Helrenoverad häst!

Mini har verkligen blivit omhändertagen från alla håll och kanter den senaste veckan. Tänderna är fixade, pälsen borta, hon har fått hoppa för första gången på 4-5 månader och igår blev hon masserad och biolight-behandlad i nästan två timmar. Det verkar som om det är häst man ska bli ändå! 😉

Helen, som var ute och klämde på henne igår, tyckte att Mini var i ett fin-fint skick. Det var lite småkänningar på vissa punkter, men sen är prinsessan extremt känslig när man petar på henne, så på en del ställen var det nog lite överdrift från hennes sida.
Förra gången Helen var ute var Mini lite öm över ländryggen och hon hade även aningens vätska i knäna fram, men detta var så gott som borta nu. Jag fick en del massage-tips som jag kan göra ett par gånger i veckan, men annars tyckte inte Helen att hon behövde komma ut något mer.

Det känns iallafall skönt att hon har gått igenom Mini, och idag var hon faktiskt både framåt och helt loss i båda sidorna från start. Jag jobbade henne kanske i en halvtimme och då bara lösgörande i en lägre form. Mini kändes glad och tillfreds – det känns som vi kan komma igång på riktigt nu!
Vinterträning – Here we come! 😀

IMG_2350Mini för drygt ett år sedan. Hon ser alltid ut lite som en sjöhäst när hon spanar in något spännande <3

//Emma

Fina ston!

För er som följer oss på Instagram så har ni fått se lite sneak peak på de stona jag kikade på i helgen. Den första var i Nora och verkar vara en fantastisk individ. Otroligt lugn och härligt temperament. Ewa pysslade med henne, longerade och hon var otroligt snäll hela tiden. Hon var väldigt fin i typen och hade växt i sig under sommaren. Hon hade vilat sedan i våras eftersom hon växt så mycket, därav kunde jag inte provrida henne…

I Arvika kikade jag på en fyraåring e. Zuidenwind (denna populära hingst!) som hade föl vid sidan som var tre månader gammalt. Otroligt sött sto men ett väldigt fint huvud. Jag fick se henne springa lös tillsammans med fölet och hon rörde sig riktigt bra i skritt och trav. Galoppen var lite svårare att se då det var ett litet ridhus.

Jag kommer att åka ner till Småland, skåne och blekinge tredje helgen i oktober och titta på fler treåringar. Den ena av dom ska ner och tävla på Flyinge på lördag, så jag hoppas på att få se film därifrån, jag hoppas mycket på den. Det blir en riktigt lång roadtrip och jag hoppas hinna se ett gäng hästar och att någon av dem faller mig extra mycket i smaken 🙂

föl

/Maria

Hästig helg!

Goddag kära bloggläsare!

Nu börjar jag bli riktigt sugen på ett liv med häst igen. Det har varit lite skönt med en liten brake, jag har hunnit med att umgås med mina vänner. Jag har för första gången i mitt liv varit lite flexibel, haha.. Men om jag får välja så vill jag hellre leva ett lite mer oflexiblet liv med häst 😉

Idag ska jag bege mig till Nora, till Ewa Mcarthy. Hon har ett treårigt brunt sto som jag ska kika på. Hon är efter Bellagio och har vilat nu under sommaren och växt en del, så hon är inte igång men jag ska få se henne springa iallafall så jag får en uppfattning. Imorgon är det dags för ett tripp till Arvika. Då ska jag kika på en häst hos Ewa Liljemark, ett sto även där. Hon är fyra år och har ett föl, så hon kommer gå som fyra nästa år. Hon är visad på treårstestet och fick 8 8 7 på gångarter. Spännande va?!

IMG_9448.JPG

Till veckan ska jag rida ponny tre dagar i rad, det blir skoj!

/Maria

Torsdagsridning!

Vår sedvanliga lördagsridning har flyttats tillfälligt (?) till torsdagar. Vi har varit lite upptagna på helgerna sedan ett tag tillbaka så nu har vi kört på torsdagar och det funkar ju alldeles utmärkt det med. Men jag hoppas nog att vi får till några lördagar också framöver!

Elton och Montana skulle trimmas. Vi hade skapligt tur med vädret idag ändå när vi skulle rida. Det har öst ner under dagen, på eftermiddagen sprack det upp en sväng men efter det har det hängt regn i luften. Ponnyerna står på Grava-Rud och än så länge finns inget ridhus där ute, så vi rider i paddocken.

Den som jag red först var Elton och han var faktiskt riktigt fin idag. Jag såg sedan när Hannah hoppade upp att han var glad och på hugget, så han kändes sig nog laddad. När jag red honom så red jag på i en ganska fräsch galopp för att få lite snurr på bakben och maskineri. Jag fångade upp detta och aktiverade honom även i den samlade galoppen. När jag gjort detta så växlade jag tempo och steglängd, han var med mig idag på ett bra sätt!

Montana blev lite fyrtaktig i vänstergaloppen så vi jobbade med att få honom rund och arbeta bakifrån, över ryggen och fram till handen. Han måste sätta sig lite bättre på sina bakben så att det inte blir så att han släpper ryggen. Jag samlade upp galoppen och fick honom ganska fin, det var lite svårare när jag red på i en friskare galopp för då tappade jag den känslan. Här gäller det ju att ha fingertoppskänsla!

Det var roligt att rida igen <3

   
    
 
/Maria 

 

Vi lär oss nya saker!

Nu har det gått några dagar sedan helgens starter och det är dags att blicka framåt! I måndags var jag in till kliniken med Mini för en tandkontroll. Det var drygt två år sedan sist tror jag, hon har väldigt bra tänder så det behövs inte göras så ofta.
Och nej, det var inte mycket nu heller! Små hakar som slipades ner, aningens lite märken efter nosgrimman i kinden, men det beror snarare på hur hon är skapt (jag får lätt in hela handen under nosgrimman, men hon har rätt ”tjocka” kinder och de skaver lite mot de vassa kindtänderna). Annars fick vi åka hem med orden ”det syns att ni inte är ovänner i ridningen”.
IMG_9588Stackarn – hon blev så trött att hon inte orkade ta in tungan. Så här stod hon i säkert 20 minuter, tills jag bokstavligen fick stoppa tillbaks den, då var den alldeles kall…

I tisdags blev hon återigen drogad och nu åkte klippmaskinen fram! Snälla, snälla Mini, hon stod som ett ljus medan jag kröp runt henne och klippte från alla håll och kanter. Drogerna verkade sådär bra, hon såg väldigt vaken ut måste jag säga. Kanske kan jag åtminstone prova utan nästa gång, det vore ju skön att slippa köpa en sådan spruta inför varje klippning.

Idag red vi ett riktigt dressyrpass igen, och efter en del lösgörande galopparbete så kändes hon riktigt fin! Hon tog byteshjälperna bättre än någonsin, så jag passade på att prova några serier, fast på långsidorna för omväxlings skull. Treorna kändes rätt enkla idag, så jag tänkte att vad fasen! Vi provar tvåorna också! Och se på tusan om Mini inte drar till och gör 4 byten i vartannat – bara så där!!?? Det kändes som den naturligaste saken i världen för henne, och om inte jag hade blivit så chockad, så hade jag nog kunnat göra några till! Duktiga lilla Mini, det finns ju hopp inför framtiden!!

Nu väntar en helg med uteritt och hoppning på schemat, det tror jag hon kommer att uppskatta!

IMG_9607 IMG_9606Det syns knappt att hon är klippt kanske, men det var en del päls faktiskt! 😉

//Emma

Starterna, tankar och reflektioner – Opel Cup 2015!

Nu ska jag försöka få till någon slags summering av helgen. Jag lyckades dra på mig en förkylning och har haft ett seminarium nu på morgonen som tog all kraft, men nu så!

Jag måste börja med att tacka Urban, hela Nordmarken Motor och Opel som har möjliggjort denna fantastiska tävling. Det är så unikt, en sådan möjlighet att som glad amatör faktiskt ha chansen att vinna en bil, på en vanlig dressyrtävling! Det jobbet som de och Värmlands Ridsportsförbund lägger ner på detta, det är beundransvärt och väl värt att hylla! Hammarö Ryttarförening har även de gjort ett superjobb med allt arrangemang runt denna helg, bättre lämpad tävlingsplats till cupfinalen är svår att hitta här i Värmland.

Hur gick det för oss då? 

Om vi börjar med lördagens start. Det var en Msv A:1 och jag testade att rida den på träns. Jag var nöjd efter framridningen, men hon var aningens spänd innan vi kom in på banan. Jag fick inte riktigt till den där sista eftergiften, och hon blev lite stark mellan varven. Domarna efterlyste överlag mer eftergift i programmet, och det håller jag med om. När hon är så, tar hon inte byteshjälpen tillräckligt, vilket resulterade i ett missat byte, och en katastrofalt vinglig och allt annat än korrekt serie. 😉
Domare C: Ganska trevliga gångarter, men kort i skritten. Ostadig i formen, inte helt eftergiven.
Domare M: Trevlig häst! På rätt väg i sin form, men behöver bli säkrare i svårigheterna.
Domare H: Mkt trevlig häst! Behöver lösgöras mer i sidorna och komma till en tydl. eftergift.
Totalt blev det 60,5%.

Inför debuten i St George igår satte jag på kandaret igen. Mest för att jämföra vilket som kändes bäst. Mini kändes superfin på framridningen, och vi fick hjälp av Anki (det fick vi båda dagarna, vilken LYX!), och då fick vi till både piruetterna samt bytena bra. Inne på banan tyckte jag att vi hittade ett lite bättre flyt, men jag hade henne kanske inte helt fram till handen.

Det blev mycket småmissar, men vad tusan! Det var ju debut! Jag har ridit programmet en gång i hela mitt liv, det var i torsdags. Slutorna i galopp fixade vi okej, men höger sluta blev allt väl ojämn, men jag hade inte trott att vi skulle fixa det överhuvudtaget.
Piruetterna var jag ganska nöjd med, men hon behöver bli starkare för att orka mer.
De där serierna då… 😉 Ja, första serien i vart fjärde är jag faktiskt nöjd med! Ett felbyte, men det var nog den rakaste serien vi har gjort. Sen blev bytena i vart tredje pannkaka. Mini bytte en gång, sen tyckte hon det räckte och sprang i någon slags sluta i stället. Jag fick henne på andra tankar tillslut, men då hann vi inte med, så det blev ju inte alls bra – som ni kommer se på filmen.
Domare H: Tappar 3-takten i galopprörelserna, ngt kort skritt. Kan vara lite mer eftergiven särskilt i galoppen.
Domare C: Nätt, fin häst och trevlig sits. Önskar lite mer bärighet och säkerhet i piruetter och serier.
Domare M: En trevlig häst! Som måste bli mer engagerad och intresserad av uppgiften.
Totalt blev det 61,18%! Vi red alltså på godkända procent i vår första St George – det hade jag faktiskt inte vågat tro på! Jag är så NÖJD! 😀 (Domare C hade oss på 62,8%, vi gillar henne! 😉 )

Film från St George-starten:

Nu är det gjort! Vi har en start kvar i år, en Msv A:1. Sen blir det träning hela vintern – nästa år, då ska vi vara starkare än någonsin! (Om vi får hålla oss friska och pigga å allt sånt där! 🙂 )

IMG_5368 Vätskepaus i framridningen! Lika glada båda två tydligen!IMG_5373 Ser hon inte väldigt stor ut här? Eller har jag krympt?! Mycket kan hända när man passerat 30, så man vet ju aldrig…IMG_5379 Här hängde bakbenen med iallafall! 🙂IMG_5423 IMG_5430Vi tackar Opel Cup för i år! 

//Emma

Opel Cup 2015

Nu är Opel Cup över och vinnaren av den finfina bilen är Catarina Hjärpe från Hammarö RF. Hon vann tillsammans med sin fina Cerina E båda klasserna de ställde upp i. I går red de Msv A:1 på 70,19%, idag red de en St: George på 70,78%. Fantastiska resultat båda dagarna med andra ord. Än mer fantastiskt är att samma ekipage vann Thule Cup både 2013 och 2014! Tvåa i cupen kom Malin Axelsson med Rubenz, trea kom Katarina Jivemo med Filip H.

Jag hade tippat på att just dessa tre skulle komma på topp tre, de har gjort superfina resultat under hela året. Att ett ekipage som rider en av de högsta klasserna vinner är en riktigt fin bedrift.

Supergrattis till samtliga finalister, grymt bra jobbat 🙂

Erika Hasselund vann en Samshieldhjälm som lottades ut bland deltagarna!

Det ekipage som varit mest framgångsrik under april till augusti månad tog hem ”tusenlappen”, som gick till klubben som ekipaget tävlar för. Rs Grums fick hela 2500kr!

  Vinnaren får bilnyckeln av Urban Stockesjö från Nordmarken Motor AB.

