Bra köp!

Mina stallskor har sagt upp sig helt och jag har vart i behov av nya en längre tid. Men jag tycker att det är en enormt tråkig sak att lägga pengar på, så jag har skjutit upp det hela tiden.

Då var det ju enormt passande att Hööks hade rea nu! 50%, och jag fick köpa de här skorna för 249 kr! Fynd!

20130629-150744.jpg
//Emma

Lite ponnyridning!

Jag rider ju en ponny lite då och då, sist så var ponnyns ägare Johanna med och tog några bilder.

Det är mycket humör i denna dam, och redan när jag hoppade upp sist så märktes det att hon var på lite dåligt humör. Till skillnad från när jag började rida henne i höstas, då hon hellre sprang bakåt och på bakbenen, så är hon relativt lättövertalad nu.

1060956_591132020917158_989781820_n 1057956_591132017583825_1582661464_n 1060788_591131760917184_1114991533_n 1060845_591131757583851_108443776_n

//Emma

Film på lille Elton!

Här kommer film från träningen på Elton från i måndags. Jag vet inte om ni minns sista filmen jag lade ut, från i höstas? Det har hänt en del sedan dess !

Eltons fulla namn är Brodals Elton och är född 2000. Han är en B-ponny som precis kvalat till SM som går på Hammarö i Augusti, då med Ida Janzon i sadeln. Jag har hjälpt till med Elton regelbundet sedan förra sommaren.

/Maria

Lite mer film!

Hoppas ni inte tröttnar på filmvisning! 😉

Här kommer film från min och Minis träning i måndags. Jag var ut till Anki och tränade igår också, men den filmen kommer lite senare i veckan.

I måndags var Mini lite trögstartad, något som hon har vart en period nu. Anki sa att några av hennes hästar var likadana, och att man får vara noga med att ge dem skrittpauser och vänta ut det lite. Mini kommer alltid igång efter ett tag, så det är bara att vara kall.

Men det kändes riktigt bra, när hon väl kom igång. Jag har ju redan lagt ut klippet när vi rider bytena på diagonalen, ett klipp jag tittar på ungefär tre gånger per dag för att jag är så stolt, och på den här filmen rider vi bl.a. en del ur Msv B:5. Det gick riktigt bra, sist vi provade det så fick jag inte alls till bytet efteråt, men nu kändes det ganska lätt.

Vi ska också börja prova lite mer piruettarbete nu, något hon kommer att göra riktigt bra när hon orkar och förstår.
Jag frågade Anki igår om hon trodde att jag kunde rida en Msv B:5 innan året var slut, och det trodde hon absolut. (Hon började yra om Msv A:1-start om piruetterna börjar fungera, men jag tror hon fick en lätt sinnesförvirring… 😉 )

//Emma

Gårdagens Ankiträning!

Igår red jag för Anki med Arras först. Han var väldigt segstartad faktiskt men kom igång efter ett par upplivningsförsök och då blev han riktigt fin.

Eftersom vi har ett par veckor till nästa tävling så lägger vi krutet på lite svårare rörelser såsom piaffen och bytena i varje. Piaffen tränade jag en del på i söndags, det var då jag övade mycket på att samla ihop skritten såpass att han näst intill började trampa av sig själv. Det jobbet hade gett resultat och Anki var nöjd med hur Arras trampade. Visst, det kan vara mer på stället men han tecknar rätt. I passagen ville Arras bli aningen låg och så fort han blev det så tappade vi luften i passagen, så jag höjde då handen något så att formen höjdes och vips så blev passagen bättre. Det låter kanske enkelt och så enkelt är det inte riktigt. Men detta kommer ni få se på film!

Bytena i varje provade vi också på. Jag tyckte att Arras fortfarande kändes lite långsam och min känsla visade sig stämma, då det gick fint att göra 1-2 åt båda håll, men när jag skulle göra fler byten så lyssnade han inte på mina hjälper. Jag fick då kvicka upp honom och påminna honom om att svara för mina hjälper. Ja men då minsann satt 8 byten i varje. Jag och Emma kommer att sätta oss och redigera film imorgon.

Efter passet med Arras var jag blodröd i ansiktet och hade precis återhämtat mig när det var Eltons tur. Elton vill gärna vika in näsan och bli låg. Känslan för mig när han blir låg är ganska bra, eftersom där orkar han vara ganska mjuk. När han kommer upp i uppvisningsform blir han styv och stel. Det känns nästan som att han går över tygeln. Anki bad mig ha honom i den höga formen hela tiden och lösgöra honom där uppe. Helt riktigt! Det ser jag framförallt när jag ser filmen att det är den rätta vägen. Tänk vad nyttigt det är att filma, det borde vi gjort oftare med Elton under vintern/våren.

Elton ska tävlas i helgen så han kommer jag att rida även onsdag och fredag denna veckan!

 

20130625-110540.jpg

 

FRUST!20130625-110550.jpgSvettigt!

/Maria

 

Duktiga, duktiga Mini!

Mini var lite trögstartad idag på träningen, men så har hon vart sista tiden, och Anki sa att flera hästar är lite ”sommartrötta” nu.

Hon kommer alltid igång efter ett tag, och då känns hon väldigt fräsch så det är bara att ge henne den tiden helt enkelt.

Jag ska skriva mer om träningen och lägga ut film. Men jag måste få visa det här först. Ni vet hur mycket jag har tragglat med bytena under åren? Då blir jag så himlans stolt när jag kan lägga ut ett sådant här klipp.

(Jag räknar alltså inte här, utan skulle bara göra tre byten på diagonalen!)

Fina, fina Mini! 😀

//Emma

Oklart…

Jag har blivit tillfrågad om att rida Lag-SM för RS Grums, en klubb som har en hel del ekipage som tävlar i klasserna runt St George. Det är en ära att få rida Lag-SM tycker jag och om jag skulle vara med i år blir det tredje året för min och Arras del.

”Kruxet” i år är att jag endast kommer att rida en klass (jag vet hur svårt det är att komma till final så jag gissar att det är precis lika svårt i år), som det ser ut nu och jag vet inte om jag tycker att det är värt att lägga så mycket pengar (uppstallning, bensin, boende etc) för att åka dit och rida en klass… Vi får se hur det blir i år! 

Förra året var det jag, Anki och Elin som red i laget, likaså året innan det!

/Maria

 

Skrittjobb!

Idag var jag i stallet tidigt eftersom jag hade fodring och utsläpp. Riktigt skönt att bli klar i stallet i tid tycker jag, så att man hinner med att göra annat också!

Arras har ju haft en liten mini-vila nu så jag joggade igång honom sakta men säkert, fast jag kan inte påstå att han kändes så stel. Jag arbetade mycket med skritten idag med Arras. Jag ville att han skulle korta upp sig rejält i både kroppen och skrittstegens längd. Han försökte allt streta emot en del men när vi hamnade rätt så känns skritten väldigt lättreglerad och Arras känns kort i kroppen. Man känner då tydligt hur han lägger tyngd på bakbenen istället för att älga iväg i framvikt.

När jag hade honom så i skritten så blir det även lättare att börja trampa honom, vilket är väldigt svårt om inte skritten är tillräckligt samlad.

Det är inte så ofta som jag lägger så mycket tid på skritten, något som man kanske borde göra. Jag brukar dock alltid gå tillbaka till skritten för att öva på olika rörelser som är svåra, till exempel saxen. Den gör jag ibland i skritt innan jag provar att göra den i trav eller galopp. Dessutom tycker jag att om Arras är riktigt fin och samlad i skritten så är det lättare att bibehålla denna känsla i de andra gångarterna…

Ha en trevlig söndag!

 

20130623-111854.jpg

 

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798