Bra utepass!

Nu har alla hinder kommit bort från vår utebana och vi kan rida precis hur som helst där ute. Väldigt skönt att faktiskt kunna rida ute, när det trots allt snart är november!

Mini kändes pigg och hade alla växlar på framåt idag. Men trots det, så lyssnar hon så fint tillbaka och efter en stund av ”springa och titta på vad alla hästarna i hagarna gör”, så kändes hon riktigt fin! Vi fick in ett härligt gung i traven och det kändes som jag kunde reglera den med minsta hjälp både framåt och tillbaka till nästan tramp.

Även galoppen kändes bra, nu är det bättre i vänster varv igen. Det växlar det där! I höger blir det aningens mer svårreglerat, men ingen katastrof. Det är bara att det är så himla lätt i vänster, den känslan eftersträvas i andra varvet med!

Nu väntas middag ute med sambon, det är vi värda nu – han har spunnit i 60 minuter och jag har varit på gymmet i 2 timmar! ?

  Ända sedan jag bytte till PS kandaret så skummar hon så härligt runt munnen!
   
 Jag hade hjälpreda i stallet idag! 🙂

/Emma

Jahapp..

För er som funderar på hur det gått idag så tänkte jag bara meddela att det inte blivit något köp. Riktigt tråkigt, men jag är övertygad om att det finns fler fina hästar där ute. Min jakt efter Arras efterträdare fortsätter med andra ord…

Nu har jag höstlov och jag åkte till Grava-Rud igår kväll och red Elton. Han är som allra finast när det är kallt ute och igår var det riktigt kyligt. Elton var riktigt fin. När han är det så kan jag utmana honom lite och tänka lite piruettgalopp på liten volt. Han tycker att jag är lite jobbig och blir lite styv i sidan, men kämpar på och sätter sig jättefint i galoppen!

/Maria

 

Update!

Gårdagens träning gick super, Mini kämpade på så himla bra. 

Anki hade varit på clinic, tränarkurs  och på Lövsta, ja jag vet inte allt! Hon var taggad till tusen och förvarnade mig innan att det skulle bli tufft! Men det är bara kul tycker jag.

Vi fick lite hjälp med trampet och där fick jag göra en ny övning som visade sig vara väldigt bra. Jag skulle tänka som att jag skulle göra halt, men i sista stund ändra mig och gå fram i skritt och tänka tramp. Mini tog den övningen jättebra och det blev riktigt fina steg! Kul träning!

Idag fick hon en välförtjänt vilodag (men inte jag, jag har varit på gymmet!!), så jag passade på att miljöträna henne lite.. Jag borde faktiskt få något slags pris för att lyckas med att få på henne denna:

  
Mini – hästen som är rädd när flughuvan kommer mot huvudet…

Det gick inte smärtfritt dock, det krävdes en och en annan morot till det hela. Men vi ska öva lite varje dag, så tillsist borde inte ett bogskydd vara så farligt. Eller? 😉 

/Emma

Dagens start i Åmål!

Mini och jag har varit en sväng i Åmål för en start i Msv A:1. Det var även DM för juniorer och seniorer idag, dock var det inte så jättemånga med. Lite tråkigt!

Mini tyckte inte alls att framridningen var rolig idag. Hon har blivit så mycket bättre i att möta andra hästar, hemma är det så gott som borta. Det har även funkat bra på tävling de sista gångerna, men det räcker att en kommer för nära ett par gånger, så är det kört igen. Tyvärr var det ett ekipage som inte klarade av att hålla avstånd, utan kom gång på gång rakt in i oss, eller passerade med ytterst liten marginal. Det är svårt på en liten framridningsbana, men när man ser att den mötande hästen blir jätterädd, kanske man kan tänka till lite…

Jag fick inte riktigt loss henne över ryggen, även om det absolut var helt okej. Däremot blir det lite som en urladdning för henne och inne på banan blir hon väldigt opåverkbar. Det var väl inga direkta missar, men nyanserna i traven var som bortblåsta. Galoppen var rätt så bra, någon miss i ett byte där hon svajade till lite.

Piruetterna är jag nog mest nöjd med, vi fick till och med en 7:a av en domare. Serien bytte hon i vartannat första bytet, men sen blev det rätt. Det såg dock bara en domare, så vi fick 6,6,5 på den. 😉

Överlag tyckte domarna att det var en jämn uppvisning, välridet och väl genomförd, men att det måste vara mer aktivitet bak och ryggverksamhet.

Vi fick jämna domarsiffror, 63,6 – 62,8 – 63,1%. Totalt 63,1% och vi kom precis i mitten av startfältet. Om jag inte räknade fel så kom vi även 5:a i DM (man får koefficient när man red den svårare klassen), och det var 10 eller 12 st med där.

Vann DM gjorde oslagbara Catarina Hjärpe med Cerina E! Grattis igen! 😀

Film kommer kanske, min kamera har sagt upp bekantskapen med datorn för tillfället…

12047055_451465688311599_9005131050493960406_nFina, fina Mini!!

//Emma

Full rulle!

Hej på er! Den här helgen har varit innehållsrik. Det har inte varit många lugna stunder, men nu har jag äntligen satt mig ner för en stund i soffan. 

Igår var vi med Hannah och ponnyerna till Åmål. De skötte sig finemang. Elton var först ut och han gick en Lätt A:1 vilket var deras DM-klass. Det råkade bli ett galoppombyte så de missade rejält med poäng där det dessutom var koefficient 2 (de fick en nolla), så de landade på 59,3%. De blev tvåa sammanlagt bland B-ponnyerna i DM. Samma klass gick även Montana, som vann på hela 72,6%.

Hannah debuterade FEI på Montana, de red inledande programmet och fick hela 64,7%. Kanonbra resultat och de slutade tvåa i DM för C-ponnyer!

Idag har jag flyttat det sista från Sörmon och inser att jag kommer behöva sälja en del, jag har ofantligt mycket grejer och jag behöver faktiskt inte ha 8 fleecetäcken i olika färger. Jag tänker mig fota det jag planerar att sälja, det är mestadels täcken och en del lindor. Jag har sorterat och tagit en del av sakerna till Grava-Rud. 

Från lunchtid fram till halv fyra var jag på GR och målade skivor till vindskyddet, det kommer bli klart under veckan 🙂 Jag börjar bli rejält nervös hörrni. På onsdag kommer jag vara ett nervvrak…gaaaah!

   
    
   
Här har vi vinnaren bland D-ponny ekipagen, Linnea Holmgren med ”Bruce”. Grattis!

/Maria 

Ledig fredag!!

Ja, äntligen en ledig dag! Det var ett par veckor sedan sist, så den är mer än välkommen.

Dagen bjuder på plugg (såklart), häst och ikväll blir det ute-middag med min bättre hälft. Mini ska trimmas inför söndagens start, hon har fått ladda med en två-dagars vila. Eftersom jag även ska rida lektion dagen efter tävlingen, så vill jag spara lite på henne. Nu blir det 4 dagars jobb i rad, det är max tycker jag!

Innan stallet ska jag ut och jogga en sväng i det fina vädret. Jag har faktiskt börjat gå på gym nu! Hela två gånger har jag varit där, en gång styrketräning och igår var jag på spinning. Jätteroligt faktiskt, och nyttigt att göra något annat än ”bara” rida. Efter styrkepasset hade jag en så extrem träningsvärk i benen att jag knappt kunde gå på tre dagar.

Jag ska även hämta ut ett nytt täcke som har kommit på posten! Jag fick reklamera ett Horsewear-täcke som jag hade köpt, det hamnade på sne och enligt butiken så var det fel på det. Så nu får vi se om det nya sitter bättre!

IMG_9698Inte kul när täcket hamnar så här så fort hästen tar två steg… Jag är även allergisk mot bensnören, så det är inte ett alternativ att ha på.

Hoppas ni får en fin fredag! 😀

/Emma

Hej igen!

Idag har jag varit på Grava-Rud och skruvat i isolatorer i hagatolparna. Det är lite pyssel innan onsdag, det kan ju faktiskt bli så att jag ”blir med häst” igen då. 

Samtliga hagar kommer ha vindskydd där hästarna kan gå in om de vill. Några vindskydd är klara men några är det lite jobb kvar på. I helgen ska jag åka och måla väggar så att vi kan få upp dem innan onsdag!

 
Till höger om den här hagen kommer det byggas ett ridhus. Grunden är klar och själva ridhuset kommer om 1,5 vecka. 

/Maria 

 

Håll tummarna till veckan!

Nu har jag hittat en underbar unghäst som är en finfin efterträdare till Arras. Det är en valack, social, snäll, orädd häst med tre bra gångarter. Till veckan ska han besiktas och innan dess så skriver jag inget mer om honom 🙂

Håll tummarna för att allt går vägen!

  
Jag har börjat packa. Allt ska bort från Sörmon och flyttas till Grava-Rud!

Just nu är det bara ponnyer på Grava-Rud, så där får min blivande pålle bli största bebisen på gården. Igår red jag Elton och Montana, de skulle trimmas lite inför DM som går av stapeln i Åmål till helgen. De skötte sig riktigt bra, Elton är pigg som en mört så det här är utan tvekan hans bästa årstid. Jag ska ut till Grava-Rud och dra lite tråd i eftermiddag och imorgon ska jag hjälpa till en extra gång med Elton inför helgens tävling 🙂

  
/Maria 

När man borde plugga…

Men gör allting förutom det? Någon som känner igen sig? 😉 Jag är expert på det iallafall. Och favoriten är att börja leta hästgrejer som ”Mini måste ha genast”.

Så… är det någon av er som har använt sig av Back on tracks nya (?) bogskydd? Isåfall, hur är det i storlek och passform?

Mini har alltid lite märken från på bogen efter täcke, och det blir värre nu när hon är klippt. Jag vet dock inte om jag överhuvudtaget får på henne ett bogskydd, hon är liksom redan misstänksam bara flugmössan kommer fram… Om jag då ska dra ett stort tygstycke över huvudet på henne, då svimmar hon förmodligen. 😉

Men det såg så himla smidigt ut, och jag gillar verkligen BoT-produkterna i övrigt!

853ab3453d-bogskyddBild från backontrackshop.se

Det är liksom kuddar fram till, som ska lyfta upp täcket. Häftigt värre! 🙂

//Emma

Ponnyridning!

Jag rider ju faktiskt också två stycken ponny-hästar ungefär en gång i veckan. Det är allt väldigt bra när man har storleken att kunna hoppa upp på dessa små hästar. 🙂
Den ena är en vit c-ponny. Det är en äldre herre som har samma pappa som Elton. Han är utbildad och startad FEI så han kan sina grejer, men måste övertygas om det ibland. 😉 Han ska starta DM i helgen, så det blev lite programridning idag.

Den andra ponnyn är en stor d-ponny från Danmark, som är så himlans fin! Han är bara 7 år, men gör alla rörelser upp till FEI. Det är nog en av de finare ponnyer jag har sett, och när han väl kommer rätt så känns det som man skulle kunna göra vad som helst på honom. Han skulle nog göra sig bra i stor häst-klasser med! 😉 Men han blir lätt okoncentrerad och vill gärna kolla på annat mellan varven, så det är en hel del att rida ibland.

Det är så roligt att rida andra hästar än bara sin egen, och så lärorikt. Den ena hästen är inte den andra lik, så jag får verkligen anpassa min ridning till individen och komma på lämpliga övningar till varje häst, även om jag vill att utgången ska vara den samma.

Mini blir riden av Emma idag, har inte fått någon rapport därifrån än! 🙂

IMG_8512.JPGEn helt random bild på min fina Mini!

//Emma

Vilken bra träning!

Anki-måndag igen! Veckans bästa dag om ni frågar mig! 🙂

Anki såg även den här veckan skillnad på henne från förra gången, det har hänt en hel del på kort tid nu. Vi jobbar på att det är bakbenen som ska öka farten utan att formen blir längre. Vi vill åt den stooora galoppen och samtidigt ska hon kunna ändras ända ner till piruettgalopp – bara med hjälp av sitsen. 

Mini blev jättefin efter ett tag och så mycket mer reglerbar i galoppen. Jag fick verkligen in den där känslan att hon rundade till sig när jag drev in bakbenen, och handen kunde mest vara stilla och framme. Härligt! 

Hon gjorde även finfina piruetter som också såklart blir bättre när hon inte häver sig iväg och drar isär formen.

På söndag väntar tävling igen, det ser jag fram mot jättemycket! Vi ska starta en Msv A i Åmål, och det är även DM. Det betyder ett starkt startfält, men jag tänker bara rida för mig själv, satsa på noggrann ridning och faktiskt våga rida inne på banan. Det kan bli mer missar – men vad tusan jag måste testa! Tänk om hon kan trava lika fint som på träning, det hade vart kul att visa upp det.

IMG_9418
  
Tydligen har jag köpt en väldigt rolig leksak åt Mini. Jag trodde det var en höbalja, men tydligen så kan man både välta den, trampa på den, dra runt den och tillsist putta ut den ur hagen..

