Svar på lite frågor!

Hur mycket tävlade ni under er gymnasietid? Är nämligen rädd att jag varken kommer ha pengar och tid då jag ska flytta med hästen och måste betala stallhyra…

Emma: Jag tävlade nog ”vanligt” mycket under min gymnasietid. Nu bodde jag ju hemma och hade enormt snälla föräldrar som ställde upp ekonomiskt och att köra runt på mig och pållen… Jag vill tro att jag betalade lite själv med mitt studiebidrag, men det kan vara önsketänkande. 😉 Det var så längesen att jag inte kommer ihåg!

Maria: Jag bodde också hemma och hade föräldrar som betalade, snälla som de är. Jag tävlade en hel del då jag hade en ponny som jag tävlade upp till FEI med. Vi köpte Arras när jag gick sista året på gymnasiet så då tävlade jag också en del.

skc3a5ne-023 Pållen Albert som jag hade en del av min gymnasietid

Hur lär ni in program? Har ni något tips?
Grattis också till alla fina resultat, ni är båda grymt inspirerande och det är riktigt kul att följa er! :)

Tack så mycket! 🙂
Emma:
Jag läser igenom programmet och kollar på det på Stallbacken.com. När jag tror att jag kan det, så säger jag det högt för mig själv, samtidigt som jag håller koll på att det blir rätt. Sen brukar jag alltid rida igenom nya program innan tävlingsstart.

En annan bra grej som även är bra mental uppladdning (åtminstone för mig), är att blunda och tänka sig att man rider hela programmet. Att man gör alla hörnpasseringar, halvhalter och att det går helt perfekt, enligt planen, samt såklart att man vinner med nytt svenskt rekord! 😛

Maria: Jag gör samma som Emma 🙂

Hur utbildade var era hästar när ni köpte dem?

Mini var inte inriden, men hon hade haft sadel och träns på sig.

Arras var grundriden och startklar Lätt B

Har ni själva ridit in någon häst?

Emma: Jag har ridit in ganska så många hästar, dels Mini då, men sen har jag även arbetad med främst oinridna unghästar under nästan 3 års tid.

Maria: Jag har aldrig ridit in någon häst från början

Vilken är största anledningen till erat tävlande?

Emma: Att det är så himlans kul! Jag gillar allt runt omkring tävlandet, från förberedelser till att komma tillbaka till stallet igen. Placeringar är bara en bonus, huvudsaken för mig är att det känns bra.

Maria: Jag tycker som Emma att det är himla kul, och jag behöver tävlingarna för att det motiverar mig extremt mycket!

Hur såg eran häst och ridsituation ut när ni var yngre?

Emma: Började rida på ridskola i 3-årsåldern, började tävla med ridskoleponnysar när jag var 8 år, första egna ponnyn vid 11 år.

Maria: Jag började rida på lektion när jag var ungefär 5-6 år tror jag. Jag, syrran och mamma skaffade en häst när jag var 7 år.
Kram och lycka till med kommande framgångar
Tack! 🙂

Vem/ vilka är er största förebild inom hästsporten? Och till Emma, fantiserar du om en Mini-bäbis nån gång i framtiden? Vilken pappa skulle den ha om du fick välja fritt? :D

Emma: Vår tränare Anki är helt klart en av mina förebilder! Om man ska se till eliten, så är det nog (just nu) Charlotte Dujardin och Carl Hester. Främst för deras mjuka ridning och deras fina hästhållning!
Självklart drömmer jag om en Mini-bäbis, och om jag får välja så skulle pappan heta Ampére, Sezuan (- de lösa benbitarna) eller Damon Hill.

Jag undrar hur ni gör/gjorde när ni pluggade på universitet/högskola med häst och jobb samtidigt?

Emma: Kände att jag kunde svara på den, eftersom jag är i den sitsen nu! Jag pluggar 100%, dagtid, jobbar 22% (var tredje helg, fredag-söndag) plus extra när det hinns med. Jag är hos Mini praktiskt taget varje dag, rider ca 6 dagar i veckan. Jag bor i en etta, relativt centralt, och jag betalar allt själv. Det är tufft, men det går! Allt (!) handlar om prioriteringar! Jag köper inte mängder av kläder, eller går på krogen varje helg. Men även om jag lever efter en stram budget, så kan jag unna mig saker ibland. Och även spara en slant. Nu har jag både studielånet och tilläggslånet, så det är klart – jag kommer ha studieskulder tills jag fyller 108 ungefär. 😉
Men det var ett krav som jag sa till mig själv när jag började läsa – det får inte gå ut över hästen! Det är värt för mycket för mig. Efter ett år funkar det fortfarande bra, så jag hoppas att det kommer göra det i två år till!

20140421-170527.jpgJag skulle offra mycket för den hästen!

/Emma & Maria på ett hörn!

2 reaktioner på ”Svar på lite frågor!”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Pernilla Nyman skriver:

  Åh kärlek!! Det är då man lyckas 😀

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 dressyrsnack skriver:

   Ja, det tror jag med! 🙂 /Emma

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *