Uppdatering!

Idag är det höstigt ute i Karlstad. Men imorgon ska det bli sol hela dagen, det känns välbehövligt. Kanske kommer sommaren nu?

Två personer ringde mig under gårdagen som båda är nyfikna på Arras. Jag har bävat lite inför den dagen då jag ska berätta om hur underbar han är, jag trodde att jag skulle börja hulk-gråta. Vid något tillfälle kände jag hur det stockade sig lite i halsen men annars tycker jag att det kändes riktigt bra. Det blir värre den dagen då han rullar iväg i trailern, då vet jag inte om jag fixar att vara med…

OM det nu är så att Arras får ett nytt hem, vad händer då för min del? Jag kan ju inte leva utan hästar, det förstår ni väl? 😛 Jag vill ju ha en ny häst såklart och gärna så tätt inpå som möjligt. Jag kommer gå i total depression ifall jag inte har något att rida på alls. Det har ju i princip aldrig hänt så jag vet inte vad jag gör utan. Eftersom jag inte har så mycket pengar så får jag antingen köpa en unghäst, eller ta hem en häst på utbildning helt enkelt. Det kommer hur som helst finnas en tom boxplats och en Maria som vill rida. Men det här är ju om allt går vägen. Han ska gå igenom besiktning, vi ska hitta ett bra hem. Ja ni vet!

Arras har sprungit över bommar, gått något dressyrpass och ridits ut i skogen den här veckan. Han lever som en kung på Grava-Rud. Både han och Mini stortrivs!

IMG_9453.JPG

/Maria

 

Opel Cup besökte Sörmon!

Eller ja, Opel-bilen har sett Sörmon ett antal gånger förr, men just ikväll var det lokala dressyrtävlingar i vårt hemmastall!

Vi kollade in LB:n, där det var många starter men inte så väldans många som var deltagare i cupen. Tråkigt att inte fler LB-ekipage har anmält sig, alla har ju lika stor chans att vinna, och hur ofta har man chans att vinna en bil i LB?! (Eller i vilken klass som helst som inte är världscupen…!)

Hursom! Vi hittade två ekipage som är med och slåss om finalplats (några mer var med, men de missade vi). Tyvärr tyckte min inställning på kameran att jag var för långt bort, så det blev lite för suddigt för min smak.
Här ser vi Mia Stockesjö på hästen Helene-Annelie W som kom 2:a i klassen på fina 69,8%! De tävlar för Hammarö RF.
IMG_5088 IMG_5090Shettisarna är med i bakgrunden, bra miljöträning för nervösa dressyrhästar att ha de här krabaterna i närheten. 😉
IMG_5098

Annelie Johansson och Avatar (Björklidens RS) är också med i cupen. De slutade på 67,1% och kom på en 4:e plats! Här är lite pepp-talk innan start:
IMG_5101

In action!
IMG_5106Bilen fick en plats i regnet:
IMG_5077Nu är det inte så jättemånga tävlingar kvar innan finalplatserna ska fördelas. Totalt 40 av de 80 anmälda kommer dit! Spännande!

//Emma

Framtiden?

Igår var det dags för träning för Anki igen. Jag berättade lite hur jag har känt efter Hagfors och hon förstår mig till fullo. När jag har pratat med henne tidigare om försäljning så har hon märkt på mig att jag nog egentligen vill fortsätta ett tag till. Men nu är det annorlunda och hon stöttar mig fullt ut.. Precis som hon sa, det tar lite tid innan det landar hos en och till dess man känner att ”jo men nu känns det rätt att sälja”.

Vi skulle ju gärna se att han hamnar i Värmland, helst till en junior, men det är ju inget krav såklart. Vi pratade också om att han är så okomplicerad, man kan ta med honom överallt och han trivs så länge han får mat och en hage att gå ut i. Man kan lasta honom själv och han är snäll att ha med till nya platser. Han är en jäkla guldklimp helt enkelt!

Igår när vi tränade så släppte vi pressen lite. Vi lade nivån på St: George/Intermediaire I istället för piff och puff-klasserna. Vi gjorde lite svagare slutor än det är i de svåraste klasserna och det gör han ju superbra. Det var så skönt att göra ett positivt pass, där jag inte behövde pressa honom. Det behövde både han och jag!

Håll gärna utkik efter en gullig familj med en mjukt ridande tjej/kille. Jag önskar mer än allt annat i världen att Arras vore 5 år igen <3

arras 1arras2

/Maria

Vilken känsla!!

Hej på er! Ja, uppdateringen här är kanske inte på topp just nu, jag jobbar ganska mycket och måste erkänna att det är väldigt mycket enklare att slänga iväg en bild på Instagram, än skriva en hel text här.. Skärpning!! 😉

Igår red jag för Anki ute på Grava-Rud. Vi hade på nya tränset och Anki kollade in det och tyckte det verkade bra när jag förklarade hur det fungerade. Jag fick en liten föreläsning av Karin på PS när jag köpte det, och även om inte allt fastnade så kom jag nog ihåg det mesta.

Sist vi tränade (i torsdags) så var Mini lite på i galoppen och ville gärna tumma på det här med att vänta. Hon blir då lite stark och lägger sig på handen, samtidigt som hon släpper bakbenen. Sedan dess har jag ridit ett dressyrpass då hon gick ganska bra, och en uteritt. Så jag tänkte väl att hon skulle vara typ lika som sista träningen igår. Men OJ vad fel jag hade!

Hon kändes SÅ HIMLA FIN! Jag har aldrig känt henne så mjuk, så loss och så lyhörd! Eller ja, det har jag kanske, men inte under så långa stunder. I galoppen red vi samma ”ruter-s”övning som sist, och det var en klar skillnad. Nu rundade hon till sig – även i höger varv där hon gärna kryper upp i formen, och hon drog inte isär sig när vi red rakt fram mellan punkterna.

Jag vet inte vad jag ska tro, men faktum är att jag nu har ridit på tränset 4 gånger, och det känns bättre för varje gång. (Vi hade kandaret på träningen i torsdags).
Jag ska erkänna att jag har haft svårt att tro på alla mirakelhistorier om träns som har förändrat hästen totalt, men det är enbart för att jag: 1) Är en extrem realist som tror att många saker tillsammans gör helheten, 2) Inte tror på något fullt ut innan jag provat det själv, 3) Är en människa som upptäcker ”nya saker” när alla andra har haft det i flera år. 😉

Anki sa flera gånger under passet att Mini såg väldigt tillfreds ut med tränset, och att hon inte gapade som hon kan göra ibland på den ”vanliga” nosgrimman.
Jag tror att Mini trivs väldigt bra med det, samtidigt som hon börjar komma tillbaka till sin form hon hade innan sommaren, och börjar orka mer. Jag vågar inte tro för mycket än, men fortsätter hon kännas så här, då är det vi som tävlar med hoppträns i fortsättningen! 😀

IMG_5063 IMG_5064 IMG_5068

//Emma

Hej på er!

Tack för alla fina kommentarer på mitt senaste inlägg, gulle er <3

Nu börjar juli lida mot sitt slut och jag tänker ”åååå snart börjar jag jobba igen”, men det är ju faktiskt dryga två veckor kvar. Jag har mycket med flytt och annat utöver mitt hästliv för tillfället så jag har varit superduperdålig på att uppdatera här på bloggen.

Efter Hagfors så gick luften ur mig lite smått. Det gick inte alls om jag hade hoppats på och när jag åkte hem så insåg jag att nästa tävling är långt fram i höst. Jag började fundera på försäljning och allt kändes faktiskt riktigt jobbigt. Jag red inte dressyr på honom de första dagarna efter Hagfors. Vi red ut och promenerade. Emma Andrée red en dag när jag hade full rulle med annat. MEN för någon dag sedan satte jag upp och red ett pass på dressyrbanan och OJ vad kul det är. Ibland behöver jag ett brake från hästryggen för att verkligen uppskatta Arras. Han är himla behaglig att rida ändå 😛

Imorgon är det Ankiträning igen. Jag tänkte prata lite med henne om eventuell försäljning. Jag vet att hon förstår mig men att i slutändan är det ju ändå mitt beslut. Det är ändå skönt att ventilera lite med henne, hon har bra och vettiga tankar. Jag får se om jag orkar hålla mig från storgråten.

Jag var igår med ponnymaffian till Torsby för att heja på Ellen och Hannah. Ellen tävlade en Lätt A:2 på Elton och målet var att kvala till nationell. Hannah red en Lätt A:1 och A:2 med Montana. Båda ekipagen skötte sig alla tiders bra. Jag såg endast sista klassen och då hade båda en var sin miss. Hannah och Montana vann med 65,9%. Ellen och Elton red ihop 65% och hamnade strax därefter i listan. Dessutom klarade de ju marginalen för nationellt kval med 3%.

Nu ska jag snart åka ut och rida ett pass på guldklimpen!

 
Att kunna galoppera i full fart i skogen är ungefär det roligaste vi vet just nu!  
  Ouppställd bild 😉

  
 
Finaste schabraket från Sadelkammaren! 

/Maria 

 

Träning!!

Idag styrde vi mot Segerstad för en efterlängtad Anki-träning! Hur kul som helst att linda på, ta på stövlarna och kandaret för ett riktigt genomkörar-pass. Jag red bara 30 minuter idag, och då hann vi med två skrittpauser. Mini är inte helt igång konditionsmässigt än, och hon blev hemskt svettig mot slutet.

Anki tyckte att hon såg väldigt fin ut, och det var absolut inget konstigt i hennes rörelsemönster. Nu har jag ju inte känt något heller, men det känns alltid skönt att höra Anki säga det, henne litar jag på till 110%!

Vi fick lite övningar med oss i galopparbetet hem. Traven kändes väldigt fin och okomplicerad, men i galoppen har hon lite svårt att vänta på mig, och blir lite hög i formen när jag ska samla eller rida fram. Jag fick rida ”ruter-S” övningen, och den är väldigt bra för att komma åt bakbenen, och få dem att vinkla in sig. Då rider man helt enkelt som ett ruter s på volten. Raka linjer mellan, och vid varje vändningspunkt kortar man in sprången och vänder – med lite piruett-tänk. Det är viktigt att hästar går fram och blir rak på linjen innan vändningen, och hinner man inte med, så hoppa över en punkt istället. Jag var lite ringrostig och inte så snabb, men efter ett tag fick jag in det, och Mini kändes riktigt bra!

Trött blev hon (och jag med), och vi lånade Ankis vattenspilta efteråt och Mini fick en rejäl dusch! Det var välbehövligt… 🙂
När vi kom hem så fick hon gå ut i sin fina hage, och hon såg väldigt nöjd ut! Jag blir så glad över att se henne på Grava-Rud, hon stormtrivs och vill nog inte riktigt flytta tillbaka till Sörmon sen. Ser ni henne där borta i hörnet? Precis så ska det vara, stora hagar, gräs och långa utevistelser. Vi gillar´t!! 😀

IMG_9104.JPGSen är hon lite mer avslappnad här ute, och då får man passa på att leka lite. Tills hon tröttnar på mig…
IMG_9076.JPG IMG_9077.JPG IMG_9078.JPGJag hade jättekul iallafall! 😛

IMG_9082.JPG

 Mini – har världens största underläpp!

//Emma

New in!

Nu har jag fått mitt PS-träns, ”High Jump”, som jag köpte i Falsterbo. Det var för litet, så jag bytte mot ett i full-storlek. Det satt som ett smäck och idag provade vi det på ridbanan. Hon kändes mjuk och fin, men hon var så extremt taggad idag, så det var svårt att få hejd på henne. Vänta existerade inte i hennes huvud…

Insåg också att nosgrimman satt för löst så den höjde jag upp innan vi tog huvudbilderna, och det blev betydligt bättre.

Imorgon ska vi iväg och träna för Anki, mycket efterlängtat och det är första träningen  sedan i mitten av maj! KUL!

IMG_5044 IMG_5045 IMG_5046 IMG_5049 IMG_5050 IMG_5072 IMG_5076Min fina Mini! 🙂

//Emma

 

Jobbigt…

Jag är inne i en jobbig period nu. Tankarna snurrar runt i huvudet så jag blir nästan galen. Jag borde sälja. Mitt hjärta vill inte. Men jag borde.. Jag har skrivit om det förut och har tänkt under året att det nog får bli försäljning i höst. Nu är det snart höst och jag gråter bara av tanken att han inte kommer vara kvar hos mig för alltid.

När jag tänker att en fin familj kommer att ta över honom och att en talangfull, mjukt ridande ung ryttare kommer att rida honom så känns allt lite bättre. Vart han hamnar någonstans är viktigare än något annat i världen för mig. Han är ju som mitt barn, älskade älskade Arras…

IMG_5358

/Maria

Avsuttet från Hagfors!

För första gången på en herrans massa år så fick jag följa tävlingarna i Hagfors från marken. Mini är ju inte i tävlingsform än, så det var aldrig aktuellt att åka. Tur i oturen så blev de klasser som jag tänkt att starta inställda, det var för få anmälda.

Men igår åkte jag upp och tog med mig kameran. Jag tittade på Intermediare I och Marias klass, Intermediare Ib. En hel del fina hästar!

Opel Cup går ju mot ”slutstriden” och nu är det bara en dryg vecka kvar innan anmälan stänger. Poäng delas ut för varje start som ekipagen gör, och det är 40 stycken som får starta i finalen som går i september.
Vinst-bilen var med till Hagfors och fick en privatparkering utanför dressyrbanan;
10996089_10153498810946926_7792957809175982575_n

Foto: Ingela Axelsson

Några av de anmälda ryttarna var med igår:

IMG_4942 IMG_4923

Malin Axelsson och Rubenz startar i cupen i Msv B-nivån. Där ligger de för närvarande på finalplats!

IMG_4909 IMG_4904Erika Hassellund på Simson SD, startar i Intermediar-nivån. Även de har just nu en finalplats!

IMG_0543.JPGMaria och Arras är ju såklart också med i cupen. De ligger en poäng (!) utanför final, HEJA!

Ett par långväga gäster var även med igår. Här är fina Sambucus med Amanda Eklund. En riktigt härlig häst, men som för dagen tyckte det var lite onödigt med piaff inne på banan.

IMG_5009 IMG_5013

Även vinnaren i 7-årschampionatet förra året var med; Sandra Dahlin med Ichi! Underbar häst!! Vann gårdagens Intermediare I med hela 73%!

IMG_4895 IMG_4893 IMG_4891

//Emma

Från Hagfors!

Hej på er!

Nu har jag kommit hem från Hagfors. Det blev en mindre lyckad helg tyvärr. En del saker har varit bra, andra lite sämre. Första dagen gjorde Arras fina piaffer. Piafferna har innan tävlingen varit bättre en någonsin så det var kul att vi fick till dom. Första dagen var piafferna från skritt. Vi missade dock en ökning i galopp där Arras slängde om och bytte galopp alldeles för tidigt. Jag missade då ökningen och bytet som vi bland annat fick 0 på. Han var taggad i galoppökningen som bara den så han blev lite spänd och då kom omslaget. Förarglig, enkel miss som inte ska hända egentligen 🙂 

Vi lyckades inte med bytena i varje heller första dagen tyvärr, det är tekniskt svårt. Men vi red över 60% och det får jag vara riktigt nöjd med, med tanke på att vi fick 0:or, 2, 3:or på tre punkter av tre domare. Det har vi inte råd med!

Andra dagen spände jag bågen lite extra. Arras går allra bäst inomhus på underlag med lite svikt. På utebanan i helgen var det lite stumt och det märktes för Arras blev lite kort och spänd. Det var Int IB idag. I första piaffen hände absolut ingenting trots att jag drev som en dåre. Arras trodde jag menade halt eller skritt, stannade till och vi fick inte alls till någon piaff tyvärr. Därmed sjönk poängen i bött och även övergångsbetyget till passage blev pannkaka. 

I en piruett råkade guldklimpen byta bak ett steg i en piruett och i tvåorna slog han om bak ett steg innan vi kom igång med tvåorna, spänning helt enkelt. Alldeles för mycket småmissar i kombination med de bottenpoängen vid första piaff-passagen gjorde att vi inte riktigt nådde upp till godkända procent idag 🙁 Det var många hästar som krånglade och det var väldigt låga procent på alla i klassen. Det ÄR himla svårt och jobbig för hästarna så jag grämer mig inte så mycket över att vi inte alltid får till det. Det är mycket som ska klaffa och jag måste sätta ganska mycket sprätt i Arras för att få energi till övergångarna och alla svårare moment i de klasserna, då kommer det ibland lite missar i och med det. 

Arras tyckte det var lite jobbig idag men se så vacker han är min prins <3 

   

    
    

    
 

Bilderna är tagna av pappa och Emma!

/Maria 

Ponnyridning och pepp!

