Hejsan!

Oj vad fort tiden går när man jobbar! 😉 Jag har ett ganska intensivt inskolningsschema, men om två veckor ska jag stå på egna ben, spännande och skrämmande. 😛

Mini springer ganska fint. Hon har fått en imponerande gräsmage, och värre lär den bli för till helgen ska de börja gå i sommarhagen alla dagar i veckan, fram tills nu har de bara gått där på helgerna.
Igår var vi till Anki och tränade. En mycket nyttig och givande träning! Vi har hittat ett par växlar till i traven och nu krävs det lite mer styrka för att Mini ska orka med sig själv där. Men det är på gång, helt klart!

Tävlingar då? Ja, egentligen skulle vi åkt till Dyltabruk på lördag, men det blev så struligt med allt omkring, så jag har valt att stryka oss. Sen känner jag att vi är inte riktigt i tävlingsfas än, och helt ärligt så tappade jag sugen så otroligt mycket efter sista starten, så det känns inte värt just nu. Men förhoppningsvis så vaknar tävlingsmänniskan i mig till liv snart, om 3 veckor är det ju dags för Hagfors underbara meeting! Det är 15-årsjubileum där i år, och jag har nog varit med åtminstone 10 av de åren. Första gången jag tävlade där var 2002, då vann jag och min fina Albert en LA-klass och jag fick mitt första vinsttäcke! Nostalgi! 😀

Sen siktar vi in oss på EQ, där Lag-SM går i år! Vi kommer nog inte rida i något lag, då vår klubb tyvärr saknar en Intermediaire-ryttare. Msv A/St george-ryttare har vi däremot gott om, så nästa år kanske vi kan få till ett lag. Men jag ska iallafall rida två St george.
Planeringen sen är förmodligen Örebros nationella sen tänkte vi avsluta tävlingsåret i Falkenberg! Så även om jag inte har tävlat så mycket än i år, så blir det en hel del innan 2016 är klart. 🙂

13535953_10155064118827575_594109323_n 13563211_10155064119747575_1044743395_n

13535856_10155064117092575_977897916_nMini går det dock ingen nöd på, hon lever drömtillvaron på Grava-Rud!

//Emma

Hoppning! 

Idag fick Mini äntligen hoppa igen! Lugn och sansad hoppade hon med spetsade öron och fin-fina språng! ❤️
Film finns på vår Instagram: Dressyrsnack heter vi där!

Sist hon fick hoppa var det snö ute och jag fick lite dåligt samvete, så nu har jag lovat henne en fortsättning ganska snart. Elin kommer dessutom hem igen i slutet av juli, så det är ju inte så länge dit om inte jag vågar ge mig på det. ?

Efteråt bad jag Elin hjälpa mig att spola benen utomhus, eftersom hon blev så lerig. Mini HATAR att bli spolad utomhus och jag har inte provat nu. Så fort vattenslangen kom nära, kastade hon sig hysteriskt bakåt i panik och höll på att både meja ner en gräsklippare och annat som var i närheten. Jag gav nästan upp tills Elin kom på att hon hade ett äpple med sig. När Mini fick det framför mulen stod hon blick still medan alla ben och svans blev spolade… Godis är alltså lösning på alla problem! ??

img_11129En gammal bild på min knäppis!

Duktiga!

Ellen och Rainy var så duktiga i söndags, de vann en Lätt A:1 tillsammans. Himla kul. Det kvittar ju hur bra han går med mig när jag sitter upp egentligen ;), det viktigaste är att han springer fint med Ellen och hon gör ett jättefint jobb!


/Maria 

Billig Mini!

Ja idag var hon inte dyr min Mini… Hon fick premiär-gå i gräshagen idag, direkt från morgonen. Det fick även herrarna Lennart och Apollo i hagen bredvid. Mini var förmodligen i sin mest attraktiva tid (=högbrunstig) och Lennart fattade genast tycke. De blev tok-kära och när sedan Lennart och Apollo gick över i en annan hage närmare stallet, blev båda två helt hysteriska! De sprang, skrek och härjade. Minis hagkompis Yoghurt brydde sig däremot inte ett dugg över uppståndelsen utan åt lugnt vidare. ?

När jag kom på eftermiddagen var Mini ganska lugn, men Lennart sprang rätt bra i sin hage. Men inne i stallet blev även Apollo jätte-kär i Mini och alla tre stod och gnäggade i kör halva kvällen. När jag sen red Mini på utebanan skrek hon var tredje minut i en timmes tid – jag höll på att bli GALEN! ? Tur för henne att hon åtminstone kändes väldigt fin att rida…

Inne i stallet väntade hennes nya kärlek, det roliga är att för två dagar sedan tålde hon honom knappt och tog varje chans att bita honom i kinden. Tjejer…! ?

Någon som har ett supertips på anti-brunstmedel som inte är ren munkpeppar?

13474033_10155033977707575_1434960273_n 13479878_10155033976842575_528772099_nKärlek ❤️?

//Emma

Sommarlov!!

