Bettlöst och skavsår…

Mini rids också på bettlöst träns nu, då hon har fått ett sår i närheten av ”bett-regionen”. Men att hitta ett bra alternativ, det var inte det lättaste! Först provade jag ett hackamore med kedja bak. Mini blev väldigt ängslig av detta och funderade nog på vad jag egentligen hade satt på henne. 😉 Hon vågade inte gå fram till handen, jag satt och red med nästan ingen kontakt alls, men ändå så kändes det som att hon bara trampade luft.

Näst på tur stod ett bettlöst träns, ett s.k. crossunder-variant. Det red jag med två dagar i rad och det kändes riktigt bra! Tills jag hoppade av andra dagen och fick se det här:

14193609_10155274566362575_1199153912_nHon fick även skav under hakan, och på sidorna… Stackars Mini! 🙁

I måndags provade jag ett hackamore, med läderrem under. Detta var även inluddat runt om, så det blev extra snällt. Då blev det en liten tvärtom-effekt och hon hängde sig på handen istället. Hur mycket jag än försökte lätta av och driva in bakbenen, så kändes det som att hon skulle göra en framåtvolt om jag lättade på handen. 😛

14159913_10155274566352575_672900922_nSom ett får!

Så vad gör vi nu då? Jo, jag ska försöka få tag på lämpliga ludd för sidoringarna på det bettlösa tränset, och hoppas att det kan funka. Det är ändå det som hon har känts bäst på, så kanske kan det lösa sig med det.

14194378_10155274566397575_244715073_nJag gillade utformningen på det, förutom att jag fick låna ett par b-ponnytyglar då mina blev alldeles för långa!

Annars då? Jag har avanmält oss till Örebro. Det kändes som en lite för svår tävling, i förhållande till våra träningsmöjligheter fram tills dess. Jag kommer bara kunna träna för Anki en gång innan, plus att jag ska åka bort under min semester som börjar på måndag. Sen vet jag ju inte när jag kan sätta på ett bett igen. Eventuellt kommer vi åka på DM istället, det är samma helg men ”bara” en Msv A. Men vi får se!

Hon har iallafall fått en superhärlig färg så här på höstkanten; solblekts-brun med svarta prickar på magen! 😀

14163796_10155274566367575_1491572001_o//Emma

Utan bett i ett par dagar!

Eftersom Penny ska gå utan bett i 10-12 dagar from i torsdags så provade jag att rida med ett remontträns som jag satte tyglarna i de små ringarna på sidorna. Jag tippade på att hackamore hade blivit lite väl skarpt så jag tänkte att det är nog mildast och det trevligaste alternativet av de hemmaihopknåpade alternativen 🙂

Jag visste inte alls hur hon skulle reagera eller om hon ens tänkte stanna när jag tog i tyglarna. Skulle det ens gå att svänga? Jag satt upp och red i ridhuset i och med att jag ville ha stängt runt oss för säkerhets skull. Jag provade lite start och stop – inga problem, hon stannade när jag ville och fattade vinken. Jag svängde i skritt och det gick bra, kanske inte riktigt lika lätt som med bett men det var ändå helt okej.

Jag satte igång i trav och Penny gick först med huvudet rakt fram och jag var väldigt lätt i kontakt med nosgrimman. Hon sänkte sedan huvudet och tog mer stöd framåt, nedåt. Jag berömde henne när hon slappnade av. I vänster varv har hon tidigare vält lite inåt och det tyckte jag inte att hon gjorde lika mycket nu. Hon ”knäppte” heller inte av alls, utan sökte sig till en längre form med nosen ganska långt fram gentemot när jag rider på bettet. Himla trevligt tycker jag!

Det är inte alls dumt att öva på att rida mer med säte och ben faktiskt, så vi ser det positivt att rida på bettlöst 🙂 


/Maria 

Fredag!

Hej på er! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade senast, men nu lyckades jag ladda upp en bild från telefonen, så då passar jag på att skriva några rader 🙂

Penny har varit till tandläkaren. Vi var där igår och plockade bort två stora vargtänder i överkäken. Det tog sin lilla tid men tillslut gav de med sig och följde med ut. 

Nu ska jag rida bettlöst i 10-12 dagar och det ska bli intressant. Jag vet inte vad jag ska rida på men jag funderar på hur det ska gå att svänga, haha. Det är inte det lättaste till och med med tränsbett, men det lär säkerligen vara nyttigt och jag får använda säte och skänklar mer och hoppas att Penny tycker att bettlöst är en bra grej!

Jag återkommer med vad jag kommer använda för variant av träns och hur det går 🙂 


/Maria 

Mitt i veckan..

Jag är härligt ledig i två hela dagar nu, rena semestern! Jag har lyckats överleva en hel sommar inom vården med allt vad det innebär (personalbrist, överbeläggningar och ny på jobbet 😉 ), det har varit stundtals jobbigt men för det mesta bara väldigt roligt! Jag har haft turen att komma till en avdelning med fantastisk personal, det gör mycket!

Nog om det. Mini springer på bra, nästa tävling är inte förrän om en månad så nu gäller det att träna för att bli bättre. 🙂 Jag har bestämt mig för att vi ska bli världsmästare på seriebyten. Det är det enda jag känner i programmen nu som är svårt och som det är osäkert att vi ens ska klara av. Då gäller det att träna, vi ska känna att vi ska fixa det där med förbundna ögon! 😛

Jag ska även på lite semester snart. Två härliga veckors ledighet med några småutflykter inplanerade. Ellen ska passa Mini lite, och även få rida en lektion för Anki som tack. Mini trivs med att vara juniorhäst, det ska hon absolut få prova på lite mer i framtiden, dock alltid i min ägo! Mini kommer aldrig, aldrig att säljas, det har jag lovat henne (och min sambo…).

Lite bilder från i helgen:

IMG_0494 (2) Min brorsdotter Thilde blir överlycklig när hon ser Mini. För övrigt heter alla hästar Mini…IMG_0501 Överblick över en del av gården. Ridhuset skymtar längst till vänster och utebanan rakt fram. Ni ser också de små husen alla hästar har ett varsitt av i hagarna!IMG_0502 Hjälpa till är viktigt! (Även spola vatten rakt i skon på Erik 😉 )IMG_0509 Borsta Elton är också viktigt!IMG_0520 (1) Thilde fick prova att rida själv den här dagen. Jag hade tänkt att mamma skulle hålla i henne, men det gick inte för sig! Hon skulle absolut rida själv, mamma fick inte ens vara i närheten. Som tur är så älskar Elton den här sortens ridning, så det kändes väldigt tryggt. IMG_0519Stolt tjej och glad Elton!

//Emma

Lite smått från igår!

Nu har jag klippt ihop små snuttar från igår. Jag kunde tyvärr inte klippa ihop ett längre klipp för jag hade inte utrymme i min telefon. Men lite är bättre än inget. Ni som följer oss på Instagram har sett henne i rörelse, men det är ju inte alla som har Insta!

/Maria

Hej!

Hej på er! Jag skrev ett långt inlägg häromdagen som jag skulle posta men lyckas inte ladda upp bild via mobilen till inlägget. Det är ju allra smidigast att göra så eftersom bilderna allra oftast tas med mobilen. Annars måste bilden föras över till mailen eller Facebook och sedan sparas över till datorn och sedan upp i inlägget… Hur som helst!

Bloggen lever sitt lilla egna liv när jag bloggar via mobilen, trycker ihop all text och vill inte ladda upp bilder!
Jag jobbar vidare med Penny och hon känns starkare och starkare. Folk utifrån ser skillnad (det är lätt att själv bli hemmablind). Jag har ridit både inne och ute såklart. Det som jag lagt märke till är att när vi är ute så krumpar hon ihop sig lite i just galoppfattningarna och blir mer uppåt än framåt, så jag får skjuta på så energin går framåt istället – efter det är hon fin! Inomhus blir det inte samma reaktion i galoppfattningarna, lite intressant 🙂 
Hon är mer med mig när jag vill att vi ska ändra riktning nu tycker jag. Hon har vid några tillfällen, när hon vill ösa på i världens tempo men jag tar en halvhalt och menar på att det faktiskt är jag som bestämmer tempo, lägga fram huvudet som en giraff. Typ som ”låt mig bestämma själv hur fort jag vill springa” ? Det tror jag kommer ge sig! 

Så summa summarum, Penny jobbar på fint i träningen. Hon är fortfarande oberörd om jag rider med andra ekipage och de lämnar banan så hon blir själv. Det är som att det inte bekommer henne ifall hon är själv eller har andra hästar runt omkring henne! 
En annan lite rolig grej, hon fortsätter med grejen att kissa i lunchhagen och bajset lägger hon i vindskyddet eller strax utanför! 

Knäckebröd var inget för Penny!

/Maria

När man gräver lite i arkivet…

Så hittar man några godbitar! Vi har ju trots allt haft bloggen i 5 år nu, och skrivit tusentals inlägg. Men mina favoriter måste nog vara de här två. Jag hade lite glömt bort hur eländig min gröna stallbil faktiskt var, och jag skrattade högt när jag läste inlägget!

Och på tal om mitt ”rida ut”-inlägg igår, som tur är så möter vi inte så mycket älgar längre… 😉

En hästmänniskas bil…!

 

Jag HATAR att rida ut!!

/Emma

 

Vila efter tävling!

Mini brukar få ett par dagars semester efter en tävling, speciellt när det varit meeting. Nu kan jag vila henne med gott samvete också, hon går i en stor hage från 7-17 och strosar omkring. I förra stallet stod de bara i rasthagar mellan 8.30-14.30, då brukade jag alltid promenera med henne.

Idag gav vi oss ut i skogen i blåsten! Jag red henne först i alla gångarter på utebanan, mest för att kolla av vilken grad av pigghet hon hade. Den var under kontroll så vi styrde ut i skogen. Mini har ju en historia av enorm töntighet och noll självbevarelsedrift utomhus, men det är ändå betydligt bättre nu än vad det har varit.
Men lite måste hon ju bli spattig över. Som en häst i en hage till exempel. Hon stirrade på den stackars hästen som om den vore från mars, sen sprang hon hysteriskt baklänges. Efter en övertalning gick hon med på att gå förbi den lilla hästen som stod och såg glad och snäll ut. Efter ytterligare 100 meter kom nästa fara; en uppochnervänd BÅT! Det blev en till ryggning av världsklass, sen fick jag henne att gå förbi även denna fara.

Då kom vi fram till  målet; Klarälven och lite kvällsbad! Här var det däremot inga tveksamheter, rakt ut i vattnet! Mini plaskar som bara den och var tok-nöjd efter att ha fått gå fram och tillbaka några gånger. På hemvägen var varken båtar eller hästar farliga, däremot studsade hon som en boll på sandvägarna, galopperade i världens fart och travade så att travhästarna som tränades i närheten blev gröna av avund!

I morgon ska vi försöka samla ihop oss till ett dressyrpass var det tänkt!

13599641_10155087314407575_1716841780_nIMG_7974En gammal favorit på min flygande köttbulle!

//Emma

Bra Ankiträning!

Tjohej, ny vecka, nya tag!

Igår red jag för Anki igen, det var två veckor sedan och det är ju alltid nyttigt. Hon har ju så mycket erfarenhet av unghästar så det är guld värt att få tips och verktyg av henne. Penny har ju varit lite mer stel i vänstersidan ett tag. Anki tyckte att det är fullkomligt normal stelhet, inga konstigheter, så det är bara att jobba med att få henne lite mer jämn i sidorna. Det som var bra igår var att jag fick lite tips på hur jag ska jobba henne i vänstersidan!

Jag fick först visa henne i trav längst med fyrkanten och byta varv, sakta av till skritt och sätta igång i trav. Anki tycker att jag ibland blir lite väl glappig i kontakten i mitt försök att vara så mjuk som möjligt, så jag fick försöka hålla ett jämnt stöd även då Penny blir lite ostadig i kontakten. Anki tycker att Penny ibland viker in nosen och släpper kontakten lite, vi vill få ett jämnt stöd och att hon ärligt går med ett driv bakifrån fram till handen. När hon blir lite ostadig och jag håller kvar kontakten blir Penny lite konfunderad ”varför släpper hon inte kontakten”…sedan slappnar hon av, i kontakt, och då berömmer jag så att hon förstår vad vi är ute efter 🙂

Vad gäller vänstersidan så vill Penny gärna bli rak där. Jag fick i slutet gå in på en stor volt och mjukt driva med vänsterskänkeln och försöka ställa henne lätt till vänster. Samtidigt ska hon inte välta till vänster. Jag fick försöka sakta av från trav till skritt i vänstervarvet och samtidigt behålla henne mjukt ställd till vänster.

Som Anki sa, jag får ta hjälp av ridvägarna för att få henne mjuk i vänstersidan. Jag tycker att det var en nyttig lektion och Anki tyckte att Penny såg ut att ha musklat på sig en del sedan hon såg kom till mig och växt i sig lite till. Hon tyckte också att Penny har blivit starkare i galoppen så det jobbet har gjort verkan 🙂 Kul också att ekipaget som red innan oss lämnade ridhuset utan att Penny ens blinkade, nytt ekipage kom in i ridhuset och det brydde hon sig inte om heller. Inte vanligt att se tyckte Anki!

Nu är det bara att fortsätta med mjukheten i vänstersidan och att jag får ett fint stöd i handen!

img_9486

/Maria

 

Duktig Mini!

Tävlingshelgen på fina Equalitys anläggning i Hästviken är avklarad. Det är så roligt att bara få chansen att rida där, hoppas det blir fler gånger!

Första dagen fick jag aldrig till en bra känsla på framridningen. Mini var spänd, tog inte hjälperna och hon gick inte fram till handen. Det resulterar i att hon glappar i kontakten och tar inte byteshjälperna. Det blev ändå drygt 61% i en nationell St George, kul med godkända procent trots mindre bra känsla.

Andra dagen, samma klass, kändes betydligt bättre! Jag fick en bättre framridning och Mini var betydligt bättre fram till handen och mer alert! ? Inne på banan var jag nöjd med travdelen och skritten var bättre än dagen innan. Galoppen kändes helt okej fram tills serien i vart fjärde – den får vi aldrig till!! I vart tredje går bra, men både Mini och jag tycker det är onödigt med så många galoppsprång mellan bytena… ? Fram till serien låg vi på 66-67%, sen sjönk vi som en sten! ? Vi slutade ändå på 63,6%, tyvärr med ojämna siffror (60,5-64,6-65,7). 

Nu ska vi träna serier och ännu mer styrka, nästa start är inte förrän i slutet av september. ?

//Emma

Söndag med mycket häst!

Hej på er! Vilken fin dag vi har haft idag. Solen skiner i Karlstad. Jag har ridit Penny, Elton och Montana. Jag har också varit och tittat på Emma när de tävlade på Hammarö. Vi var till stallet tidigt i morse och tog ut Penny strax efter klockan åtta. Hon har gått så himla bra den här veckan i ridhuset. Idag var det dags för utebanan!

Det var aningen okoncentrerat jämfört med tidigare i veckan. För första gången gjorde Penny en supersnabb ”avstickare” ut från ridbanan vid en av ingångarna. Jag hann inte ens reagera, rätt som det var stod vi två meter utanför ridbanan precis vid hagen. Tvärnit blev det och jag kunde inte låta bli att brista ut i skratt! 😀

Vi traskade in på banan igen och travade vidare som om inget hade hänt. Nästa gång vi kom förbi samma ”hål” tittade hon till lite mot utgången men jag fick ratta tillbaka henne på rätt spår. Efter det var det inte någon tendens alls till att avvika från spåret.

Jag hade lite svårt med galoppfattningarna idag och hon var lite mer ur form men det blev bättre och bättre under passets gång. Jag avslutade henne efter lite drygt 15 minuter och då hade hon skött sig bra. Imorgon är det dags för Ankiträning och det ska bli himla kul. Det ska bli intressant att se om Anki ser någon skillnad jämför med sist vi red för två veckor sedan!

Precis när vi var klara såg vi ett gäng getter några meter från ridbanan som hade rymt från granngården. De fick igång hästarna så det stod härliga till. Penny som vanligtvis är superlugn tyckte att det var SUPERläskigt med getter….konstiga djur som inkräktar på gården tyckte Penny, haha!

img_9409 img_9428

/Maria

Kallaste dagen!

Från blåsigaste dagen till kallaste dagen på länge! När vi åkte till stallet förut var det 9 grader. Det kändes dock inte riktigt så kallt som det visade på termometern. Regnet öste ner och det var ett extremt ”blött regn” om man nu kan säga så. Haha!

Det kommer lite frågor om Penny titt som tätt här på bloggen. Penny är en Värmlandstös, hennes fulla namn är Independece Day, ägaren heter Ewa Liljemark. Hon är 3 år e. Tailormade Temptation ue. Warsteiner. Ewa frågade mig i våras om jag var sugen på att ta Penny på utbildning under sommaren och hösten. Höstens stora mål är Breeders Trophy på Flyinge som äger rum första helgen i oktober. Så jag har henne på Grava-Rud sedan nästan en månad tillbaka och vi tränar för fullt inför Flyinge!

Idag red jag Penny i ridhuset. Regnet öste ner utanför och vi råkade vara fyra stycken som skulle rida ungefär samtidigt. Jag har alltid haft någon som hållit i Penny när jag ska sitta upp, men valde idag att sitta upp själv. Det var ändå folk runt oss i ridhuset så vi passade på att prova då. Det gick fint. De som jag red tillsammans med har bra koll på oss, så vi slapp krocka. Jag har tidigare ridit mestadels själv eller med ett ekipage till, så det här var lite spännande (tyckte jag…Penny var cool) 🙂

De senaste två passen har Penny varit väldigt stadig i formen, även i avsaktningarna som hon tidigare blivit lite ostadig i. Hon är något stelare i vänstersidan men å andra sidan så känns hon mycket mer reglerbar i galoppen nu jämfört med för bara ett litet tag sedan. Jag kan lägga in någon volt, hon behåller formen och känns lite starkare. Kul!

Jag vet inte hur det är med era hästar, men Penny verkar tycka att toaletten ska vara på samma ställe där hon får maten. Idag fick jag ett sms av Emma, då hade Penny gått in i lunchhagen, pissat på höet och gått därifrån! 😛

img_9289
/Maria 

Bra träning!

Måndag = Anki-träning! Det har dock inte varit så mycket av det under sommaren, då mitt sommarschema tydligen gick ut på att jobba så många måndagskvällar det gick, så jag har fått åka ut till Anki istället. Men igår kunde vi vara med, och nu har jag lagt mitt egna schema i höst, och passade på att lega veto-tid på alla måndagskvällar! 😉

Anki fick se filmen från Hagfors och även läsa protokollet. Hon tyckte att traven var det bästa hon sett henne trava inne på banan, även om vi kan bättre! Sen tyckte hon att vi (jag) slarvade bort lite poäng i övergångar och hörn – skärpning!

Vi arbetade med lite programdelar ur galoppen igår. Bland annat serierna. Vi kom på att jag måste vara mer noggrann med vägen, speciellt i serierna ur vänster varv. Mini trycker gärna lite åt vänster, och när jag upptäcker att linjen är på väg åt fel håll så börjar jag krångla till det för mycket, då struntar Mini i byteshjälpen. 😛 Jag får inte heller släppa iväg henne efter bytet, utan jag ska tänka; Byt – samla, samla, byt. Sen får jag inte släppa vänsterskänkeln, utan den ska ligga på plats hela tiden! Mycket att hinna med på en diagonal..
Men det blev snabbt mycket bättre, så detta ska vi jobba vidare med.

Vi fick även öva på saxen som är i St George. Det blir faktiskt ganska bra, även om jag tycker att det är svårt. Jag måste bara tänka på att komma ut lite tidigare i andra slutan så att vi hinner rida rakt en steg innan bytet, så det blir mer markerat.
Tillsist fick vi öva uppridningar. Det har jag slarvat lite med. För något år sedan fick vi alltid 8:or och till och med några 9:or på dessa. Mini har tyvärr lärt sig att halten kommer, det har stressat mig så jag bara har fokuserat på att hon ska galoppera hela vägen fram. Det gör att jag inte förbereder halten tillräckligt och då passar hon på att ställa ut bogen åt vänster. Jag fick öva galopp – halt på andra ställen, då blir de jättebra! Jag måste ta med mer sådan träning i vardagen helt enkelt, och varva med att rida uppridningar utan halt, så hon inte förekommer mig.

