Måndag och tisdag!

Igår red jag för Anki och hade världens magbesvär. Jag kände det precis innan jag skulle börja (5 minuter innan träningens starttid). Då hade jag ridit fram ungefär 25 minuter. Jag börjar tänka att det här kommer gå åt skogen, jag kan rida med hög feber och andra krämpor, men med magras och spyfärdig till råga på allt, då är man inte så kaxig.

Jag hängde i och gjorde så gott det gick, jag ville inte avbryta mina 30 minuter, just eftersom jag bara har den korta stunden. När jag hoppade av efter lektionen kastade jag Arras åt Christine, vimelkantig och vit i ansiktet sprang jag till toaletten och hängde sedan där i 1 timma (lyckades smita ut en kortis och se till att Arras kom in i boxen). Snälla Christine fick skritta av, sedan kom mamma till undsättning och fixade resten. Jag åkte hem efter ett tag och åt inget mer den dagen. (Orsak = känslig mage och förmodligen ätit något knas).

Nog om min mage. Hur gick Arras då? Jo, mycket bättre än för en vecka sedan. Jag har varit supernoga senaste veckan. Jag har krävt mer samling, mer energi. Jag har krävt att han ska vara lätt att ändra och detta har gett ett riktigt bra resultat. Arras var jättefin och vi fick beröm redan från start!

Vi övade checkade av vissa saker igår, vi tittade på någon sluta som såg bra ut. Arras var fin i munnen, bra i kontakten. Vi kollade av att jag kunde flytta honom på en liten volt i galopp med tagen bakdel, utan att han krympe galoppen och det gick också fint. Det jag får tänka på där är att höja formen något i vänstergaloppen och se till så att han höjer hela vänster framparti bättre, alltså, in med den bogen och upp mot yttertygeln med luftiga språng. Vi gick sedan in mot piruetter och det kändes också bra.

Ganska direkt kollade vi passagen. Arras måste där ha lite mer energi, när Anki gick snett bakom kändes det riktigt fint och hon behövde bara gå där en kort stund, för sedan fattade han galoppen. Vi piaffade lite också, för att sedan gå upp i passage och det får vi öva lite mer på så att han hittar rätt i timing och teknik.

Anki sade till mig att det är viktigt att jag får det svaret jag vill ha utan att behöva ta i för mycket när jag driver. Jag ska alltså få rätt gensvar i förhållande till hur mycket jag driver. Har ni tänkt på det? Värt att tänka på… Man vill ju att hästarna ska reagera snabb, och man vill inte behöva ge för stora hjälper.

Idag tömkörde jag honom i 30 minuter!

20140128-190650.jpg

/Maria

En reaktion på ”Måndag och tisdag!”

  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Görel skriver:

    Fy faen va vidrigt, imponerande självdisciplin måste jag säga 🙁

    Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *