjärnan på honom 😉 Jag gick in i ridhuset och tänkte att det är bättre att han får röra på sig än att stå tvärstilla i en hage och sedan lika still i boxen resten av dygnet. Han var pigg idag farbrorn!

Vi har svårigheter med vänstersidan för tillfället och hade det även i måndags när jag red för Anki. Det är teknik att få till den där snedheten, det handlar om millimetrar känns det som. Han känns hela tiden ganska bra, men det är när man ska rida en mindre volt till vänster, eller göra en vänstersluta och liknande som det känns extra väl. Han välter in vänsterbogen och ställer inte sådär lätt och smidigt i vänster sida, jag tänker främst bakom nacken/ganaschen. I höger sida känns det väldigt lätt och självklart.

Idag red jag ett ganska lätt pass men fokuserade helt på vårt lilla problem. Detta betyder inte att jag bara red i vänster varv, jag jobbade med denna snedhet även i höger varv. När jag red i höger varv gjorde vi en lätt förvänd sluta. Jag rider då in i en öppna till höger men ställer om Arras till vänster. Den övningen var superbra för Arras idag. Jag fick se till så att han inte blev för böjd och sned i kroppen, jag ville ha kontroll på alla kroppsdelar under mig och en lätt ställning och böjning till vänster.

Svårt som tusan! Vänstersidan brukar vara svårare i perioder och idag var det lite extra svårt! Imorgon, om det är någorlunda uppehåll så ska vi ut i snön, wihoo!

Bilden är inte från idag men det har kommit ungefär såhär mycket snö!

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *