Fina foton av Sofie Sköld!

Idag har duktiga Sofie Sköld varit hos oss och tagit några riktigt fina bilder. Sofie är en hästtjej och jätteduktig fotograf, ni som känner igen hennes namn kanske sett hennes bilder och repotage i VF (Värmlands Folkblad). Våra hästar hade till en början myror i brallan och tyckte att posa framför kameran var de mindre sugna på. Efter ett litet tag lugnade dom ner sig och Sofie kunde passa på att fota våra vackra små hästar!

Här har ni smakprov, fler bilder kommer:

emmamariaemmamaria2

Besök Sofies hemsida: http://www.sofieskold.se/, eller hennes sida på Facebook!

/Maria & Emma

Otäckt!

Jag tömkörde Mini idag, för att se henne lite från backen hur hon rör sig. Hon var lugn och fin från start. Galoppfattningarna var väldigt stabila, hon brukar gärna rejsa lite på töm annars. Men i en fattning så släppte underlaget, och Mini välte omkull! Jätteotäckt, hon fick liksom inte stopp på sig, hela ryggen, öronen och ögonen var fyllda med spån sen. 🙁

Efter det vågade jag inte galoppera henne något mer, och efter jag kollat så hon var okej, fortsatte vi med lossande arbete. Mini var jätteduktig och lyssnade fint. Jag provade att trampa lite och det gick ändå ganska bra, jag har aldrig gjort det på töm förut.
Vi avslutade med lite öppnor och tempoväxlingar och jag kan säga att jag fick upp värmen ganska bra, fleecetröja och regnbyxor var ingen hit!

Dagens väldigt positiva nyhet blev iallafall att nu har klubben fått alla klartecken och bidrag, så nu ska underlaget bytas!!!! Som vi har längtat, och OJ vad nödvändigt det är nu. Skönt att vi nu slipper leta alternativa stallplatser!

Snygg-Mini blir inte alltid bra på bild. Men det blir å andra sidan inte jag heller! 😉

20140627-182739-66459200.jpg

20140627-182739-66459980.jpg

Vi åt lite gräs idag med:

20140627-182806-66486344.jpg

20140627-182805-66485617.jpg

Emma

Hålla koll!

Nu är det många tävlingar runt om i både Sverige och Norge att hålla koll på. Dels har vi Nordiska som går i Norge, där går det allra bäst för seniorerna med Charlotte med Triviant, Emelie med Miata, Anna Svanberg med Hermes, Caroline med Paridon Magi och Rose Mathiesen med Bocelli. Jag håller koll på alla från Sverige men en extra tumme håller jag på Linnea och Indiana Joe som tävlar för samma klubb som mig, RS Grums!

Dessutom gäller det att hålla lite koll på B ponnyerna runt om i Sverige, eftersom det är SM i sommar och 15 ponnyer i kategori B får delta. Som det är nu ligger Elton på 10:e plats, men många små fina ponnyer är hack i häl. Det är väldigt spännande helger framöver innan vi vet om Elton kniper en plats. Jag tror att Eltons kvalprocent ligger på 68% ungefär, vilket är väldigt bra 🙂

Resultat och startlistor (NM i Norge): http://www.horsepro.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=9116

/Maria

 

 

Formtopp!

Nu är jag och Arras inne i en formtopp, förhoppningsvis en långvarig sådan. Varför kommer formtoppen när man inte har några tävlingar i sikte? Typiskt!

Han känns riktigt pigg och laddad, positiv till arbete och väldigt lyhörd just nu. Ingenting känns jättesvårt, såklart att vi har mycket att jobba på med slutorna, lösgjordheten och annat men överlag så känns det himla positivt. Arras springer med spetsade öron, han känns väldigt fin i sin form och framförallt så känns det som att han rör sig så mycket mer genom hela kroppen, det blir en helt annan svikt och gung.