Även Urban blev fotad!

/Maria

Film från igår…

Tjo vad vi fick kämpa igår! Mini var lite bättre än i måndags, men tyckte fortfarande att det var jobbigt att både ha med sig bakbenen OCH hålla ihop formen. Antingen eller tycker Mini. Jag fick iallafall en känsla över hur det ska kännas, och mellan varven blev det riktigt bra. När vi skulle rida igenom programmet hade vi inte gjort några piruetter eller knappt några byten, så det kändes lite tungt, i och med att Mini var ganska trött också. Det syns verkligen på filmen, som jag var tveksam över att lägga ut, men vad fasen! Det verkar uppskattat att man lägger ut mindre lyckade ritter också! 🙂

Detta var i slutet av lektionen, och om det hade varit tävling så hade jag inte ridit fram så länge innan. Hon hade också fått en längre skrittpaus precis innan vi red programmet, och hon hade nog tänkt sig att avsluta passet där.

Traven kändes ganska bra, ni kommer höra Anki ropa efter halvhalter – och det håller jag med om! Mer sådana i hörn och innan skolor. Vi hade inte gjort några travökningar innan, det måste Mini ha några i kroppen för att det ska bli bra (bättre). I galoppen kändes det tungt, och hon blir för lång i formen och för oengagerad i bakbenen. Serien i vart 4:e tar hon inte byteshjälpen i början, och det blir alldeles för svajigt och osäkert. Andra serien blir ju rätt, men även den är inte rak och för öppen i formen. Vi har mycket kvar att träna på, men ha i tanken att det är första gången någonsin vi rider igenom det här programmet.

Vi fick ju även en miss i galoppfattningen, jag tror att Mini är så van vid att det ska vara galopp uppe på kortsidan i program, hon tog verkligen inte hjälpen! Det kändes lite som ”nähähä du matte, här ska vi minsann INTE galoppa. Det ska vara vid A det.” Liten korrigering, sen blev det rätt. 😉

Som sagt, döm inte för mycket nu. 😛

//Emma

 

Nya tag!

I måndags när vi tränade för Anki hade jag väl kanske inte den bästa känslan i världen direkt. Anki tyckte inte det var någon katastrof, men att det syntes att Mini inte var på topp. Hon tyckte att hon såg lite stel ut i  musklerna, och kanske inte hade den där ärliga framåtbjudningen som vi eftersträvar. Ett slag tyckte hon att Mini inte såg helt ren ut på ena frambenet (jag dog lite), men det var inget jag kände och inget som märktes när jag travade på långa tyglar. Förmodligen var det bristen på just framåtbjudningen som sågs av.

Dagen efter tog jag iallafall ut henne och longerade på hårt underlag, och såg absolut inget alls. Mini tyckte det var helkonstigt att springa runt på parkeringen, men fanns sig snällt i det med.
Igår hade Emma henne, och jag hade skrivit en lång text i hur man ska få igång en höstdeprimerad Mini. Efter att Emma hade ridit fick jag till svar att det behövdes absolut inte, Mini hade haft full gas framåt, varit rädd för spånskvätt på sargen, och det som inte hade fungerat så bra var bromsen… Slutsats: Mini är trött på mig helt enkelt! 😉

Nejdå, det är jätteskönt att hon visar den sidan nu, det betyder att hon är på väg att återhämta sig. Jag fick medhåll från Emma att hon faktiskt har satt en hel del päls, så det är säkerligen det som spelar in. Men jag har bokat in en genomgång av Helen som klämde igenom henne förra året, och även körde Biolight på henne. Det känns som att det kan behövas nu.

Ikväll ska vi ut till Segerstad för en träning igen, och då hoppas jag kunna rida igenom St George. Det har vi liksom inte gjort än, och ska debutera på söndag… Hög tid med andra ord! Ska få min sambo att filma det också hade jag tänkt!

IMG_8588.JPGBild från i våras på min fina Mini! 🙂

//Emma

 

Ojojoj!

Hej på er!

Jag skrev ett inlägg på vår Facebooksida igår om att jag söker häst och att folk gärna får tipsa mig om de vet någon fin unghäst. Tror ni att jag fick många svar? Det vällde fullkomligt in förslag. Igår kväll satt jag och spanade för fullt och försökte hinna svara på alla meddelanden. Stackars Anki och jag får nog ta ett möte tillsammans tror jag.

