Besked!

Idag ringde Minis veterinär Karin till mig och gav mig lugnande besked. Knölarna i munnen är ofarliga och är en form av en allergisk reaktion. På vad kunde hon inte svara på, men sorten påminner om sådana knölar som kan uppstå under sadeln eller vid skavsår. Det kan bero på något hon ätit eller något hon kommit i kontakt med. Det kunde iallafall konstateras att det har funnits där länge, eftersom knölen som togs bort var förkalkad.

Karin hade aldrig varit med om att sådana knölar har visats sig i munnen, men rådet jag fick var att hålla koll så det inte blev mera utslag och att de inte sätter sig i mungipan, då är det bra om de tas bort.

Jag är väldigt lättad att det inte var några dumma saker som växte i hennes mun och nu kan jag äntligen släppa tanken på att min häst är döende i elakartade knölsjukdomar…

20131010-172408.jpg

 

//Emma

Ihopklipp från måndagens träning

Här kommer några snuttar från träningen i måndags. Vissa dagar har man mer krut i hästen, andra dagar är det lite mer kämpigt. Arras var mjukare här jämfört med clinicen men däremot hade vi det lite mer kämpigt med energin, förmodligen spelar päls plus milt väder in där, men det kan även vara så att han behöver ett litet brake från allt vad dressyr och samling innebär. Ibland tycket jag att någon dag räcker, ibland får man ta fler dagar. Det är ju upp till ryttaren att lyssna på sin häst.

När jag har mer energi i honom, kan jag sitta till och fånga upp den och därav få mer tryck och luft i varje steg!

Jag och Christine planerar att klippa av björnpälsen innan Patrik kommer, så slipper Arras springa och bli så varm och svettig.

Idag ska jag och Arras bara ta en promenad i skogen, jag ska även planera in en skogstur under veckan!

Tjipp 🙂

/Maria

Duktig!

Mini var riktigt duktig på dagens träning för Anki! Det blir stora kontraster här, igår var hon en sjujäklans hoppehäst, idag en riktigt fin dressyrpålle. 🙂

Här kommer ett litet klipp från träningen, jag ska lägga upp en längre film med mera travarbete senare i veckan.
Jag fick en liten aha-upplevelse med bytena idag, jag får inte sitta kvar i förhållningen i bytet. Hon måste komma tillbaka för att jag ska kunna lätta i bytesögonblicket, annars byter hon efter fram. Vi hade ju ett enormt bakslag med bytena för bara två veckor sen, då hon fick panikångest så fort jag förberedde henne inför bytet. Det har verkligen släppt nu!

Som sagt, mera film kommer!

//Emma

Clinic för Anki

Här kommer en liten film från clinicen för Anki! Som hon själv sa, så är det lite speciellt att rida en clinic, för då läggs fokus vid något speciellt (i detta fallet övergångar inom gångarten) och skulle det varit en vanlig träning hade vi lagt upp ridningen annorlunda. Lägg inte så mycket vikt vid att kika på oss, utan vad Anki har att säga!

/Maria

Galenpanna! Men ändå duktig!

Elin och Mini har hoppat banhoppningsträning idag. Mini laddade upp med att bocka i boxen och när jag skrittade fram henne gick hon runt och små-pep, samtidigt som hon studsade lite upp och ner.

När väl Elin kom upp i sadeln så gick det faktiskt bättre än vad jag hade trott, visst var hon megapigg, men trots att hon drog repor så fick Elin stopp på henne relativt snabbt.

Väl inne på banan är hon ju bara för söt, öronen spikrakt framåt hela tiden, och inte en tvekan på hindren. Visst går det lite snabbt, men Elin får ändå koll på henne, innan det går överstyr… 😉
1 meter låg hindrena på idag!

//Emma

Imorgon…

Då ska Elin skutta runt på en banhoppningsträning med Mini! Det finns en stor risk att det kommer gå snabbt, även med Mini-mått mätt.. Jag vet inte om jag kommer kunna komma dit än, men det kanske är lika bra – nervöst är bara förnamnet.

Så här såg det ut sist, faktiskt första gången Mini hoppar en hel bana!

//Emma

Igår!

Igår hade Anki clinic på Sörmon. Jag och Emma Andrée red sist av alla och Anki skulle lägga fokus på övergångar. Vi hann inte rida fram så länge innan det var dags för oss. Det var en del folk på läktaren, vi var rädda för att fredagsmyset skulle locka men tappra var de som satt där uppe och frös!

Arras är just nu inne i en förändringsfas, i och med träningen för Lussan har vi ändrat en del och det tycker ju Arras är väldigt förvirrande och konstigt. Varför ska han behöva aktivera sina små bakben mer än nödvändigt (lite bekväm). Detta gör att han för tillfället är väldigt trökig i kontakten och orolig i munnen. Så gårdagens prestation var långt ifrån vad vi skulle velat visa upp, men så är det ibland. Anki höll med om kontakten men tyckte ändå att Arras var mer aktiv nu än innan resan till Strömsholm, så det kommer allt bli bra såsmåningom!

Kandaret hade vi på dessutom vilket inte gjorde Arras mer nöjd direkt. Vi red på en fyrkant där vi skulle ta halvhalter och sätta hästarna på bakbenen och göra små hörn. Anki jämförde detta arbete med en skidåkning och en dag i backen där vi får stå med böjda knän och belasta våra baksida lår, exakt samma blir det för våra hästar när vi ber dem lägga mer tyngd på sina bakben, klart att det blir jobbigt!

Anki jämförde även Arras och Edelbert som är två helt olika hästar. Arras är kortare i kroppen och har lättare för vissa moment, men däremot har han svårare att böja sig jämfört med Edel som är längre i kroppen. Hon jämförde med ett spö. Ett kortare spö är svårare att böja än ett längre!

Vi fick sedan visa övergångar mellan öppna och sluta samt övergångar mellan samlad trav och mellan/ökad trav. Jag har en del av clinicen på film, så eventuellt kommer den läggas ut, iallafall delar av den!

Foto: Hoppas att ni hade en trevlig kväll på Sörmon. Vilken duktig tränare vi har :)

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798