Promenad

Igår hade vi tävlingar i stallet hela dagen, så Mini fick en kvällspromenad istället för ridning. Först fick jag väcka henne…

20140331-165656.jpg

Sen gick vi ut i det fantastiska vårvädret. Ser ni björkstammen som ligger på marken? Mini skulle käka upp grenarna på den, lyfte upp hela stammen så att den svängde runt och slog till henne på magen… Hon blev lite chockad! 😉

20140331-165951.jpg20140331-170237.jpg

20140331-170301.jpg

Nu är det snart dags för veckans Anki-träning! 🙂

//Emma

Hemma från Strömsholm!

Nu har jag precis landat och ska återge vad som hänt under dagen innan jag åker tillbaka till stallet!

Min klocka ringde 04.50, ni kan ju själva räkna ut vad det blev vintertid. Fasligt tidigt! Iväg åkte vi 06.45 och var framme strax efter nio.

På framridningen

En spänd Arras, ville inte släppa igenom över ryggen. Blev glappig i kontakten och jag fick göra många skolor och försökte få honom att släppa efter lite. Jag red fram i ungefär 50 minuter och idag skulle jag faktiskt behövt lite till. Jag hade mina kortare sporrar för jag upplevt Arras ganska känslig och pigg på senare (visade sig vara ett litet misstag). Mot slutet av framridningen kändes det iallafall lite bättre, men långt ifrån så som han känts hemma på senare. Jag får reflektera lite kring vad det kom sig, men vi har ju inte varit ute på 6 månader så det kanske inte är så konstigt!

På banan

Jag kände ganska direkt att jag tappade honom lite och vi tappade då bärighet och elasticitet. Tyvärr blev det ganska mjäkigt och jag tycker inte att jag hade honom samlat mellan mina hjälper med bra energi. Vart tog mina hörnor vägen och mina halvhalter? Jag hade velat haft lite mer energi så att jag sedan kunde ha samlat upp honom och fått mer schwung. Serierna satt dock idag och piruetterna var okej!

Jag känner redan revanschlust inför nästa start, det skulle varit gött att ha en till klass att gå in i och göra om göra rätt men det kommer!

Vi landade på fina 65,395% och blev två snäpp utanför placering. Det var mycket bättre än jag trodde när jag red ut från banan 🙂

Knasig färg på första bilden:

IMG_1400

Pappa fick till en bild på C-domaren som vi fick högst poäng av, man tackar!IMG_1402 IMG_1406 IMG_1419

Arras blev plötsligt dräktig:IMG_1420 Det sägs att man ska sitta ner i sadeln, men jag struntade i det verkar det som:IMG_1428IMG_1434

 

Pappa fick till en smickande bild på mig precis innan toalettbesök:IMG_1438/Maria

 

Strömsholm imorgon!

Imorgon ska jag och Arras, syrran och pappa åka till Strömsholm. Jag känner mig laddad och hoppas att Arras också är det (lagom mycket). Första starten på året är alltid lite speciell. Det var ju ett halvår sedan vi tävlade sist och då kan det bli lite hejkon bejkon utan att det skulle vara konstigt.

Idag red jag i ridhuset och försökte få Arras loss och mjuk. För oss är det slutan till vänster i trav som är svår, då blir Arras för rak och ostadig i kontakten om jag försöker få till mer böjning och tvättning. Serierna vart inte så bra idag, han blev laddad och försökte förekomma mig, han ville helst byta i varje. Det är ju risken när man börjat träna på bytena i varje. Jag hoppas att Arras kan hålla sig på mattan imorgon och jag ska göra mitt bästa. Det kan bli lite tjoflöjt med serierna, jag tänker dock inte göra dem på framridningen, kanske att jag gör någon enstaka och jag planerar att lägga in skritt mellan bytena så att han fattar att han ska vänta!

Vad jag kan se på resultatlistan så verkar det som att en del hästar spökar bort sig lite, och det är ju lätt hänt såhär i början av året. Jag har checkat hur banan ligger, åt vilket håll så att säga, så jag vet hur jag ska visualisera. Det känns alltid tryggt när man varit där förut. Jag minns för några år sedan när vi var där såhär på vårkanten, vi skulle tävla en Msv A och Arras var överladdad, bockade och var som en raket.

Jag hoppas att vi kan få till en bra känsla imorgon, jag spekulerar inte i några procent. Det är viktigt att jag rider noggrant, att jag tar tillvara på hörnen, det ska vara roligt också eller hur?

20140329-170425.jpg

20140329-170433.jpg

/Maria

Fiffigt!

Har ni sett att man kan välja att följa vissa ryttare eller hästar på Equipe? Jag har precis fått nys om funktionen. Idag tävlar ju elton så jag har valt att följa honom, då får jag information skickat till mig om hur det gått så fort han startat vad jag förstått!

