Morgonridning

På torsdagar kan jag ju rida innan jobbet, om inte det är några möten inlagda, men som oftast brukar det gå. Jag har sagt det förr, det är ju så himlans skönt att ha ridit innan jobbet. Då slipper man känna sig stressad i slutet på arbetsdagen och man kan med lugn och ro avsluta det man behöver innan det är dags att rulla hemåt.

Idag red jag i ridhuset, det var en hel del pinnar och annat utlagt så det fick bli lite kringelikrok-ridning. Vi passade på att trava över några bommar, något jag borde göra oftare. Men oftast rider jag i ett litet tält men 6 andra ekipage och då blir det svårt att samsas om utrymmet. Häromdagen när jag skulle rida för Anki var vi 7 ekipage i tältet (!) Helt galet.

Hur som helst. Det här blir mitt sista pass innan måndag, eftersom jag ska åka till Göteborg imorgon och komma hem söndag kväll. Jag satte på kandaret och tycker att Arras går bra på det nu. Han lägger sig i ett fint stöd och känns ganska stabil med munnen. Ibland blir han lite ”fibblig” när jag ska börja med passagen och piaffen, och då släpper oftast samverkan – bakben – fram till hand. Då får jag driva på lite kvickt fram till en stadig hand.

Jag red ett vanligt pass där jag kollade rakriktningen och att det även känns som att bakbenen hela tiden är med mig när jag gör övergångarna på de raka linjerna. Jag växlade mellan liten trav, när han väntar och känns mjuk där, kan jag lägga på lite tempo. Men inte så att han rinner iväg… Då får jag snabbt ta min halvhalt igen.

Jag lade in piaff och passage lite här och där. Det jag måste tänka på nu är att han verkligen ska göra övergången vid en viss bokstav. Det får inte ta 10 meter för mig att få till dessa svåra rörelser. Så skärpning där för min del! När jag ska rida programmet kan inte han välja själv, då gäller det att han lyssnar direkt på mina signaler ju.

Jag provade även att göra byten i varje och lade först in 1-2 – ett galoppsprång emellan och sedan 1-2 – ett galoppsprång emellan och 1-2 igen. Sådär höll jag på ett litet tag och då flyter det på bättre när jag sedan fortsätter med ettorna, idag gjorde vi 6 stycken iallafall, men gjorde inte så många försök att göra så många vi mäktade med!

IMG_0388

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *