Måndag igen!

Helgen susade förbi med en väldigt fart. Jag har tillbringat hela den på ett av mina jobb, och var skapligt trött igår kväll. Gick och la mig vid 22-tiden och vaknade kl 9 imorse…

Jag har inte ridit Mini på hela helgen, i lördags fick hon hoppa med Elin. Mini hade varit jätteduktig, och var taggad till tusen. Som vanligt med andra ord! Igår gick vi en promenad ute i mörkret, Mini bockade och pep bredvid mig – mörkrädd kanske?! 😉

Nu ska jag ta tag i mitt tentapluggande, jag drömde mardrömmar inatt att jag kom till tentasalen och hade glömt att plugga in en stor del av det jag hade prov på. Jag stod och googlade in i det sista och hoppades på att det skulle räcka. 😛 Det vill jag inte vara med om!!

Ikväll blir det Anki-träning som vanligt! Hörs senare! 🙂

IMG_5068Sommarfin Mini!

/Emma

Gomorron fredag!

Jag sitter i soffan med en stor kaffekopp och ska strax bege mig mot stallet och Mini-ridning. Hela min Facebook, instagram och ja, hela internetvärlden verkar vara på väg till Friends arena, men vi är kvar här… ? 

Jaja, man kan inte vara med på allt och jag har både tentaplugg och jobb som väntar i helgen. Nästan lika kul! ?

Mini reds av Emma igår och det hade gått väldigt bra! Imorgon ska hon hoppas av Emmas syster Elin – Mini är poppis! ?

Hoppas ni får en fin helg, kanske är även några av er på väg till huvudstaden?! 

   
 
/Emma

Det går framåt!

Ridhusbygget ute i vårt nya stall på Grava-Rud går framåt med stormsteg! 1 februari flyttar jag och Mini ut dit, förhoppningsvis står redan Maria där med sin nya stjärna då. SVT Värmland var ute och gjorde ett reportage häromdagen –> http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmland/trott-pa-ridhustiderna-byggde-eget

Det ska bli så spännande att se hur det blir när det är klart, och vi ser mycket fram emot nästa år! 🙂

IMG_3727

/Emma

Hej från oss!!

 Hej på er. Idag har vi kört lördagsridning igen. Det var längesedan och jättekul såklart. Emma och Mini kom in i ridhuset precis när vi var klara med ponnyerna. 

Elton fick jag mjuka upp i sidorna idag. Jag gjorde skänkelvikningar längst med långsidorna och försökte få honom mjuk i den sidan som är närmst väggen då. Montana jobbade jag en del med växlingar i galopp mellan samlad och fram i friskare tempo. Honom vill jag ha lite rundare i form och jag får vara noggrann med att han inte släpper ryggen och bakbenen.

Jag har också tränat lite annat idag på KMTI. Jag fick två gratis träningsveckor där så jag var där och kollade läget idag. Vi körde löpband, Monkeybar, alltså armgång. Vi gjorde även några övningar där man hänger i armarna och för upp fötterna upp mot sina händer, som en fällkniv, sjukt jobbigt. Vi gjorde även chins och dips, där målet för mig är att köra utan vikthjälp. Jag ska se om jag kan gå på något crossfit-aktigt pass under veckan 🙂

  
   
/Maria 

En liten film!

Från i söndags. Vi rider ett litet lättare pass och testar några slutor och serier. Det blir både rätt och fel, men nu för tiden blir inte Mini ledsen för det. 

Hon har haft lite svårt för att göra om saker, speciellt byten och definitivt serier. Då har det lätt blivit explosioner och studs. Nu kan jag sitta och göra hur många serier som helst efter varandra och Mini behåller sitt lugn hela tiden. Skönt! (Ni som har varit med ett tag vet hur mycket vi har kämpat med dessa byten..!!)

/Emma

Luften gick ur mig..

Det verkar som att hästeriet får vänta för min del, det är nog inte meningen att jag ska köpa häst än. Det gick inte vägen med två superfina lovade treåringar, så nu känner jag att jag bara inte orkar dra igång och leta igen just nu. Hästletarturné får nog vänta lite… 

Jag vet inte om jag kanske ska ta häst på tillridning tills det dyker upp något riktigt intressant igen, vi får se, jag får fundera och klura lite innan jag bestämmer mig. Tyvärr har jag inte så mycket hästigt att dela med mig av på bloggen just nu så jag skriver någon gång då och då om vad som händer i mitt liv. Det är ju mest löpning, klättring och lite sådant jag pysslar med utöver arbetet på skolan. Ni får hojta till om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om, jag är inne och läser här flera gånger om dagen och läser givetvis era kommentarer också 🙂

Ha en fin torsdag!

  
/Maria 

7 år!

Vi har 7-årsjubileum idag, Mini och jag! En kall novemberkväll kom en ängslig liten ponny-liknande varelse till Sörmon. Hon hade aldrig sett ett täcke, knappt haft sadel på sig och var inte alls van vid att ha så mycket rörelse omkring sig.

