Mitt hjärta smälter lite…!

Nu har jag varit ute hos Christine och gänget för att titta på fina Montana och rida lite på Elton. Jisses vad söt den var lille ponnyhingsten, kanske bland det snyggaste jag sett i ponnyväg.

Elton satt jag upp och red på. Hannah är på Liseberg så då passade det ju bra att trimma lite. Sist jag red var ute hos Anki för någon vecka sedan och då var han riktigt fin. Idag fick jag jobba en del med att få honom mjuk och smidig att ställa och böja. Han har ju till skillnad mot Arras lätt att flytta sig åt sidan, men istället får man jobba mer med mjukheten i sidorna och även att han ska blir kortare i kroppen.

Ida och Elton är ju kvalade till SM så snart kommer han att åka upp till Filipstad så att de får träna tillsammans ett tag innan mästerskapet. Då är det ju alltid toppen ifall han är i form när Ida ska börja trimma!

20140731-204913-74953146.jpg

Titta så underbara 🙂

/Maria

Bra träning!

Innan vi packade in oss och åkte tillbaka till Sörmon, tränade jag och Mini för Anki. Det gick riktigt bra och vi kom en bra bit på vägen i vårt ”driv höger – håll i vänster”-arbete. Mini vill gärna segla iväg utåt när jag lägger till höger skänkel, istället för att runda till sig för vänster tygeln. Hon vill gärna att jag ska släppa på den och hålla i höger istället. Hon blev lite frustrerad när jag inte släppa stödet, men tillslut så gav hon med sig. Och fick en HELT annan trav!

Jag fick också rida en sax-formation fast i trav. Det blir ju enklare än i galopp – där ska man ju krångla in ett byte också. Men vi fick iallfall känna på vägen, och efter några försök blev det bra! Mini har ju väldigt lätt för slutor, något jag vet att Maria tycker att jag ska vara väldigt glad för. 😉

Annars så la vi upp en liten plan för kommande tävling, som blir Thule Cup-finalen. Anki kommer inte komma till Sörmon och ha träningar de två veckor som ligger innan finalen, men däremot har hon avsatt hela veckan innan för oss som ska tävla där. Snällt! Så då kommer jag åka ut två gånger, en 45 minuterslektion, och sen en 30 minuters dagen innan tävlingen. Tänk om man kunde få ha det så varje vecka…!

Nu är vi som sagt tillbaka till Sörmon igen, och efter en kik in i ridhuset så ser det ut som om det snart är dags för det nya underlaget att läggas in! Spännande!

1910115_338986576226178_2772750741834544979_n

//Emma

Nu är vi tillbaka!

Nu är Arras och Mini tillbaka på Sörmon. När jag släppte honom gick han raka vägen till mitten av hagen och rullade sig. Han gnäggade efter Mini också som kom först någon timma senare!

Idag red jag för Anki och vi började med att kolla så att Arras svarade för mina hjälper. Han var mjuk i sidorna så det behövde vi inte lägga så mycket fokus vid. Det jag irriterade mig över var att jag hela tiden hamnade till höger i sadeln. Jag sa till Anki att det inte kändes helt rätt i vänster varv, hon höll med. Problemet ligger i att Arras helst inte tar vänster skänkeln så bra som vi tycker att han ska göra. Det blev bättre i traven än galoppen tyckte Anki.

Vi jobbade med det ett tag, vänster skänkel och ytter tygel och samtidigt fram med mycket energi. Där har vi ju också en anledning till att min vänstra skänkel åker bak lite. Jag nämnde också att jag tycker att mina skänklar åker upp mer med de nya stövlarna, men det var inget som Anki noterade under passet vad det verkade.

Vi gjorde sedan skolor på medellinjen. Öppnorna är fina, slutorna är svårare. Vi gjorde dem rakt från A mot C, vi avbröt med en 8 metersvolt och fortsatte slutan till hörnbokstaven. Jag måste använda mer innerskänkel, runda honom mer och rida på med mer energi! Vi gjorde de korta slutorna i galopp som är med i Int A. De gjorde Arras riktigt bra, mycket tack vare vårat fina förarbete med slutorna på medellinjen såklart.

Några byten i varje gjorde vi också. Först ett-två fram och tillbaka på en diagonal och sedan gjorde vi fler byten vid nästa försök. Arras gjorde dom fint, det kändes ganska enkla idag och jag valde att göra 9 stycken vid två tillfällen och det satt fint!

Anki var lite nyfiken på kandaret jag lånat och frågade lite om det, både hon och jag tyckte att Arras var fin i kontakten idag och jag blir mer och mer sugen på att köpa ett till honom. Jag tycker, förutom att det sitter himla bra och verkar otroligt bekvämt (speciellt uppe vid nacken) så var det väldigt fint på Arras!

Nackstycket ser ut såhär:

20140731-142828-52108272.jpg

 

 

20140731-142829-52109241.jpg

20140731-142831-52111152.jpg

/Maria

 

Imorgon ska det trimmas!

Imorgon blir det mycket ridning för min del, riktigt kul såklart. Jag ska först träna Arras för Anki på förmiddagen 09.45-10.30, sedan ska det packas och köras till Sörmon. Han har varit himla fin den här veckan. Så fin att till och med Anki berömde Arras när hon hade lektion för ett annat ekipage häromdagen. Det är väldigt kul och inspirerande att rida samtidigt som Anki har lektioner. Man skärper sig lite extra!

På kvällskvisten ska jag rida både Elton och Montana. Det ska bli väldigt spännande att få prova Montana måste jag säga. Jag återkommer med hur det gått imorgon 🙂

Montana och Hannah. Här provrids det i Danmark!

/Maria

Här är jag igen!

Insåg att det var ett himla tag sen jag bloggade, tur att Maria håller ställningarna. Men trots att jag har haft mycket att göra och inte så många lediga stunder, så har jag hängt med lite i bakgrunden. Svarat på kommentarer och kollat läget, jag bara glömde bort den lilla detaljen att faktiskt skriva något också! 😉

Mini går helt super nu igen! Idag red jag på utebanan tillsammans med Maria. Mini hade eld i baken, det hade hon visst haft när Emma red henne igår med. Men samtidigt lyssnar hon fint när jag driver in bakbenen, och hon lägger sig inte alls på i handen. Jag fick henne bra mellan hjälperna och kom fram till den där oslagbara känslan när hästen jobbar på bakifrån fram till handen, och allt bara känns så lätt!
Jag red ett kortare pass idag, imorgon ska vi träna för Anki. Sen (TYVÄRR!) flyttar vi tillbaka till Sörmon igen.

Det är inte så att vi inte trivs där, men det är helt fantastiskt att stå ute på Segerstad. Fantastiska ridmöjligheter, fina gräshagar, bra ridvägar och ett stall fullt med dressyr-entusiaster. Det märks att Mini trivs där också, och helst av allt skulle jag stå där året runt. MEN! Det är alldeles för långt att åka för mig. Även om man kan hjälpas åt att mocka och inte åka ut varje dag, så är 5-6 dagar i veckan ändå för mycket. Det tar dryga halvtimmen att köra dit, och vägen är inte den bästa på slutet. Jag har märkt nu när jag jobbar heltid, att det inte blir många minuter över på dagen, de dagar jag rider. Ohållbart i längden!

Men på Sörmon får vi iallafall ett nytt och fint ridhus invändigt, det ser vi fram emot.

20140730-135505-50105251.jpgFrån våran sjöutflykt i måndags. Mini är lite rolig, först backar hon upp på stranden, in i träd, stenar ja – det mesta, sen sätter hon fart och går rätt ut i vattnet. Då finns det knappt en broms på henne och jag funderar allvarligt på om hon hade svängt tillbaka om jag inte hade styrt rätt henne…

20140730-135505-50105076.jpg

20140730-141558-51358421.jpg

Vi kommer sakna det här stället!!

20140730-141559-51359449.jpg//Emma

 

Provar!

Den här bloggen är guld att ha och underbart att vi har så många snälla och goa läsare! Vi har fått prova ett PS kandar, det är Frida Kennerstad som lånar ut sitt till oss. Jag ska låna det i en vecka ungefär för att veterligen ge det tid.

Jag red med det för första gången idag och Arras verkade nöjd. Han blev finare och finare under passet. Imorgon ska jag rida för Anki så då ska jag prova det igen. Jag gillar det skarpt och är riktigt sugen på att skaffa ett till Arras.

Ett annat pannband och det skulle vara ännu vackrare 🙂

20140730-113457-41697510.jpg

20140730-113455-41695520.jpg

20140730-113453-41693525.jpg

20140730-113451-41691519.jpg

Idag red jag och Emma tillsammans, alltid kul!

/Maria

Kandar från PS?

Jag fick ett tips från Tanja här på bloggen om att jag kanske borde prova ett PS kandar på Arras. Han är ju inget fan av kandaret, jag har hela tiden tänkt att det borde bero på bettet och stången men har provat många varianter. Jag har inte märkt att han gillar något mer än det andra…

Så varför inte prova ett PS kandar? Han kanske skulle älska det och då vill jag ha gett det chansen. MEN nu till min fråga, det hade ju varit guld att kunna prova ett sådant kandar innan ett köp för att se om han gillar det.

Finns det någon i närheten av oss som har ett PS kandar som kan tänka sig att låna ut det under ett ridpass? 

18498123-origpic-d76198

Bilden är från deras hemsida och det anatomiska kandaret hittar ni HÄR!

/Maria

 

 

Bad!

Idag red vi iväg och badade lite med Arras och Mini. De var väldigt tveksamma först men när Mini plaskat ett tag så tvekade inte Arras länge innan han också var i! Så underbart.

Film ligger ute på vår Facebook- och instagramsida 🙂

20140728-234806-85686207.jpg

20140728-234804-85684279.jpg

/Maria

Sköna dagar!

Nu är det slutspurten på semestern för många. Det har ju varit en underbar sommar tycker jag. Igår omvandlades helt plötsligt det fina vädret till det sjukaste ovädret, världens åskoväder svepte in och temperaturen sänktes med 10 grader. Vilken tur att vi hann ta in hästarna innan ovädret.

Idag är det fint väder igen så jag och Emma ska (om det inte är allt för mycket bromsar) rida ut och bada senare i eftermiddag, vi hoppas att våra hästar vill kliva i! Det är lika bra att passa på för på Sörmon finns det ingen bra badplats i närheten. På torsdag rider jag för Anki på Arras, efter det packar jag in alla saker och åker tillbaka till Sörmon igen. Då är det tyvärr slut på sommarlovet för Arras del…

DSC00191/Maria

 

 

Montana till Värmland!

Nu har familjen Hweem/Regosa (som även äger Elton som jag trimmar ibland) hämtat hem världens finaste lilla ponny, nämligen Moelgarnedd Montana RW 114. Många av er känner nog igen denna snygging, den har nämligen bott i Sverige förut!

Det är en C ponny hingst och bedårande vacker. Det ska bli kul att se den live, jag ser även fram emot att småningom prova att rida den. Det ska också bli spännande att se Hannah och Montana ihop 🙂 Jag har sett några filmklipp och man smälter lite när man ser dom…

20140727-100441-36281790.jpg

/Maria

Hej i värmen!

Överlever ni i värmen där ute? Det ska tydligen bli svalare imorgon för er som tycker det är drygt med ”pötthettan”. Jag tycker lite synd om alla som är ute och tävlar nu och står i mobila tävlingsstall. Vi får hoppas att era hästar dricker ordentligt och mår fint trots värmen. På Falsterbo såg jag några som lade blöta handdukar över halsen och baken på hästarna då det var riktigt jobbigt åt dom…

En del väljer kanske att inte rida i värmen, men på Segerstad är ridhuset delvis isolerat vilket gör att det är ganska okej att rida där inne. Hade vi stått på Sörmon nu hade jag nog valt att inte rida inne.

Igår kom Sofie Sköld och fotade oss på kvällen. Vi hade tänkt rida på utebanan men det dammade så bedrövligt så vi fick fota längst med hagarna där det är sandvägar som man kan rida på. Vi tror att det kan ha blivit riktigt schyssta bilder. Sofie skulle fota på KRK i helgen så hon kommer inte kunna greja med våra bilder de närmsta dagarna. Det ska bli kul att se dem!

Arras gick dressyr idag i samband med att vi hade insläppet på Segerstad. Det var varmt men det gick ändå bra att rida tycker jag. Jag red ett ganska kort pass (45 min) och tänkte mycket på min egen sits, och på att jag ska komma ner med mina ben ordentligt och jag tänkte även på HUR jag drev. Sitsträning är aldrig dumt, den är ju så otroligt viktig att jobba på hela tiden 🙂

20140726-171653-62213892.jpg

/Maria

Några bilder!

Här kommer några bilder som Frida Kennerstad fotat. Jag insåg när jag såg bilderna att jag inte får ner mina ben och fötter ordentligt, det blev så synligt på bilderna. Benen är lite uppdragna och det är säkerligen en kombo av något nya stövlar och att jag fick driva mycket. Jag ska nog rida lite mer utan stigbyglar och även rida in stövlarna lite till tror jag 🙂

20140725-105015-39015895.jpg

20140725-105016-39016274.jpg

20140725-105015-39015715.jpg

20140725-105055-39055018.jpg

/Maria

Mini tripp!

Jag och Simon har varit i något som kallas ”Naturbyn” som ligger i Långserud, det ligger någonstans mellan Säffle och Årjäng. Det är ett ställe där man kan bo i små trästugor uppe i träden. Det finns ingen elektricitet, så sent på kvällen så tände man fotogenlampor. Man grillade sin egen mat och vatten fick man ta från deras egna vattenkälla. Det fanns kanoter som man fick låna så vi var ute och paddlade igår, vi fiskade och hade det supermysigt.

Under tiden jag varit borta så har Emma Andree ridit för Anki på Arras och hon verkade vara väldigt glad och nöjd. Han hade fått några humörsvängningar, vilket han kan få ibland när han tycker att han ska få bestämma själv. Men de hade gått över som tur var. Underbart att ha en så duktig ryttarinna att få hjälp av när man själv inte kan.

20140724-191849-69529946.jpg

20140724-191849-69529113.jpg

20140724-191852-69532001.jpg

20140724-191852-69532921.jpg

20140724-191855-69535141.jpg

20140724-191851-69531002.jpg

/Maria

Vila sig i form!

Mini har vilat i tre dagar efter tävlingen, två planerade och en oplanerad igår. Jag var helt slut efter att ha jobbat 8,5 timmar i 32 grader, iklädd fodrade skor och hemska arbetskläder i bomull.
Men vad gjorde det när Mini sprang bättre än på länge under dagens Anki-lektion! Hon var hela tiden fram till bettet, pigg, lyhörd och gjorde allt rätt. Vi övade byten, piruetter och annat skoj, och Mini kämpade som bara den. Vi hade ”bara” 25 grader i ridhuset idag, men det var väldigt kvavt. För min del får det gärna bli lite svalare nu…

I morgon ska jag och Maria bli fotade av Sofie Sköld igen, hon som har tagit de underbara bilderna vi har i headern. Det ska bli skoj!

Här är ett par bilder som Frida Kennerstad tog i helgen:

10558784_757328850985216_1957525441_o 10562878_757328694318565_606252512_o

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798