Hej!

Jag firar nyår på jobbet, eller ja inte riktigt, men jag slutar klockan 22 och börjar igen klockan 07 i morgon.

Idag har jag äntligen ridit Mini igen. Hon har vart utlånad och har fått vila lite senaste veckan, så det var en vecka (!) sen jag red ordentligt sist. Det berömda blodådern är nere i normal storlek och hon har inga bestående men… 😉

Hon var grymt taggad idag, men oj vad fin hon kändes! Energin är det inte något fel på! Härligt!

Ha en fin nyårsafton så hörs vi nästa år! 😀

20121231-175540.jpg

20121231-175559.jpg

20121231-175926.jpg

//Emma

Kastade mig upp!

Idag hoppade jag upp på Arras och skrittade en stund, barbacka. Kan ju tyckas galet, men jag känner honom såpass att jag visste att det skulle gå finemang, och det gjorde det!

Det var riktigt mysigt att få och pyssla i stallet efter jobbet, jag blev till och med glad av att få putsa tränset igen!

20121230-185527.jpg

/Maria

Skritt!

Tänkte lägga in en film från i våras, där vi visar lite skillnad på skritten. Vi har fått jobba mycket med Minis skritt, hon hade väldiga problem med framåtbjudningen i början. Jag fick till och med ha draghjälp runt fyrkanten, hon gick verkligen i myrfart!

Det har blivit väldigt mycket bättre!

//Emma

Dumma fån!

Jag har varit och ridit Elton och promenerat med Arras nu på morgonen och tagit lite bilder med min fina Iphone. När jag tog bilderna hakade telefonen upp sig och jag fick stänga av kameran. När jag kom hem nu och skulle titta på bilderna så var dom borta. BU! Är det för kallt för honom tro?

Elton hann jag inte rida så länge idag, för det var tydligen löshoppning i ridhuset (jag kollar ju aldrig schemat, så jag får skylla mig själv), men Elton hann gå 30 minuter ordentligt iallafall!

Idag började det lite framstupa sidoläge, men jag tycker att jag lyckades samla ihop honom ganska bra, det gäller att vara stark i drivningen och göra mycket halvhalter för att lyckas hålla ihop det, men det blir lättare och lättare ju mer styrka han får!

Arras är värre än någonsin nu, han hugger, nyper och har miljoner med myror i skallen. Han behöver använda hjärnan han, det blir nog bättre när jag väl får slänga mig upp igen på ryggen! IMG_8148

/Maria

Hönsmamman Emma…

Jag har i alla år retat Maria lite när hon har kommit till mig och sagt att ”Arras är tjock i benet”, ”Arras har en knöl på halsen” eller ”Arras har ett sår i manen” (Det sistnämnda har dock aldrig hänt.. 😉 ). Alla gånger har hon trott att han vart döende/aldrig mer går att rida/skadad för livet, etc. 

Jag ska aldrig mer mobba dig Maria!!

Igår när jag skulle rida så klämde jag som vanligt på Minis ben för att se så det inte var några konstigheter. Då tyckte jag mig känna en svag svullnad på höger bakben, typ över senan. Hon var inte varm någonstans, och reagerade inte på tryck. Ändå såg jag framför mig att hon skulle dö vilken sekund som helst, och eventuellt tappa benet. Jag tog ändå ut henne till ridhuset och joggade några varv, för att se om hon haltade. Hon sprang på precis som vanligt i båda varven och visade inget som helst obehag.

Efter lite googlande på diverse senskador, så lindade jag med BoT-paddarna och släppte ut henne i hagen. Sen åkte jag till jobbet och hela kvällen och natten har jag tänkt och drömt om senskador, konvalescenttider, rehabiliteringar på flera år, och så vidare. Överdrivet? Ja, förmodligen, men har man haft en häst med senskada så vet man hur fruktansvärt det är.

Idag hade Johanna Mini, men jag hade förvarnat att jag ändå skulle komma till stallet på morgonen för att kolla in benet. Jag engagerade halva stallet i Minis ben, och tillsist kunde vi enas om att blodådern som går från hasen ner till kotan var något lite mer förstorad än på andra benet! Senan däremot kändes väldigt fin. Hon var inte heller varm eller öm idag.

Jag kan andas ut en liten stund, men kommer att hålla järnkoll på denna blodådern framöver. 

20121221-125339.jpg

Men hon är ju det finaste jag har!! (Fast det ser ut som att det inte är ömsesidigt här… 😉 )

//Emma

Tillbaka!

Hej mina kära vänner! Hoppas ni haft en bra jul och fått många fina klappar.

Jag jobbar som mest nu mellan jul och nyår, så jag uppdaterar dåligt, men en sak kan jag säga er och det är att jag var in i ridhuset igår för att kika om Arras haltade, och jag tyckte inte mig kunna se att han haltade det minsta. Jag hoppas verkligen att jag kan lite på mina ögon.

Idag ville jag visa Arras för Emma, så att iallafall fyra ögon tittat på honom. Det var dock lite svårt eftersom Arras kastade med huvudet, attackerade mig och gjorde allt annat än jogga rakt fram. Men det lilla Emma kunde se, så såg hon inget konstigt. Det känns superskönt, men jag vill inte ropa hej för tidigt, men vi kan ju iallafall konstatera att medicinen i kombination med vilan har gjort susen!

Jag promenerar med Arras nu ett tag framöver och imorgon ska jag dessutom rida Elton!

 

20121227-124126.jpg

 

Galen häst…20121227-124134.jpg

 

Arras stod och slet i grimskaftet bakom mig så bilden blev aningen suddig, men ni ser vilka det är iallafall!20121227-124142.jpgArras mugg har blivit så mycket bättre!

/Maria

 

Hård julhelg!

En liten snabb uppdatering från en sliten Emma. Jag sitter på jobbet och räknar ned timmarna tills jag får sluta. Julhelgen har varit innehållsrik och det har blivit alldeles för lite sömn, så det har tagit på krafterna. En är ju inte 20 år längre liksom! 😉
Fick en fin bild på Mini från dagens ridpass med Elin. Tänk när hon lyfter på benen så här i vanlig trav.. 😛

20121226-174929.jpg
//Emma

Uteritt!

Jag har tillbringat dagen med att pulsa runt i 1 1/2 dm nysnö, iklädd gymnastikskor, och Mini har tillbringat dagen med Elin – galopperandes i skogen!
Hon hade vart jättepigg och sprungit som tusan! Skönt för henne och få springa av sig ibland.

20121225-183755.jpg
Min dag…

20121225-183825.jpg

20121225-183837.jpg

20121225-183849.jpg
//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798