Onsdag och torsdag!

Tjoflöjt! 

Igår fick jag äran att rida den lilla söta Nexis Xandim, även kallad Dimman. Han hade varit i riktigt bra form sedan sist jag red, och jag kände skillnad igår jämfört med första gången jag red honom. Han var inte lika hög i nacken och kort i halsen. Det är ”Dimmans” svårighet, så när jag sitter upp så försöker jag rida på framåt med en lätt hand, så att han ska länga ut sin hals och bli längre och lägre.

Igår tyckte jag att vi lyckades riktigt bra. Han saktar även gärna av hux flux när man minst anar det, speciellt i upptagningar efter ökning i galopp, så jag övade på att öka galoppen, och samla upp den, samtidigt som jag fick driva ordentligt, så att han inte saktade av till trav. Super verkligen att få möjlighet att rida tre så olika individer, det är grymt utvecklande. Imorgon är det dags för Elton igen!

Arras har också blivit riden både igår och idag. Han har skött sig fint, känns mjuk och fin, och det märks knappast att han har vilat november och december!

SOMMAR!!! Underbart!

/Maria

Idag!

Idag ska Mini få röra på sig ordentligt igen. Hon fick vila igår också, jag var definitivt inte i form för att rida… Men jag gick med henne en sväng i tältet tillsammans med hela ponny-maffian ( 😉 ) och några till. Fullt hus! Mini taggade till lite väl, så jag gick bara en kortis med henne. Men jag gillar inte att hon står still i två dagar, jag är tveksam till att de rör sig speciellt mycket i hagarna nu när underlaget är som det är.

Jag har även nu anmält oss till första starten för i år! Sunne 3 mars, MsvB:3. Jag har drömt två gånger på en vecka att jag ska tävla och inte alls kan programmet. Jag har skrittat runt inne på banan innan startsignal, och försökt plugga in det med hjälp av telefonen. Kan det vara ett tecken på att jag bör börja lära mig programmen nu, det är ju trots allt relativt nya för oss i år?!

20130107-172231.jpg

 

//Emma

Jodå!

Mycket tack vare er, och det faktum att jag inte hört en enda negativ historia, så har jag överlevt min första tandutdragning! 😀

Jag fick lugnade innan och blev ganska avslappnad och lite dåsig. Själva bedövningssprutorna kändes kanske lite, men det var verkligen ingen fara! Ingreppet tog sen typ 1-2 minuter, det knastrade till lite, sen var det klart!!

Nu blir det soffläge, jag blev grymt trött efteråt. Jag har bomull i käften, ingen känsel i munnen, men jag är fantastiskt stolt över mig själv! (Och lite drogad fortfarande… 😉 )

20130130-133448.jpg
//Emma

Om jag överlever…

Det finns en stor risk att jag inte kommer att överleva morgondagen. Detta kan vara mitt sista blogginlägg. Mini överlåts då till Maria, hoppas hon går med på detta…
Skämt å sido (eller!?), jag ska dra ut en visdomstand i morgon, och jag har den värsta tandläkarskräcken i världen. Den enda gången jag har lagat ett hål, var det två stycken som höll i mig, och en borrade. Ingen trevlig upplevelse!

Jag har blivit lovad lugnande innan ingreppet, och det påstås att med detta + bedövning kommer jag inte att känna något alls. Jag är ytterst tveksam. (Om någon har en positiv ”dra ut tand”-historia, please tell me! 😛 )

Mini fick springa en sväng i tältet igår, jag hade tänkt att rida ut eftersom hon gått inne i 3 dagar, men vädret är verkligen inte på vår sida nu. Regn och blankis, då håller vi oss inomhus. Idag fick hon vila, och beroende på hur det går i morgon, så kanske det blir en vilodag till. 

Håll tummarna för mig……..

20130129-202256.jpg

 

tand3

 

//Emma

Tisdag!

Så, då är jag hemkommet efter ett par timmar i stallet. Jag försökte klä mig så att jag inte skulle bli svettig redan innan jag ridit, för det blir så bedrövligt kallt så fort man svettats lite. Jag lyckades sådär. Elton red jag först och då hade jag väst istället för dunjacka, men svettades ändå, så resten av stallvistelsen blev relativt kall.

Elton skötte sig fint, jag läste på ett av protokollen att de hade kommit ut något tidigt i en skänkelvikning, Elton har väldigt lätt för att gå åt sidan, så idag övade vi på att göra skänkelvikning på en längre linje, ganska o-brant. Jag växlade mellan skänkelvikning och sluta, för att göra honom flexibel, och det tycker jag att vi lyckades bra med.

