Film kommer!

Jag ska sätta mig och redigera filmen från gårdagens träning idag eller imorgon. Det gick helt okej, tyvärr var underlaget i ridhuset inte jätteroligt (som Maria skrev), och Mini är väldigt känslig för när det blir för hårt.
Då går hon bättre i galopp så det blev en hel del galoppövningar, och byten!

Men som sagt, film kommer!

20131231-091643.jpg

20131231-091652.jpg
Print från filmen.

//Emma

Skoj träning!

Det blev en riktigt rolig träning idag för Anki. Arras är liksom Mini inget fan av underlaget men vad gör man?

Vi började med att checka av bjudning, kvickheten för mina hjälper och att han var loss och mjuk i kroppen. I galoppen till vänster ville han gärna bromsa en aning när jag skulle flytta honom för vänsterskänkeln. Anki bad mig att rida på i exakt samma tempo oavsett om jag rider rakt fram eller om jag flyttar honom för skänkeln. Jag måste bestämma, inte han.

Vi provade att göra den slutan i galopp som är med i Intermediaire A. Det är en tvär sluta från A (eller bokstaven som kommer på meddelinjen efter A, typ D). Slutan är till P och V beroende på vilket varv man rider i givetvis. Jag rider tusen gånger hellre den linjen än en sax i galopp. Det gjorde Arras utan större bekymmer, det gäller bara att bakdelen är med och att han är tillräckligt skålad i innersidan.

Vi provade bytena, först vart tredje, vartannat och slutligen i varje. Arras svajar för mycket i bytena i varje, det är därför de inte funkar så enkelt som jag önskar emellanåt. bakdelen svajar till höger. När jag rider rakt fram mot spegeln går det bättre än om jag gör det snett igenom. Det är alltså mitt eget fel att det svajar och att det inte funkar. Jag måste sitta mitt över hästen och ha honom spikrak för att det ska gå!

Vi övade till sist passage och piaffen. Till en början hade jag lite för dåligt med krut i honom, så då vinglade han lite och det blev lite halvdant. När jag fick igång motorn och höll honom rak och fin så blev passagen superfin. Jag fick växla storleken på stegen, lite mindre passagesteg, och lite större steg! Piaffen funkade också fint, ni kommer få se det på filmen.

Jätteskoj att rida för Anki igen och Arras skötte sig super. Det är så våldsamt kul att rida nu, det tog många år att komma dit vi är nu men OJ vad häftigt det är att få sitta och pilla med piaff, passage m.m! 🙂

20131230-215233.jpg

/Maria

Film väntar!

Idag är det äntligen Ankiträning igen och både Emma och jag ska bli filmade, det var längesedan nu och ska bli väldigt kul. Vi ska dessutom få rida i ridhuset vilket känns super! Emma lär nog lägga ut film relativt snart men jag ska resa bort över nyår så min film får vänta några dagar (jag hoppas att det blir något värt att lägga ut också givetvis).

/Maria

Tokstolle!

Jag hade tänkt att rida ett lösgörande pass idag, sen skulle jag och Maria rida ut en sväng i skogen. När jag kom in i ridhuset brydde jag mig varken om att stänga dörrarna eller sätta på radion, eftersom jag inte skulle vara där så länge.
Totalt olämpligt visade det sig. Hästarna på baksidan av ridhuset fick något slags tokryck och sprang som dårar, så det skvätte grus på plåten = Mini dog.
Sen sprang det ett gäng barn omkring på cafeterian, det hörs inte i vanliga fall när radion är på, men nu dånade det rätt bra = Mini dog.
Hon började tokbacka, vibrera och halsen var som en planka. Då hoppade jag av, stängde dörrarna och drog på radion i bott… I samma veva kom Maria in, så då lugnade hon ner sig lite.

Jag red en sväng i trav och galopp och då gick det bra. Vi bestämde oss för att skritta ut och i början var hon faktiskt kolugn! Tills vi vände.
Mini gillar inte när man vänder i skogen, för då tror hon att man vänder för att det kommer något Mini-ätande monster längre fram. Som tur var så var ju Arras med, annars hade det nog inte gått så bra. Vi körde en backning ner i skogen och fick även i gång farbror Arras så han gjorde en rivstart.
Men tillsist lugnade hon ner sig någorlunda iallafall.
Denna häst… 🙂

20131125-201152.jpg

//Emma

Förmiddagsridning!

Under förmiddagen nu red jag både Arras och Elton. Arras känns lite halvloj nu när det är så varmt. Han kommer dock igång väldigt fint under passet. Jag började med att jogga igång på raka linjer i trav och galopp, i rund form. Där kändes Arras fin och mjuk.

Jag hade det nya programmet i bakhuvudet när jag sedan red lite mer intensivt. Jag provade att göra tvära slutor i galopp och saxen i trav (den tycker vi såklart är svår). Det blev många växlingar i trav, väldigt täta växlingar och Arras var med på noterna. Då gjorde jag honom kvick i tre steg, snabbt tillbaka tre steg, fram igen tre steg osv. Han blev riktigt fin och kändes lätt att ändra.

Vi provade lite byten, vid något tillfälle gjorde vi fem men ibland blev det lite hejsan hoppsan! Passagen var fin och piaffen blev bättre och bättre ju längre passet led. Som det känns nu är det bytena i varje som känns väldigt osäkra inför kommande tävlingssäsong. Men det är ju inte mars än, och jag behöver ju inte starta Int A det första jag gör. Men jag önskar att de rörelserna sitter lite mer säkert i vår.

Elton fick sig också en lite duvning, han behövs kortas ihop och höja fronten, i den höga formen måste han bli smidigare och mjukare. Det blev bättre och bättre!

20131228-160639.jpg

20131228-160731.jpg

20131228-160739.jpg

/Maria

Kommande år!

Vad har jag och Mini för mål inför nästa år?

Ja, en liten dröm vore ju att kunna starta Msv A:1 innan året är slut. Fortsätter hon att utvecklas som hon gör nu, och håller sig hel så borde det inte vara  några problem. Men det vet man aldrig!
Det främsta målet som vi ska klara av är att befästa Msv B ordentligt. Jag vill kunna rida de programmen och känna mig säker på att det går. Förra säsongen var det lite dagsformen som avgjorde om det blev bra eller total pannkaka. (Då främst med bytena.)
Jag vill även prova på Msv B:5, som vi inte hann med i år.

Det finns lite andra funderingar inför tävlingssäsongen med. Nämligen ett eventuellt klubbyte. Där är jag däremot lite kluven, och måste verkligen tänka igenom det både en och två gånger till.

Men vi ser verkligen fram mot tävlingssäsongen! (Som gärna kan börja snart!!)

IMG_1526

//Emma

Mitt mål!

Är att kunna rida igenom det här programmet. Vissa rörelser klarar vi redan nu, vissa klarar vi med en näve tur och andra rörelser är väldigt svåra. Men det känns inte omöjligt. Har vi någon läsare som planerar att rida programmet under 2014?

20131227-221106.jpg

20131227-221122.jpg

/Maria

Hoppning blev bommar!

Mini skulle egentligen hoppas idag men det var lite osäkert på hur många som skulle rida i manegen, så Elin valde bomträning istället. Hoppningen får vänta tills imorgon!

Jag har inte fått någon rapport än, jag åkte innan de började.
På söndag blir det ett lite lättare dressyrpass och på måndag är det årets sista Anki-träning!

20131227-202244.jpg

20131227-202253.jpg

20131227-202306.jpg
En icke hårt spänd nosgrimma. Då funkar hon faktiskt som bäst!

//Emma

Genomkörare!

Idag blev det en genomkörare för Arras. Till en början kändes ungefär allting svårt och Arras var inte direkt genomoljad i kroppen, om ni förstår känslan. Så till en början var det bara lossa sidor och flytta för skänkeln som gällde. Jag kände också att han liksom ”spjärnade emot” när jag ville korta ihop honom.

Jag gjorde mycket övergångar – halter – igångsättningar, mycket sidvärdsrörelser och skolor för att mjuka upp!

Efter ett tag kändes Arras bättre och bättre. Vi gjorde inte så mycket svårare rörelser utan mycket lösgörande arbete, jag kommer att rida imorgon bitti igen och då planerar jag att öva på saxen i galopp, eftersom Anki bett mig öva på den i ridhuset. Den finns med i den svårare klassen som vi siktar på att starta. Då gäller det att hästen lätt och smidigt kan förflytta sig i galopp och även att den har en riktigt bra balans och styrka för att orka göra rörelsen med kvalitet. Även Elton ska ridas imorgon förmiddag!

/Maria

Hej hopp!

Hoppas ni har haft en fin jul! Jag har jobbat och har inte vart i stallet alls, men idag jobbar jag kväll och passade på att rida på förmiddagen.

Mini kändes jättefin, pigg och glad! 😀 Vi övade lite förändringar och piruetter. När jag kände att hon var med på noterna styrde jag in på diagonalen och började rida byten.
Jag var inte ute efter att göra med exakta antal steg emellan, det blev väldigt varierat. Mellan två och fyra språng, men jag tror vi klämde in 5 byten iallafall! 🙂 Det bästa av allt var dock att efter varje byte så stannade Mini kvar i samlad galopp, utan en tendens till att ens länga ut formen!! Härligt!

I morgon blir det lite hoppning igen.

20131226-135646.jpg 20131226-135716.jpg 20131226-135723.jpg//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798