Rekord!!

Idag satte vi rekord i antalet byten i varje, vi lyckades med hela 6 stycken, det gick av rena farten!

Jag blev så överlycklig att jag inte tänkte på att prova flera utan ställde mig likt en hoppryttare som precis vunnit OS, i lätt sits och tjöt ”TJOHOO”, och klappade Arras i ungefär femton varv!

Vi har ju gjort fem stycken på rad några gånger men sex stycken var rekord, ett litet rekord kan ju tyckas men för mig som kämpar med detta så är ETT enda byte extra i varje helt fantastiskt! Jag ska ta mig i kragen och prova sju någon dag 🙂 

Arras kändes annars extremt ambitiös, det räckte med att jag uppmanade och peppade honom lite extra så försökte han i möjligaste mån göra något som liknande tramp. Det blir gärna långsam passage, vilket vi inte är ute efter. Passagen var likt igår riktigt fin, jag kunde ändra storleken på steglängden och engagemanget i Arras.

Jag hade även lagt upp cavalettibommar som vi masade oss över, det ska jag försöka göra oftare! Gunnel som red samtidigt som mig travade även hon över bommarna många gånger och tyckte att vi kunde rida ihop vid fler tillfällen och lägga ut lite fler bommar…

En riktigt formtopp denna veckan – GÖTTANS!

image

En väldigt konstig vinkel. Ser min kropp ut sådär? Ser extremt knasigt ut. Den knallrosa CRAFT-tröjan passar utmärkt till Arras rödbruna färg förövrigt. Inte.

/Maria

Måste bli bättre på…

Något som jag måste bli bättre på och som jag tänker på varje ridpass (många gånger under passet), är att jag måste stänga mina händer.

Så fort jag inte har tummen som högsta punkt så öppnar jag handen något. Fy på mig, jag måste vinkla mina händer och stänga mina händer. 

Det är mycket som har blivit bättre sedan jag började rida med spö mellan händerna, Arras grejar inte lika mycket med munnen, jag har blivit mer stadig i mina händer (Arras vill att jag hela tiden grejar med mina händer, och är tekniskt väldigt svår), men det är ändå mycket kvar att jobba på!

/Maria

Taggad tjej!

Mini har vilat i två dagar och var heltaggad idag! Vi red inne i tältet tillsammans med tre ponnysar och en jättehäst, men det gick faktiskt riktigt bra och hon skyggade inte en enda gång! 🙂

Jag började i skritten med att kolla av hur hon lyssnade på skänklarna. Inte alls bra visade det sig, hon blir gärna lite okänslig i skritten när jag rider utan sporrar. Men efter ett par tillrättavisningar så lyssnade hon bra, nästan lite för bra..

I traven blev benen som trumpinnar på henne och hon hade svårt att följa med för ytterskänkeln, utan att lägga sig på innerhanden. Jag vill att hon ska gå kvar böjd utan att jag för den skull behöver hålla i med handen. Hon var så taggad att jag fick ta in henne på en liten volt och göra massor av förhållningar, så takten skulle lugna ner sig.

Hon vet så väl att det är det jag är ute efter då, så hon lugnar ner sig snabbt. Men sen gäller det att ha kvar samma känsla på den större volten. 

Tillsist lugnade hon ner sig och kändes riktigt fin! Jag lade fokus på traven idag och galopperade bara under uppvärmningen. I morgon ska jag rida genom henne lite mer och kolla av några byten inför lördagens (förmodade) start!

// Emma

Ovisst in i det sista…

Jag vet fortfarande inte om jag kan tävla på lördag eller inte. Imorgon efter halv fem kan jag vara relativt säker på att jag kan åka, om inget händer. 

Jag har nämligen sökt semester på lördag men det är inte säkert att den blir beviljad. Det är tydligen kris på jobbet den här helgen, och blir någon mer sjuk så måste jag jobba. Så håll tummarna… (Kan någon tänka sig att jobba ett pass åt mig? Maria? 😉 )

Det är lite svårt att fokusera på start när det är så osäkert om vi kommer iväg. 

