Upp ett snäpp!

Vi kämpade vidare med förra veckans arbete på gårdagens träning för Anki. Nyanser! Mini  ska kunna ändra sig bara genom att jag sitter till i sadeln och driver in bakbenen – utan att bromsa! Just det sistnämnda är väldans svårt att få in, och Mini vill helst att jag ska göra just det, så hon bekvämt kan släppa ryggen och bakbenen. 😉

Men vad bra det blir! Men det kräver mycket arbete just nu, och vi är på gränsen till vad Mini orkar just för tillfället. En väldigt häftig känsla iallafall, när man bara sitter till i sadeln och får sådant svar! Hon är väldigt känslig för sätet, och jag måste påminna mig själv att använda det mer…!

Jag har hittat ett gäng med tävlingar så här på senhösten, hur kul som helst! Ev. blir det redan den 12:e, men det var väldigt få anmälda då.
Sen såg jag att vi kan vara med i DM i år, det går i Msv B:3, i slutet av oktober. Efter det är det en hemmatävling (kom och tävla i våra nya fina ridhus!!!), och vi avslutar med en Msv B:5 i Örebro den 8:e november!
Kul, nu kommer vintern kännas lite kortare än vanligt. Jag brukar aldrig tävla efter mitten av oktober annars, vilket gör att det blir ett halvår av tävlingsuppehåll.

IMG_7531.JPGFröken långöra fick springa i ett alldeles nyharvat ridhus! Det är så fiiiiiint nu!!

//Emma

FLYT!!

Jag hade världens flyt igår när jag loggade in på TDB och tittade om proppen till den nationella dressyren i Enköping kommit ut. Jag såg då att den gjorde det och att det gick att anmäla. PANIK, jag kastade mig på anmälningsknappen och insåg att jag var precis bland de första som anmälde!

Det gick inte att trycka på knappen för boxanmälan och det fanns endast 7 boxar, så då blev det att hasta iväg ett mail om att jag ville ha boxplats. Jag hade sådan otrolig flyt så att jag fick en boxplats och är nu anmäld till både Intermediaire I och A, wohooo!

IMG_2575

/Maria

 

Underbara helg

Helg, gött väder, vakna tidigt en söndagsmorgon och veta att man inte har jättemycket som ska göras. Finns det något bättre?

Igår red jag Elton på förmiddagen. Han har varit lite längre och lägre den senaste veckan och jag märkte också detta så fort jag satte mig upp. Det var lite skillnad mot förra gången då han var lätt och ganska så hög i sin form av sig själv. Igår fick jag kämpa lite mer och blev inte helt nöjd, även om det blev bättre efterhand.4

Jag red väldigt mycket övergångar på Elton igår, eftersom jag upplever att han gör sig lite extra lång och låg i just dem. De blev bättre men jag var inte helt nöjd, så vi bestämde att jag skulle rida även idag. I eftermiddag ska jag rida igen så då hoppas jag att kunna få till det lite bättre.

Arras och Mini gick ut i skogen igår och det var ju också hur skönt som helst. Idag ska Elin hoppa lite på de båda. Jag har gett order om lite gymnastikhoppning, inga höjder på farbror Arras det tjänar inget till. Men han älskar det mer än allt annat, så skutta lite tycker jag att han ska få göra 🙂

IMG_3644.JPG

IMG_3683.JPG

 

 

IMG_3681.JPG

 

/Maria

 

Påminnas om!

Jag vet inte hur det är med er, men för mig är det så att jag vill så extremt mycket hela tiden. Det vill väl alla? Men ibland måste jag påminna mig själv om att ta ett pass som jag gjorde idag, där vi släppte på kraven lite och bara hade kul.

Under dagens pass lade jag mer krut på min egen sits och lät honom svinga igenom kroppen och lufsa på medans jag satte mig rätt i sadeln och tänkte på att vara följsam. Det är lättare att tänka på sitsen om det inte går så fort så först red jag i en kortare trav i små steg. När jag upplevde att jag satt bra i sadeln så växlade jag ut traven lite försiktigt. Så fort jag upplevde att jag blev sittandes något snett så saktade jag ner tempot lite och satte mig ordentligt i traven igen.

Sitsen är ju faktiskt så otroligt viktigt och sitter inte jag rakt över Arras så kan jag heller inte kräva att han är liksidig och jämn i kontakt och sidor. Man skulle behövt en liten fågel som vakade över en varje pass och som kunde påminna mig om sitsen HELA tiden. Mitt mål idag var att sätta mig rakt över Arras, hålla ihop mina händer, gunga med i hans rörelser men samtidigt hålla en upprätt och snygg hållning. Målet är ju också att jag ska släppa knäna ordentligt och bli mer effektiv i min drivning. En annan sak som är viktigt är ju att ha en bra sadel som underlättar det hela. I min sadel hamnar jag nästan i stolsits, men jag upplever inte att det är så farligt så att det känns akut…

Happ, det är ju inte direkt enkelt detta…bara att fortsätta öva!

IMG_2278

/Maria

Film från igår!

Här kommer ett litet ihopklipp från igår. Vi övade mycket på nyanser igår, och det var SÅ HIMLA KUL! Anki sa att detta var det som hon tyckte var absolut roligast med ridning, medans andra helst vill sitta och göra krusiduller hela tiden.
Mini blev helt otroligt lyhörd efter ett tag, och lyssnade på minsta signal både framåt och tillbaks. Hur häftigt som helst!

Det höll faktiskt i sig idag, när jag försökte hoppa henne på utebanan. Trots att hon fick någon slags panikattack (eller glädjerus..) och tokstudsade över hindrena, så lyssnade hon direkt på mig när jag tog tillbaks henne efter hindret, och även innan!

Däremot kanske det inte är jättekul att titta på, så vi får se om det kommer något mer klipp senare. Det var nyttigt för mig att titta på det iallfall, min stackars mamma stod och filmade i nästan 25 minuter!

Edit; spola förbi första minuten, jag lyckades visst klippa in samma del två gånger… 😛

//Emma

Päls på G!

För var dag som går växer Arras päls sig längre och längre. Det går otroligt snabbt tyvärr så vi måste ta tag i det där med rakning ganska snart. Dagarna räcker inte riktigt till för min del för tillfället (utvecklingssamtal och föräldramöte etc.) så vi får nog skjuta lite på det!

Igår red vi för Anki igen och jag pratade lite med henne om hur kvicka och energiska hästarna var på Djursholm jämfört med ens egna lilla nalle. Hon sa att jag inte kan jämföra hästarna där med Arras. Hästarna med den powern kan man kanske inte traska ut i skogen på en mysig skogsrunda med, det är frågan om vad man vill ha hästen till och hur många miljoner man kan lägga. Men helt klart är att det är bra att se ekipage som kommit längre än en själv, för inspirerad blev jag helt klart.

Arras var ganska så loj igår och det kändes som att alla mina signaler fick jag ge fast mycket starkare än vanligt. Det var som att det låg en halvmeter päls mellan skänkeln och magen (överdriver en smula). Jag fick dock bra hjälp för att komma åt honom och mot slutet var han fin. Det är alltid bra när man hittar lösningar på problem som jag kan dra nytta av när jag rider själv. I vårt fall var det öppnorna som var vår räddning igår, så fort han försökte göra sig lite lång och gå ur ramen så red jag in i en öppna – mötte sedan upp med ytterhjälperna och då fick vi till fina passagesekvenser. Igår behövde vi gå tillbaka till grundjobbet en del.

Imorgon jobbar jag dryga tolv timmar, så då ska Emma Andrée rida 🙂 Här är en bild från i vintras då han var rakad, han går från en rödbrun (alldeles fantastisk färg) till nougatfärgad:

/Maria

Så fin igår!

Det kommer en liten film från gårdagens träning senare (om nån är intresserad! 😉 ), men jag måste bara säga att ååååå vad kul det var att träna igår!! Nyanser var ledordet, och hej vilken lyhörd häst jag fick!

IMG_7469.JPG
Dålig print från filmen, men hon är fin ändå!

/Emma

Äntligen!

Efter översvämningen på klubben blev botten i tältet förstörd. Vi som precis har fått ny fin botten i ridhuset fick alltså ytterligare ett bekymmer att ta itu med. Botten i tältet har inte varit vidare bra sedan innan men efter översvämningen orkade inte marken ta reda på allt vatten och det har varit genomgeggigt där inne.

Nu tror jag att de tagit bort det översta lagret och fyllt på med flis och idag är det dags för premiärträning i tältet. Vi har på senare åkt ut till Anki för att få träna men idag är det alltså Ankiträning på Sörmon igen!

Det ska bli himla kul 🙂

/Maria

Plutt-Arras!

Det tar sig ändå måste jag säga. Även om det inte är spikrakt så gör vi det ändå. Mamma var med och filmade lite idag och Arras kändes väldigt fin. Tyvärr ser inte passagen riktigt lika pampig ut som den känns ovanpå. Det blir liksom mer gung på ryggen än vad det ser ut på filmen 😛

Här har vi iallafall några byten i varje:

/Maria

Alla pass är inte en dans på rosor, här kommer Arras temperament in i bilden. Det dyker upp ibland men går över ganska snabbt. Det var ett riktigt slitpass i måndags. Ni har väl alla upplevt ett sådant?

http://youtu.be/VsFt95F1iEk

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798