Tävling igen!

På söndag är det dags för tävling igen! Då blir det en nationell St George i Filipstad. Det programmet har jag bara tävlat en gång och det var i september förra året. Mini har kommit in i en liten vårbrunst, men det påverkar henne inte nämnvärt (än så länge…). Hon blir lite mindre känslig för skänklarna, men det märks bara i skritten. Igår red jag på utebanan och ju längre tiden gick, desto mer taggad blev hon. I slutet plockade jag upp formen lite och red några travökningar på diagonalen under lättridning, jisses vad hon tände till!! Hur häftigt som helst, och som Anki sa i måndags, nu börjar hon visa att det är roligt med ökningar. Förr har hon bara pinnat på, men nu tar hon faktiskt för sig.

Det finns lite filmat från i måndags, bland annat när vi red igenom St George. Den kommer!  Men just nu så sliter vi med det absolut sista i uppsatsen och det tar all fokus just nu. Men bloggen kommer bli roligare så fort det är klart och jag kan styra plugget lite själv igen! 🙂

IMG_5563

/Emma

Hej på er!

Här kommer en liten snabb uppdatering från Göteborg. Idag ska jag, min karl, syrran, hennes man och mamma på GHS. Det ska bli jättekul!

I förrgår red jag alla ponnyerna på utebanan. Rainy, Elton och Montana. Det är fantastiskt underlag på utebanan där ute nu, riktigt kul. Rainy har varit lite svårare för Ellen just på utebanan så jag trimmade honom litegrann där. Han skötte sig riktigt bra.

Montana var riktigt fin, jag fortsatte på det jobbet jag gjorde senast. Då red jag en del slutor i högervarvet för att få in höger bog intill kroppen. En annan övning som var tipp topp var förvänd sluta i vänster varv, det var inte helt lätt men gjorde susen!

Elton var lite småstyv så honom fick jag rida mycket lösgörande på. Något som är mindre kul är att min axel, som jag skrev om för väldigt längesen att jag har ont i, den blir sämre när jag har ridit 🙁 Jag rehabar för fullt och drar i gummiband varannan dag ungefär och har börjat skriva upp ungefärlig smärtgrad och vilka dagar jag har mer eller mindre ont. Jag ser samband mellan när jag har ridit och att jag då dagarna efter har mer ont än annars.. Jag får kämpa vidare med rehaben!

Vi kanske ses på GHS ??

   
 
Efter ridningen var det påskfika!

/Maria 

Film från i söndags!

Lite sent, men veckan har varit helt galen. Men här kommer den utlovade filmen från söndagens start i Lidköping. Jag är väldigt nöjd med Mini, mindre nöjd med min egen ridning. Jag kunde allt ha kortat upp tyglarna lite och fått upp henne lite i formen. Jag tränar inte ofta i just tävlingsform eftersom Mini gärna har blivit lite hög i nacken förut. Men det får jag tänka på tills nästa gång. Vi missar även några byten som synes, men i det stora hela tycket jag det ser bra ut! Väldigt nöjd med piruetterna som har tagit sig mycket sedan förra starten!

//Emma

Bra tävlingsdag i Lidköping!

En snabb uppdatering av dagen, vi är så trötta nu!!

Klockan 8 styrdes bilen till stallet och klockan 8 på kvällen var vi tillbaka i stallet. Fint väder, snäll Mini och trevligt sällskap – helt på topp!
Sen att det gick riktigt bra, det gör ju inte saken sämre!

Mini var fin på framridningen, inte jätterädd för de andra, men lite spänd. Det får man vara så tidigt på säsongen tycker jag. Inne på banan fick jag inte riktigt så bra snurr på henne i traven som jag har fått den senaste tiden, men det hör också ihop med den lilla spändheten, inga större missar dock, men man vill ha lite mer av allt liksom! Då blev det betydligt bättre i galoppen. Ett par missar i några av bytena, men bra skolor, fina piruetter som belönades med 6,5 och 7 båda två!! Och en helt klart godkänd serie, 6 och 6,5 på den, dock var första bytet jämfota bak, men annars var den väldigt rak och bra.

Domarna tyckte att Mini var en fin häst, jag red prydligt men lite mer samling önskades. Helt överens där! De var även jämna och vi fick mellan 64,5 och 65,5 (tror jag), vi slutade på 65,2% och en finfin 6:e placering!! Dock hade vi åkt innan prisutdelningen, det hade blivit så himla sent att stanna och inte veta om vi skulle få pris eller inte. Nu knep vi den sista! 🙂

Jag är så nöjd och glad över min fina häst, som snällt står på släpet i så många timmar, presterar super på banan och bara är så otroligt underbart snäll att ha och göra med, det är så mycket värt! 😀

Film kommer snart men

nu väntar soffläge…

IMG_5558 (1) IMG_5566 IMG_5567

//Emma

Solig helg!

Vilken finfin helg vi haft hittills! Jag blev, som alla andra i min omgivning, ordentligt förkyld i måndags och det har hängt kvar tyvärr. Nu är det i alla fall på bättringsvägen så det är bra. Det har blivit träningsförbud för mig den här veckan (all träning förutom ridning då)! Just nu sitter jag och tittar på slalom på tv:n och väntar på att jag, Emma, Siw och Erik ska åka till Lidköping. Jag och Arras var alltid till Lidköping på vårkanten och tävlade på deras nationella tävlingar. Vi trivdes väldigt bra på den anläggningen.

Igår var jag på Grava-Rud och red Elton & Montana. Det är alltid roligt och de är i fortsatt fin form. Nästa tävling för dom är i april vad jag förstod. På Elton red jag först och han var lite lång till en början och då tycker jag att det fungerar bra att göra många övergångar och även en del sidvärtsrörelser.

I galoppen fungerar det bra att rida mycket tempoväxlingar. Rider jag på FÖR mycket framåt kan han bli lite framtung men små korta växlingar mellan samlad – arbets – mellangalopp.

Montana red jag efter Hannah och han ville gärna flytta in högerbogen så med honom jobbade jag först i skritt med att få in bogen. Jag gjorde höger sluta längst med långsidan och rundade till honom lite extra, i det satte jag igång honom i trav. Till en början var jag inte riktigt nöjd men efterhand blev det bättre och bättre. Då blev över höger öppna bättre än första försöket! Jag fick tänka att bogarna ska till vänster och runda honom i höger sida. När jag hade jobbat honom ett tag så blev traven väldigt fin!

Pappa var på plats och tog en del fina bilder ❤️


Min systerson var på besök 🙂   
  
  
/Maria 

Tävlingshelg!

Det drar ihop sig till tävlingsstart! Imorgon drar vi iväg till Lidköping för årets första. Det blir en regional Msv A:1, det ska bli jättekul!

Mini har varit lite spänd de senaste dagarna. Igår när jag hämtade henne i hagen hade hon dragits igång av en upprörd haggranne, och i kombination med att hon fastande i täcket så blev det för mycket för Mini-hjärnan. Hon kom in väldigt skärrad med broddtramp på 3 av 4 ben. Hon levde runt på stallgången och var rädd för allt som lät och alla osynliga varelser som tydligen befanns sig bakom ryggen på henne. Jag var skapligt trött när hon stod som en giraff, alla blodådror syntes på henne och jag kunde höra hjärtslagen. Väl i ridhuset skötte hon sig faktiskt bra, men hon var ganska skvättig för diverse ljud.

Idag var hon betydligt lugnare, men det är småsaker jag måste ha koll på. Jag blir så lätt passiv inne på banan, jag måste lära mig att rida som jag gör annars även där!! Men det är lättare sagt än gjort. Men det går inte i en Msv A att inte göra avstämningar av tempo, förbereda rörelser och göra övergångar. Det måste jag verkligen tänka på!

Annars så gjorde hon riktigt bra piruetter åt vänster idag, men då var de sämre åt andra hållet. Ombyte förnöjer liksom… Serierna fungerade bra iallafall!

Efter ridningen blev hon ordentligt avsvampad och gnuggad med Mirakel Groom. Sen fick hon stå utan täcke en bra stund, och stod så snäll på alla fyra. De två minuterna det tog för mig att hämta ett täcke, det räckte för att hon skulle slänga sig på rygg och gnugga in tusen miljoner spånkorn i pälsen. 😉

Vi ser fram emot imorgon och hoppas på en fin dag i Lidköping! 😀

12825641_10154753969442575_1781476601_nSå här fint var Back on track-täcket efter igår. Bara att slänga och beställa nytt. Tack Mini!

12516346_10154753969547575_639919331_n 12422287_10154755336402575_1320636218_oMen hon är fin iallafall! 🙂

Och just det! En av ponnyerna jag rider var iväg för tävlingsdebut idag! Det kunde inte ha gått bättre, en seger och en andraplats. Det bådar gott inför framtiden! 🙂

12443425_938384809592414_973710355_o

//Emma

Härlig fredag!

Hej och hå vad dagarna går. Sedan jag börjat jobba som lärare så har veckorna bara svischat förbi. Jag hinner knappt reflektera över att det är ny vecka innan den är slut, helt sjukt!

Idag har jag ridit Rainy igen. Han har gått superbra med Ellen sedan sist jag red och det är himla kul. Han har verkligen utvecklats och blivit mjukare, han lyssnar bättre på mina hjälper (även om det såklart kan bli ännu bättre) och han lär sig också nya rörelser snabbt.

Jag värmde upp ganska länge i skritt och gjorde alla sidvärtsrörelser som jag planerat att prova i trav. Det är alltid bra att göra det tycker jag, för då ser jag om han är med på vad vi ska göra och jag kan korrigera om han inte fattar mina signaler. Han fattade direkt vad jag ville och värmde sedan upp i trav och lättridning. Det gjorde jag också ganska länge och växlade mellan trav och skritt. Jag gjorde även skänkelvikningar längst med långsidan i lättridning och provade att flytta på lite olika linjer i ridhuset. Detta är något som inte skulle gått att göra alls lika lätt för några veckor sedan för då blev han väldigt stark för oss i lättridningen. Det har blivit enorm skillnad där.

Jag provade lite senare i passet att göra skänkelvikningar snett över ridbanan och red på i ett friskare tempo så att han fick ta för sig framåt och inte bromsa i sidvärtsrörelsen. Jag red även öppnor i trav och provade faktiskt att rida öppna på medellinjen. Jag vet att det här är lite svårt för honom än men jag ville prova för att se hur han bär sig åt. Han är förvånansvärt stabil i skolorna och gjorde det helt klart över förväntan!!

I galoppen har han också blivit bärigare och mer ”med” mig. Jag provade att rida förvänd galopp i båda varven. I vänster galopp kunde vi göra två varv på volten i förvänd och det kändes väldigt stabilt, sedan växlade jag över till rättvänd volt igen och berömde honom såklart. I höger galopp hade han det lite jobbigare och där blev galoppen mer hastig, så där red jag bara förvänd genom kortsidan och det fick räcka. Han var pigg idag och lite sprättig för ljud idag men gjorde annars ett bra pass!


Emma och mini in action ?

/Maria 

Bra onsdag!

Äntligen!! C-uppsats klar och inskickad! Eller ja, första utkastet iallafall, nästa vecka har vi seminarium och efter det ska sista finputsen göras. Jag kan helt ärligt säga att det är det värsta jag varit med om i skolväg och jag har nog lagt ner typ 8-9 timmar varje dag på detta senaste veckorna! (Och drömt om det på nätterna…) Som en liten förklaring så hade vi valt alldeles för stort område att skriva om, och begränsade det väldigt sent i processen, det gjorde att vi kom väldigt mycket efter. Men nu är det klart! 

I måndags tränade vi igen och det gick riktigt bra! VI red igenom Msv A:1 inför helgens start och det var inga större konstigheter. Anki tyckte det såg enkelt ut, och ja det känns ganska enkelt. Dock så kan ju såklart mycket gå fel, det har vi inte riktigt råd med. Serien är svår tycker jag. Om jag flyttar mig en millimeter i sadeln så byter hon direkt, vilket resulterade i att det smög sig in en 3:a i mitten. När jag red om den och satt still (försökte) blev det rätt men ett byte blev då orent istället.
Piruetterna blir ganska bra. Den högra måste jag vara noga med att markera ingången på så den inte flyter ut från början. Åt andra hållet är det svårt, när vi får till det så är den piruetten riktigt bra, men om hon förekommer mig så blir det precis tvärtom.

Det roligaste var nästan när vi gjorde travökningarna. Anki blev riktigt förvånad hur bra de har blivit, och det har de verkligen! Jag övar aldrig på dem men med mer styrka så orkar hon hålla ihop sig mer och öka med bakbenen först, då kommer frambenen på köpet. Kul!

Nu är vi taggade för start på söndag. Vi är ju faktiskt fortfarande nybörjare på den nivån. Förra året tävlade vi bara under sammanlagt 5 månader med ett 3 månader långt uppehåll, så det blev inte så många starter i Msv A. 6 stycken om man ska vara exakt. Dock var alla med godkända procent och till och med en vinst! 🙂

Idag däremot, har vi bara solat i det fina vårvädret, skrittat en sväng i skogen och Mini har fått sola naken i hagen! Underbart!

12873572_10154744488237575_438855507_o 12837429_10154744488657575_301661424_o 12722739_10154744489122575_1104184830_o 12722739_10154744489017575_1122402130_o

Nu kommer Maria hoppa på mig om att manen måste åtgärdas igen… 😉

//Emma

Piggelin Mini!

Kanske är det vårkänslorna som har kommit till Mini nu eller så är det bara att hon trivs så bra med sitt nya liv ute på Grava-Rud, för nu är hon pigg! Dock på ett positivt sätt, hon blir inte så där sprättig och jobbig som hon kan bli.

Igår hade vi lite markarbete där jag testade det nya bettet. Det blev ju ett kimblewick med tungfrihet, och jag tyckte att det gick ganska bra! Hon försökte dra iväg i galoppen ett par gånger, men blev nog lite överraskad när det inte gick att tokrusa… Hon försökte springa på snedden ibland men när inte det heller gick, så skärpte hon sig. Tungan åkte iallafall inte över en enda gång, så det var bra. En liten film från ”hoppningen”, titta gärna med ljud, min sambo tyckte inte att vi var några stjärnor direkt…

Idag blev det ett lösgörande pass varvat med lite programdelar. Mini kändes riktigt fin och var väldigt mjuk och lyhörd. Vi provade två serier på diagonalen, en i vart tredje och en i vart fjärde. Jag har inte gjort de på den linjen på länge, utan har övat serier på långsidorna istället. Men nu blev de riktigt bra båda två, och raka! Det sistnämnda kan ha att göra med att jag för en gångs skull tittade framåt istället för nedåt… 😉

Imorgon blir det Anki-träning igen, då ska vi rida program hade jag tänkt! På söndag smäller det – säsongsdebut!!

IMG_23512Fina Mini för två år sedan, när vi precis hade debuterat Msv B:5!

//Emma

Bra helg för ponnysarna!

Det blev en bra helg för Grava-Ruds ponnytjejer Ellen och Hannah. Hannah och Elton red först en Lätt A:2 på 67%. Första klassen på Montana blev överladdad till max och därmed missar, dryga 61% blev det då i lagtävlansprogrammet. Ellen red Elton i Lätt A:4 och fick ihop 64,68%. Hannah och Montana deltog även i mästerskapsprogrammet och red ihop 64,9%. De hamnade på en tredjeplats och vad jag fattade det som så ligger ett SM kval på 65%. Hur retligt?!

Rocky och Ellen gjorde jättebra ifrån sig. Lagtävlansprogrammet var först ut och där fick de 61,667% och hamnade en utanför placering. I mästerskapsprogrammet landade de på något liknande och de var väldigt nöjda med att Rocky höll sig så cool på framridningen. En bra debut för allihopa med andra ord!

   
  

/Maria 

Goddagens!

Tjoho, fredag igen 🙂 Jag sitter i en bil påväg ner till Vara där vi ska på 60 års kalas. Jag har tyvärr inte hunnit kolla så mycket på Bruksprovet men såg några fina pållar förut då det var testryttarnas tur att rida. Det gillar jag att titta på!

Förut red jag Rainy och han har skött sig jättebra med Ellen på senare vilket är superkul. Jag ska fortsätta hjälpa till när de behöver mig och det gör jag så gärna. 

Nu har vi ökat svårighetsgraden lite med honom och idag övade vi på öppnor och lite förvänd galopp. Han har en stor och luftig galopp så känslan är att det går lite fort, men han är ganska stark ändå och orkade hålla galoppen i båda varven = bra gjort. Jag gjorde många åttvolter i traven och såg till att han följde mig precis exakt dit jag ville ha honom. Han blev bättre och bättre ju längre passet gick!

I onsdags red jag Rocky igen och den här gången flöt öppnorna på mycket bättre. Han blir gärna lite av och på i kontakten så det är det svåra med honom upplever jag. Den förvända galoppen fungerade fint så jag hoppas att de får till det på tävlingen imorgon. Rocky kan bli lite spänd och tycker det är lite läskigt med möten på framridningen så jag hoppas att de får till det bra och att han är avslappnad för Ellen 🙂 

   
   
/Maria 

Bruksprov!

Ååå, vad jag skulle velat vara på Flyinge nu! (Eller varför inte Borås, det vore ju inga fel det heller..).

Jag har varit på en del bruksprov förr om åren, både som publik men även som hästskötare till en godkänd hingst. Att få vara med om det från ”bakom kulisserna”, det var en otroligt häftig upplevelse. Vi fick reda på att hingsten blev godkänd när de läste upp motiveringen och hans namn i högtalarna, då vi satt på läktaren. Den glädjen och den lättnaden som kom då minns jag än idag, så där 10 år senare.

Nu skulle jag helst vilja vara där för att utse lämpliga kandidater till Mini framöver, men gudars vilket svårt jobb det skulle vara! Har ni någon favorit? Jag gillar verkligen Total Hope (Totilas son…!), men han är ju bara 162 cm. Inget fel i det, jag vill inte ha någon jättehäst, men Mini är ju bara 162 cm själv, så risken är väl en 155-häst som ingen vill ha (eller världen finaste ponny kanske?!).

Sen visas ju även Skovens Rafael och den skulle jag inte tacka nej till!! Han har bara funnits på fryst, och det är inte aktuellt för Mini. Men kanske blir det ändring på det innan det är dags? Jag planerar ju för framtiden, ingen betäckning är aktuell än.
Det finns även en dansk hingst som är ”to die for” (hint; Revolutionerande 😛 ). Men jag vet inte om han är godkänd för svensk avel, han är väl bara 3 år har jag för mig.

hingsttaget2006_8b_200Hingsten Playtime 1104 som blev godkänd som 3-åring, men tyvärr fick avbryta provet som 4-åring. Jag jobbade i det stallet han stod i, och var hästskötare på bruksproven och följande hingstvisningar, så himla roligt! Han var världens snällaste häst, totalt okomplicerad i all hantering och ridning. Tyvärr finns han inte längre, och fick aldrig visa vad han gick för.

//Emma

Vilken bra träning!

Anki har varit på semester i två veckor, så Mini och jag har fått klara oss själva under tiden. Och det hade vi gjort bra, Anki var jättenöjd med henne från start och tyckte att mitt arbete  under tiden hade varit bra. Jag berättade att jag har haft fokus på det lösgörande arbetet, och ja – det ger resultat! Jag är noga med variation, rida i den lite lägre formen, flytta henne, ställa både utåt och inåt (det ska gå lätt!).

Efter lite uppvärmning så kändes hon så jäkla fin! Bakbenen var med långt under sadeln kändes det som och hela hästen var alldeles kort och mjuk. Superfin känsla!!
Jag har haft lite problem med piruetterna, speciellt den åt vänster där hon har för bråttom och jag har ingen kontroll på stegen. Då fick jag gå tillbaka till att göra skrittpiruetter, där jag verkligen fick vara noga med att ha kolla på bjudning och stegen hela tiden. När som helst skulle jag kunna välja att gå ur den, då i en öppna. Detta arbetet var jättebra för oss, och när jag fick koll på henne i skritten så provade vi i galopp. Första piruetten blev helt okej, andra blev jättebra!
Jag har inte tänkt på det själv, men Anki gav mig det som tips, att om någon rörelse inte fungerar, prova att göra den rörelsen i en långsammare gångart. Det funkar ju såklart inte med allt kanske, men med mycket!

Efter träningen var alla nöjda och glada, Mini fick gå tillbaka till sin box och gnabba med grannen! 😉

IMG_0930 Titta inte på mig!!IMG_0931 Apollo var ganska trött efter träningen han med…IMG_0925 Vi står i ett urmysigt stall och det är så lugnt där, oerhört skönt!IMG_0932Världens finaste Mini!

//Emma

Söndag igen!?

