Det där gick ju bra!

I snöblandad blaskväder åkte vi tidigt i morse till Strömsholm. Arras är snäll att köra men när det regnar så blir han lite less. Det är inte så att han sparkar och lever rövare, men man hör att han vispar lite med benen och kan inte riktigt slappna av. Jag var lite orolig att han skulle göra slut på all energi på vägen till tävlingen, men icke!

Det ÖS regnade precis hela dagen. Jag kontaktade gulliga Lina Jansson som är dressyrstipendiat på Strömsholm och hon guidade oss till vita ridhuset. Där ställde vi bilen och trailern, lastade ur och gjorde iordning inne i ridhuset. Det var inte en kotte där så det var perfekt att slippa göra iordning i ösregn.

På framridningen kändes Arras som igår, mjuk och fin, taggad och glad. Jag fick en påminnelse när jag hörde Louise Nathorst säga till sin elev ”rid inte annorlunda än du gör hemma”. Helt sant, man måste försöka slappna av och inte börja spänna sig. Hästen känner ju såklart om vi helt plötsligt börjar knipa eller bara börjar rida annorlunda. Jag kände mig ovanligt lugn inför årets första start, vi har ju startat den här klassen förut och det ger en trygghet. Arras var pigg och jag red honom lite rundare i formen till en början för att få honom att slappna av och jobba genom hela kroppen. Jag gjorde mycket skolor och provade en del rörelser ur programmet. Jag gjorde dock INGA serier, jag hoppade över dom helt för att inte hetsa upp honom allt för mycket.

På banan så var Arras lugn och mjuk. Så otroligt skönt att ha en häst som inte är tittig och spänd. Min syster sa innan jag gick in ”han är lite låg i formen”, det tackar jag för Helena för jag höjde honom ett litet snäpp till och det var nog bra. Jag fick ingen kritik angående formen. Han lyssnade på mina halvhalter och blev inte minsta stark!

Det som blev lite smått pannkaka var vår ryggning då Arras bestämde sig för att skita samtidigt. Han gillar inte att rygga så att gå på toaletten samtidigt är verkligen ingen hit för honom, haha. 4, 5, 5 fick jag på den och där rök någon procent. Men mycket saker var bra också. Vi satte båda serierna, jag som varit så orolig! Piruetterna var helt okej, ökningarna var fina. Skritten blev tyvärr mindre bra då Arras började greja med bettet och blev lite av och på i kontakten. Saxen i galopp var bra…Ja bra start helt enkelt och fin kritik dessutom 🙂

Jag är jättenöjd med Arras och han tyckte att det var jättekul att få visa upp sig igen, underbara häst! Resultatet blev 65,6% och vi hamnade fyra utanför placering i ett riktigt skarpt startfält. Jag ska se om jag kan ladda upp film från tävlingen och skriva lite mer om vad domarna skrev. Det får bli ett projekt för morgondagen!

/Maria 

Det här med framridning…

Nu kanske jag kommer att trampa någon på tårna, men jag måste faktiskt få ventilera mig lite. Kom gärna med egna åsikter och tankar kring detta!

Mini har i hela sitt liv varit mötesskygg och bakskygg. Hon fullkomligt hatar när det kommer hästar i galopp mot henne, och kan bokstavligen kasta sig i väggen om detta inträffar.
Det var betydligt värre när hon var mindre, nu har jag bra koll på henne på hemmaplan och  det har blivit bättre på tävling. Men tydligen, har jag fått lära mig, att när man börja rida svårare klasser, då slutar folk ta hänsyn på framridningen.
Så här var vår upplevelse i fredags. Och det var visst en vanlig företeelse.

Uppvärmningsridhuset var ca 20×60 med en avspärrning på ena kortsidan där man kunde sitta upp och ta av skydd etc. Vi var som mest 8 ekipage som red samtidigt. Det borde inte vålla några större problem, om alla höll sig till de rätta reglerna.

* Det absolut vanligaste var att man tydligen rider förbi varandra med ungefär, utan att överdriva, 1 centimeters marginal. Både vid möte och när man kommer upp bakifrån. En gång skrek jag till efter en tjej, då Mini klättrade upp på sargen av panik, men då kommer vi till nästa grej;

* När man rider med headset med tränaren i örat – då försvinner omvärlden och man blir ensam i ridhuset. Det finns säkert de som kan både se upp och lyssna samtidigt, men de verkar vara lätträknade.

* Ett ekipage kom i en hysterisk ökad galopp – jag gissar på att h*n korrigerade hästen för att den inte lyssnade fram – på medellinjen rakt mot oss som travade på kortsidan. Ryttaren väljer att vika av när denne praktiskt taget har ridit in i oss, och Mini flög bakåt i panik och landade på en annan häst.

* En annan galopperar på fyrkanten för att i nästa sekund göra halt, fortfarande på spåret. Hur tänker man här undrar jag? Jag menar, risken att någon är bakom är relativt stor med tanke på vägvalet.

Jag kan låta bitter eller jag vet inte vad, men har man aldrig haft en häst som har varit mötesskygg, då förstår man kanske inte problemet. Jag kan tycka att ryttare som är proffs, som har ridit i många herrans år, de om några borde kunna vara bra föredömen och rida vettigt och inte ta sådana säkerhetsrisker.
Visste ryttarna som red förbi med minsta möjliga marginal att min häst inte sparkas? Vad händer om hon får in en fullträff på deras miljonhäst så den blir skadad för en lång tid framöver? Jag har då inte råd att betala för den…

Att hålla avstånd, hålla till höger, göra halt i mitten och som voltryttare lämna företräde till de som rider på fyrkanten, det är iallafall sådant som sitter i min ryggrad sedan barnsben. Jag har varit på klubbtävlingar där ryttarna har uppfört sig bättre, inget ont om de annars, men de har kanske inte samma rutin som de som rider nationellt.

De jag har pratat med nu i efterhand som har varit ute på fler större tävlingar än vad vi har varit, bara nickar instämmande när jag berättar hur det var. Så jag vet vad vi har att vänta framöver. Planen inför nästa start blir att sätta en röd rosett i svansen på henne. Hon sparkas absolut inte, men det kan de andra gott få tro så vi kanske får lite space runt oss.

img_5583Mini som rädd 6-åring. Det har blivit mycket bättre!

Och som ett litet tillägg; när man kommer in och ska rasta sin Grand Prix-häst på framridningsbanan under pågående klass, då borde man väl verkligen visa hänsyn till de som rider där inför start? Nejdå, man rider rakt fram, rakt mot och rakt på – precis som man själv vill!

//Emma (jag är inte bitter 😉 )

Hej på er!

Hoppas att alla har en fin helg och att era hästar springer finare än någonsin 🙂

Min dag har varit bra. Jag startade dagen med att rida Elton, Montana och Arras. Alla tre skötte sig jättebra. Elton är ju bara en riktig stjärna han. Jag minns när jag började rida honom….hej och hå vad jag fick kämpa. Han blev lång och låg, det kändes som att han skulle ramla framlänges och göra en kullerbytta. Nu bär han sig själv, är lätt, fin och otroligt mycket mjukare!

Montana jobbade jag en hel del med höger öppna idag. När Hannah rider så viker han huvudet lite och böjer mest halsen. Jag fick då ta in framdelen ordentligt innanför spåret och sedan flytta honom för höger skänkel men fånga upp yttersidan samtidigt. När jag gjorde det fick vi till fina öppnor, speciellt i trav. När jag jobbar honom så låter jag honom ibland sträcka ut och gå i en rundare, lite lägre form. Montana brukar, när jag jobbat honom ett litet tag, frusta helt galet mycket. Det är som att alla spänningar släpper. När han har gjort det börjar han oftast trava bättre med ryggverksamhet!

Arras fick gå med tränset som han gjort under veckan. Han var glad och positiv idag, dessutom hade jag en jättefin kontakt med en mjuk och stilla mun. Det som blir svårare är, som jag skrivit tidigare, att jag måste ta i lite mer än när jag rider med kandaret. Det ÄR stor skillnad på hur skarpt det blir i munnen det går inte att förneka. När kandaret är på så är han lite känsligare för mina halvhalter etcetera. Jag vet inte hur ni upplever era hästar på kandar vs. träns?

Vi får se hur Arras känns imorgon på tränset inne på banan. Det får bli en testomgång detta. Jag har ju inte tävlat på träns sedan 2005 eller något, så jag vet inte alls hur känslan kommer bli inne på banan. Kommer han kännas som hemma? Kommer han bli stark? Kommer han känna mina halvhalter? Det ska bli väldigt spännande!

/Maria

Tävling Strömsholm, Msv A:1!

Igår styrde vi bilen mot Strömsholm för en start i Msv A:1. Minis andra i sitt liv. Och min med. 🙂
Startfältet var inte och leka med, och det var full klass (40st). Riktigt inspirerande! Det var en regional klass, men det känns som att en nationell Msv A skulle i princip se ut och dömas på samma sätt.

Framridningen var i Minis värld en katastrofplats. Hon var så rädd och så spänd, det gjorde inte saken bättre att ryttare som rider de här klasserna tydligen struntar fullständigt i allt vad hänsyn heter – men mer om det i ett eget inlägg! (Jag var något irriterad…)

Tyvärr så fick jag inte till en bra känsla inför starten, och Mini var helt slut i både kropp och huvud när vi kom in på banan. Jag fick henne inte riktigt över bakbenen, hon var lite lång i formen och då blir det inte högre betyg än 6. Några större missar var det väl inte, hon taktade i slutet av den ökade skritten, synd för där är det ju koefficient.

Som sagt mycket 6 och 6,5 – stolt över en 7:a på vänster piruett! Fick även en del 7:or på bytena, och då måste jag komma ihåg att för bara ett år sedan var jag överlycklig om hon fixade två av fyra byten inne på banan. Nu satte vi alla. Eller ja, Mini ville glänsa lite i serien och började byta i vartannat istället. Så åt ena hållet bytte hon i vartannat och åt det andra hållet blev det i vart fjärde. Själv tycker jag att om man slår ut det – ja då blir det ju faktiskt i vart tredje, men vi lurade inte domarna på det, utan fick betyg 2-4 med kommentaren ”räknefel”. Mini måste sluta med ”jag-kan-själv”, för uppenbarligen har hon inte lärt sig att räkna… 😉

Efter start var jag väldigt missnöjd, främst på grund av uppladdningen. Jag var jättenöjd med Mini, men jag vet ju att vi kan mer. Men som sagt, vi är nybörjare och kan inte på långa vägar jämföra oss med de andra som var med. Mini är inte, och kommer aldrig att bli, en sprattelhäst med benen uppe i taket. Men vi kan iallfall göra jämna ritter i bra form, och hon kan visa upp fina skolor. Det vinner man mycket på i längden, nu ska vi bara få fram det inne på banan också.

Resultatet blev iallafall 60,85% och vi kom INTE sist! 😀
Domarna hade oss på 61,97 (Domare E), 60,34 (Domare C), 60,23 (Domare M).

Kommentarer:
Domare C: Jämn uppvisning. Positiv häst. Skulle önska ngt mer energi och bärighet.

Domare M: Trevligt ekipage, mjukt ridet! Idag ngt kort i sin gång.

Domare E: Mjukt visat! Stundtals ngt kort i sin gång. Bra grundform!

IMG_8372.JPG

//Emma

Inte en fredag…

…utan ett nu-är-det-helg-inlägg! Jag har jobbat till 16.00 men har allt slängt en öga titt som tätt på Equipe appen. Emma har startat på Strömsholm och får redogöra själv för den starten!

Det är nog många som årsdebuterar under helgen och jag önskar alla så mycket lycka till. Arras joggades idag ganska kravlöst i en rundare form, lite sådär i lätt sits. I hagen rör de sig inte många meter nu på dagarna så jag vill att han ska få röra på sina muskler. Under joggingarbetet idag var Arras mjuk, stadig och fin i kontakten. Dock blir han lite gubbgrinig när jag ber honom att växla ut sprången i galoppen i början av passet. Han vill hellre bli lite ”uppåt” och skuttig, istället för att ta för sig framåt.

Det är just därför det blir lite svårt med serierna också, som häromdagen, han vill gärna byta i varje mest hela tiden. Han blir väldigt hoppig och byter innan jag hinner ge hjälpgivning. Jag kan tänka mig att det kan bli svårt på banan, då han dessutom blir lite spänd och laddad. Då kommer jag få vara väldigt noga med att ta tillbaka honom tydligt efter varje byte. Det blir svårt i vartannat då det går snabbt mellan signalerna. Det blir till att ta det med ro imorgon och inte byta i serier utan att känna att han är lugn och väntar på mig.

Imorgon blir det ponnyridning som vanligt på morgonen. Efter det ska det smörjas, packas och tvättas!

IMG_5928.JPG

/Maria 

Laddar…

Vi är redo och iordninggjorda för start imorgon. Vi startar 15:40 ungefär, så vi behöver inte åka från stallet förrän 11! Skönt!

Det är helt sjukt mycket bra ekipage med, men nu är vi ju bara med för att lära oss. Det ska bli kul iallafall!

 

  

  

  

  

 

Pssst, följ oss på Instagram (dressyrsnack), där är vi snabbare på att uppdatera! 😉  

//Emma

Vad hände?

Torsdagar är lite av en favoritdag bland vardagarna, just för att jag börjar lite senare på jobbet och kan rida på morgonen. Men vad hände med vädret? Vi har haft jordens busväder här idag med snöblask/hagel/regn, huvaligen…

Igår chillade vi riktigt ordentligt jag och Arras. Jag skrubbade pälsen, masserade honom, ryktade och tvättade ben. Vi tog en promenix på utebanan och han var väldigt pigg. Hoppade och skuttade, kunde knappt hålla sig i skinnet, reste sig på bakbenen och betedde sig som en tok. Skönt att se att han är glad!

När jag borstade igår var han grinig som bara den, något han inte alls var idag. Idag var han väldigt mild och tillfreds när jag gjorde iordning honom. Väl i ridhuset är han pigg och alert nu herr Arras. Jag använde en mattes padd idag bara för att prova. Den såg ut att ligga bra. Jag bytte till ett gammalt tredelat bett som är lite tjockare än det jag hade när jag red för Anki.

Upplevelsen idag var att han inte alls var lika joxig med kontakten. Litegrann tragglade han i början men jag tänkte att jag skulle samla ihop alla kroppsdelar, rida bakifrån – rakt in i en stadig mjuk hand. Så var mitt tänk hela tiden, och det blev faktiskt riktigt bra om vi jämför med hur han varit de senaste dagarna. Han var som sagt laddad, så när jag skulle prova på bytesserier så blev det pannkaka med en hel del byten i varje. Jag ville göra vart tredje eller vart fjärde men Arras hade inte tid att vänta på mig, haha! Jag gjorde då serier som jag avbröt med skritt, igång i galopp igen – ett byte – skritt. Då blev det lite bättre, men han var allt bra laddad. Ska jag vara helt ärligt så är jag ju glad som sjutton att han tycker att det är så kul fortfarande. Glad häst, glad ryttare!

Jag sitter och följer vår tränare nu på Equipe, hon leder med Asparados på dryga 70% borta på Strömsholm i Msv B:4 🙂 Heja!

Skitig häst, dags för vårbad i helgen!

Har vi någon läsare som ger foderjäst till era hästar? Vad har ni för tankar kring foderjäst? Emma ger det till Mini och tycker det är bra vet jag…

/Maria

Tränade på Segerstad igår!

Hello! Onsdag betyder; snart helg 🙂

Igår var jag ut till Anki för att träna. Jag red ju i tältet i måndags samtidigt som hon hade lektion för andra elever. Jag red med kandaret och det var ju då Arras var så hemsk i kontakten. Jag antog att Anki hade sett detta, vilket hon hade. Vad som var kul var att hon tyckte att jag red bra och jobbade honom på ett bra sätt. Just på så vis att jag systematiskt försökte lösa problemet, hon tyckte också att han blev mycket bättre på slutet. Riktigt kul att höra!

Vi pratade lite om att man annars gärna undviker problem som man vet kan uppstå, kanske inte alltid medvetet. Vad tror ni? Ibland får man ta sig i kragen och traggla sig igenom problem man har, för att ta sig över de små topparna!