Tjoho, då har jag gått på semester! Eller sommarlov kanske det heter när man är lärare. Jag börjar igen 11 augusti. Min karl som är lärare i Karlstad börjar en vecka senare än oss, men jag ska inte klaga. Det är ju nästan 2 månader ledigt. Så härligt!

På tisdag åker jag och karln till Nice i Frankrike. På onsdag spelar Sverige mot Belgien och den matchen har vi biljetter till så det ska bli himla kul. Vi har hyrt bil nere i Nice så vi tänkte bila runt i Frankrike under en vecka lite drygt. Vi åker hem igen 30 juni från Paris. Om Sverige går till åttondelsfinal så ska vi se den matchen, men just nu ser det lite mörkt ut faktiskt…

Jag startade semestern på bästa sätt. På förmiddagen åkte jag ut och joggade 5 km (jag har varit förkyld så jag tog det mycket lugnt). Därefter åkte jag ut till Grava-Rud för att rida Rainy. Ellen och Rainy ska starta en Lätt A:1 på söndag. De skulle gärna vilja starta ungponny – SM, men som det ser ut nu har många andra startat ungponnyklasser och fått väldigt bra poäng, medan Ellen bara startat Lätt A program och inte fått riktigt lika höga poäng. Så för tillfället ligger de inte bland de 12 som får starta, men det kan hända mycket innan anmälningstiden går ut…

Det var ett litet tag sedan jag red nu och Ellen red ordentligt senast i tisdags. Det första jag fick jobba lite med var att få honom att reagera direkt när jag sade till honom. När vi skrittade och skulle igång i trav vill jag ha reaktion direkt. Så vi gjorde en hel del övergångar under uppvärmningen och han svarade snabbare och snabbare på mina hjälper. Han är klok! Det gäller att hålla Rainy ”i ramen”, alltså mellan mina hjälper. Han svävar gärna iväg och det kan bli kroppsdelar lite här och var. När jag gör mindre volter till exempel så är det väldigt viktigt att vara med på yttersidan med ytterhjälperna. Är jag det så blir det inte alls lika svårt att få honom att följa mig!

Under en sekvens i passet blev han lite hög och spände till lite, då rundade jag ner honom i formen, stämde av lite på tempot och fick honom att slappna av över ryggen igen. När jag hade gjort det blev han himla fin och jag kunde höja honom liiiite i formen, fast nu var han avslappnad och med över ryggen. Det var roligt att rida honom idag och det kändes som att han också var glad. Glad ryttare – glad häst. Glad häst – glad ryttare 😉

Förresten så kanske det blir mer häst för min del i sommar, vi får se!


/Maria

 

Träning och ponnyridning!

Igår morse styrde vi bilen mot Segerstad för en Anki-träning! Jag har ju lyckats få typ 8 måndagskvällar på jobbet i sommar, och det är då Anki kommer till Grava-Rud. Typiskt, men bra att det går att lösa med att åka till henne istället!
Mini kändes väldigt pigg på benen från start och försökte trava iväg med sin ”stora” trav som hon tycker att hon har lärt sig nu. Med det följer det att hon vill dra ut sig i formen lite, hon orkar inte riktigt både trava stort, och vara kvar i form än. Sen är ju inte målet att hon ska trava med världens största kliv, men hon börjar att ta lite luftigare steg med frambenen nu, istället för symaskinssteg. Det är en förbättring! 🙂

I galoppen har vi lite svårt med den vanliga arbetsgaloppen faktiskt. Jag fick rida rakt fram på kvartslinjen och ändra steglängden, sen vända en liten volt tillbaka, som en piruett, och fortsätta på kvartslinjen. Själva piruetterna gör hon jättebra, men vägen dit är… mindre bra! 😛 Men vi jobbar vidare på det!

I slutet trampade vi henne lite, ett arbete hon tar jättebra och gör bättre och bättre. Sen fick jag rida på en liten volt i trav runt Anki, där hon kunde hjälpa till lite med ett spö bakom det yttre bakbenet, för att hålla det på plats. VILKEN skillnad det blev! Helt plötsligt travade Mini! Som en helt ny häst! Jag kikade lite i spegeln och funderade på om det var min häst jag såg! 😀

När Mini var installerad i hagen igen, åkte vi till Bergsgården för ponnyridning. Både Amadeuz och Milton fick sig en genomgång, och den sistnämnda hamnade på film:

//Emma

Välkommen till verkligheten!

Examensdagen har kommit och gått, fantastisk dag med mycket firande av alla slag! ? Vi sjuksköterskor är de enda på Karlstads universitet som får en examenshögtid samma dag som vi faktiskt är klara. Resten får komma senare i höst och fira – inte alls lika kul!

Nu har jag hunnit med två dagars inskolning och har fyra veckor av det kvar innan jag ska jobba mitt första, egna pass. Bara det att få svara i telefonen med titeln ”Emma sjuksköterska” känns sjukt konstigt! ?