Jag kan även gå in och se hans senaste tävlingar, resultat m.m

20140329-085929.jpg

/Maria

Kämpa lite!

Jag har en tendens till att fastna i lite ”mellanmjölks-land” när jag rider. ( 😀 förstår ni liknelsen?!) Jag gör lite rörelser, det blir ganska bra, och då nöjer jag mig med det. Jag är dålig på att utmana, tänja på gränsen, kanske är jag rädd för att Mini ska få panikångest och att jag då inte kan bryta det.

Både igår och idag har jag pressat henne lite mer än jag brukar, och verkligen tagit mig an svårigheterna. Idag red jag igenom Msv B:5 (red bara fel två gånger…), och hälften av alla bytena satt. Tyvärr inte serien, utan det blev total pannkaka. I vanliga fall hade jag hoppat över den då, och kanske provat nästa gång jag red, eller tagit det på träningen på måndag.
Men nu hade jag gett mig tusan att vi skulle iallafall göra något som, med lite fantasi, kunde kallas serie. Så jag skärpte till mig, blev konsekvent (lärde mig räkna till fyra…) och gjorde ett nytt försök. Och se på tusan om det inte blev en riktig serie – med rena byten – och med fyra språng emellan.
Jag avslutade med att rida henne i låg form i galopp och trav, där hon riktigt kom upp med ryggen och slappnade av. Vi skrittade sen ut i det fantastiska vädret! Hoppas det håller i sig i helgen, vi har inte tillgång till ridhusen då (tävlingar) så det blir uteritter! 🙂

20140328-125655.jpg 20140328-125706.jpg

 

//Emma

Duktig idag!

Mini fick vila igår, hon hade vart lite trött i tisdags när Tina red. Hon har inte haft en riktigt vilodag på ganska länge, så det var nog på tiden! (Jag har inte suttit och ridit dressyr 7 dagar i veckan om någon nu tror det, men hon har blivit ”aktiverad” varje dag.)

Idag red jag i ridhuset och hon kändes riktigt fin tillslut! Jag värmde upp med att rida i låg, rund form för att få loss ryggen ordentligt. Mycket övergångar i den formen, och hon ska även kunna hålla den formen i galopp. Mini har så kort rygg så hon blir lätt spänd. Det märks inte alltid på henne, utan jag får vara väldigt uppmärksam på tecken på spändhet.

Efterhand höjde jag upp formen på henne och började rida lite skolor på medellinjen. Upptäckte att när jag rider höger öppna kan jag utan problem titta rakt fram. När jag rider vänster öppna, har jag jättesvårt att titta rakt fram! Jag tittar fram någon meter, sen måste jag titta ner på hästen. Diagnos på det?!

Galopp- och travslutorna blev helt super idag, riktigt i uppförsbacke och med fin böjning. Vi fick till ett riktigt fint byte efteråt med, rakt och lugnt.
Avslutade med lite piruettarbete, som jag inte har gjort på ett tag. Det kändes bra, och jag kunde påverka sidorna lite mer utan att hon ballade ur.
Efter passet kunde jag gå med henne på utebanan, och hon var helt lugn! (Sist jag gick där fick jag gå in med henne – galen!) Det var väldigt bra underlag där nu, så jag ska nog passa på att rida där under helgen. Tyvärr blir det väldigt hårt och stenigt där när det blir varmare, så man får passa på nu när det är lite fukt i backen.

20140327-204747.jpg 20140327-204800.jpg 20140327-204813.jpgVärldens sötaste och gossigaste öron?! 🙂

//Emma

Film kommer!

Vi tränade ju också för Anki igår och Arras skötte sig himla fint. Helgens humör var som bortblåst och man skulle kunna tro att han tyckte det var skönt med måndag igen. Vi gjorde i och för sig inte någon piaff eller passage så att vi utmanade kanske inte riktigt ödet. Givetvis krävde vi en hel del av honom men inget som han blev frustrerad över!

Det är dags för tävling på söndags på Strömsholm så vi tittade på några rörelser ur programmet. Eftersom vi red i tältet så får vi göra så gott vi kan. Till exempel så fick vi korta ner saxen i galopp och göra endast två slutor. Vi tittade på skolorna som de ligger i programmet. Vi checkade av några arbetspiruetter och serier. Serierna blev det lite vajsing med, kan vara för att vi övat så mycket på bytena i varje under vintern. Dessutom hade jag inga sporrar, så det blev ju lite skillnad med reaktionen såklart.

Anki tyckte att vi höjt oss, vilket alltid är kul att höra. Sedan är det ju inte alltid det går att visa upp det på tävling, men det kommer! Imorgon ska jag hem till Emma och klippa ihop en film från igår. 20131015-185108.jpg

En bild från när jag och Arras var på Strömsholm sist, då vi red för Lussan. Jag åkte iväg själv med honom och hamnade på fel sida sjön 😉 Orutinerat! Haha

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798