Det var en väldigt rolig och positiv träning igår, Anki tycker att Mini är så rolig att jobba med  och att det är så kul att vi märker tydliga förbättringar nu. Det finns mer att ta av, och Mini har verkligen byggt upp styrka nu under det senaste halvåret. Vi får hoppas att det håller i sig!

Till helgen väntar start i Wermlands Equestrian Games, Lag-SM går ute på Hammarö, vi ska dock rida kringklasser men det ska bli väldigt kul att bara vara med! Det pågår även hoppning samtidigt, så passa på att åka till Hammarö till helgen! Hästfest! 😀

IMG_5793 (1)

Koncentrerade…

//Emma

Blåsig måndag!

Hej på er! Jisses vad det blåser i Karlstad. Imorse var det riktigt höstruskigt ute och mörkt som bara den. Nu tittar solen fram men det blåser fortfarande. Min kille säger att det är vi hästmänniskor och bönder som har sån väderkoll. Det stämmer säkert!

Jag red Penny både igår och idag. Det är inte så dumt att rida två dagar i rad om möjligheten finns. Nu fanns det möjlighet så då körde jag på två dagar i rad. Igår var vi på utebanan. Jag ser fortfarande till att någon är på anläggningen när jag rider IFALL något skulle ske. Idag var min kille med mig och jag är så glad att han kan vara med och hjälpa till. Även fast han inte är så hästvan så går det riktigt bra. Jag brukar berömma honom precis som jag berömmer Penny; ”Duuuuuuuuttiiiig”, haha!

Igår red jag på utebanan, då var det en Penny som var fin i högervarvet men hade det lite svårare i vänstervarvet. Hon gick gärna ställd åt höger och när jag skulle fatta galopp till vänster var det nästan som att hon gick och klämde lite och skuttade lite med baken. Jag fick ställa mig i fältsits och rida på i galoppen – fokus framåt. I högervarvet var det inga som helst problem med vare sig galoppfattningar, rida på fyrkanten eller på volt i både trav och galopp. Jag försökte mjukt få henne lite ställd till vänster!

Idag däremot var det en annan häst. Mycket jämnare i sidorna. Hon gick fint i form i skritt, trav och galopp. Jag kunde lägga volter både i trav och galopp i båda varven. Allt kändes mycket enklare! Härligt!


Idag har Penny ett tunt regntäcke på sig som Arras hade några tillfällen förra året. Det passade fint! I bakgrunden ser vi Mini 🙂

/Maria 

Helg – fint dä!

Nu närmar det sig jobb för mig igen och ungefär samtidigt drar OS igång, kunde inte OS ha börjat liiiite tidigare? 😛 Hur som helst så älskar jag mästerskap så det ska bli kul att det drar igång. Idag är det fälttävlan som gäller. Dressyren vad jag förstått, jag ser ju såklart mest fram emot dressyren. Men kan även nörda ner mig i gymnastik och ja….det mesta!

Jag har hunnit med ett besöka i Stockholm onsdag till torsdag denna veckan. Vi strosade runt lite på stan, åkte lite båt, åt gott och besökte ett ställe som heter Extremfabriken. Det är ett hinderbane-gym kan man säga, riktigt kul!

Penny gick som jag redan skrivit om, för Anki i måndags, sedan red jag i tisdags och det gick ju fint. Jag longerade henne igår, jag tror det är bra att hon slipper mig på sin rygg. Idag får hon vila, bara äta gräs och må gott. Imorgon tänkte jag rida igen. Vi hoppas på uppehåll så jag kan rida på utebanan, det är skönt med lite variation. Penny har varit väldigt snäll på utebanan hittills. Jag ser fram emot att rida imorgon 🙂


/Maria 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798