Wooow!!

Jag försökte att inte ha för stora förväntningar när jag packade upp mitt nya kandar. Men när jag fått bort all plast och papper, kunde jag inte mer än säga wow!!

20140228-172522.jpg

20140228-172529.jpg

20140228-172537.jpg

Nu ska det bara provas på Mini med, tror att det var bra att jag tog cob, för det såg rätt så stort ut!

//Emma

”Trasig” tand

Jag var ju in till Karin på ATG, som förövrigt är grymt bra tycker jag. Arras gillar henne också, det märks, han är lugn i hennes närvaro.

Hans ena tand är lite ”trasig”, det är små hål i den och den har blivit vass. Karin sa att man helst inte tar bort just dom tänderna, eftersom man måste operera och tanden har världens rot. Behöver man inte så tar man inte gärna bort den, så Karin slipade lite på tanden och fyllde den med något (minns inte vad) och bad mig borsta lite på den emellanåt.

Inte nog med det, han hade en rejäl hake lite längre in i munnen, så Karin tyckte det borde varit omöjligt för honom att gå på tygeln med stängd mun. Kanske detta var en anledning till att han absolut inte ville gå på remont längre. Himla tur att vi åkte iväg hur som!

En annan sak jag noterat att Arras inte är riktigt lika tunn längre, jag har tagit bilder på honom under några veckor nu och det syns skillnad! Lite extra protein var vad som krävdes.

Arras har gått dressyr nu två dagar och jag tycker att han har skött sig fint, det som är lite svårt är att jag vill ha ganska mycket tryck i Arras för att vi ska ha tillräckligt med energi för att göra passagen bland annat, han lägger sig då på något i handen, det är en svår balansgång. Mycket energi, små snabba halvhalter är då receptet, íbland får jag sakta av till skritt eller göra halt. När jag hittar balansen med rätt energi utan att han ger sig iväg, så blir han fin! Då går energin uppåt och lagom mycket framåt, istället för bara framåt!

20140227-181457.jpg

20140227-181506.jpg

20140227-181521.jpg

20140227-181540.jpg

/Maria

Dressyrsnack – 3 år!!

Hej vad det går, nu har vi bloggat här i 3 hela år!!

Det hela började med att vi ville starta en dressyrblogg på en liten blygsam nivå, och skriva om våra hästar, tävlingar och träningar. När vi nådde 100 läsare på en dag, då var det stort!
Relativt snabbt växte den lilla bloggen till sig och första sommaren var vi en av de största bloggarna i Värmland, detta blev uppmärksammat både i radio och tidningen. (Länk till radioprogrammet)

Under de här 3 åren har vi haft över 1,5 miljoner besök på sidan, fått nästan 25 000 kommentarer och på topp5-populära sökord att hitta hit ligger ”vig tant” och ”Quasimodo” Det kanske visar att vi tillhör de lite äldre bloggarna…

Vi hoppas på att ni fortsätter att vara med oss, i med och motgångar, och att ni kommer att uppskatta vår blogg även framöver!
658370_jpg_565940img699-2

 Foto: Mikael Lindblom, nwt.se

//Emma & Maria

Thule Cup 2014!

Fantastiskt! Nordmarken Motor (Urban och Mia) har bestämt att Thule Cup blir av även 2014. Superkul att de väljer att köra även i år, med superfina priser och där ALLA oavsett nivå har möjlighet att vara med!

Än så länge vet vi inte riktigt hur cupen kommer att se ut, men mer information kommer att komma inom kort!

Emma vann sin klass 2012:

Jag och Arras vann Intermediaire I klassen 2013 och då fick alla som vann respektive klass ett sadelskåp:

Arras vann en trailer 2005, då vann vi ett Kylingesläp som vi har bytt mot ett Thulesläp! Så ni förstår säkert varför vi gillar Thule Cup och tycker att ALLA som kan borde anmäla sig, även om man inte vinner så är det en riktigt rolig tävlingscup!

/Maria

Passar på!

Jag har lov denna veckan och passar på att göra sådant jag har svårt att hinna med annars, träna till exempel! Denna veckan har jag tränat på SATS varje dag och tycker att det är fantastiskt kul och gött.

Vi var förresten till tandläkaren igår med Arras, jag ska berätta senare om hur det gick!

20140226-140720.jpg

/Maria

Film från igår!

Mini var lite väl pigg och spänd igår, men vi fick ändå till en givande träning. Så här kan hon ju mycket väl vara på tävling, och extra kul var det att bytena blev så bra, även om hon var på detta humör!

Det svängde runt lite för Mini i söndags, kanske är det vårkänslor på g? Hon blir iallafall lite mer ”gå-påig” och svår att få tillbaka och vänta. Kul med en glad häst! 😛

Eftersom det även var min födelsedag igår, så hade jag storfrämmat av min brorsdotter Thilde. Hon fick premiärsitta på Elton i boxen, och nu förväntar jag mig att hon får en mini-shettis i 1-årspresent. 😉
20140225-130527.jpg

20140225-130637.jpg 20140225-130517.jpg

 

//Emma

Tjo!

Idag har jag haft en mindre produktiv dag, med soffhäng med en vän fram till klockan tre… Jag har visst blivit OS-frälst så här i slutet av spelen, och jag satt och försökte heja fram svenskarna, gick inte så bra dock.

Men sen tog jag mig i kragen och åkte till Mini för ett relativt kravlöst ridpass. Egentligen hade jag tänkt skritta ut idag, men alltså vädret. 🙁
Mini var helt fantastiskt loss och mjuk idag, vilket höll i sig i alla gångarter! Jag red mest övergångar och tempoväxlingar, samtidigt som jag var noga med att ha henne mellan hjälperna hela tiden. Jag provade även några byten, vilket var helt okomplicerat.

För skojs skull så red jag in på diagonalen och började rida några byten, utan att direkt räkna sprången. Jag ville bara testa hur många vi kunde göra. Hela fem stycken fick vi till, och mellan de sista två så blev det tre galoppsprång emellan! Hon var helt lugn och väntade fint hela tiden. Duktig! 🙂
Extra skoj var att jag red på kandaret idag. Nu på sista tiden har jag mest ridit på tränset, och hon har ju gått jättebra, så jag har vart lite orolig att det skulle falla på kandaret. Men det gick minst lika bra med det!

Sen såg jag även nu att betalningen på mitt nya kandar var klar, så det bör komma i nästa vecka! Spännande!!

IMG_2074Bild från två veckor sedan

//Emma

Blandade bilder från idag!

Arras var så fin idag, det var ett riktigt skoj pass och jag skulle kunnat rida hur länge som helst, vi lyckades med 9 byten i varje, woop! Hannah red Elton först, sedan hoppade jag upp. Han försökte jag mjuka upp innersidorna på och ville även se till så att han gick i uppförsbacke och att han kom upp i uppvisningsform inför imorgon. Då ska Elton tävla i Filipstad, vi får hålla tummarna!IMG_1127IMG_1179IMG_1175IMG_1140IMG_1125IMG_1163IMG_1182IMG_1149IMG_1130

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798