Det här är nackdelen med att jobba helger!

// Emma

Lite dressyr!

Idag ÖSregnade det ute precis när jag skulle rida, så valet att gå in i ridhuset var inte så svårt. Arras vilade igår, och jag red på utebanan i förrgår. Idag kändes han pigg och fräsch!

Jag red på tränset, vilket alltid ger en behagligare känsla. Jag var lika noggrann i skritten idag som tidigare dagar. Jag är väldigt nöjd med det jobbet vi påbörjat med skritten och är helt säker på att det kommer att ge bra resultat. Han blir mycket mer mellan hjälperna då och har jag bättre kontroll på varje litet steg Arras tar.

Jag är väldigt peppad inför hösten och vinterns jobb med Arras och hoppas att jag kommer få möjlighet att rida för Bosse igen. Idag kändes passagen riktigt bra. Arras kändes väldigt avslappnad när han tog i, han kändes över ryggen och kunde ridas i en ganska rund form i passagen, vilket känns behagligt för då jobbar han bättre över ryggen, än när spänner sig och blir hög.

Jag provade lite piaff, men har inte speglarna framför mig när jag rider längst med sagen, så jag kommer att öva piaffen i tältet framöver, för det är väldigt svårt att känna när han trampar rätt. Anki vill att han ska bli snabb i benen och då är det svårt att känna hur han sätter i fötterna i backen.

Jag är nöjd med Arras idag, han känns i fin form och det är himla skoj att träna på lite svårare rörelser och känna att det går framåt!

image

/Maria

Vad händer nu?

Jag kan meddela att jag bara har en tävling kvar. Jag har inte kikat så noga, men Anki nämnde Örebro och någon tävling som var långt bort, (Falkenberg?). Jag känner att jag inte vill åka så långt, därför får Örebro bli min sista tävling för året.

Jag ska dit en dag och rider då en Intermediaire I sista helgen i september. Jag ber till någon ovanför mig att Arras päls inte har blivit allt för grotesk innan dess!

Förra året red vi en St:George sent på hösten i Örebro, det gick käpp rätt och var nog det sämsta vi presterat på flera år. Jag hoppas att vi kan avsluta en riktigt bra säsong på ett mer lyckosamt sätt i år!

/Maria

På väg hem!

Efter två dagar i storstan åker vi nu hem mot Karlstad igen. Idag har vi gått runt på stan i ett underbart väder, shoppat lite (med betoning på lite!) och är nu ganska trötta..
På hitvägen var tåget försenat 2 1/2 timme så vi hoppas på en bättre hemresa!

20120829-193055.jpg

20120829-193111.jpg

20120829-193129.jpg
Hejdå Stockholm!

// Emma

På väg!

Vi är på väg till Stockholm, därav den dåliga uppdateringen..

Jag har lyckats få med mig Maria på en Lars Winnerbäck konsert på Gröna Lund ikväll! Vi sover över hos min bror och kommer hem i morgon kväll. Lite semester med andra ord! 🙂

20120828-123031.jpg

// Emma

Gårdagens träning!

Mini känns nu helt som vanligt igen, vilket är enormt skönt!

Igår fokuserade vi mycket på att få med yttersidan, som gärna glider utåt, och så red vi lite programdelar ur MsvB:3.

Det mesta funkade riktigt bra och vi fick till ett väldigt bra pass tycker jag. Mina armbågar seglar som vanligt iväg, främst i galoppen, men jag tycker nog att de har blivit bättre.. 😛

Ett annat problem jag har är att mina ben svullnar när jag jobbar (Hej stödstrumpor?) och det märks väldigt väl när jag drar på mig ridstövlarna… Jag hade blodstopp i benen första halvan av lektionen och om ni har haft det någon gång, vet vad svårt det är att driva då… 😉

// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798