En dag i Filipstad!

Det blev en lyckad dag för Hannah och ponnyerna. Närmare bestämt vinst i samtliga starter med fina Elton och Montana, hur grymt är inte det? Lätt A:1 med Elton och Montana, plus en seger i Lätt AP:1 med Montana. Storslam!

Tillägger också att de två fina ponnyerna som jag red förra helgen gjorde riktigt fina prestationer med sina duktiga tjejer på ryggen idag. Så kul att vår klubb har så många duktiga ekipage som verkligen levererar.

Lilltösa längst till höger 🙂

/Maria 

GHS!!

Nu är vi på plats i Götet. Om någon av våra läsare är här, får ni gärna komma förbi och säga hej till oss när vi sitter i Bloggmontern! Mellan 17-18 är vi där.

Vi har hunnit några varv på mässan:

Emma tittar på schabrak hos ES Stockholm!

De Niro stövlar!

Pannband från PS of Sweden!

/Maria och Emma

Ni har väl inte missat?

Ni som följer oss på Instagram eller Facebook vet vid det här laget att jag äntligen har köpt en sadel. Det blev en Antares sadel från Lantz Sadelkammare. Den är mjuk, den har ett bra grepp i lädret, den är bred i kanalen och mycket plats för bogarna. Den är lätt och fin och hamnar inte så att den trycker bakom skulderbladen som alla andra sadlar jag provat. Jag gillar den jättemycket 🙂

Nu gäller det bara att bestämma vilken padd jag ska köpa för att ”padda upp” den lite framtill. Jag ska titta runt lite på mässan imorgon så får vi se vad jag väljer. Just nu har jag ridit med en fjärilspadd men jag vill gärna ha en hel padd så att det inte blir några skarvar under sadeln. Arras kommer att ridas av Emma Andrée imorgon så han är i fina händer. På lördag ska jag med familjen Elton/Montana till Filipstad, det ska bli kul att se alla fina ponnyer. Någon av våra läsare som ska dit också?

Elton och Arras var väldigt fina idag. Arras var inte alls i form igår så då blev det ett ganska ordentligt pass för oss, idag däremot var han jättefin så jag red ett kort pass på honom. Elton är jättepigg och skuttar liksom fram första delen av passet, han tar som små passagesteg vart tjugonde steg och i galoppen så skuttade han lite bakut innan han hade sprungit av sig lite, så otroligt söt. Jag gillar när han är sådär pigg, allt blir så mycket lättare då.

Hoppas att vi ses imorgon på mässan!

 

 

/Maria

Underbar känsla!

Mini gick så himlans jättebra idag! Mjuk och loss över ryggen, och alldeles lagom tempererad. Jag kunde sitta och finlira lite byten, se till att de blev raka och lugna, och idag bytte hon som att det var en fjärde gångart. Helt lugnt och sansat! Det har vi inte varit bortskämda med i vinter.

Jag fick också till en serie i vart tredje (andra dagen i rad!) och den blev mycket rakare och säkrare idag.
En sak som jag har tänkt på mycket under senare tid är att just nyansera tempot hela tiden. Jag växlar mycket i traven, och nu kan jag ta ner henne till nästan piaff-liknande steg, för att sen rida fram. Hon tar det mycket bättre nu och är helt med på noterna och kortar in sig bra. Det är även en väldigt bra styrkeövning, och det vette tusan om inte det är en bidragande faktor till att ökningarna har blivit så mycket bättre.

IMG_8179.JPG IMG_8176.JPGFina långöre-Mini!

För övrigt så hade jag världens, i särklass, bästa födelsedag igår! Jag och min sambo Erik skrev kontrakt på en ny lägenhet, så första juni flyttar vi till ett sprillans nytt boende. Och det ligger alldeles bredvid Marias hus! 🙂
På kvällen igår lurade även Erik ut mig på stan, han hade sagt att vi bara skulle ut och äta han och jag. Väl inne på restaurangen så satt en stor del av min familj, Eriks bror och sambo, och Maria och Simon! Hur kul som helst!!

Som om han inte redan har vunnit pris som världens bästa pojkvän, så fick jag en ganska rejäl chock när jag öppnade presenten från honom…. Nämligen ett presentkort på ett par borstade De Niro-stövlar från Skara hästsport!!! Så på fredag är det jag som springer direkt in på deras monter i Scandinavium och provar ut ett par! ÄNTLIGEN!!

Hejdå gamla stövlarna med hål på! (eller ja, hemma får de duga fortfarande)
IMG_8180.JPGHEJ NYA! (Likadana som Maria har, nu måste jag inte ha allt lika som henne, men jag tycker nog att de är de snyggaste på marknaden nu! 😉 )
20140607-154958-56998748//Emma

Hjälp mig!!

Nu behöver jag er hjälp. Färgkartorna har jag lånat från Mia´s hemsida där man kan kombinera ett eget Mias schabrak. Men jisses så svårt, det här måste jag verkligen ha hjälp med… Vilka kombinationer skulle Arras passa tycker ni? Allt i nyans av rött går bort. Jag gillar blått i olika nyanser och gillar kornblått, marinblått men tycker även det vore snyggt med svart schabrak. Då kan det ju vara snyggt med ett färgglatt kantband, eller hur?

Hjälp mig snälla!

 

/Maria

Ska spana efter..

Nere på mässan i Göteborg tänker jag spana efter en del prylar åt Arras. Det är bland annat detta:

1. Någon form av padd. Gelé eller fårskinn, det är ju en het fråga och alla säger olika om vad som är bäst. Även undersökningar verkar visa olika…

6040565-origpic-2c2f31-6

2. Stigläder. Jag vill ha med T-spänne så jag slipper ha spännet under benet:

3. Väldigt eventuellt ett nytt träns, eftersom mitt är cirka 10 år gammalt och det är dags för en uppdatering IFALL det skulle vara så att jag vill tävla på träns. Jag vill ha ett från PS som inte finns på hemsidan. Jag tar en bild på det när jag är på plats 🙂

4. Nya vardagsskydd. De ska helst vara ganska tunna och smidiga. De jag har på framridningen när vi tävlar älskar jag, och Arras försöker inte sparka av dom så han trivs också!

IMG_2617

/Maria

 

Programridning, Msv A:1

Jag testade att rida igenom programmet idag, och mamma fanns på plats och filmade det hela!

Jag var relativt nöjd efteråt, största missen var piruetterna tycker jag, de kan vi göra bättre. Sen måste jag kunna stämma av traven mer, speciellt i ingången till skolorna och i övergångarna. Men då är vi nere på perfektionist-nivån, och jag är nöjd om vi tar oss runt utan att göra bort oss…
Men det tror jag inte att vi skulle göra om det skulle se ut så här, eller? (Vill gärna ha ärliga svar här…)

Jag red fel en gång som synes, och serien svajar ju väldigt, men annars! Efter sista halten gör jag om piruetterna och en travökning.

//Emma

Tisdag!

Härligt med VM-guld, Kalla är grym. Vi lyckades få lov samtidigt som VM i längdskidor går på tvn, det är inte dumt 🙂

Idag har jag och Hannah ridit Elton. Jag red först i ungefär 20 minuter och Hannah red efter mig. Elton har precis blivit klippt och är då som en helt annan häst att rida. Han verkar vara väldigt känslig för detta med pälsen, det märks hur som helst väldigt väl i ridningen.

Han var riktigt fin idag Elton och pigg som tusan. Vi promenerade en stund utanför ridhuset innan vi fick komma in och han trippade fram med eld i svansen. Jag övade en del på skolor med honom. Öppnorna har han väldigt lätt för men han var lite styvare i slutorna, så där finns en del att jobba på. Hannah och Elton ska tävla i helgen och där ingår inte öppnor och slutor men däremot skänkelvikningar. De såg jättefina ut idag så det bådar gott inför helgens start.

Arras fick en vilodag idag, en välförtjänt sådan!En bild från igår, Arras älskar Elton…!

/Maria

Grattis Emma!

Idag fyller min vapendragare hela 31 år, hur är det möjligt? Vad välbevarad hon ser ut. Vad använder hon för ansiktsprodukter? Frågorna hopar sig…

Hur som helst, hoppas du får en alldeles fantastisk födelsedag kompis!

(null)

Kram från Maria

Besök oss!

Åh så kul! Jag och Emma ska åka ner till Göteborg Horse Show på fredag. Det blev ganska spontant eftersom vi trodde att Emma skulle jobba hela veckan, men så blev det inte. Vi kommer att åka dit fredag morgon och titta på dressyren som är på förmiddagen.

Vi kommer att befinna oss i bloggmontern (!) på fredag mellan 17.00-18.00. Vi vill inte stå själva, kom hemskt gärna fram till oss. Vi är snälla och pratar gärna med er!! 🙂

/Maria

Bilder från häst/ponnybytet!

Här har vi några bilder som Idas mamma tog på oss. Chicago ville jag runda till lite i formen för han blir gärna lite öppen och stark. Ida joggade Arras och jag tror att båda två var väldigt nöjda. Jag har hintat en del om att Arras vore perfekt åt Ida när det är dags att gå över till storhäst. Som jag ser det kan jag inte tänka mig ett bättre senario!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

/Maria

Fin helg!

Nu har jag kommit hem från stallet och har ridit två fina ponnyer och Arras. Ida Janzon kom till Sörmon med Chicago. Chicago är en ponny med superfina kvalitéer. Ida fick värma Arras under tiden jag red hennes ponny. Ida och Arras är så fina tillsammans och jag hoppas så himla mycket att hon kan ta över honom efter mig, det är en liten dröm jag har!

Efter Chicago red jag Elphins Roquefort, som rids och tävlas av Ellen Kåberg. En väldigt trevlig ponny, mjuk och trevlig i huvudet. Den behöver bli lite starkare, så kommer den bli riktigt bra!

Båda ponnyerna inklusive Elton och Montana ska tävla i Filipstad nästa helg, så jag kommer att hålla tummarna för allihopa. Vilken helg det varit och vad många fina ponnyer jag fått äran att rida. Elton blev tyvärr aldrig filmade men de andra fina ponnyerna är med på klippet 🙂

 

/Maria

Lovande!

Imorse red jag Antaressadeln på Arras. En mycket mjuk och skön sadel, bra grepp i lädret. Jag hade gärna velat ha stöden så som de sitter på Childericsadlarna, om jag ska vara extremt petig. Det där är ju en väldig smaksak och jag gillar när stöden sitter långt upp i sadeln så att benet pressas nedåt. Men man sitter väldigt stadigt i sadeln och Arras verkade vara tillfreds, så det är absolut lovande!

Jag red Elton och Montana också, båda två ska tävla nästa helg. Montana är alltid fantastisk, så han är mjuk och fin. I vänstervarvet får man vara väldigt noggrann med att få med högerbogen. Det räcker inte att bara ställa över till höger för att få med sig högerbogen utan man måste även vända med sig hela framdelen till vänster. Förvänd sluta fungerar super på Montana. Alltså, i vänster varv rida in i en vänsteröppna för att sedan ställa över ordentligt till höger.

Elton kämpade jag med en del, honom ville jag få lite mjukare i en lite högre form och lite kortare i sin kropp. Jag red ungefär 30 minuter och gjorde mycket små volter, övergångar, skolor och tempoväxlingar. Hannah tyckte att han var jättefin efteråt och det är ju det viktigaste, då är jag också nöjd 🙂

(null)

(null)

En väldigt skummig mun!

(null)

(null)

(null)

 

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798