Sedan var det upp till bevis att visa Jennie, Emma och Tina att Elton verkligen lärt sig att öka galoppen sedan den där filmen vi la ut där det gick i slowmotion, haha. Jo då, det har allt blivit bättre sedan filmen, vilken tur! Vi gjorde en hel del enkla byten där Elton skulle enkelt gå kvar i samma form och energi hela vägen genom enkla bytet. Han skötte sig, så jag var nöjd med Elton idag. Nästa ridpass blir på fredag.

Arras känns lite halvt mosig när man grejar med honom nu tycker jag, han har en fantastisk päls, och idag var det ganska varmt, så det var nog bara det. Jag tog tempen eftersom jag är nojig, men 37,6 var ju fullt normalt.

När jag red däremot var Arras på hugget, och känns mjuk och fin. Lite skoj att han inte känts stel en enda dag sedan jag satte igång honom!

 

20130129-190149.jpg

/Maria

 

Licens beställd!

Nu är licensen förnyad för i år, och så fort den är godkänd av klubben, så ska första anmälan göras! Äntligen! 🙂

Jag hade faktiskt funderingar på att tävla för en annan klubb i år, samma som Maria -RS Grums, men det får bli Sörmon ett år till. Jag har tävlat för Grums ett år förut, det är ju en ren tävlingsinriktad dressyrklubb, så det passar egentligen mig bättre. Men som sagt, det får bli Sörmon 2013!

Skärmavbild 2013-01-28 kl. 18.57

 

//Emma

Älskade häst…

Mini har genomgått en enorm förvandling under vintern. Hon känns så stark, så mycket mer mogen och allt fler saker börjar ramla på plats. 

Jag kommer på mig själv med att titta i spegeln och bara tänka; Vad har jag gjort som förtjänar att jag ska få ha en sådan fin häst? Sedan är det lätt att man börjar tänka att snart skiter det sig. Det kan inte gå så här bra hela tiden, snart händer det något. Antingen att vi hamnar i världens svacka eller att hon skadar sig.

Som tur är så ligger det inte för mig att tänka så. Jag har lärt mig genom åren att man dels ska ta dagen som den kommer, och inte fundera allt för mycket på morgondagen. Jag lever här och nu, och tar vara på de glädjeämnen jag har idag. Kommer det motgångar får man tampas med de då. 
Jag känner folk som ständigt går runt och tänker negativa tankar om allting. Som hela tiden ser baksidan av något som ska vara positivt. Hur man orkar leva så, är ett mysterium för mig.

Nu blev det ett litet sidospår här, vad jag ville ha sagt var att Mini känns så fantastiskt bra nu, och det är inte många ridpass som jag inte sitter och flinar som en idiot efter.

Älskade häst!

20130114-205402.jpg IMG_9162 IMG_8960 IMG_9161-682x1024

 

//Emma

Bra ridpass!

Både igår och idag har vi haft helt fantastiska träningspass, Mini och jag. Hon känns så arbetsvillig och har så mycket energi, fast då på ett bra sätt. Hon klarar av att hålla sig på mattan, trots att hon är supertaggad. Jag kan sitta och leka med både traven och galoppen, ändra form och takt, be om mer samling och rida fram. Hela tiden är hon med på noterna och försöker sitt bästa. 

Idag satt jag och red ökad galopp på långsidan, för att sen minska efter halva, och öka igen. Jag minskar genom att driva lite extra och räta upp mig, och känslan när hon sätter bakbenen under sig och samlar upp sig är oslagbar. Just det här med minskning i galopp har inte varit vår starka sida, då hon blivit stark och gärna sprungit i samma tempo. 

Igår gjorde hon även den bästa travökningen som hon någonsin gjort. Jag kunde till och med kräva mer av henne under ökningen och hon svarade med att bara länga mer. Äntligen! 
Bytena har funkat bra, visst blir det inte perfekt varje gång, men hon har inte bytt före mig eller kastat sig en enda gång.

Märks det att jag är grymt positiv över min häst just nu? 😉

20130127-192922.jpg

Jag rider mest på tränset just nu. Brukar ju variera, men denna veckan har vi enbart haft träns!

20130127-192941.jpgVarje gång jag mockar med Mini i boxen, slutar det med att jag är upptryck mot väggen och Mini biter antingen i grepen eller i min mössa. Hon är omöjlig!

//Emma

 

Längesen!

Kom över några bilder från vår första Skåne-tid! Arras är väl 6 år här och den andra hästen är Welton, en häst jag hade på foder i några år.
Det var helt fantastiska hagar där, och hästarna hade ett varsitt äppelträd till sitt förfogande… 😉

20130127-121750.jpg

20130127-121807.jpg
//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798