Det allra bästa är ju såklart när jag får film skickat till mig för då kan jag direkt skicka över dem till Anki, så är ganska snabb med att ge sitt omdöme. Guld värt att ha henne. Just nu är det en fin fyraåring e. Hesslegårds Rubin, svart, fin sak som är intressant. Det finns en fyraåring här i Värmland e. Zuidenwind som fick 8, 8, 7 på treårstestet. Uppe hos Bergåkra finns en supernätt treåring som ser riktigt fin ut på film, som blev klass 1 på treårstest. Det finns även en fin pålle uppe hos Emma Mattisdotter som är fyra, Yes Sir heter den och ser också fin ut. Detta är några av alla förslag som skickats, det är spännande som sjutton 🙂

Swen finns fortfarande i mina tankar, men jag blir mer och mer inriktad på att köpa en tre eller fyraåring…

IMG_7482.JPG

Går det alltid bra?!

Jag vet att bloggen känns lite halvtrist nu. Jag har inte så mycket att blogga om, jag gissar att Maria har ännu mindre. 😉

Mini och jag ska tävla till helgen i Opel Cup-finalen. Det ser jag fram emot med blandade känslor. Visst är det spännande med just final-delen, se vem som vinner osv. Men Mini är INTE i toppform just nu. 🙁

Hon är inne i en typiskt period av ”sista brunst – sätter vinterpäls – glömt bort bakbenen – vill helst äta”-period. Inte alls kul och inte allt motiverande att försöka få en sådan Mini att jobba rätt. Jag tror att det är en spärr vi måste komma över, så det lockar inte heller att låta henne vila ut det, eller bara gå i skogen.

Efter denna helgen ska vi iallafall åka till tandläkaren och kolla av munnen, då ska jag passa på att få lite nya recept på lugnande medel, sen blir det nog en klippning. Hon fäller inte alls just nu, men har fått en hel del päls, och blir jättesvettig efter varje pass.

Och för att gnälla lite till, syftar till rubriken här. Jag läser en del bloggar mellan varven, och slås av att vissa verkar det ALLTID gå så himla bra för? Varje dag? Hela tiden? Det gäller ju även Instagram, där man kan läsa under alla bilder att hästen går i byten i varje, passage och piaff som den aldrig gör något annat. (Och ändå tävlar Msv B?)
Jag vet inte om dessa människor har turen att ha hästar som aldrig har en dålig dag, eller om de som ryttare aldrig gör något misstag. Grattis till er isåfall!! Jag gör massor av misstag i min ridning, som jag får rannsaka mig i mellan varven, och Mini är som sagt inte heller alltid på topp.

(Nu syftar jag inte på proffsen, som har ridning och hästar som inkomst. Det är klart att de bara vill visa upp den fina sidan, det hade jag också gjort! Jag pratar om hobbyryttarna, de som är som jag! 🙂 )

Jag vill tro att man som ryttare kommer vidare i sin ridning när man just kan se det där som inte är bra, när man kan se att ens ögonsten faktiskt har brister. Eller har jag fel? Det är ju bristerna man måste jobba på, och faktiskt ta till sig när det uppdagas!

Nu ska jag försöka motivera Mini till att springa fint för Anki ikväll, och motivera mig själv till att det ska bli så kul att tävla till helgen! 😉

IMG_5045Heja oss!

//Emma

Ponnytorsdag!

Igår var det dags för mig att slänga mig upp i sadeln igen. Jag insåg att de tre senaste helgerna har jag varit upptagen på lördagarna då vi vanligtvis brukar rida och så även den här lördagen. Vi tog lördagsridningen igår kväll istället helt enkelt. Det var kvällssol ute på Grava-rud och lagom temperatur så det var alldeles perfekt. Dock var det en del knott så vi blev sönderbitna när vi stod still. 

Hannah och ponnyerna har varit i fin form på senare, speciellt Montana. Jag började med Elton och flyttade honom mycket för skänkeln i båda varven samtidigt som jag jobbade honom bakifrån fram till handen. När han börjar bromsa så blir han lite stark. Man får växla mycket mellan gångarterna och vara ganska snabb i sina hjälpgivningar. Elton blev jättefin.

