Måste bli bättre på…

Något som jag måste bli bättre på och som jag tänker på varje ridpass (många gånger under passet), är att jag måste stänga mina händer.

Så fort jag inte har tummen som högsta punkt så öppnar jag handen något. Fy på mig, jag måste vinkla mina händer och stänga mina händer. 

Det är mycket som har blivit bättre sedan jag började rida med spö mellan händerna, Arras grejar inte lika mycket med munnen, jag har blivit mer stadig i mina händer (Arras vill att jag hela tiden grejar med mina händer, och är tekniskt väldigt svår), men det är ändå mycket kvar att jobba på!

/Maria

2 reaktioner på ”Måste bli bättre på…”

 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Elin skriver:

  Jag har i alla år fått påpekande från mina tränare/ridlärare att jag inte har stängd hand när jag rider. Men så träffade jag en person som sa att det är traditionen inom ”tysk dressyrridning” att rida med helt stängd hand men att man inom klassisk (fransk?) dressyr rider med halvöppen hand för att själv vara känsligare o mindre hård i handen. (Och det är precis så jag har känt – att jag blir rörligare o kändligare i handen när jag inte har den helt stängd.) Så nu rider jag med halvöppen hand med gott samvete o både jag och hästen trivs. Att ha handen stilla o tummen som högsta punkt är ju någonting annat och det tragglar jag också med.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 dressyrsnack skriver:

   Jag märker stor skillnad på Arras när jag håller min hand stängd, nu menar inte jag att jag ska bli stum och hård i min hand, men att jag måste sluta om tygeln bättre. Det gör jag mer naturligt när tummen blir högsta punkt och händerna hamnar i korrekt läge. Arras blir mer stadig med huvudet och blir bättre i sin mun (inte lika joxig), så jag fortsätter att jobba på detta, samtidigt som jag vill vara mjuk och flexibel!

   /Maria

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *