Fredag!

Idag har jag ridit både Arras och elton. Med Arras övade jag mest på växlingar mellan olika samlingsgrader, jag övade på växlingar mellan passage och piaff.

Passagen får jag till bra men piaffen är svårare, den har verkligen blivit bättre men jag känner att jag behöver Ankis ögon på den. Jag provade att göra en del byten mot spegeln och upptäckte att Arras gärna trampade ut höger bak en aning och då blev det minsann inga raka och fina byten. Men överlag är Arras väldigt fin nu så jag ser fram emot träningen på måndag!

Elton var bättre än förra veckan. Han var lite stel i sidorna och jag fick lossa dom och vara snabb i mina hjälper, i galoppen blev han något långsam och låg. Direkt när jag fattat galopp fick jag skjut på framåt- ta tillbaka och rida en del korta tempoväxlingar i galoppen!

Jag jobbar i helgen så jag kommer nog inte kunna blogga så flitigt, men jag önskar er en trevlig helg!

20130531-190636.jpg

/Maria

Film från i måndags!

Här kommer en film från måndagens träning. Anki tyckte att vi skulle börja träna på svårare saker, så vi red lite delar ur Msv B:5. Vi har ju haft svårt för öppnor överlag, och när de kommer på medellinjen blir det inte direkt lättare… Övergången till slutan sen känns relativt lätt – Mini är helt med på noterna där. Men som sagt, öppnan måste vi träna mer på!

Sen provar vi också det förvända halvbågen följt av ett byte. Ha lite överseende med den, det är första gången jag rider den vägen. Mini körde även sitt berömda studsbyte efteråt, är man inte beredd på det så riskerar man en whiplashskada och/eller ryggskott.. 😉

//Emma

Igår!

Igår hade jag tänkt mig ett pass på utebanan och så fick det bli. Underbart väder var det och Arras blev piggare och piggare!

Det stod några små hinder framme, jag kunde inte låta bli så vi varvade dressyren med några skutt över hindrena vilket resulterade i att Arras både bockade och gjorde luftsprång!

20130531-062624.jpg

20130531-062637.jpg

/Maria

Det blir så kul ibland!

Min pappa hängde med mig till Örebro i helgen. Han har alltid varit med under alla år, men oftast brukar min syster vara med också och pappa brukar slippa göra lite ”meckliga” saker.

Nu var det hur som helst bara jag och pappa som åkte. Jag råkade glömma mina sporrar, det var längesedan jag glömde något och det var ju tur att det var just sporrar som är ganska lätta att få tag på ett par extra. Jag lånade Anna-Maria Krawes snurrsporrar, pappa och Urban Stockesjö skulle hjälpa mig att trä på dem. Urban hade koll på grejerna och lyckades bra men pappa visste inte alls om man skulle trä på dem på tån eller hälen men efter ett tag lyckades han också (efter lite hjälp som min sida).

Men det som var roligt med min och pappas resa var hans fantastiska kommentarer… till exempel:

– Jag har aldrig monterat sporrar förut. (Han menade på att det inte var så konstigt att det var svårt när han aldrig monterat sådana däringa mackapärer tidigare)

– Jag ställer käppen där. (Pappa plockade in grejer från transporten och ställde spöet vid skåpet).

Fantastiskt!

/Maria

Full fokus! Eller?

Anki bad mig göra en relativt lätt ridväg i måndags. Jag påbörjade en helt annan, kom på mig själv, och blev totalt nollställd. Det kanske inte syns, men i det ögonblicket jag stannade hästen så hade jag absolut ingen aning om vad jag höll på med. Eller vart jag skulle. Eller vilken dag det var…. 😉

Tänk inte på annat när ni rider är mitt tips! 😀

//Emma

Bara en dag för mig!

Det verkar som att nästa tävling för mig blir först om två månader. Både på gott och ont, det som kan vara bra är att jag kan lägga krut på svårare rörelser, som kommer i nästa klass. Det är svårt att hinna med att träna ordentligt på dem när man är mitt uppe i tävlingssäsongen. Blandar jag in ettorna så kan det lätt bli ettor istället för tvåor inne på banan och det vill vi ju inte!

Det som är lite trist är att i Hagfors blir det bara en dag för min och Arras del. Vi brukar ju alltid åka upp och ha en mysig helg där uppe, käka gött på kvällen och mysa runt på tävlingsplatsen. I år går St:George och Intermediaire I på samma dag (söndag) och på lördagen finns det tyvärr inga klasser för oss…

Förra året hade vi en kanonhelg med vinst i St:George och en tredjeplats i Intermediaire I.

/Maria

Älskade häst!

Igår red jag dressyr i ridhuset. Arras var positiv som få med spetsade öron och riktigt lyhörd och arbetsvillig, helt underbart!

Han var aktiv och lyssnade på mina hjälper. Jag älskar känslan när hästen arbetar som bara den under en och man tar en halvhalt och man känner att hästen tar den och verkligen sätter sig och vinkar bakbenen.

Igår tränade vi på svårigheter som kommer i nästa program, till exempel piaff, passage och byten i varje. Bytena går som bäst när vi inte övat så mycket på dem. Vi lyckades med 7 i varje men efter det så blev resterande försök mindre bra!

Piaffen är på bättringsvägen och när Arras är tillräckligt engagerad och aktiv så känns passagen ”uppvisningsbar”. Ett riktigt skoj pass med en glad häst och ryttare!

20130528-182819.jpg

20130528-182829.jpg

/Maria

Lika svettigt idag!

Vi har en termometer i ridhuset, den visade 29 grader när vi steg in där idag!
Lägg till att de precis hade vattnat, så det var ett härligt tropiskt klimat därinne.

Jag jobbade vidare på gårdagens träning, och Mini gick riktigt bra till slut! Det kommer film och mer rapport från igår, men jag har inte hunnit med det än.

Jag var totalt genomblöt efteråt, och jag var inte ensam:

20130528-155319.jpg

20130528-155336.jpg
Det blev bad:

20130528-155417.jpg
Jag borde också byta ut mina fodrade ridvantar..

20130528-155513.jpg
Bonusbild på katten Sulan som sov djupt i en skön ställning:

20130528-155658.jpg
//Emma

Lite spontant sådär!

Jag trodde att klasserna skulle vara fulla på Strömsholm, men det visade sig att Intermediaire I inte alls var det, så jag anmälde mig lite sådär oplanerat.

Det är ju något alldeles speciellt att tävla på banorna på Strömsholm. Jag har gjort det på ponny men har aldrig ridit på slottsbanorna med Arras, så det måste vi ju prova på! Det kommer såklart, i och med att det är SM den helgen, vara galet fina ekipage där vilket är superskoj. Vi får åka dit och inspireras av dem helt enkelt (och göra vårt bästa på tävlingsbanan givetvis).

Här har ni programmet: http://www.stromsholm.com/evenemang/stromsholmstavlingen/program-2/

/Maria

Svettigt!

Precis avslutat dagens Anki-träning, och schabraket som Mini hade fick en ny färg.
Jag fick lära mig att man måste d-r-i-v-a när man rider medelsvår dressyr, och Mini tyckte jag var lite jobbig. Oerhört trött blev hon iallafall!
Jag tror Maria filmade en snutt, ska kolla om det blev nåt att ha! 🙂

20130527-194144.jpg

20130527-194155.jpg
//Emma

Falsterbo bokat!

Nu har jag och Emma bokat in i våra kalendrar att vi ska ner till Falsterbo. Det ska bli fantastiskt kul!

Vi kommer åka ner på tisdagen och åka hem på fredag eftermiddag. Vi kommer då hinna se alla unghästar, vilket vi tycker är allra roligast att titta på. Första natten kommer vi tillbringa på Falsterbo kursgård, precis som förra året. De resterande två nätterna har vi fått erbjudande att bo i Christines husvagn där det tydligen bjudas på både bädd, trevligt sällskap och lättare förtäring, vilken lyx! Detta ser vi fram emot!

Dessutom har vår tränare kvalat ned till Falsterbo med en unghäst, vilket gör det hela ännu roligare! Vi ser fram emot detta mer än ett barn på julafton!

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798