Montana har som sagt gått jättefint med Hannah och de har gjort fina resultat på tävlingsbanorna. Det som jag fick jobba med var främst att bibehålla fin kvalité i vänstergaloppen, speciellt i den förvända. Där blir han lite kantig. Jag fick rama in honom mellan mina hjälper och fylla i galoppen med hjälp av snabba drivningar med skänkeln. Han är lätt att korrigera och det krävdes inte många språng fören det blev skillnad. Fantastiska ponny 🙂 

I helgen befinner jag mig i Göteborg, hoppas ni får en fin helg.

   
    
Hannah ville inte vara med på bild! 

 
Kvällsfika i sadelkammaren…

/Maria 

Nu och då!

Jag fick en kommentar häromdagen som påpekade vad kul det måste vara att ha varit med Mini från allra första början. Det fick mig börja tänka tillbaka på de snart 7 åren jag har känt min lilla häst.

I oktober 2008 åkte jag, mamma och Maria upp till Torsby och tittade på en oinriden och lurvig liten häst, med väldigt vakna ögon. Resan därifrån har varit allt annat än spikrak, men oj vad mycket kul vi har haft (och fortfarande har!) tillsammans!

Hon är den första egenutbildade häst jag har haft, och jag är stolt över mitt jobb och min lilla häst, som idag vem som helst kan hoppa upp på och rida utan problem. (Det vågade jag inte låta folk göra de första åren…!) Visst har jag gjort misstag och säkert gjort att en del saker har tagit längre tid, men jag vill tro att i slutänden så har allt blivit till det bästa ändå. Självklart har vår bästa tränare Anki varit med från början, annars hade det nog inte gått! (Och jag hade kanske gett upp..)
Men vi är inte i mål än, vi har mycket kvar att lära oss!

Här är iallafall Mini genom åren! 
Första klippet är hon 4 år (2009), och jag har precis börjat rida henne i galopp själv! Mini är inriden som 3-4 åring, så vi låg lite efter i början.

I maj 2011 har vi börjat tävla MSV C, men här rider vi en LA:3. Tror vi vann på dryga 70%?

Vår första start i Msv B:4. Som jag har hatat det programmet. Mini lärde sig det utantill och laddade för bytena redan i travdelen..

I maj i år vann vi vår första Msv A:1! 66,7%. Kort efter denna start fick hon sin hovskada och fick ta det lugnt nästan hela sommaren. Nu tränar vi upp oss mot denna form igen, för att sen försöka utveckla oss ännu mer!

//Emma

Vi kämpar på!

Mini har fått riktigt bekänna färg nu i två dagar! Igår red vi ett riktigt genomkörar-pass för Anki, där hon fick bli aktivare i bakbenen, utan att lägga sig på i handen. Jag fick rida mycket slutor i galopp, och vara jättenoga med att verkligen starta slutan genom att hålla kvar i yttertygeln. Hon ska inte välta in i en sluta, och för att ännu mer förhindra det så fick jag rida ett par öppna-steg innan. I slutet blev Mini jättefin och verkligen rundade till sig och galopperade med lugna, luftiga språng. Dit vill vi komma, men dit är det lång väg! 🙂

Idag fick hon nya skor på morgonen, och blev varmskodd för första gången i vaket tillstånd! Det gick riktigt bra, fast hon var aningens skeptiskt till lukten. Men hon stod still iallafall! Jag måste än en gång hylla min hovis; han var där 10 minuter för tidigt och skickade fakturan till mejlen en timme efter skoning! Guld! Jag hade en hovslagare som inte skickade fakturor på över ett år, trots påminnelse. Det blev många pengar att betala på en gång det…

Nog om det! Vi körde en upprepning på gårdagens träning idag, och Mini fick kämpa ännu en gång. Det kändes riktigt bra tillslut, och hon gjorde superfina piruetter åt båda hållen, där jag verkligen fick igenom böjningen ordentligt. Vi tränar ju nu för Opel-finalen, en final där vi verkligen inte har i toppstriden att göra, vare sig i cupen eller i vår nivå. De andra som jag tävlar mot i Msv A/St George har alla mycket mer erfarenhet i de klasserna, vi har ju inte ens startar George än. Men det ska bli jättejättekul att vara med, och fantastiskt spännande att se vem som glider hem i Opeln! Jag har ett par favoriter till seger, men det kan ju komma någon som slår från underläge, vem vet? Det är ju trots allt hästar vi håller på med, då kan allt hända det vet vi! 🙂

IMG_8586.JPG IMG_3579

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798