Snabbare!

Idag har jag ridit Arras och Elton. Arras började jag med. Han vill jag få mer lättändrad och snabbare/kvickare i sina små ben. Jag värmde upp som vanligt och flyttade honom sedan på  3/4-linjen i öppna. Det märks så väl när han spjärnar emot lite i kroppen, det går inte lika  lätt som jag vill. Då får jag vara bestämd och be honom att flytta sig kvickare för mina hjälper och han ska lätt gå att ändra, från öppna, till förvänd sluta, tillbaka till öppna och in i en sluta. Lätt och smidigt, snabba ändringar och utan protester. Det blev bättre och bättre, men imorgon ska jag jobba vidare med smidigheten och snabbare svar för mina hjälper.

Jag märker också tydligt att han inte är helt rak och jämn när jag börjar med bytena i varje. När han inte ligger helt rätt, så kränger han. Jag fick då se till att bogarna hamnade på plats, att han bytte rakt fram, lika mycket på båda tyglarna och inget krängande. Det blev också bättre efterhand. Jag väljer att lägga bytena rakt fram mot spegeln för då ser jag om han inte är spikrak.

Vi jobbar vidare imorgon!

Elton var det dags för efter Arras och när jag kortade tyglarna i högervarvet såg jag lite för mycket av Eltons vänsteröga. Han var alltså inte helt rak där. Jag ställde igenom till höger och insåg då att jag måste fånga upp vänstersidan, annars vart han fortsatt sned. I trav kändes det okej. Jag fick korta ihop honom lite och lossa honom så att han blev lite mjukare i sidorna. Det som fungerade bra var att rida honom i förvänd galopp, vänstergalopp i högervarvet och ställa honom till höger!

I galoppen ville han studsa upp med rumpen och gärna bli lägre i form än vad jag tyckte var okej. Jag fick driva på honom framåt och höja fronten en del. Det räcker inte med att bara höja handen där, jag måste aktivera bak och se till att han fördelar om vikten! Om jag bara höjer handen så bromsar han istället, jag vill ju att han tar för sig uppåt – framåt och även att han ska vara mjuk och fin där uppe. Det blev helt klart bättre efter hand!

IMG_0846 IMG_0841/Maria

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *