Dagens start!

Världens längsta dag i stallet! Jag hade stalljour i morse, så jag var på plats redan klockan 8. Kände att det inte var någon idé att åka hem, så jag stannade kvar och min start var strax efter kl 14.

Jag valde att göra en väldigt kort men ganska intensiv framridning. Det var hundra grader varmt inne i tältet och Mini hade innan det stått ute i solen hela dagen. Men hon kändes väldigt fin och pigg måste jag säga! Jag fick igenom allt jag ville, och hon svarade både fram och tillbaka på ett bra sätt. Jag hann också avsluta framridningen innan det slog över hos henne, som det brukar göra när hon kommer igång mer och mer. Det är då hon blir hysteriskt livrädd för andra hästar, och då blir det arbetet man gjort innan förgäves.

Inne på banan hade hon samma framåtbjudning som på framridningen. Oerhört skönt! Vi hade lite småmissar i traven, bla så blev hon väldigt rädd för staketet när hon skvätte grus på det, samtidigt som hon råkade sparka till det med hoven. Farligt, farligt!

Skrittpiruetterna idag blev inte bra, vilket stör mig lite för de brukar vi göra bra.

Galoppen var helt okej! Andra bytet tog hon inte hjälpen först, utan bytte två meter senare, och sista bytet gjorde hon bra, men sen vinglade hon in i sargen och blev jätterädd igen.

Men vad gör det, när det räckte till fin-fina 66,3% och en 2:a plats!! På prisutdelningen berömde domaren hennes framsteg från förra året och tyckte att det hade hänt jättemycket med henne! Det är alltid lika roligt att höra. 😀 Hon tyckte också att hon gjorde väldigt fina byten – när de kom på rätt plats…
Imorgon ska vi rida Msv B:5, utan några större förhoppningar, men jag ska försöka undvika att rida in i väggen iallafall!

20140531-192951-70191196.jpg Fin morgon!20140531-192950-70190824.jpg

Och en film!

//Emma

Livet är gött som 30 åring!

Nu börjar livet, som Emmas mamma sa. Så himla fint, tack för de orden! Jag känner mig inte en dag äldre än 25 och har haft världens bästa födelsedag. På morgonen red jag Elton och Arras. På dagen firade jag med familj och släkt, vi åt gott och jag fick fina presenter. På kvällen träffade jag mina fina vänner och firades av dom, så jag hade en helt perfekt dag med fint väder till råga på allt!

Idag ska Arras få gå ut i skogen. Jag planerar att åka och titta på tävlingarna på Sörmon en stund också, för att heja på hemmaryttarna. Imorgon bitti ska jag rida Elton och Arras igen och dessutom har jag stalljour från morgon till lunch. Efter det är det dags för ännu ett födelsedagskalas och marknad i Molkom.

Det var många på Dressyrsnacks sida på Facebook som undrade vart jag fått min fina tavla ifrån. Ni som är nyfikna kan kika in här:

http://www.malindadesign.se/  (Finns även på Facebook)

Själva ljuslyktan glömde jag hos mor och far. När jag fick den här blev jag väldigt rörd, jag tycker den är så himla fin. (Rörd tant). Jag fick massa andra fina saker, mamma hade gjort en helt fantastiskt fin bok med bilder från att jag föddes till nu. Mitt liv i bilder helt enkelt. Med fina texter, dikter och ”krimskrams”. Haha! Ännu en grej som gjorde mig gråtfärdig. Jag har blivit tant och gråter för minsta lilla, haha!

/Maria

Långledig!

Wiho vad skönt. Jag är ledig tills på måndag och det ska bli så skönt! Men det blir inte mycket till sovmorgon, iallafall inte imorgon. Då är det tävlingar på Sörmon så jag kommer att rida både Arras och Elton i tältet innan 9.00, för då någon gång kommer första ekipaget förmodligen in på framridningen.

Arras hade en lugn dag idag med gräsätning. Igår red jag tidigt på morgonen innan jobbet och då var han riktigt fin, precis som jag hade tippat på. Jag fortsatte på samma bana som på Ankiträningen där jag övade mycket på övergångarna mellan skritt och piaff samt trav och piaff. Jag övade också på att han inte ska skjuta iväg ut piaffen, han ska bära sig även i övergångarna. Det är en svår balansgång det där.

Jag planerar att de närmsta dagarna rida en dag ut i skogen och tre dagar dressyr i olika former, antingen inne eller utebanan. Tyvärr är det inte så bra underlag på utebanan så jag vill inte rida där för mycket för Arras bens skull. Igår övade jag även på saxen i trav. Då rider jag in vid A, rider till 3/4-linjen till höger för att där ställa om till vänster och göra en sluta till 3/4-linjen ungefär 5 meter från P och där ställa om till höger och rida en sluta till D. Det roliga är nu att jag måste sitta och titta på en ridbana med bokstäver för att minnas dem. Jag är kass på att minnas vart bokstäverna sitter!

Imorgon är det en stor dag för mig, jag kommer från och med imorgon vara i ”yngre medelåldern”. Det känns sådär faktiskt. Jag kommer nog aldrig bli äldre än 25 säger vi 🙂

Om ni ska till Sörmon någon under dagarna framöver så kanske vi ses!

http://dressyrsnack.se/wp-content/uploads/2014/04/arras-lillerud-9.jpg

/Maria

 

Nä men hej!

Jag har nästan glömt bort att jag har en blogg den här veckan, som verkar bli den stressigaste veckan det här året. Eller ja, jag känner mig inte speciellt stressad, men när jag igår tänkte på allt jag skulle göra innan onsdag nästa vecka, funderade jag på om det verkligen skulle gå. Det är grupparbete, examination, seminarium, HLR-kurs, jobb, två tävlingsdagar, en födelsedag (MARIAS!!) och så Mini förstås! Men på onsdag, då går jag på sommarlov! I fyra dagar, sen börjar jag jobba… 😉

Träningen i måndags gick riktigt bra och var väldigt givande. Anki menade på att hon måste börja få mig att tänka som en Msv A-ryttare nu, vilket betyder med andra ord; börja RID! Jag måste effektivisera min ridning, och bli snabbare. Tillslut tog jag så mycket halvhalter och höll stenkoll på alla Minis sidor (ibland har hon fler än två), att hon började gnägga. Då vet man att man är på rätt väg! 🙂 Men oj vad hon gick i slutet, traven kändes helt fantastisk!

Igår red jag på utebanan en sväng och hon kändes riktigt pigg. Idag blev det ridhuset på morgonkvisten och då fortsatte jag med min nya effektiva stil. Jag red även lite programdelar och det mesta fungerade bra, men jag måste (MÅSTE) hålla fokus! Målet är att jag ska känna att jag har kontroll över vartenda steg, och Mini måste vara helt med och mellan hjälperna.
Jag provade serien i B:5 först en gång, det gick åt skogen. Men när jag gjorde en snabb reflektion, så var hon både sned, vinglig och drog iväg, så det var inte så konstig. Jag gjorde ett nytt försök, nu med stenfokus. Då jäklar, satte vi hela serien! Jag måste tänka på att rida varje byte för sig, inte börja bli trevande i hjälperna, utan bestämma mig. Nu ska jag bara få in den här ridningen inne på banan också…

Vi hade sällskap i ridhuset idag:
20140528-172957-62997318.jpgKatten Sulan, som jag även hittade inne i Arras box häromdagen. Han är inte rädd om livet!

Bonusbilder; Valpi som fortfarande är lika söt:
20140528-172956-62996437.jpg 20140528-172955-62995824.jpg 20140528-172955-62995023.jpg//Emma

Längtan tog fart!

Jaha då sköljde den över mig igen, längtan till Falsterbo!

Är det någon av er som ska dit? Vart kommer ni att hänga mest? Förra året såg jag och Emma inte en sekund hoppning, vi hängde på framridningen och på dressyrläktaren mest hela tiden. Jag gissar att det blir så även i år!

/Maria

Kul!