 

20140626-120759-43679320.jpg

20140626-120758-43678901.jpgArras kissar i maten. Smart!

20140626-121050-43850243.jpg

20140626-121052-43852702.jpg

20140626-121052-43852037.jpg/Maria

 

Mår hon bra?

Senaste två Anki-träningarna har vi inte varit helt nöjda med Minis genomsläpplighet. Hon har varit bromsig och inte helt loss i frampartiet.
Antingen har hon en spärr som vi måste komma igenom, eller så är det något kroppsligt som spökar. Hon sätter sig ju så enormt på bakbenen, och det kan vara så att hon vill avlasta fram.

Jag har nu bokat in en massagetid, och total genomgång av kroppen, på måndag. Då kommer Helen Helgesson ut, hon är superduktig och väldigt noggrann.
Sen har jag även bokat in en hälsokoll på hästkliniken, då främst böjprov. Tyvärr fick vi ingen tid förrän den 7:e. Jag kommer dock att rida på som vanligt. Mini känns absolut inte halt, hon blir bättre ju längre passet går.
Vi flyttar också till veckan, och får då rida på bra underlag igen. Det kan faktiskt vara så att det är en av orsakerna till att hon bromsar så, som vi har sagt förut så väntar vi på nytt underlag, och Mini är känslig för dåliga ridhus…

Det känns inget vidare faktiskt, och det har gått så långt i mina tankar att jag är tveksam till att jag vill flytta tillbaka henne till stallet i augusti, om inte underlaget har blivit utbytt. Å andra sidan vet jag att det är på gång, och har man haft häst i samma stall i nästan 20 år, då vill man inte bara flytta.

Men en sak i taget, först ska hela Mini kollas igenom! Förhoppningsvis är det bara lite stelhet i kombo med sommartrötthet! 🙂

Idag åt vi gräs:

20140625-232506-84306351.jpg

20140625-232505-84305954.jpg

20140625-232832-84512149.jpg
Hej snygging!

//Emma

Klipp från igår!

HERREGUD vad mycket spam vi får det är helt sjukt. Jag har suttit och raderat 2000 skräppost meddelanden. Jag hoppas att vi inte raderat några av era kommentarer i farten!

Här kommer ett litet ihopklipp från igår. Av någon anledning så blev det slutet av träningen som kommer först på klippet. Han kändes riktigt fin igår Arras måste jag säga, det finns mycket att arbeta vidare på men det känns som att vi är på rätt väg!

/Maria

Å vad kul!

Jag är så pepp så jag kunde inte låta bli att blogga med en gång efter träningen. Arras gick så HIMLA BRA och vi fick till en så bra träning. Det är ju helt galet vad den där hästen kan göra mig fantastiskt glad!

Det som är också är kul är att mamma var med och filmade, så jag tänker våldgästa Emmas lägenhet någon dag och klippa ihop en filmsnutt. Jag ser riktigt mycket fram emot att titta igenom filmen 😀

Anki fick mig att våga släppa kontrollen lite, det kändes som att det rann iväg litegrann och jag satt där och skumpade med en mycket lättare kontakt än vad jag brukar ha. Arras började svinga riktigt fint genom kroppen och för mig gäller det att VÅGA släppa kontrollen. Det var lite samma tänk som när jag red för Lussan!

Jag pratade med Anna-Maria Krawe för ett tag sedan och hon snackade om samma sak, att våga släppa kontrollen och våga lita på hästen mer. Det kanske låter konstigt men ni kanske fattar när ni får se filmen. Det kändes SÅ himla bra och när vi bad Arras om piaff ja då piaffade han. När vi bad honom om passage, ja då passagade han. Älskade häst 🙂

/Maria

Film från träningen på Segerstad!

Nu har jag klippt ihop en liten film från träningen för Anki från förra veckan. Jag valde att ta med lite allt möjligt, passage på medellinjen, några slutor i galopp och några serier bland annat. Både när vi inte lyckas och vad vi gör för att sedan lyckas.

Jag hör dåligt och säger ”Vaa” mest hela tiden och kan inte hålla tyst heller men ni kan ju ändå ha ljudet på för att höra Anki. Hon brukar vara uppskattad att lyssna på. Till en början håller hon till lite längre bort i ridhuset och då hörs hon lite dåligt men i galoppdelen sitter hon bredvid pappa som filmar så då hörs det bättre! Våra mammor ska filma Ankiträningen på Sörmon ikväll, så det blir mycket film nu här på bloggen…

Sista minuten på filmen så hade jag en väldigt fin känsla i traven, då kändes det som att han hamnade väldigt rätt och då var han mjuk och fin, både att sitta på och i kontakten 🙂

/Maria

Söndag!

Elton och Arras har blivit ridna på förmiddagen. Elton har ju åkt hem till Christine över sommaren men fick komma på besök under någon timma. Det var en väldigt behaglig temperatur att rida i och hästarna tycker nog att det är perfekt ute nu gissar jag.

Arras red jag först och med honom försöker jag aktivera bakkärran och få honom så reglerbar och lättändrad som möjligt. När han är lättändrad svarar han snabbt på mina signaler fram och tillbaka, då sätter han sig så fint och det känns att han lägger mer tyngd på bakdelen. Tänk att det kan vara så stor skillnad från start tills att man får iordning på sig själv, häst och alla kroppsdelar. Jag tänkte också på att vara lugn och metodisk och låta både Arras och mig själv ta lite tid på oss, speciellt med tanke på att han fått två lugnare dagar nu över midsommar.

Han var pigg och med på noterna tyckte jag. Imorgon ska vi träna för Anki igen och då ska jag rida 45 minuter, förhoppningsvis får vi vara i ridhuset!

Här har vi Elton in action:

IMG_2031 IMG_2040

/Maria

Midsommar är över!

Hoppas ni hade en fin midsommar!

Imorgon är det dags för att dressyra lite på både Arras och Elton. Det blir lite trimning inför Ankiträningen som är på måndag kväll. Jag planerar att klippa ihop film från senaste träningen ute på Segerstad på måndag då både jag och Emma är lediga. Det ska bli kul att titta igenom den, tänk om man kunde filma varje träning det hade verkligen varit guld…

Jag tänkte på det att vi hästmänniskor har sån stekkoll på vädret, jag kollade nämligen vädret för 14 dagar framöver och såg att det ska bli riktigt kallt mot vad vi haft ett tag nu. Perfekt ridväder skulle jag påstå 😉

 

20140621-220629-79589426.jpg

20140621-220629-79589205.jpg

20140621-220628-79588290.jpg

20140621-220630-79590192.jpg
/Maria

Film från igår!

Här kommer en film från gårdagens träning (som ni kan läsa om i tidigare inlägg!). Mini ska göra allt så mycket jobbigare och det satt långt inne med galoppen. Jag har valt att ta med delar där det gick mindre bra – allt är definitivt inte perfekt jämt! Men ser ni vad fin hon blir stundtals i slutet? Även traven blev snäppet bättre, men hon var trött!

(Nej, vi red inte bara på volten och nej, vi red inte bara i vänster varv… 😉 )

//Emma

Så rolig träning!

Nu har jag precis kommit tillbaka efter träningen på Segerstad, skapligt sent och jag ska hoppa i säng direkt efter fotbollsmatchen. Det är ju som alla vet midsommar imorgon, jag ska vara borta klockan 12.00 och tänkte rida på morgonen igen. Det blir lite ett litet lättare pass och om det är fint väder, skrittar vi nog ut!

Dagens pass för Anki var så himla roligt. Vi fick träna inför starten i Intermediaire A, givetvis tränade vi inte bara programpunkter och svåra rörelser…

Pappa var med och filmade så jag tänker mig klippa ihop så att ni får se vad vi hittade på. Bland annat red vi en form av en fyrkant i skritt. Jag skulle vända honom för ytterhjälperna och mellan vändningarna trampa/piaffa. När jag hade gjort det i båda varven så fick jag prova att sätta honom i piaff och vända honom litegrann i själva piaffen. Det jobbet gjorde han bra och det var väldigt nyttigt!

Vi fick göra slutorna i galopp som de ligger i Int A, de fungerade fint. Vi fick även prova att piaffa på långsidan, Anki följde med oss och gick på 3/4 linjen, jag gjorde en tio metersvolt runt henne och när jag kom ut till långsidan gick jag över direkt från trav till piaff – sedan trav igen och in i en ny volt, osv. Anki bad oss även rida upp på medellinjen i passage, också ett moment som förekommer i Int A, och det fungerade också bra.

I galopparbetet fick vi prova några serier och tvåorna är fina, i ettorna stoppade han upp sig lite när han kom till bytet nummer fyra, Anki bad mig korrigera framåt och då satte 7 byten i varje! Roligt! Arras har inga problem att böja sig i sidorna, men att ställa lite lätt precis i de första kotorna bakom öronen tycker han är svårare. Så vi kämpade lite med att bara ställa LITE, jag och Arras böjer gärna där halsen är ansatt vid bogarna, eller hur jag ska förklara. Så vi övade på att ha kroppen och halsen rak men ställa lite lätt i båda varven. Det kan ju låta plättlätt men ni ska få se vad jag menar på filmen 🙂

20140619-224306-81786318.jpg

/Maria

Ett litet hinder…!

Mini och jag styrde bilen mot Segerstad idag och red lektion hemma hos Anki. En himla lyx, ensamma i ett stort, svalt ridhus!

Mini var lite bromsig i början, så jag fick rida öppnor och sen direkt ut i en mellantrav på kort diagonal, och en noggrann upptagning efter. Hon kom igång efterhand och blev rätt så fin.
I galoppen har jag lite problem med henne, som inte alltid visar sig, men som kommer fram när jag kräver vissa saker av henne. Det är främst i vänster varv. När jag driver med vänster skänkel och tar halvhalter på ytter för att jag vill att hon ska runda in sig och aktivera sig, då stoppar hon upp och försöker komma undan genom att ta till piruettgalopp. Inte helt genomtänkt av Mini, eftersom det blir grymt jobbigt.

Hon försöker också att slingra sig båda utåt, eller kasta sig inåt, istället för att vara kvar mellan hjälperna. Jag fick kämpa som tusan för att få henne på rätt spår, och att kunna driva med vänster skänkeln utan att hon ändrar riktning eller stoppar upp. När hon väl kommer rätt, så blir det så himla bra, men hon är hela tiden där och försöker bryta sig ut. Det blir också väldigt jobbigt för henne, och det droppade till och med svett från henne i slutet. Då var det ändå svalt idag…! Vi kom inte helt igenom det idag, men vi kom en bra bit på vägen iallafall. Det är detta vi måste ta oss förbi, för det är exakt så som hon gör i bytena när hon inte är mellan hjälperna.
Hon var riktigt fin i traven efter, fast det märktes att hon var trött. Däremot var hon extremt loss i ryggen, jag har nästan aldrig känt henne så förut!

Min stackars mamma filmade nästan hela träningen, så nu ska jag försöka korta ner det (vilket inte blir så svårt, det är väldigt mycket lika…), så det kommer film ikväll eller imorgon!

20140619-161155-58315831.jpgMini – pigg och glad innan träning!

Btw! Flughuvan jag köpte åt henne var inte populär, hon hade fått av sig den i hagen och dragit av alla banden, och massakrerat den totalt. Ligist… 20140619-161204-58324279.jpgKanske berodde det på den fantastiska möss-frisyren som bildades varje gång man tog av den?!20140619-161212-58332423.jpg😛

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798