//Emma

Hästletarturné!

Hej på er! Jag är allt här och kollar läget varje dag men har inte haft så mycket att skriva om, därav har mina inlägg blivit så få. Men nu har jag ju faktiskt varit på turné och kikat på ett gäng fina hästar.

Jag tittade på två fina hästar e. Zuidenwind i Ljungby på lördagen. Den ena var valack och hade en riktigt fin galopp, det är så ovant att sitta på en häst med så mycket gång. På sistone har jag ju bara ridit ponny och Arras rörde sig inte jättestort heller så det är ganska ansträngande, tro det eller ej. Jag har tränat mycket nu när jag inte ridit, löpning, hinderbana, klättring med mera men det hjälper inte ridkonditionen så mycket!

Jag provred även ett fint sto, vacker som en dag med jättefint huvud. Hon var inte riktigt lika mycket riden så hon var lite vingligare. Hon hade en jättefin trav och var väldigt mjuk och behaglig att sitta på.

På kvällen styrde vi bilen mot Ronneby och hamnade nästan ute i havet, så långt bort det bara gick i Blekinge kändes det som 😉 Där hälsade vi på en fin valack e. Sohn der Sonne som är 165cm, långa ben och fux (ni vet att jag är svag för fuxar). Mysig, snäll och social häst med superfin galopp. Även skritten och traven var bra, så det är en riktig stjärna. Fin att rida och när han blir starkare kommer han bli super!

På söndagen var vi till Hörby och tittade på två treåringar till. En svart skönhet e. Furst Wilhelm som var lite lik Arras så till vida att han hade lite attityd och egen vilja. Den här hästen hade en helt fantastisk skritt och galopp, bra trav. Jag tittade även på ett sto som var mer feminin i sitt uttryck. Den var efter Sir Donnerhall. Stoet var inte riden så mycket så den fick jag bara se lös i ridhuset.

Nu har jag dessa fina hästar, plus den svarta e. Hesslegårds Rubin som snurrar i mitt huvud. Jag ska prata med min tränare imorgon som sett filmer på allesammans, jag litar till tusen procent på Anki så hennes ord väger tungt. Alla hästarna har framtiden för sig så det här är riktigt spännande. Jag återkommer hörrni 🙂

Tills jag har en egen stjärna så får jag rida lite på en annan, Montana:

/Maria

De senaste dagarna!

I måndags red vi för Anki igen, och hon tyckte att det var en klar förbättring sedan förra veckan. Jag själv känner att traven har blivit betydligt bättre på bara några dagar, men det är fortfarande svårt i galoppen… Hon vill så gärna tumma på att ändra formen, och när hon inte får det då blir allt så jobbigt i hennes värld. 😉

Men det blir nog bra i slutänden, som sagt traven känns nästan magisk (för att vara Mini) mellan varven!

Jag har några riktigt jobbiga veckor framför mig, då jag har praktik i 6 veckor på ett äldreboende i Kil. Det är inte något som jag vill jobba med i framtiden, och jag får verkligen intala mig själv att det är nyttigt att se alla delar av yrket. Jag har tider från 7.30-16, vilket betyder att jag inte hinner att rida inne innan lektionerna börjar. Då får jag rida ute, och just nu går det ju bra när vädret är så fint!

Jag ska även hinna med att jobba lite, sen är det förstås tävling nästa helg! KUL!

Lite blandade bilder och ett par filmer från senaste veckan:

Vi kör även uteritter på utebanan nu i älgjaktstider!
  
  

/Emma

Hej från mig!

För er som funderar på vart jag kommer att ha min blivande pålle uppstallad så kan jag meddela att även vi kommer att stå på Grava-Rud. Jag lämnar inte Emma och Minis sida i första taget det är en sak som är säker. Den här veckan händer det grejer hörrni.

Till helgen åker jag till Ljungby, Ronneby och Hörby för att kika på treåringar. Jag ska även till Hammarö under veckan för att provrida en treåring som jag kikade på för någon vecka sedan. En svart skönhet e. Hesslegårds Rubin. Det känns superkul, jag är peppad och hoppas att jag hittar en fin individ som jag klickar med. Jag har insett att det är mycket som ska klaffa så det är ingen idé att stressa, viktigast är att det blir bra och att jag hittar en häst om är ridbar, trevlig i sitt temperament och tre rena gångarter. Det behöver inte vara bensprattel överallt för min del!

IMG_8479.JPG

Jag saknar detta!

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798