Min älskade Mini! ❤️ Vad mycket roligt vi har haft ihop, och vad mycket roligt vi har kvar framför oss! 

   
    
 3 år på bilderna! Hon har växt lite sen dess! ?

IMG_5368 

 
//Emma

Ny vecka!

Trots att jag haft en fin helg tillsammans med nära och kära så har det ändå varit mörka dagar, jag tänker då på det som hänt i Frankrike och den oro som finns i världen just nu. Fruktansvärt…

Hur som helst, vad gäller mitt hästliv så är jag ännu inte hästägare, men jag meddelar er så fort jag har en pärla stående i min box. Jag hoppas såklart att det inte ska dröja. I helgen har jag klättrat i Arvika och även sprungit backintervaller i skogen (något som jag verkligen borde göra oftare). Under veckan planerar jag att klättra lite till och även träna på monkeywalks och chins tillsammans med en kompis här i Karlstad.

Hoppas att ni får en fin vecka och ta hand om er. Jag lovar att uppdatera direkt det blivit klart med ny pållehäst 🙂

Klättringsgänget!
  

Jag lånade Ellen Kåbergs bilder på ridhusbygget som pågår för fullt, det går snabbt framåt!

/Maria

Nyklippt!

Idag rök andra lagrets vinterpäls! Mini fick lite lugnande, sen rörde hon inte en fena på nästan två timmar. Idag klippte jag även halva ansiktet, det har jag inte vågat mig på förut. (Det är 3:e gången i Minis liv hon klipps!)

Det hade hunnit växa ut en hel del sedan förra gången för drygt en månad sen! ☺️

   
   
Imorgon är det tyvärr ingen Anki-träning och jag tränade inte förra veckan heller. Men vi kämpar på ändå och hon känns riktigt bra nu!

Vi har luddat till oss totalt nu, med extra fårskinn på tränset:

   
 
  
En litet klipp från igår. Mini har lite svårt att vänta i bytena i vart fjärde, men ibland får vi till det!

/Emma

Rullar på

Ja världen rullar på trots att ens egna liv stannar till litegrann. 

Det känns som att vi (jag och Maria) har gått ifrån att ha en ”varje dag” blogg till en ”några gånger i veckan” blogg. Det känns mer okej för mig och då får jag heller inte så dåligt samvete när jag inte bloggat på ett tag. 

Mini springer på bra iallafall! Min vfu är äntligen snart slut, bara 4 dagar kvar… Det ska bli så skönt att komma tillbaka till skolan igen. Nästa period ska jag vara på sjukhuset igen, äntligen…

Om en vecka är det årets sista tävling! En St George med toklite  starter, så jag ser det som en programridning. Det ska bli kul iallafall! Förhoppningsvis hinner jag klippa henne innan med, hon är riktigt luddig nu!

   
 
/Emma

Tjo!

Nu var helgen över och den här veckan blir jag eventuellt med häst. På fredag är det besiktning och röntgen, jag känner mig positiv!

I lördags morgon insåg vi att det var extremt sörjigt på utebanan. Det brukar alltid rinna av väldigt snabbt där ute så vi blev lite förvånade. Istället så valde vi att trimma ponnyerna på ”rakan”. Det går alldeles utmärkt att rida dressyr där ute och det är väldigt nyttigt dessutom. Elton ville till en början gå i ”rida ut form” med rumpan som högsta punkt, men rättade in sig i dressyrramarna ganska snabbt.

Montana skulle tränas på raka spår och vart gör man det bättre än just på rakan? Elton behöver träna på små volter så det var ju också väldigt lägligt att öva på det i lördags. Jag var även ut till treåringen och red i lördags, det gick finfint. I går var jag med när ägaren tömkörde på utebanan. Jag har verkligen mycket att lära när det kommer till tömkörning och kommer att jobba en del på att bli bättre på det. Nyttig och bra träning för hästarna.

Jag har även tränat lite utöver ridningen. Igår var jag med min syster på ett pass på Friskis, ett pass jag inte kommer att gå på igen, men cirkel-gym-pass skulle passa mig bättre. Jag kommer förmodligen inte att köpa kort där för jag har alldeles för mycket annat jag pysslar med nu för tiden, dessutom blir det så dyrt. Eventuellt köper jag ett 10-kort som jag kan utnyttja när jag får tid. I eftermiddag ska jag iväg och klättra igen!

/Maria

Helg!

Tjoho på er. Äntligen helg igen. Det är lite trist att jag inte har så mycket hästigt att skriva om här på bloggen om veckorna, men idag ska jag rida tre pållar. Montana, Elton och en treåring som jag gillar mycket.

Han står ganska nära mig vilket är bra, då kan jag åka dit för att pyssla och provrida flera gånger till skillnad mot när man hittar en häst 60 mil bort!

Jag ska se om vi kan fota eller filma lite sen 🙂

   

  


Riktigt så här varmt och gött blir det nog inte att rida idag 😉

/Maria  

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798