Tävlingshelgen närmar sig med stormsteg och ikväll ska jag trimma Arras en sista gång innan start. Han var super på träningen för Anki i onsdags så jag känner mig peppad!

Igår red jag en söt C-ponny som är från Grums. Den var inte riden speciellt länge men har ändå kommit väldigt långt på den korta tiden. En trevlig ponny som skötte sig riktigt bra. Han behöver bli starkare i galoppen, så kommer han bli riktigt fin 🙂

Ikväll är det även ponnytrim ute på Grava-Rud, det var ett litet tag sedan nu!

   
 
/Maria 

Ett par ponnyer!

Två ponnyhästar fastnade på bild nere i Falsterbo. Det första ekipaget är Emma Tegelskär och B Capriole. En jättefin (!!) ponny, som tyvärr var lite stressad över miljön inne på banan. Det blåste rätt friskt och det fanns mycket saker att bli rädd för.

IMG_4228 IMG_4232

Här ser ni Linnéa Holmgren på Fleuramos Justin. Hon tävlar för vår klubb RS Grums, och Justin är endast 7 år, och har verkligen framtiden för sig! Superfin ponny!IMG_4242 IMG_4262 Även han blev skrämd när han skulle ut från banan, men han lugnade sig snabbt.IMG_4267 IMG_4270

 

//Emma

Träning!

Den här veckan tränar jag för Anki två gånger. Det vankas tävling till helgen och jag vill såklart försöka toppa formen så gott vi kan. Jag red i måndags och vi tränade några programpunkter ur de klasserna jag ska tävla i helgen. Dels saxen i galopp där jag måste tänka rakt fram mot kortsidan innan jag lägger in bytet. Försöker jag ställa om för mycket och byta så blir det fel. Arras har ju inte så stor galopp så jag vill liksom hjälpa honom åt sidan, nästan lite för mycket!

Vi provade några passage – piaff sekvenser och piaffen gjorde han bättre än på länge faktiskt så det var himla kul. Passagen var lite sämre, där joxade han och vi tragglade en del för att hitta lyft och kraft i den. Vissa sekvenser var okej och andra får vi jobba mer på imorgon. Nästa träning för henne är nämligen imorgon bitti redan!

Imorgon ska vi rida igenom program tänkte vi, så jag sitter och memorerar dom nu så jag kan dom ordentligt. Jag ska rida Intermediaire IB och B till helgen. Det var så längesedan vi tävlade nu, dags att börja peppa! 🙂


/Maria 

Mina inköp!

Jag råkade handla lite saker jag med nere på Falsterbo. En termokjol har jag sagt i flera år att jag ska köpa. Den kommer garanterat komma till användning så jag slog till. Det var rea så den kostade 600 kr. Emma köpte en likadan fast svart.

På senare har jag tränat i mina tävlingsstövlar så det var faktiskt dags att köpa ett par träningsstövlar. Jag vill ju ha De Niros bruna, alltså likadana som jag redan har fast bruna då. De är dock svindyra så jag lade istället lite mindre pengar på ett par bruna Mountain Horse. Jag tycker att de är supersköna och färgen gillar jag skarpt. En ny plastrong som jag kan växla mellan köpte jag också. Den är från Equestrian Stockholm!


  
/Maria 

På gång igen!

Jag var med Maria ut till Sörmon igår för att rida ett pass i ridhuset. Det blev mitt och Minis första ”riktiga” dressyrpass sedan innan skadan. Mini har alla växlar framåt, men nu gäller det att kunna komma tillbaka till lite samling igen. Övergångar, övergångar och lite mer övergångar. Låter jättetråkigt, men det är så himlans nyttigt! Jag rider även mycket sidvärtsrörelser, i alla gångarter, för att få henne smidigare i sidorna.

Jag tror Mini var nöjd efter passet och nu är vi nog redo för en Anki-träning snart igen!

Jag köpte ju ett High Jump-träns från PS, men tyvärr var det alldeles för litet, så det ska bytas mot ett i storlek full. Det var faktiskt så litet, att jag nästan tror att Mini behöver X-full, men det kan väl inte vara möjligt?! Hon har liksom cob på grimman… Återstår att se!

IMG_4834 IMG_4867 IMG_4878Fina Mini… (Och fina hjälmen som fick premiär-provas! Gilla på den! 🙂 )

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798