Arras tar täten

Jaha, som vanligt så är det ösregn på tvären, höjden och längden den dagen jag planerar att rida ut. Arras fick snällt finna sig i att springa några varv i ridhuset igen eftersom jag annars hade fått torka all utrustning med hårtork för att den inte skulle mögla i skåpet.

Arras börjar som vanligt med att försöka köra lite ponnystyle med rak hals rätt upp. Till tröst för mig så gör Arras så här med alla som inte är hans vanliga Maria, i alla fall enligt Emma A (kanske hon bara var snäll mot mig som sa det). Men som tur är varar inte detta tillstånd mer än ett par sekunder. 🙂 Sen är det bara att köra på.  Som vanligt är det mycket svårare att rida andra dagen tycker jag. Speciellt när jag själv har haft ett så långt uppehåll från ridning på det här  sättet, nästan 5 år :O, men jag vet ju vad jag borde rätta till och hur det ska kännas. Det är desto svårare att få till det…. as always….speciellt eftersom Arras är riden av en superduktigt teknisk ryttare och jag tror att Maria är väldigt noggrann. Så Arras har ungefär 10 m på sig att komma undan varje gång innan min kropp hinner reagera. Gött tycker han, och tar gärna tillfället i akt att smygöka och bita lite extra i bettet. Gött tycker jag att få rida på en så fin och duktig häst som jag aldrig behöver fundera på om han förstår eller inte. Desto värre för Maria som ska återta Arras till sin välridna pålle igen 🙂

Idag blir det en uteritt tillsammans med Tina och Aqua. Vi hoppas på bättre väder och lagom långa stoppsträckor.

 

Passar också på att tacka Malin, Anna och Sabina för väldigt bra julklappshoppning igår!!! Det är jättekul att det ordnas något som alla kan vara med på. Nej, det var alltså inte jag som deltog utan Thea som fick ”hoppa” ett varv på Labolina. Jag överlåter hoppgrenen med varm hand åt henne. Själv har jag tagit mig över och förbi den åldern då tanken på att hoppa ett hinder frivilligt fanns. Jag har  nu mycket större förståelse för alla ”äldre elever” som jag förr i tiden hade på ridskolan och som fasade för hopplektionerna eftersom en bom på marken kan verka väldigt hög…

Hej hopp!

JOHANNA N


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *