Helgen på ingång!

Hejsan! Nu är det snart helg igen. För mig smälter dagarna ihop så jag får tänka till lite extra när jag ska komma på vilken dag det är 😉 Jag har ju haft semester i över en månad nu och har två veckor kvar, så allt blir lätt en enda sommargröt! En go sådan!

Jag var ju lite svag där i början av veckan när jag hade spysjukan men nu tycker jag att jag är helt återställd igen. Jag har kunnat träna löpning igår och idag, kände mig lite skakig i benen igår men idag kändes det bättre. Penny har blivit riden en dag i ridhuset sedan i måndags, det var en kort pass. Vi provade att fatta galopp några gånger, jag tycker det är lättast ur hörnet. Vi skulle gärna behöva ungefär dubbelt så stort ridhus när vi galopperar, tycker jag och Penny. Kan dom ordna det på Flyinge tror ni? :PJag tyckte att hon skötte sig så bra och då är det ingen idé att sitta och nöta. Anki tyckte ju: fler pass i veckan, fast korta sådana!

Första gångerna jag red tyckte jag att energin blev lite av och på, det upplever jag inte längre. Nu tycker jag att Penny bjuder framåt hela tiden. Snacka om snabba framsteg. Idag var jag i stallet på förmiddagen, plockade in henne i stallet och borstade henne för att sedan longera en stund på utebanan. Nemas problemas sa Penny och sprang med sina långa spiror och fattade galopp/saktade av när jag sa till och stannade så snällt när jag proooade. Guldstjärna i kanten till Penny!

Efteråt var hon snabb ner på backen i hagen!
/Maria

Ankiträning och magsjuka

Magsjuka kan vara det vidrigaste som finns. Varje gång jag har magsjukan tror jag på riktigt att jag ska dö. Jag lyckades få magsjukan i måndags kväll och hujamejen vad hemskt… Nu har jag repat mig ganska bra men har fortfarande ont i ryggslutet och är allmänt sliten!

I måndag var vi ut till Segerstad för att träna för Anki för första gången med Penny. Jag var allt lite spänd innan, ska hon gå in snällt i trailern? Kommer hon sköta sig fint på Segerstad? Vad kommer Anki tycka? Tankarna var många innan vi lastade på Grava-Rud. Det var varmt i måndags, 27,5 grader i skuggan. Som tur är har Anki isolerat ridhus så det är ganska behaglig temperatur där.

Jag tillsammans med min sambo lastade Penny. Det gick väldigt lättvindigt. Jag gick med Penny och Kalle smackade lite bakom. Hon stod i princip blickstilla hela vägen ut till Anki. Det tog ungefär 45 minuter. Vi lastade ur och ställde Penny på gången inne i stallet. Hon tyckte nog det var spännande att vara ute på tur!

När det var ungefär 10 minuter kvar tills vi skulle träna tog jag ut henne och linade något varv i ridhuset, men hon var väldigt lugn och jag avbröt det ganska snabbt. Bättre att ha krut kvar till ridningen. Jag satte upp när Anki kom in till oss. Anki gick med i ett varv för att vi skulle kika oss runt lite. Sedan kortade jag upp tyglarna och började trava ganska snart. Jag red på fyrkanten och Anki fick se Penny trava. Hon gillade vad hon såg, tyckte att hon rörde sig mjukt och att hon hade en fin mekanik!

Jag fick öva på att lägga någon volt lite då och då, öva på att Penny ska följa med mig. Jag fick också tänka på att försöka ställa henne lite lätt inåt på kortsidorna. Jag red inga hörn utan kapade av kortsidan till en mjuk båge. Anki gav mig lite tips och råd. Till exempel att jag ska träna på övergångar på rakt spår istället för på kortsidan, just för att det är svårt med balansen när de är så lite ridna. Hon tyckte också att Penny är lite vek i sina kotor så jag ska inte rida på för djupt underlag. Hellre fler korta pass i veckan, än tre hårda pass.

Jag fick öva lite på att hålla kvar kontakten i yttertygeln när jag till exempel lägger en volt, just så att Penny får känna att hon kan ta lite hjälp av mig. I skritten fick jag rida på lite mer framåt. Anki sa att skritten kan vara lite svår på så unga hästar men viktigt är att de arbetar på framåt hela tiden. Anki höll också med mig om att Penny har lättare i traven än galoppen, så den får vi jobba lite med framöver. Vi övade på att fatta galopp och gjorde det i hörnen, för att göra det så lätt för Penny som möjligt. Hon gjorde ett jättefint jobb och hade en fin energi genom hela passet. Vi höll nog på i ungefär 25 minuter med skrittpaus inräknat. Vi fick dessutom sällskap i ridhuset då nästkommande elev red fram inför sitt pass efter mig. Penny spanade lite på ponnyn och liksom drog sig mot honom när vi red förbi, så söt!

Det var hur roligt som helst att vara tillbaka och träna för Anki. Det blir fler pass framöver för det är väldigt nyttigt. Oavsett om jag har en häst som går svår klass, eller en unghäst på tre år, så får jag alltid bra verktyg och tips att ta med mig till fortsatta träningen!

/Maria

Vilken helg!

Vilken bra helg det blev! Ni vet ju att jag var nöjd redan igår och idag var planen att bara ta oss igenom programmet, helst utan att göra bort oss totalt. 😉

Jag red Mini en sväng på morgonen och hon var taggad till tusen! Jag satt mest och skrattade åt henne, hon var så söt när hon försökte smyg-öka tempot precis hela tiden. Men hon kändes mjuk och loss, det var målet med det hela.

Vi hade starttid vid kl 14 så strax efter kl 13 tog jag ut henne och började rida. Inne i ridhuset var det som tur var isolerat, så det gick att rida fram utan att svimma av… Det var lite mycket hästar för Minis smak där inne och hon blev lite stressad även om hon var superduktig och försökte verkligen sitt bästa ändå. Jag fick ändå till en bra framridning, men var samtidigt lite rädd att hon skulle mattas av för mycket när vi kom in på banan. Hon har en tendens att göra det när det varit mycket spänningar innan.

Men nejdå! Hon kändes så fin inne på banan, pigg men ändå med mig hela tiden! Visst ska hon samla sig mer, bära sig mer, men det går verkligen åt rätt håll nu! Hon kan trava mycket bättre än detta, men vi orkar inte hålla ihop det i ett program än.
Missen i vart fjärde tar jag på mig, jag blev för passiv och förberedde henne inte tillräckligt. Jag är dock överlycklig att vi satte 3:orna, de två gånger jag har ridit St George innan har hon inte tyckt det varit nödvändigt med två serier i rad… 😉
Jag är oxå väldigt stolt över att vi fick 7 på båda piruetterna av alla domare!! KUL!!

Men det roligaste av allt var ändå procenten! Vi fick 64,3% – rekord med över 3% för oss i den här klassen! Och på nationell nivå!! Domaren som jag skrev igår att vi nog aldrig kommer att få bra av, hade oss på galna (nära) 66%! Häftigt att höja sig 6% över en natt, i ett svårare program dessutom. 😛

Vi är iallafall supernöjda med helgen, känslan, arrangemanget hos alla fina funktionärer i Hagfors och såklart med bästa Mini. Hon gör alltid sitt bästa och försöker ställa upp i alla lägen. Min fina Mini! 🙂

Här kommer filmer från båda starterna:

… och en bonusbild på mitt hår efter två dagars tävlande!

13814596_10155147434982575_1801597595_n

//Emma

Hej i värmen!

Vilka varma och härliga dagar vi haft. Det är kanske inte optimalt ridväder, framförallt inte tävlingsväder, men hellre det än regn och kallt. Det har varit mycket häst de senaste dagarna. Jag har haft stalljour hela fredagen, lördag em/kväll och idag har jag varit i stallet två gånger.

Jag var i Hagfors både igår och idag för att heja på Emma. Det har varit jättekul och dom har presterat väldigt bra tycker jag. Emma får skriva mer om det. Jag har ridit igen, för hela tredje gången sedan Penny kom till mig. Igår red jag på utebanan för första gången. Till min hjälp hade jag min syster. Hon fick se Penny för första gången och tyckte att hon var väldigt fin 😉

Även denna gång lät jag henne springa av sig lite på lina innan jag satt upp. Hon tyckte inte att det var så märkvärdigt. Det var en fjording och en häst till som red förbi 50 meter från banan som hon stannade och spanade lite på men inte vidare brydd om det. Jag vet när Arras väl hade fått snurr så blåstes det som en trumpet och han var som en kanonkula länge innan han lugnade ner sig. Arras, då 17 år gammal ska tilläggas. Penny är 3 år…

Hur som helst. Jag hoppade upp efter några varv på lina. Jag hade till och med satt upp bommar vid utgångarna för säkerhets skull. Vi började i trav och jag märkte att det var lite mer ”go” på henne än i ridhuset, fortfarande cool och lugn, men sög tag fint framåt. Vi provade att fatta galopp efter hand och de första fattade hon direkt på hjälpen, varpå hon fick massor av beröm såklart. Vi galopperar ju inte några längre stunder eftersom det orkar hon inte. Jag provade några fattningar under passet, de sista fattningarna var dock inte på hjälpen, så jag gissar på att hon blev lite trött.

Det går fort ska ni veta. Det är ju så att eftersom hon har så stor galopp så känns det som att hon tar långsidorna på tre galoppsprång – sen kommer kortsidan! Hon får rulla på i det tempot hon orkar hålla. Det är ingen idé att försöka bromsa henne, för då tappar hon galoppen och det blir trav. Så framåt och bjudning fram till handen är melodin!

Idag fick Penny ha sin nya fräna mask i hagen, så hon har skydd om sin känsliga bläs som lätt blir rosa!

/Maria

Hagfors!

Vi har en fin helg här i Hagfors, om än lite varmt! ? Mini är verkligen världens bästa häst att ha med sig på meeting. Lugn och sansad, äter, sover och dricker som vanligt. I morse joggade jag henne en sväng på banan, hon var taggad till tusen!

Vi är väldigt nöjda med gårdagens start i Msv A. Hon var framåt och gick i en bättre form än tidigare starter tycker jag. Största missarna var i ett byte efter piruetten och ett byte i serien som blev orent. Annars fick vi fina poäng på piruetterna, 6,5 och 7! ? 

Lite ojämna domare, 65-62,6-59. Den sistnämnda siffran glömmer vi – jag har fått samma procent av den domaren under alla år vi tävlat, oavsett svårighetsgrad. ? Själv tycker jag det var en ritt som låg mellan 63-64%, så jag är klart överens med två av dem iallafall.

Idag ska vi mest försöka ha roligt och klara av några av svårigheterna. St George är inte ett program som passar oss, vi har inte ridit det många gånger och nu är det på nationell nivå. Svårt! ? Sen styr vi bilen hemåt och Mini ska få några välförtjänta semesterdagar innan vi tar oss an nästa utmaning. ?

Kvällspromenad igår! Underbart fint men väldigt mycket flugor! ?

Maria har tagit jättefina bilder på oss, det ska bli kul att kolla igenom dom sen!
                 Världens bästa Mini! ❤️

//Emma

Tjohej!

Så var sommaren här! Bättre sent än aldrig. Jag hoppas att hästarna har det bra i hagen och att det inte är allt för mycket broms. Penny har delvis skugga i sin hage vilket är skönt. Igår när jag besökte henne så stod hon längst bort och betade i skuggan. När jag hojtade på henne kom hon gåendes sakta mot mig, sa hej, drack lite vatten och traskade sedan tillbaka till skuggan och fortsatte äta <3 

Jag har ridit för andra gången sedan hon kom till mig. Det gjorde jag i tisdags. Jag longerade några varv i båda varven för att vara på den säkra sidan, men det kändes helt onödigt. Jag tror knappt att det behövs om jag ska vara ärlig. Hon känns så lugn och cool med det mesta. 

Jag satt upp när Emma kom ner, för det känns tryggt att ha någon med. Hon höll i när jag satt upp och stod i mitten när jag red. Som det är nu är det mest fokus på att hitta framåtbjudning och ett mjukt stöd på bettet. Själva stödet tycker jag fungerar bra. Hon lägger sig inte på och blir tung, men jag har ändå ett fint stöd. 

Galoppen är ganska stor (och superfin), så jag upplever att det är den gångarten som är lite jobbigare för henne just nu. Dels att hålla igång galoppen och även med formen. Här är det ju viktigast att hitta framåtbjudning, formen kommer senare 🙂 Det är inte lätt att vara bebis och dessutom växa på samma gång! 

Hon har hittills varit en riktig klippa. Mina stallkamrater är väldigt förtjusta i Penny ? (och jag likaså)


/Maria 

Laddade!

I morgon åker jag, Mini och Erik till Hagfors för årets första meeting! 😀 Jag ser fram emot det väldigt mycket, men försöker samtidigt att tänka på att i första hand ha kul, i andra hand göra det bästa jag kan för att få bra förutsättningar inne på banan, och i absolut sista hand tänka på de där personerna som sitter i domarkurarna. Jag har inte tävlat sedan i början av maj och den tävlingen blev en riktigt kalldusch för mig. Men nu ska jag inte fokusera på det utan, som sagt, på att bara ha kul! Vi gillar ju att tävla, och vi gillar verkligen Hagfors!

Mini har gått helt okej sista tiden. Dock är hon lite svår i galoppen nu, men när allt faller på plats är hon SÅ FIN! Anki sa på sista träningen att det syns nu att det finns mycket mer gång att plocka fram i henne, bara hon får styrkan. Traven har utvecklats massor på sista tiden och även galoppen, fast hon har det lite jobbigare där.

Vi ska iallafall starta en Msv A på lördag och en St George på söndag. I morgon kväll ska jag rida henne på tävlingsbanan, hoppas nu bara att det inte blir bromsinvasion och hundra grader varmt.. Det brukar antingen ösregna eller vara ökenvärme i Hagfors! 😉

img_1819 img_1817 Fina Mini!img_1830 Vi har även skuttat runt i skogen, något av en favoritsysselsättning hos Mini!img_1841-1 img_1833-1Maria lyckades fånga oss på två helt underbara bilder! 🙂

13728390_10155136848562575_415149722_oIdag blev hon schamponerad, det tog två sekunder innan hon låg på rygg!

/Emma

Hejsan!

Det känns inte bara kul att vara tillbaka i stallet och ha pålle igen, det känns också kul att jag numer har något att blogga om 😉 Emma har ju varit lite ensam här på bloggen sedan ett tag tillbaka.

Jag har varit i stallet på morgonen idag. Penny fick vilodag men jag körde lite lydnad från backen. Vi besökte uteridbanan och jag ville öva på att hon skulle stanna när jag stannade och jag vill inte att hon går om och förbi mig. När jag stannar så ska hon stanna det är målet. Jag vill också att om jag backar så ska hon backa. Vi provade några gånger och hon fattade ganska direkt att när jag stannar så stannar även hon. Detta med att backa var lite svårare. Vi får öva vidare!

Jag tycker det är viktigt att hon lyssnar på mig och även att hon litar på mig. Penny har skött sig oerhört bra på Grava-Rud såhär långt. Mina stallkamrater är imponerade över hennes temperament. Idag hade hästarna plockats in en efter en runt omkring henne, tillslut var det bara hon och Montana kvar. Montana stod i en hage närmare stallet, men Penny hade inte brytt sig för fem öre. Supercool!! 🙂


/Maria

Premiär!

Premiärturen är avklarad och det gick finemang!

Vi tog det väldigt försiktigt eftersom vi inte alls visste hur hon skulle reagera. Hon har varit snäll tidigare men ni vet, ny miljö, ny sadel, nya människor. Lika bra att ta allt varsamt då tyckte vi. Så vi började med lite longering och det fattade hon direkt vad vi menade. Vi körde både trav och galopp i båda varven.

När vi såg att det gick så fint så hämtade vi en pall och jag hängde mig lite i ena stigbygeln för att kolla läget. Penny var stencool och ville helst leka med Emma istället för att bry sig om mig. Jag satte mig upp – inga problem. Emma höll i longerlinan och longerade mig några varv, återigen för säkerhets skull och för att vi inte känner Penny än. Hon var supersnäll så Emma knäppte loss oss.

Vi travade några varv i båda varven och provade lite galopp. Det gick fint. Det blev lite av och på med bjudningen men hon är ju bara bebis och har vilat i över en månad, så det kommer allt! Vi avslutade ganska snabbt och berömde henne!

Imorgon tänkte jag att vi kör lite lydnad för hand (stanna, backa när jag ber henne om det). Vi får se vad hon tycker om det 🙂

IMG_7773

/Maria

Välkommen Penny!

Äntligen är Penny på plats på Grava-Rud. Hon kommer att stanna hos mig i ungefär en månad, beroende på hur vi tycker det gått, som planen ser ut nu, för att sedan åka på en liten vila och kommer sedan tillbaka för trimmande inför Flyinge.

Hon är 3 år gammal efter Tailormade Temptation ue. Warsteiner. Hon är kvalad till Flyinge och planen är att hon ska på träningsläger hos mig på Grava-Rud. Tanken är att jag ska rida henne/tömköra henne några gånger i veckan. Hon ska även få gå för Anki, första passet blir på måndag om en vecka. Tror ni jag ser fram emot det? 🙂

Penny verkar vara en cool tös, ungefär 167 cm drygt. Hon växer nog precis i detta nu. Som det är nu har hon dragit av sig en sko så vi hoppas att vi kan få ut en hovis under veckan. Men vi får se om det kanske går att jobba henne lite ändå på mjukt underlag i ridhuset. Imorgon ska Emma hjälpa mig så vi får se om jag kanske kan komma upp på ryggen en liten stund!

Penny försökte busa med pappa..

Vi provade några sadlar!


Penny kan titta ut!

Precis såhär var ju Arras också, äta på allt!


”Det här är min favorit storhäst” sa Hannah. Penny verkar vara riktigt kelsjuk!

/Maria

Film!

Nu har jag klippt ihop ett ganska långt klipp från måndagens träning. Mest styrkeövningar och att hon ska vara mjuk utan att dra ut sig eller försöka att släppa på kontakten. Har man Mini helt med sig och loss, då är nästan inget något problem. Där är vår stora akilleshäl just att hon kan bli lite svårändrad och spänner då överlinjen.

Men hon är allt finast min lång-öra! ?

//Emma

Duktiga ponnyer!

Hej på er! Idag åkte jag till stallet på morgonen och det var dags för ponnyerna att bli trimmade. Jag red samtliga ponnyer på utebanan för det var helt perfekt väder och solen sken. Elton fick bli först ut och han har inga tävlingar innan SM, som förövrigt är ganska snart!

Med Elton är målet att han ska vara mjuk i den lite högre formen. Just eftersom han själv vill bli låg och lägga sig på lite i handen. Men det är ju inte bara att höja formen för hela kroppen hänger ju faktiskt ihop 😉 Han måste alltså lägga vikt på bakbenen och sedan höja fronten. Jag red på en mindre fyrkant med målet att samla honom inför och igenom varje hörn, för att sedan rida på lite framåt. När jag rider på framåt får han ju inte lägga sig på i handen men det tyckte jag inte heller att han gjorde! Den här övningen fungerar bra och är lite lättare i trav än galopp upplever jag.

Montana var näst på tur och han trodde han skulle gå ut i hagen så han sprang nästan med mig till utebanan, haha! Med honom hade jag ett annat fokus idag och det var att ha honom i en lite rundare form. Jag la honom lite lägre i formen, men lät honom inte strutta runt lata sig för det. Montana fick ta i lite mer bakifrån fram till handen. När jag gjorde det till en början så ville han istället springa lite fortare, då fick jag ta många halvhalter och be honom att höja ryggen/upp med buken – in med bakbenen under kroppen. Mer runda språng med andra ord. Montana var med på noterna så jag är väldigt nöjd med känslan vi fick till!

Rainy red jag sist och han hade vilat ett tag så jag red inte något jättehårt pass med honom. Till en början var han lite stark men det lättade efterhand och han gjorde allt jag bad honom om. Med honom övar vi lite galoppfattningar från skritt och att det ska ske direkt på signalen och att han inte trycka sig åt vänster. Kroppen på plats så blir det riktigt bra.

Jag är väldigt nöjd med att ponnyerna är så himla samarbetsvilliga och de säger inte ifrån, inte ens när jag ber om lite till. Det är himla trevliga att jobba med <3 Här kommer bilder från förmiddagen i en salig blandning:


Familjen Kåbergs hund, otroligt söt!

/Maria

Badkruka eller inte?!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Jag och Michaela i stallet red ut igår kväll och bestämde oss för att försöka hitta till den platsen där man kan bada med hästarna. Det visade sig vara väldigt nära stallet och med lite hjälp av gps:en så låg plötsligt Klarälven framför oss! Det var väldigt mycket sandbankar ut i vattnet och just där är älven ganska så bred så det fanns gott om utrymme att plaska i vattnet.

Mini är så himla rolig, först totalvägrar hon att gå i, sen sätter hon bara fart, rakt ut! Jag är inte jättesäker på hur djupt det blir, nu såg man botten väldigt tydligt men jag valde att vända henne innan hon kom ut på allt för djupt vatten. Hon plaskade som bara den och vill gärna köra ner hela huvudet i vattnet. Det vill dock inte jag, med fina PS-tränset på…. 😛

Hit ska vi definitivt rida tillbaka till iallafall, då förhoppningsvis med Maria som sällskap! 🙂

13595640_10155087314322575_1853058090_n 13599641_10155087314407575_1716841780_n 13624924_10155087314377575_1429206214_nStackars Lexus fick sig ett par duschar av Minis vattenlek…

Annars har vi tränat för Anki på hemmaplan i måndags, väldigt roligt! Mini fick kämpa med sin gräsmage som stod åt alla hörn, men oj vad fin hon blev tillslut! Men trött…! Hon orkar inte riktigt att hålla ihop allt än, men allt kan ju inte komma på en dag. Långsiktig uppbyggnad och styrketräning är det som gäller. 🙂 Mamma filmade och när jag får en ledig kväll så ska jag klippa ihop en film, det var allt bra längesen det var filmvisning här! Om ni är intresserade förstås! 😀

Provar att slänga in ett litet klipp från traven, tyvärr tråkig kvalité… Bättre kommer!

//Emma

Bra pass!

Vi struntade som sagt i tävling idag, och jag är väldigt tacksam för det med tanke på monsunregnet som varit idag… 

Mini och jag körde ett pass i ridhuset istället. Första halvan rent lösgörande med mycket rakriktning och ”kunna ställa åt båda hållen fast man fortfarande går rakt fram”-arbete. 😛 Sen provade jag lite piruettarbete (som har blivit sååå mycket bättre) och några serier. De kändes faktiskt riktigt lätta nu, men jag får vara så noga med att inte förbereda ett byta för tidigt, speciellt i vart fjärde, då byter Mini i vart tredje istället.

Hon kändes faktiskt riktigt fin idag, trots gräsmage och supervärme i ridhuset. Hon går bättre och bättre på tränset nu med, så frågan är om jag inte ska tävla på det i Hagfors!? Då löser sig problemet med vaggorna med, på tränset kan jag klippa av dem utan att det blir för stort.

Jag har även fått hem en låda med ”Grumpy mare”. Nu är Mini inte speciellt ”grumpy” men det kanske hjälper till att hålla pojkarna i stallet på avstånd… 😉 Återstår att se om det fungerar!

Till veckan väntas Anki-träning på hemmaplan igen, skönt ändå att slippa åka iväg. Jag börjar faktiskt att bli lite tävlingssugen och måste börja lägga in lite programridning igen. Det var VÄLDIGT längesen jag red en endaste rörelse så som det är på tävling, det får bli skärpning på det. Kanske ska jag rida igenom St George på måndag? Hm, det får nog bli så! (MAMMA! Kan du komma å filma?!)

13575574_10155076390207575_949561650_o Gräsmagen!13578523_10155076390197575_2012114591_n Jag gillar när hon är så här rund och fin. Men hon kanske inte ska bli så mycket rundare! 😉13578690_10155076390202575_1137174229_n Lite trött innan passet, men sen kom hon igång!13589257_10155076390192575_844192768_o

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798