Det var kul att vara tillbaka i sadeln. Jag har verkligen längtat och idag fick vi kämpa lite. Det var fokus på lösgjord häst mellan mina ramar och ben. ”Tänk frambenen framför bakbenen”, hade en icke hästkunnig lyssnat så hade den nog inte förstått, men ibland kan Anki få en att förstå och förmedla en känsla som gör att man fattar.

Vi gjorde öppnor, förvända slutor lite varstans och titt som tätt. Förvänd sluta – rakrikta och ned i piaff, eller försök till piaff – upp i passage och fram i vanlig trav, förvänd sluta igen och så vidare… Vi vill ha Arras smidig i sidorna och med på noterna. Han försökte slingra sig ur en veva i galoppen men vi lyckades få in honom i ramen och då blev han SÅ himlans fin. Jag bara önskar att jag någon gång kan få till den där känslan på banan, tänk vad bra det skulle bli. Nu blev han uppåt, framåt med fin energi.

Vi blev totalt genomsvettiga på de 30 minuterna både han och jag. Imorgon bitti ska jag fortsätta på samma arbete och hitta tillbaka till den där fina känslan. Dagen efter Ankiträning brukar det alltid gå lättare från start, jag ser redan fram emot imorgon!

 

20140526-214039-78039675.jpg

20140526-214038-78038739.jpg

/Maria

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka i stan efter en helg i Stockholm. Vi har haft superväder, varmt som attan och sol hela helgen. Perfekt med andra ord!

Imorgon är det dags för Ankiträning igen och Arras har gått ut i skogen och på utebanan, så han har sluppit ridhuset under helgen och det tror jag är uppskattat. Det har ju varit väldigt varmt även i Karlstad vad jag förstått.

Just nu är jag 11:e reserv till Strömsholmstävlingarna på nationaldagen, vad tror ni, kommer man komma med? Jag kommer att åka till Vansbro annars 15:e juni och rida Intermediaire I. Man börjar ju bli lite tävlingssugen igen! Hoppas att ni haft en fin helg och att det gått bra på tävlingsbanorna ute i landet 🙂

IMG_1327/Maria

 

Skogstur!

Mini och jag tog oss en runda i skogen idag. Hon var superpigg och gick jättejätte fort, men var faktiskt hemskt snäll. Hon skuttade inte iväg en enda gång!

Däremot är hon fantastiskt jobbig när vi ska röra oss i en snabbare gångart än skritt. Hon blir så enormt stark! Hela hon lägger sig på i handen och förvandlas till en ångvält. Jag försöker ta halvhalter, samtidigt som jag är noga med att lätta av för att inte bli hängande tillbaka. Hjälper föga kan jag säga.
Därför vill jag inte galoppera i skogen, jag skulle helt enkelt inte få stopp på henne, och Mini blir ännu mer stressad och springer ännu snabbare, om hon känner att man börjar dra. Svårt det där!

Någon kanske sitter inne med ett supertips? (Att stanna henne när hon drar är inte heller någon idé, det stressar hon också bara upp sig av..)

Men det var gött i skogen iallafall! Hittade det här klippet som jag filmade för tre år sen tror jag det är. Prata inför kameran är tydligen inte min starka sida. 😉

//Emma 

Idag!

Minis sår efter hoppningen var ingen fara, så vi har jobbar vidare som vanligt. Igår och idag har vi trimmat i ridhuset och hon har vart superduktig.
Tyvärr har vi just nu ett underlag i ridhuset som inte är något vidare. Vi väntar på att få det bytt, men en ridklubb i Sverige är ju inte direkt känd för att ha bra ekonomi, så det dröjer visst.

Iallafall så gör det att jag inte riktigt vågar rida precis som jag vill/tänkt, men man får improvisera lite.
Jag har lite smått börjat titta på seriebytena igen, och det går ganska så bra. Jag måste vara snabb och få tillbaks henne i balans direkt efter första bytet, hon blir lätt längre och längre ju fler byten vi gör, och då blir hon samtidigt stressad.

Imorgon blir det nog en skogstur och så tränar vi som vanligt på måndag! 🙂

20140524-153659-56219315.jpg

20140524-153700-56220169.jpg

/Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798