Tyvärr är vi inne i en mindre bra period nu, han är faktiskt riktigt tråkig med kontakten. Jag vet inte riktigt vad det beror på, om det är pälsen som spökar eller om jag måste rida honom ännu bättre bakifrån – fram till handen. Så här har han inte varit under vintern och jag tycker ändå att jag tränat på bra. Det är så typiskt att formsvackan kommer just nu. Men å andra sidan ska jag inte klaga, jag har en hel häst. Ibland gnyr man över små bekymmer känner jag…

Trots att jag red på tränset så var det svårt idag, huh. På slutet var han dock riktigt fin, tyvärr tog minnet slut i telefonen sista kvarten. Mittendelen av passet blev i alla fall med på film. Jag har sagt det förut, vad nyttigt det är att se sig på film. Jag sa till Anki i början av passet; Påminn mig om mina armbågar och att jag inte ska vika mig i sidan till höger. Jag får spela in Ankis röst och ha det i öronen när jag rider själv… Sitsen är ju så viktig och när hästen går bra är det mycket enklare att sitta korrekt. Det finns alltid saker att jobba vidare med 🙂

Ledsen över den stundtals dåliga kvalitén…

/Maria

 

Skön dag i skogen!

Mini och jag tog oss i kragen och skrittade ut ensamma (!) i skogen idag. Hon brukar inte vara sådär jättelugn precis, speciellt inte efter en vinter med begränsade antal uteritter. Framåt juli ungefär är hon såpass lugn att jag vågar galoppera på henne ute. 😉

Idag är det vååår!!

 

  

 

Gick in i gamla stallet för att lämpa av lite mat, och det går inte att gå förbi dessa utan att peta lite på dom:

   

   

Hur söta?! 🙂

Imorgon ska Mini skos, perfekt tajmat inför tävlingen. Sen blir det trimning för hela slanten!

//Emma

Ajaj…

Nu har jag insett att den där mirakelkudden jag fick i julas inte alls var sådär bra som jag trodde den skulle vara. Sedan jag fick den har jag haft nackspärr två gånger och haft ont kring nacken och axlarna. Jag trodde att det berodde på att jag börjar bli gammal eller att jag måste träna axlarna bättre!

I natt vaknade jag igen med jordens nackont, jag kunde inte vända huvudet. Jag gick upp och hämtade en gammal kudde där dunet ligger i små bollar. Alltså en riktig skit kudde. Nu har jag minsann inte alls lika ont i nacken som jag hade i natt… Det måste ju bara vara kudden!

/Maria

Ny vecka!

Hej på er. Ny vecka och nya möjligheter!

Idag red jag i tältet, dock inte för Anki. Jag ska nämligen åka ut till henne imorgon och träna i hennes ridhus. Det ska bli skoj. Jag kommer att göra så de tre närmsta veckorna så att vi kan trimma lite på program och programpunkter. Idag åkte kandaret på (det var ett tag sedan nu) och det var längesedan som Arras var så hemsk i kontakten. Jag försökte verkligen driva till en stadig hand, men fick verkligen inte till ett mjukt stöd. Arras var inte alls tillfreds och jag försökte vara mjuk, men ändå joxade han väldigt med bettet. Han var ”av och på” idag. Väldigt svårt!

Det är väl lite typiskt såhär några dagar innan säsongsdebuten? Jag ska helt klart rida på träns imorgon, det som Arras fungerar bäst på under veckan blir mitt val till tävlingen. Just nu lutar det åt träns och jag undrar om vi kommer vara ensamma om det valet i min klass…

Nu hoppas vi på att Arras och Mini peppar varandra inför Strömsholm 🙂

IMG_3291

/Maria 

Nörderi…

Det är nog bara vi hästfölk som förstår tillfredsställelsen i nyputsade träns/kandar. Lackade nosgrimmor och diamantpannband 🙂

Det gamla tränset hänger längst till vänster, det nya längst till höger…

 

/Maria 

Halloj!

Vi laddar för en ny vecka, träning och tävling på fredag – om det inte blir den där snöstormen som skymtades på väderappen häromdagen…!

Mini har fått tagit det lite lugnt i veckan, och det har resulterat i en väldigt pigg dam. På träningen i måndags jobbade vi vidare på det som var de största missarna i programmet, och kom fram till att det grundas i ett grundproblem. Vi får helt enkelt inte med oss höger sidan tillräckligt, och när Mini petar ut den – då skuttar hon bort sig. Det märks mest i galoppen, då hon byter till höger galopp direkt om jag inte håller koll på höger sidan.

Jag fick rida mycket förberedande till byten, men inte byta förrän jag var helt nöjd med höger sidas placering, och för då göra ett byte. Mini gjorde ungefär 211 byten innan mig, så det finns nog lite arbete kvar där. 😉

Jag fick även sitta på fyrkanten och bara rida byten, utan att räkna mellan, bara för att kunna förbereda och kunna göra flera i rad utan att hon hetsar upp sig.

Under veckan nu har jag verkligen varit noga med att inte låta höger sida åka iväg, och faktiskt så har Mini lugnat sig något med att förekomma mig. Visst händer det fortfarande, men färre antal gånger per pass.
Jag har även jobbat en del med piruetterna, och det går rätt så bra – så länge jag inte åker häst, utan faktiskt rider. 😛

Ska bli spännande att tävla på Strömsholm på fredag, det har varken jag eller Mini gjort förut! Om vi kommer fram till ridhusen det vill säga, jag läste vägbeskrivningen från parkeringen till framridningsbanan, och fattade absolut inget alls! Funkar GPS:en där tro..? 😉

10362358_733469326704502_347484286_nTävlingsklar Mini!

//Emma

Lördag och trimning!

Idag har det trimmats lite på tre fina pållar. Elton var först ut, han är i fortsatt fin form. Jämn i sidorna, och gillar att samla sig. Till och med att jag fick be honom att ta för sig framåt så att han inte kortar ihop sig alldeles för mycket. Han måste ta för sig framåt utan att bli långsam och lång.

Elton ska gå en Lätt A:1 imorgon på Hammarö med Hannah så då får vi hålla tummarna på morgonkvisten. Montana red jag efter Elton. Han hade varit fin med Hannah men lagt huvudet lite på sned i slutorna. Jag jobbade mycket med högerslutorna på honom, att han skulle böja sig i sidan och bli mjuk i höger sida.

När jag fick honom i en bra böjning så gick det inte riktigt lika lätt åt sidan, men han var inte svår att övertala. Jag red även några uppridningar i galopp där jag tydligt såg i spegeln att han lade nosen lite på sniskan, så jag gjorde svag öppna till höger för att rätta till den lilla snedheten. Jag tror att Hannah rider in i vänster varv på Montana, men det kan vara bra att lösa ändå såklart 😛 De ska starta en Lätt A:P1 imorgon på Hammarö!

Arras red jag med nya tränset, han är så vacker i det. Jag valde ett ganska tjockt tredelat bett idag för att variera och prova lite annat. Det är ju faktiskt så att betten har betydelse och jämför jag ett tjockare tredelat med ett kandar med stång och bridong/bett, så blir det ganska så stor skillnad… Det är ju helt klart enklare att få till det lilla extra finliret med kandaret, lättare att lyckas med de där halvhalterna med mindre hjälper. Det märktes när jag skulle göra svårare rörelser som krävde mer samling. Ja ni, det är inte helt enkelt för jag gillar ju träns lite bättre trots allt…

Det är ju dock bra att byta bett, variera tjocklekar, varianter och också nosgrimmor tror jag. Arras var mjuk och fin idag men det vi fick jobba med var att han skulle lyssna bättre på mina halvhalter. Jag värmde upp som vanligt och OJ vilken skillnad det är när man ridit två hästar innan. Sedan växlade mellan trav och skritt, jag saknade av vid varje bokstav. Här kan vi snacka om grundjobb. Tyckte jag att han drog lite i mig så gjorde jag halt. När jag tyckte att han saktade av mjukt och precis på hjälpen så valde jag så småningom att göra en halvhalt vid varje bokstav.

När jag hade jobbat såhär, så kunde jag sätta lite mer tryck och han lyssnade på mina halvhalter bra!
  IMG_4302

 

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798