Uteritt!

Vi tog en liten tur i skogen idag. Hästarna var pigga och glada. Ett försök till videoblogg gjordes, men som vanligt blev det mest svammel. Men naturligt iallafall 😉 !

Och fantastiskt kul att ni var så många som svarade på frågan om hur gamla ni är! Helkul att veta, och det visade sig att vår läsarkrets är väldigt bred! Allt från 10 år till imponerande 842 år. (Vi misstänker att den senare kan vara en bedragare… Men vem vet, jag har alltid anat att han bakom namnet är betydligt äldre än oss andra 😉 )  

// Emma

Arras måndag!

Idag var det dags för ett dressyrpass med Arras. Jag red samtidigt som Emma red för Anki och det var inspirerande som vanligt!

Arras kändes fin och ganska pigg idag faktiskt. Jag började med att flytta Arras i skritt och ville att han skulle gymnastiseras ordentligt. Jag gjorde skänkelvikningar och slutor om vartannat och gjorde några skrittpiruetter.

Under passets gång red jag en del öppnor där jag växlade mellan trav och gjorde galoppfattningar och avsaktningar i öppnan, denna övning brukar alltid tagga igång Arras och få honom ganska mjuk. 

Jag red sedan öppnor och övergång till förvända slutor längst med långsidorna. Efter hand red jag lite slutor i galopp med olika mycket tvärning, övergång och byte för att sedan rida öppna rakt frami galopp. Jag avslutade med att växla lite mellan trav och passage, och är riktigt nöjd med Arras idag.

Imorgon ska jag och Emma rida ut på eftermiddagen!

En trött Arras!

/Maria

Jag testar!

Nyskurad och nymålad box, då passar det utmärkt att prova nytt strö!

Jag var och köpte två säckar med värmepellets som jag blandade ut med spånet som var kvar i boxen. Planen är att lägga in en säck i veckan (ungefär) och en spånbal var 4-5 vecka. Funkar detta så kommer det bli mycket billigare för mig.

  • En säck värmepellets: ca 39 kr
  • Spånbal ca 77 kr.

I vanliga fall lägger jag in en spånbal i veckan. Hoppas detta funkar!

Lite dåliga bilder kanske, men här har jag blött upp och lagt in två säckar!

// Emma

 

Härligt läge!

Jag och Emma har varit i stallet sedan tretiden i eftermiddags men har såklart haft lite koll på våra duktiga fälttävlansryttare, vilket läge inför morgondagens hoppning!

Sara Algotsson Ostholt i delad ledning och Sverige trea i lagtävlingen!

HÄRLIGT JOBBAT, våra svenska ryttare är fantastiskt duktiga! De förtjänar all uppmärksamhet som går att få. 

/Maria

Kan nörda ner mig…

Jag har skrivit tidigare här på bloggen att mitt favoritprogram är So you think you can dance, jag följer det amerikanska programmet. Man kan säga att det liknar Idol fast de dansar istället. Värt att tillägga är att de som dansar inte är några blåbär, utan har garanterat dansat lika många timmar som jag tillbringat i stallet sedan jag var 5 år gammal. 

Förutom detta fantastiska program, där alla som går vidare ska dansa flera olika stilar till oftast superbra musik, så kan jag även fastna framför tv:n när de visar gymnastik nu när det är OS. 

Jag tycker helt klart att det går att dra paralleller mellan dans, gymnastik och dressyren vilka alla är en estetiska sporter som handlar om att visa upp rörelser till musik, där hästarna dansar fram så lätt, graciöst och exakt som möjligt. 

/Maria

/Maria

 

Film från Hagfors!

Jag har ju bara visat en film från förra helgens tävlingar, så här kommer en till!

Detta är från lördagens MsvC:2, den starten som jag är mest nöjd med. Som vanligt är längningarna vår svaga sida, men annars var det ingen större miss. Det var knappt någon mindre miss heller. När jag kom ut från banan kändes det bra och vi hade ett fint flyt hela programmet.

Det belönades med 68,2% och en 2:a plats. Hon gapade lite i galoppen så det drog ner något, men jag är iallafall supernöjd med denna ritten.

// Emma

Bra övning

Sist jag red för Anki så red vi öppnor på trekvartslinjen, vi började med att endast rida vanliga öppnor rakt fram, för att sedan övergå till en förvänd sluta. En mycket bra övning, där det märks tydligt om Arras är helt loss och mjuk i sidor och kropp.

Öppnan och den förvända slutan använder jag mig av i alla gångarter och är lösgörande och gymnastiserande! 

(Bilden som jag bara älskar…)

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798