Nog om det! Mini har gått lite på sparlåga nu, och jag hade tanken på att kicka igång oss, men efter en tur i sommarhagen med Minis nya kompis Yoghurt kom hon tillbaka med tre skor. Men bästa hovis kommer idag och spikar fast den igen. På torsdag ska vi åka ut till Anki och träna, då ska jag försöka få till ett litet bad av damen… Det var ett halvår sedan sist, enda minuset med vårt stall är avsaknad av vattenspilta. Tur att typ allt annat väger upp! ?

Nu lovar jag lite bättre uppdatering här – för första gången på tre år har jag bara ett jobb att fokusera på, istället för två extrajobb och skola..

Jag och min kompis Elin som har kämpat ihop, genom tentor och uppsatser. Vi klara det! ?

En hel klass med nybakade sjuksköterskor!

13453887_10155020942522575_535320170_n 13467520_10155020942662575_1878729851_oMini och hennes 30-åriga polare Yoghurt mår finfint i hagen!

Hej från mig!

Dagarna bara flyger iväg! Idag ska jag på avslutningsmiddag med klassen, imorgon är vi ett gäng som ska träffas och äta hotellfrukost, sen är det genrep för på fredag är det EXAMEN! ?

Mini blir lite lidande de här dagarna, men det går nog ingen nöd på henne. Igår red vi ut i skogen med farbror Apollo och Mini var lite missnöjd med att han sprang så långsamt… Hon har fått smak för att springa fort på sandvägarna, då finns det liksom inga mellanting. ?

Idag red vi ett lättare pass i paddocken. Från start tänkte jag mest, hur ska jag någonsin få till en bra ridkänsla idag?! Men som vanligt kommer hon allt igång efter ett tag, och hjälp vad fin hon kändes mot slutet! Traven och formen börjar verkligen att ta sig!

Ett problem har vi dock! Ingen har väl missat att PS-tränsen helt plötsligt inte är tillåtna med ”vaggorna” kvar. Jag har egentligen inga problem med att klippa bort dem, Mini kommer förmodligen kännas likadan utan, MEN! Mitt kandar kommer inte längre att passa.. Jag har redan på innersta hålet (har gjort ett extra till och med) så klipper jag bort vaggan blir det för stort. ? Så eventuellt kommer jag tävla på tränset nästa gång och hoppas på att ridsportförbundet sansar sig, eller så får jag klura ut en snart lösning. Tips någon?!?

Mini tar allt med ro iallafall, hur söt är hon inte i sitt lilla hus? ?

//Emma

Hej!

Vilken härlig helg det har varit såhär långt. Jag gissar att många besökt eller ska besöka tävlingarna på Strömsholm. Härligt väder och fina ekipage! 
Själv befinner jag mig i Stockholm och genomförde igår mitt första Toughest race. Det är ett hinderbanelopp med 8 km löpning och 40 hinder. Klarar man inte hindrena för man springa straffrundor, ofta får man då släpa med sig tex en 20kg säck över axeln.
Det var kuperad löpning i skogen, mycket krypa, över under plank, en del lera, mycket klättra och gå armgång/ringar. Jättekul och jag är nöjd att jag tränat såpass mycket greppstyrka!
Jag har löptränat en del på senare och tränat en del hängaochslänga, men de som kör är ju brutalt tränade så jag hade inte några höga förhoppningar att komma så bra till. 

Loppet gick fint för mig, jag kände mig pigg i benen och klarade de flesta hindrena. På ett hinder tappade jag dock greppet på ett rep och rasade i backen med repet mot halsen, så jag fick rejält ont. Speciellt ont hade jag när adrenalinet lagt efter loppet. 

Hur som helst, förutom fallet så gick det riktigt bra. Jag sprang in på en 59:e plats bland tjejerna, av nästan 600 startande tjejer. (Det är bra många fler grabbar som startar). Hindrena är samma för killar som tjejer, vilket man kan tycka är lite orättvist men då får vi bara se till att vara lite mer tränade 😉 

Nästa vecka blir det förmodligen lite mer häst i mitt liv! 


Innan starten kollade vi en kort del av banan, bland annat den här slalombacken!

I mål! 


Ett av hindren på banan som var en av mina favoriter!/Maria 

Ledigt!!

NU! Nu är jag KLAR med min utbildning! Sista praktikdagen är avklarad idag, nu är det bara en skoldag kvar men det är bara en liten struntsak vi ska göra, så det räknas knappt. ? Om 9 dagar kan jag kalla mig sjuksköterska! ??
Det betyder också att jag är ledig fram tills på tisdag, inget jobb, inget skolarbete. Har inte inträffat sedan augusti så det är välkommet!

Mini kämpar på i värmen, i måndags fick hon verkligen bekänna färg på Anki-träningen. Men så bra hon gick mot slutet! Och vi fick faktiskt till riktigt fina piaff-steg flera gånger! ?

Någon tävling har vi inte på gång än, kanske blir det Dyltabruk i början av juli, annars siktar vi på Hagfors och meeting. Någon mer som ska dit? ?
IMG_5719/Emma