Dagens pass!

Ja, dagens ridpass gick riktigt bra – avskrittningen gick inte alls bra. Tur att det är så iallafall… 😉
Jag tänkte mig skritta ut i den fina vårsolen så Mini skulle få lite värme i pälsen och njuta av fågelkvittret. Fint va? Mini däremot sprang baklänges, stirrade ut i skogen, blev rädd för några cyklister på vägen, 200 meter bort. Inget njutbart av det direkt! Jag brukar vara väldigt noga med att hon alltid ska fortsätta att skritta, och inte försöka trava hela tiden, så jag gjorde massor av halter när hon blev för ivrig. Detta hatar hon, och tror samtidigt att jag stannar henne för att det finns någon fara i närheten. Resultatet blir att hon blir ännu mer stressad och tillslut skakade hela hästen.
Kändes bra, Mini var mer svettig när vi kom hem från avskrittningen än innan… (Men hon lugnade ner sig den sista biten.)

Själva passet gick som sagt bra. Jag hade på kandaret för att kolla så det funkade, och det gjorde det. Jag vill helst tävla med det, även om man faktiskt får välja i denna klass. Men jag ska ju framöver rida klasser där det måste vara på, och då tycker jag det är dumt att tävla med tränset nu.

Det kommer att bli en jättesen tävlingsdag i morgon, då min klass startar ca 17:15 och jag har startnummer 17. Det tar oss ca 1 1/2 timme att åka till Örebro, och jag börjar jobba klockan 7 dagen efter. Känns kanon! 😉

Några bilder från igår:

20130331-144439.jpg

Dragkamp med liten Mini. Brukar sluta oavgjort. 20130331-144457.jpg 20130331-144514.jpgGäller inte oss…

//Emma

Påskafton!

Det är tydligen påsk idag, men det firas inte nämnvärt hos mig. Vi hade fått en kasse med godis på jobbet av vår chef, mer än så blev det inte!

Mini däremot försökte plocka med sig påskris hem med varierad framgång…

20130330-203526.jpg 20130330-203544.jpg 20130330-203557.jpg

Efter en del trasslande så fick jag snällt bära hem den åt henne.

Innan detta hände hade hon fått gå ett pass i ridhuset. Redan från början var hon alert för mina hjälper, så jag tror gårdagens övningar gav resultat. Hon kändes helt enkelt jättefin! Lyssnade fram direkt, tillbaka direkt och kändes väldigt aktiv.
Jag testade lite byten och det funkade också bra. Christina gav mig tipset att tänka ”galopp-galopp-galopp” och sen byt. Förstår ni? Alltså för att kunna hålla takten, och ha en jämn galopp fram till bytet. Det fungerade faktiskt! Det är nog en mental hjälp för mig också, jag blir lätt väldigt trevande i mina hjälper annars.

Mini fick ett ganska kort pass idag, innan henne hade jag även hunnit rida ponnyn Princess.
Henne red jag igår också och det går framåt med den lilla bestämda damen. I traven springer hon riktigt fint och det går att kräva lite mer av henne, men i galoppen orkar hon inte riktigt hålla ihop sig. När jag väl får henne rätt där så bryter hon gärna av eller försöker bocka sig iväg åt andra hållet. Jag fick bli lite bestämd mot henne, och berömma jättemycket när hon gjorde rätt, sen galopperade hon riktigt bra!
Det är roligt att det går åt rätt håll med henne, när jag red henne första gången i höstas sprang hon mer baklänges än framåt. 😉

20130330-203503.jpgSmickrande bild på en vaken Princess!

//Emma

 

Vi var också med!

Jag och Mini red också programridning idag. Jag valde att rida Msv B:2, eftersom vi ska starta det på måndag.

Först red jag hela programmet, och det funkade helt okej. Hon blev lite ojämn bak i en travökning, ett byte blev typ 10 meter för sent och orent, men annars hade vi fint flyt. Vi fick 63,7 % och en hel del feedback.

Bland annat tyckte Christina att jag red lite för mesigt och att jag skulle vara mer konsekvent med att nu ska hon gå fram, och nu ska hon tillbaka! Jag fick rida slutorna och tänka lite tvärare slutor och mellantrav, så det verkligen syns att hon korsar över. Vi fick också rida massor av ökningar på långsidorna och sen minska, jag drev för kung och fosterland, Christina var på mig som en hök! Nyttigt!
Det blev nästan en liten lektion där och när vi båda var relativt möra skulle vi rida programmet igen. Jag fick tips innan att dels tänka de långa slutorna som felställda skänkelvikningar, och i bytena skulle jag ha en jämnare galopp fram till bytet, samt se vägen framför mig. Inte göra för stor grej av det.

Andra gången vi red programmet kändes det mycket bättre, framförallt ökningarna och skolorna. Vi fick då 8 på en öppna och 7 på en mellantrav. Slutprocenten blev då 67,7 och det är jag ju såklart jättenöjd med!

Ingen film blev det, eftersom jag hade glömt att ladda kameran… Tror att Marias pappa knäppte någon bild på oss, men vi kanske inte fastnade. 😉

IMG_6706 IMG_6704Det får bli två tävlingsbilder istället! 🙂

//Emma

 

Programridning!

Idag har vi varit med på en programridning för Christina Strand. Jag red Intermediaire I med Arras och han kändes fin. 

Jag red först igenom programmet och blev bedömd, precis som en vanlig tävling, men sedan berättade hon vad hon tyckte att vi skulle förbättra. För vår del är det slutorna som måste förbättras. Jag red sluta – öppna – sluta, precis som jag gjort på träning men satte mycket mer tryck i honom. 

Jag fick även göra om en piruett som hon tyckte att vi kunde göra bättre. Arras kändes riktigt fin mot slutet! Jag tror att alla andra ekipage red igenom sitt program två gånger och fick två bedömningar. Christina frågade om jag ville rida igenom programmet igen men det kändes inte nödvändigt, så vi red bara igenom det en gång! 

Resultatet landade på galna 69,2 %

IMG_9302IMG_9301

 

/Maria

Film från måndagens träning!

Här kommer lite film från träningen i måndags. Vi jobbade lite med bytena och att hon ska kunna gå i en samlad galopp och sen byta, utan att dra ut sig. Det är en teknik hon måste lära sig, styrkan finns där redan och själva bytet har hon inte svårt för. Hon ska bara förstå att man kan göra det i samlad galopp också!

Det blev iallafall bättre, och som Anki sa, det är väldigt skönt att se att gramanen inte behövs längre!
Det blev bara galoppjobb på den här filmen, vi klarade av travjobbet i början av passet och var väldigt nöjda med det arbetet. (Och då kunde inte Maria vara med och filma.)

//Emma

Å NEJ!!

Igår kväll bokade vi biljetter till Way Out West som är en stor festival i Göteborg. En festival som bokat jättemånga bra band som jag verkligen vill se, boende och allt är fixat!

Jag kom dock på en timme efter biljetterna var bokade att Lag-SM i dressyr går samma helg, ifall jag får möjlighet vill jag ju starta SM:et såklart. Vi har ju startat två år tidigare men det är en häftig grej att vara med på, samtidigt som jag verkligen vill gå och se alla banden! What to do?!?

20130329-101159.jpg

/Maria

Fullt upp!

Mina dagar går i ett just nu, så bloggandet blir lite lidande. Men jag har mycket på lager, med film från träning, film från programridning i morgon, och tävling på måndag! 🙂
Så håll ut.. 😉 Och ha en fin dag, det har vi i Karlstad iallafall!

20130328-123028.jpg
/Emma

Idag!

Denna dag har nästan gått lika mycket i ett som gårdagen. Därav har jag inte hunnit fixa filmen från träningen än, men det kommer! 🙂

På tal om träningen så kan jag iallafall komma med en snabb resumé. Vi var väldigt nöjda med henne i traven, och skolorna var riktigt bra. Vi gick över till galopparbetet och då främst bytena. Hon körde sina dubbelstuds innan och bytte före bak nästan hela tiden, när hon inte fick dra ut sig. Hon blev rätt så frustrerad i mellanåt, och jag fick vara benhård på att inte släppa efter och låta henne dra iväg. Som Anki sa, det är klart att man kan rida bytena mer fram, men någon gång måste man ta den här lilla kampen som uppstår nu. Hon måste kunna byta i mer samling för att senare kunna göra seriebyten, och då är det bra att få henne byta teknik nu, innan det blir för befäst.

En bra sak var att vi absolut inte behövde gramanen idag, den har gjort sitt jobb färdigt. (Och behövdes sammanlagt 3 gånger!)

Idag red jag med kandaret för första gången på ett par veckor och hon kändes super! Jag red bytena lite mera fram, eftersom vi ska tävla snart, och då bytte hon jättebra. Hon kändes väldigt fin i traven stundtals, och diagonalslutorna i trav kändes väldigt lätta. Det är ju så lång linje i Msv B:2, men jag tyckte jag fick till det bra. Bara jag tittar upp och kollar vart vi är på väg… 😉

På fredag ska vi rida en programridning för Christina Strand (dressyrdomare), känns som en bra uppladdning inför måndagens start!

Maria och Elton kom i ridhuset när vi skrittade av, och vi försökte få till en fin kärleksbild. Elton och Mini är boxgrannar och var måttligt intresserade av varandra…
20130326-202733.jpg 20130326-202746.jpg 20130326-202805.jpg 20130326-202821.jpgMini försökte iallfall skapa någon slags kontakt.. 😉

En helbild på vårt fina täcke som vi fick i söndags:
20130326-202832.jpg//Emma

Ankiträningen igår

Igår tränade vi för Anki, tyvärr var vi inte i samma fina form som förra veckan, kanske för att jag inte red dressyr alls i helgen, han fick istället ridas ut och hoppa. Han ville inte alls stoppa under vänster bak inunder kroppen, jag fick ta i som sjutton och Arras tyckte jag var superjobbig. Det finns mycket att jobba på, samtidigt som det är en del saker som är bra!

I slutorna i galopp kommer ni se även där att vänster bak vill hellre gå åt sidan än inunder kroppen, därav rider jag sluta – öppna – sluta. Travöppnorna vi gör är precis i början av passet, så där är han fortfarande lite låg i formen, men de känns helt okej.

Jämför vi trampsekvenserna nu och för något år sedan så ser de helt annorlunda ut, han blir inte spänd och hög i formen som för ett år sedan, utan gör det mer avslappnat. I början ville Arras göra sakna passage och fattade inte alls att han skulle trampa, det har blivit bättre även om det är mycket kvar att jobba på!
http://youtu.be/A0_uA34eRuc
Maria

Lång dag!

Direkt från jobb, till stall och träning stod på schemat idag!
Vi har filmat, men nu är jag så himlans trött att jag orkar inte göra ett dugg mer idag. Min film får redigeras i morgon, men Marias kommer nog under dagen i morgon!
Sov gott hörrni! 🙂

20130325-223854.jpg
//Emma

Duktiga!

Elin och Mini har hoppat idag igen! Vilken jäkla skillnad det är på henne! Verkligen kul att se.

Lite kul också att Elins pappa som filmade, aldrig stängde av kameran. Det var långa sekvenser med bara film på Elin när de skrittade runt. 😀

Vi fick även ett fint pris idag på Påskshowen som var på klubben. Vi var förra årets mest framgångsrika ekipage i dressyr bland stora hästar, och då fick man ett sådant här fint täcke! Kul, kul! 🙂

20130324-184047.jpg

//Emma

Bilder från igår!

Igår red jag ”Dimman” och idag har de varit och tävlat. Dimman har varit i en fin form och de var mycket nöjda med ritterna idag. Sista klassen idag var en Lätt A, tror det var en Lätt A:2, de red på 68% och var supernöjda, när Ellen hade hälsat hejdå till domarna hade tyglarna gått sönder längst upp vid spännet, tyglarna hade ramlat ned på backen och Ellen fick hoppa av. Det resulterade i uteslutning. Gud så trist, hur ofta händer något sådan liksom? Jaja, det är bara att glömma och satsa på nästa tävling och hoppas att tyglarna håller och att Dimman är i form även då!

IMG_9086IMG_9092IMG_9096IMG_9100/Maria

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798