Så vacker…

Jag tänkte nog inte så mycket på det när jag provred Lalle, men oj vilken vacker häst han är!

Hur fin? ?

Igår red jag samtidigt som Maria red på Hannahs ponny Rolf. Jag longerade lite innan då han hade vilat i två dagar, så det blev lite brall och stoj, men han höll sig ändå på mattan. Själva ridningen började inte så jättebra. Jag vågade inte riktigt trycka på honom framåt utan blev lite bromsande och avvaktande – helt fel på en unghäst jag vet! Jag blev så arg på mig själv, men mitt självförtroende har fått sig en rejäl törn, trots att inget egentligen har hänt med vare sig Fiffi eller någon annan häst jag ridit. (Har jag blitt gammal?!)

Hur som, så red jag på och sen släppte spärren efter ett tag, Lalle började frusta och jag började driva. Jag avslutade passet med några galoppfattningar åt båda hållen, och det kändes tryggt och bra.

Idag red jag igen, den här gången var jag helt själv i stallet och då i ridhuset med. Jag valde att inte longera innan (han är inte riktigt van att man gör det och funderar nog på vad vi sysslar med! ?), utan hoppade upp efter framskrittningen. En bra grej med Lalle är att han är väldigt van vid att man sitter upp med pall, och står som ett ljus då! Jag hade innan bestämt mig för att inte vara så mjäkig och oj vad mycket bättre det gick då! Vi travade på friskt framåt från start och Lalle kände sig nog mycket tryggare med det. Vi tränade lite galoppfattningar och avbrott, och det gick bra!

Så himla härligt att kunna fixa iordning honom ensam inne i stallet, när de andra är ute i hagen, kunna rida helt själv utan att vara beroende av att andra ska kunna hjälpa till. Sen är det alltid bra att ha någon på backen som kan säga till mig att rida på mer fram och så, men det känns bra att det faktiskt går ändå!

Vi har en liten inkörningsperiod Lalle och jag, men det kommer bli bra i slutänden! ??

En bild från provridningen!

Välkommen Lanvin OC!

Nu börjar en ny resa! I fredags kom min nya stjärna! Lanvin OC, kallad Lalle, är en 3-årig valack e: Heston for U – San Remo. Jag hade ju tänkt mig en något äldre häst nu, men jag föll direkt för denna charmiga individ. Han är riden sedan i våras, och har inte gått något treårstest. Däremot är han både uteriden själv, lite hoppad och riden både i ridhus och utebana, så han har allt hunnit med en del. En cool kille, men som ändå är lite vaken.

Jag var och provred honom i Falkenberg för några veckor sedan och hade då bett om att få vara med och göra iordning honom. Just hanteringsbiten kändes väldigt viktigt för mig, så när vi kom dit var Lalle fortfarande i hagen. Men han var så snäll och totalt okomplicerad att ha och göra med, så redan där fick han mig lite på fall! 😉

Ridningen gick också bra, efter ridpasset skrittade vi ut en sväng i västkustsblåsten – som inte påverkade Lalle nämnvärt! Jag bestämde mig relativt snabbt och i förra veckan besiktigas han och kom sedan som sagt i fredags!

Han bodde in sig väldigt snabbt och är redan bästis med nya haggrannen Lennart, de står och drar varandra i grimmorna dagarna i ända.
Jag hoppade upp och red premiärpasset hemma i söndags, och med tanke på att precis allt är nytt för honom och att han hade vilat i en vecka, så skötte han sig super. (Ett litet klipp finns på vår Instagramsida; Dressyrsnack) Tanken är att jag rider lite fler, kortare pass nu i början, så vi lär känna varandra ordentligt, innan han får vintervila. Om några månader är han 4 år och vi får se vad vi har för mål då!

För första gången på 18 år har jag en valack, och för första gången någonsin har jag en fux! Hoppas på att det blir en bra kombo! Jag hoppas att vi får många roliga år framöver, jag och Lalle!