Emma på Arras. Maria på Mini!

Idag råkade jag och Emma hamna i ridhuset samtidigt. Arras kändes så himla fin och taggad så jag föreslog till Emma att hon skulle hoppa upp, så vi bytte!

Vi red inte så länge, kanske 10 minuter eller något eftersom jag i princip var klar. Den spontana reaktionen när jag hoppade upp på Mini var att hon känns mindre än Arras. Emmas spontana reaktion när hon hoppade upp var: ”OJ vilken hals han har”. Mini var i början av passet så hon hade inte riktigt kommit igång än, så jag försökte väcka henne till liv lite. I traven och galoppen tuffade hon på fint, i skritten var hon inte riktigt lika känslig. Men vilken härlig galopp hon har, det var skillnad mot sist!

 

20130929-180137.jpg

/Maria

 

Stallplatser lediga!

Vi vill tipsa om att det finns stallplatser lediga på vårat fina Sörmon. Är det någon som är sugen på att flytta hit sin häst? Vi har tillgång till hage, ut- och insläpp med utevistelse mellan ca 08.30 – 14.30. Fodring 4 ggr/dag. Vi har tillgång till ridhus 20 x 60, tältridhus 20 x 40 och utebana då dessa inte är bokade av ridskolan. Vi har verkligen superfina ridvägar!

Grundhyran för ”Innebox” ligger idag på 2375 kr/mån och för ”Utebox” 2205 kr/mån. Hö, hösilage, spån och Krafft Grund finns att köpa till. Komsi komsi till oss på Sörmon!

Ni kan maila: ridskolechef@smrk.se eller till oss om ni  är intresserade 🙂

20130806-122439.jpg

20130806-122513.jpg

20130806-122520.jpg

/Maria

Tre-dagars!

Mini fick en tredagars vila efter Anki-träningen i måndags. Jag tror på små mikropauser ibland, och nu passade det ganska bra. Jag har haft praktik den här veckan, plus att jag skriver på en hemtenta.

Träningen i måndags gick riktigt bra, vi fick igenom henne på ett bra sätt och hon var mjuk och fin hela passet. Bytena på kortsidan fungerade även utmärkt, så söndagens bakslag låg inte kvar länge. Fast det är klart, byta i trav är ju ganska så svårt…. 😉

I morgon kör vi ett dressyrpass igen, tror att Mini är ganska sugen på att springa lite. Hon var ”något” pigg att gå med på promenaden idag.

IMG_1582En bild från i helgen!

//Emma

 

Vi chillar lite!

Vi tränade för Anki i måndags, hej och hå vad Arras sprang fint. Han kändes mjuk i hela kroppen och energisk. Det var riktigt skoj. Vi provade att göra byten i varje, först tragglade vi en del och hittade inte riktigt rätt men tillslut ramlade poletten ner och då tuffade Arras på och levererade en hel drös med byten i varje på rad. Jag kunde inte räkna dem men det var många, hur häftigt som helst!

Vi kollade även på passagen och piaffen. Vid någon sekvens sa Anki att just den piaffen vi fick till då var bra nog att visa upp på tävling!

Jag hade inte tänkt träna för Anki egentligen men eftersom hon inte kommer nästa vecka så ville jag passa på. Nu däremot får Arras ett par dagars ”semester”. Det är föräldramöte och lite annat på mitt schema så det passar bra med en liten paus!IMG_0269

Jag vet inte riktigt vad jag sysslar med här.. 🙂

/Maria

Snäll farbror!

Farbror Edel får vara med mycket här nu, men jag hittade de här bilderna i kameran efter helgens tävling. Hannah som äger Elton var hästskötare åt Emma, och fick skritta av honom efter start.
Edel traskade glatt med!

IMG_16205 IMG_1623Hannah var för övrigt lite bekymrad över att jag skulle vara ledsen över att både Maria och Emma hade fått pris, men inte jag. Hon kom fram till mig efter ritten och sa att ”det såg absolut inte bedrövligt ut på något vis!” 😀 Sen klappade hon på mig och sa att ”du satt åtminstone väldigt fint!” Härliga ungar! 🙂

//Emma

 

Mobbning?

När jag och min mamma fick syn på Edelberts pannluggsfrisyr i söndags, brast vi ut i jordens gapskratt! Jag vet ju att han har en tre strån stor lugg, men ärligt, det här var nog den löjligaste knopp jag sett!
Edel är liksom en bra bit över 170 och rätt så grov av sig, så konstrasten blir ännu mer tydlig.

20130924-203643.jpg
Han märkte också att vi skrattade åt honom, så han ville inte gärna ställa upp på bild. 😉

//Emma

Gårdagen!

Nu har jag lite mer tid till att beskriva vad som hände igår. Jag var extremt sugen på ett bra resultat, såklart är man alltid det men det var sista starten för året och då är det alltid skönt att avsluta bra!

I lördags red jag ett pass dressyr i ridhuset och Arras kändes riktigt fin, vilket är skön men samtidigt brukar man ju säga att ” det ska aldrig gå bra dagen innan tävling”. Strunt samma, känslan var fin. Starten var sent på eftermiddagen igår och vi åkte dig så att vi var där cirka 20 minuter innan jag skulle ta ut. Vi hann titta på ett ekipage innan det var dags.

Arras kändes lugn och fin när vi plockade ut honom (som vanligt) och jag började värma. Han var pigg och fräsch på framridningen, nästan så att jag fick proa lite på honom till en början. Men då är det lätt att man bara sitter och glider, vilket jag har lärt mig vid det här laget. Jag satte mer och mer samling och bad honom att ändra energi och engagemang. Jag red mycket skolor för att mjuka upp honom och även en del piruettjobb, där jag bad honom vara aktiv. Känslan på framridningen var faktiskt riktigt bra och det bådade ju gott.

Inne på banan försökte jag kvicka upp lite extra innan jag skulle rida upp för att säga hej. Det är bra eftersom det är lätt att man tappar lite när man väl sätter igång och rider programmet. Jag behöver aldrig oroa mig för att han ska vara tittig eller så, det är skönt.

Arras kändes fin tycker jag, han snubblade till på något ställe där det var lite djupt men annars skötte han sig riktigt bra. Någon gång tjabblade han lite med kontakten men det var ändå helt okej. Om man ska vara petig hade det varit gött med lite lite mer energi, men jag ska inte klaga nu när det är pälsfällning delux!

Resultatet landade på 67,412%.

RIKTIGT SKÖN AVSLUTNING PÅ TÄVLINGSSÄSONGEN!

Pia Fälth – 68,684% – Jämn och välplanerad ritt

Lena Mårtensson – 67,105% – Fin uppvisning, väl genomfört av säkert ekipage

Barbro Lindström – 66,447% – Jämn uppvisning med trevlig harmoni. Tappar aktivitet bitvis.

IMG_0293IMG_0294IMG_0280

 

Hej på dej snyggansikte 🙂

/Maria 

Vår start!

Jag kommer skriva mer i morgon och även lägga ut film, men jag kan säga att fram tills galoppen hade jag en väldigt bra känsla i Mini!

Första linjen i galoppen blev ändå helt okej. Sen tyckte nog Mini att det räckte, efter galoppökningen när man ska rida förvänd galopp och sen byta, så saktade hon av till trav. Jag försökte febrilt fatta förvänd galopp igen, men Mini brydde sig inte nämnvärt över mina alltmer desperata försök. 😉 Så vi travade oss igenom ett byte.

Det blev lite spänt efter det och jag fick inte riktigt tillbaks känslan jag hade innan.

Med 4:or och 2:or på galoppökningen och 0 av tre domare på koefficientpunkt, så blev resultatet blygsamma 58%. Men vi hade en hel del 7:or i traven och även i början av galoppdelen, och trevliga kommentarer på allmänna intrycket, så jag är faktiskt nöjd! 🙂

IMG_1632 IMG_1628

//Emma

Härligt!!

Det blev vinst idag i Int. I med 67,4% vilket är personbästa. Vi vann inte någon trailer men ett jättefint sadelskåp och ett fint täcke till Arras fick vi med oss hem! Helt otroligt att Thule sponsrar med sadelskåp till alla placerade plus täcken till segrarna i respektive klass. Inte nog med det, en trailer vann ekipaget som fick bäst procent under dagen.

Jag skriver mer imorgon, nu ska jag kasta mig i soffan!

IMG_0313IMG_0311IMG_0303

Film kommer också!

/Maria

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798