Semester!!!

Nu har jag äntligen vaknat till liv efter sista jobbnatten och går nu på en efterlängtad semester i 4 veckor! Mitt första år som sjuksköterska är avverkat, ett fantastiskt roligt och lärorikt sådant! Nu ska jag bara lata mig, umgås med Mini och mina vänner. Och sambo såklart! 🙂 Vi har en trip till Stockholm inplanerat, min ena bror med familj bor där. Sen ska vi till Mallorca sista semesterveckan, då är tanken att jag ska våga sätta mig på ett flygplan inte bara en, utan två gånger (om jag vill komma hem…). Jag har blivit löjligt flygrädd på senare år, säkert för att jag är så himla ovan att flyga, har bara gjort det fyra gånger innan. Tips för att lindra flygrädsla?!

Mini har fått springa sin andra träning för Anki. En träning där Anki började med att fråga hur lång igångsättningsperiod jag har planerat, varav jag svarade ”typ för alltid?”. Lite så har det varit, jag vågar inte riktigt ta nästa steg och puscha på henne mer. Men nu tyckte Anki att vi nog kunde börja med lite mer samling, ändring av form och att länga på passet lite (utan att tumma på skrittpauser såklart!). Jag håller definitivt med! Nu har Mini varit igång sedan i mitten av april och sedan i början av juni har vi ridit lite mer ”på riktigt”.

VI provade att höja upp formen lite, alltså att driva in bakbenen mer mot handen för att få mer vikt där. Mini kändes stundtals riktigt fin, och arbetade på så himla bra! Hon orkar inte så länge av förklarliga skäl, men det känns som vi är på gång. Dagen efter fick hon skritta ut i skogen och klättra, jag har hittat en liten skogsstig där vi brukar klättra 10 gånger upp och ned.

Igår red jag ett pass i ridhuset igen, och med samma tänk som i måndags. Hon kändes så himla fin! Bästa passet på länge där hon var lite mer ihop i kroppen, men ändå var så lätt och fin i handen. Tänk om det kan hålla i sig nu! 😀 Vi fortsätter såklart att rida varierat, något jag har blivit så mycket bättre på. Olika underlag, backträning, vattenträning och gå över bommar. Jag tror Mini trivs med det också!

Se vad fina bilder det blir med iPhone 7+? Så roligt att fota med mobilen nu!

Mini älskar att plaska!

Bästa ridvägarna!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Vi kan ha världens bästa ridvägar! ?

Idag körde vi intervallträning på rakbanan som finns ca 15 minuters promenad från stallet. Mini blev sjösvett och riktigt trött! Det märks att orken inte finns där, men detta är också första gången vi har galopptränat så mycket sedan skadan. Men det är dags att komma i form nu! ?

Dagarna går!

Jag jobbar otroligt intensivt in i det sista nu innan semestern. Jag förstår inte riktigt, men det känns som att jag jobbar mycket mer än mina kollegor som också gör heltid..? Trots att vi lägger egna schema så verkar jag jobba typ varenda dag! ? Nu väntar helgjobb, sen två veckor natt sen fyra (4!) veckors semester!! Förra sommaren hade jag ingen ledighet i och med att det var min första sommar efter examen, men nu är det min tur! ? Inte mycket står på schemat mer än en utlandssemester och eventuellt en trip till Göteborg och EM!

Mini tränas på, första träningen för Anki gjordes förra veckan. Det var jättekul och vi fick lite tips hur vi ska arbeta upp oss framöver. Mini har tappat mycket styrka och muskler (men bildat ett beskyddande fettlager..), det känns att hon är svag och det är en helt ny känsla för mig. Jag tycker hon är halt hela tiden, när det i själva verket är styrkan som saknas, det blir liksom en slingrig känsla istället.

Styrketräning är det som gäller, vi försöker variera träningen med backintervaller och bommar. Men det gör lite ont i hjärtat när jag ser hennes omusklade rumpa och hals ??. Gäller bara att skynda långsamt, bygga en bra grund och komma tillbaka starkare än någonsin! ?

Alltså magen…..

Vi kör även vattenträning! Tydligen har jag övat på volter? Ser ganska jämna ut tycker jag! ?

Mot Klarälven!!

Så här trött blev Mini efter Ankiträningen. Helt slut!

NM-guld!

Stallet har fått en nybliven guldmedaljör under helgen! Hannah och Montana ingick nämligen i det vinnande c-ponnylaget på Nordiska mästerskapen som gick på Hammarö under helgen. Så himla roligt och Hannah gjorde 3 fina ritter under mästerskapet, vi var ute och såg dem igår när de red den individuella starten och kom på en fin 7:e plats.

Det var fina arrangemang som vanligt ute på hästviken, får ni någon gång chansen att åka dit – gör det!

Under lagklassen, en ritt som gav drygt 68%! Hannah – spexarn! 😉
Dessa tre bilder är tagna av Andrea Blixt

Emma är nästan alltid med när ärevarvet ska springas, Montana blir – trots sin ålder – extremt taggad när han har rosett på sig, så Emma är med som en säkerhetslina! 😀

Hela det vinnande laget!

Nu ska jag åka till Mini och rida ett dressyrpass. Imorgon ska vi vara med på vår första Anki-träning sedan mitten av november förra året!! Nervöst och otroligt roligt!!