Säger som Maria; Vart tog veckan vägen?? Jag sitter och kämpar med min c-uppsats, vi har inte varit goda vänner den här veckan kan jag säga… Ett tag var jag helt beredd på att hoppa av utbildningen så här 3 månader innan examen och bara ge upp alltihop. Men sen lossade det lite, och nu är vi lite mer med i matchen igen. 😉

Men Mini lyser upp den annars lite tråkiga vardagen. Hon är faktiskt riktigt fin nu, och mer och mer lossnar för oss. Det ska bli så kul att rida för Anki igen imorgon. Eventuellt blir det programträning, det beror lite på hur hon känns. Jag behöver hjälp med piruetterna och slutorna framförallt, i vänster piruett vill hon gärna kasta sig runt och sätta sig för mycket. Jag får liksom ingen hejd på henne, även om jag försöker rida ur efter några steg för att bryta.
I vänster sluta blir det lite samma problem, då hon hellre vill springa för mycket åt sidan, men tappa framåtbjudningen. Oftast blir det bra när jag är noggrann och är med mer med vänster skänkeln, men jag känner att det behövs ett par extra ögon just på de rörelserna!

Två veckor kvar till första start!! KUL!

IMG_5534 IMG_5535 IMG_5548

//Emma

Vart tog veckan vägen?

Jisses vad den här veckan sprang iväg! Nu är det redan helg igen och jag tippar på att tävlingssäsongen är igång för vissa av er. Här i Karlstad har vi haft riktigt trökigt snöoväder, så det var nog inte speciellt kul för de som var ute och åkte igår. Idag är det dock lugnt utanför fönstret!

Jag har ridit Rainy, Montana, Elton och Rocky den här veckan. Ett pass på vardera häst. Rainy var först ut i onsdags, jag åkte ut till Grava-Rud efter hemkomsten från Vara. Han var ganska fin faktiskt, trots att han inte hade gått dressyr på 4 dagar. Kanske behövde han ett brake. Det gjorde nog honom gott! Jag red honom först och Ellen red efter mig. Han var mjukare från start än han varit tidigare och såg fin ut även för Ellen. Hon red honom igen under torsdagen och då hade han gått bättre än någonsin. Dom var jättenöjda med honom så det känns jättekul.

Montana och Elton känns ju superfina båda två. Hannah hoppade upp på Elton och han såg så otroligt fin ut så jag hade nästan svårt att koncentrera mig på Montana. Det låste sig litegrann för honom i en bakdelsvändning så han stod över några steg med bakdelen och snurrade runt istället för att trampa, så det fick jag lirka lite med under passet när jag red honom. Montana försökte jag få lite rundare i galoppen och att han arbetar ordentligt över ryggen i alla lägen, oavsett om jag samlar eller rider framåt i galoppen. Han känns alltid så häftig i galoppen men blir ibland (mest till en början) lite kort i formen och sänker ryggen lite när man ska samla honom. Då gäller det att driva bakifrån och fram till bettet. Det är alltid väldigt trevlig ridning på honom!

Igår red jag Rocky innan Ellen. När jag värmde upp red jag skänkelvikningar längst med långsidan med nosen mot sargen. Första gången jag gjorde det på honom fattade han inte riktigt vad jag menade men efterhand ramlade poletten ner. Det blir ju lite annorlunda med mina hjälper jämfört med Ellens signaler såklart, så det är ju inte konstigt. När jag sedan gick över till öppnor märkte jag att han har svårare i höger öppna jämfört med vänster, så jag jobbade en hel del med att hitta flytet i höger öppna. Jag fick rida på i ett friskare tempo i det varvet och vara med mer med ytterhjälperna.

När Ellen hoppade upp så var jag på henne mycket med att ändra ändra ändra… Rid fram, ta tillbaka, runda honom i sidan i hörnet, rid fram, mjukna, ta tillbaka etc. Han blir lite svår att sitta på när man rider på honom framåt för han har så stora rörelser och är lite skumpig. Jag insåg när jag såg filmen på mig och Rocky att även jag behöver få honom lite mer fram i formen (han viker gärna in nosen lite och det är svårt att känna exakt vart han har lille snoken) och även jag behöver växla ännu mer på tempo och steglängd. Alla behöver någon som tjatar lite på en 🙂

Nästa helg väntar Fagersta för alla Grava-Ruds ponnyer, det blir spännande att följa!


/Maria 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798