Hjälp mig snälla!

Jag tänkte kolla på kandar igen. Jag vill ha ett i samma färg som jag har nu, det är inte mörkbrunt utan lite rödare/ljusare och jag gillar den färgen. Jag tänker inte lägga ut flera tusen kronor. Det får gärna vara rundsytt.

Har ni tips åt mig? Emma hittade ett superfint i höstas som kostade runt 1500 kronor men nu hittar jag inte det!

Ge mig gärna tips, och länka gärna dit det går att köpa det!

IMG_6538

 

/Maria

Elton idag!

Idag red jag Elton i ridhuset. Jag var med och kikade på Ida som red för Anki igår, så jag kunde se vad jag skulle jobba med. Skänkelvikningarna är bättre till vänster än till höger, så jag övade på den till höger och tyckte att de kändes bra. Igår backade han något i halterna men det gjorde han inte idag så det kändes bra!

Jag satte honom ordentligt i galoppen, eftersom Hannah ska tävla imorgon och väger hälften av min vikt, så orkar hon inte riktigt sitta emot när Elton skuttar upp med rumpan, men idag var han fin i galoppen och formen var också bra. 

Jag böjde igenom högersidan ordentligt och försökte få högerbogen intill kroppen, jag red några slutor till höger där jag jobbade ordentligt med högersidan. Det tycker han är lite jobbigt och efter galopparbetet blev han lite trött, så jag red inte mer än 40 minuter och var nöjd med honom idag. IMG_8726

Gammal bild.

/Maria

Dags för träning!

Arras har nu lugnat ned sig, han verkar inte ha skadat sig under sitt psykbryt. Igår var Arras jättefin när jag red i ridhuset, så jag hoppas att han är i finform idag också!

Imorgon ska jag rida Elton och Arras och på onsdag ska Hannah tävla Lätt C på Elton på KRK. Till helgen är det dags för mig och Arras att starta igen, denna gång är det på Hammarö. Nära och bra! 

Idag ska nog Emma filma oss, så vi får se om vi kan knåpa ihop ett klipp framöver…

20130404-111338.jpg/Maria

 

Snark!

Kastade mig iväg efter jobbet sent igår kväll för att sätta på nattlindor, och se hur hon klarat dagen i sjukhage.
Jag fick dock vända hem med oförrättat ärende…

20130426-231248.jpg

20130426-231301.jpg
Jag stod och tittade på henne en stund, men tillslut la hon öronen lite bakåt och började snarka, då förstod jag att hon inte tänkte gå upp…
Det tar på krafterna att leva rövare i hagen! 😉
// Emma

Fredag!

Efter att ha kämpat som ett djur med Arras och framförallt Elton är jag nu påväg för att se ett band som jag gillar väldans mycket!

Jag skriver mer om ridpassen när jag får tid över, ha nu en fantastisk fredagskväll!

20130426-203451.jpg

/Maria

Rida någon?

Mini tittade längtansfullt på Edelbert när han susade förbi i ridhuset:
20130426-120407.jpgSen tittade hon frågande på mig; Kan inte jag få gå ut i hagen idag?
20130426-120426.jpgJo men självklart Mini. Bara du håller dig lugn, eftersom du får gå i en sjukhage.
Jo tjena…

Bandaget satt kvar i ungefär 10 sekunder, sen låg det långt bort i skogen. Bra gjort! Jag bad stallpersonalen att hålla ett öga på henne, och ta in henne om hon fortsatte på samma bana. Då får hon hellre stå inne ett par dagar, tills såret gått i hop lite. Nu skar James inte så mycket, så det är förmodligen bra i morgon eller på söndag.

Ska bli kul att börja rida henne igen… Känns som om tömkörning kan vara en god idé! 😉

//Emma

Vårkänslor!

Idag red jag Arras på utebanan och till en början när jag skrittade fram var han lugn, sedan hände något och han började studsa runt och slänga med frambenen!

Jag hoppade upp efter ett tag och det gick bra, några små bryt fick han när det körde förbi någon motorcykel men annars var det lugnt. Otroligt skönt väder var det, riktigt skönt att äntligen kunna rida ute. Jag fortsatte på samma spår som sist jag red: aktivitet och energi fram till en stadig hand (med spöet mellan händerna)

Får jag ordentligt med snurr på Arras och lyckas jag med min jämna kontakt så känns han riktigt lättändrad och fin!

20130425-220732.jpg

/Maria

Update on Mini!

Till att börja med så har Mini fått stå inne idag. Det uppskattades inte. Hon tyckte nog att hon var den mest övergivna hästen i världen, men efter att hon fått låna Arras godisboll (en hård plastboll med hål i, som blir väldigt intressant när man lägger i krafft!), och fick sällskap av Elton, så lugnade hon ner sig.

Hon var inte alls lika halt idag när jag tog ut henne. Igår kunde hon knappt vända sig utan gick på tå, men idag såg man nästan inget alls.
James (hovis) skar upp lite och tryckte med visitertången, men hon reagerade inte och det kom inte ut något var. Hon hade lite puls idag, men var lika varm i båda hovarna. Hon fick på sig ett våtvärmande bandage igen, och vi tror att det räcker så. I morgon får hon gå ut igen, men skon kommer på först på söndag, så fram tills dess går jag med henne. (Bara hon blir bra, så kan jag gå hur mycket som helst. 😉 )

Jag gick med henne sen i 20 minuter i ridhuset, och där stod det koner uppställda lite varstans. Väldigt intressanta!
20130425-151451.jpgMan kan prova att lyfta den…20130425-151337.jpgVälta omkull den…20130425-151436.jpgStoppa in hela näsan i den…20130425-151358.jpgTesta att äta lite på den…20130425-151503.jpgTänker inte ta en närbild på detta bandaget. Jag var själv att sätta på det, och det var inte det lättaste med en bandage-rädd häst..!

//Emma

Just nu!

Tittar på sändning från GHS! Har dock missat alla roliga, men Tinne startar sist så henne får jag se åtminstone!
Såg däremot Parzival spöka bort sig totalt, men de fick ändå 75%.
Scandic hade också skyggat en hel del, och tydligen ska Patrik lämna in en protest över att banan inte var utsmyckad på samma sätt som på senaste träningen.

20130425-145450.jpg
//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798