Ändrad karens!

Det har kommit en uppdaterad lista gällande karenstid på vissa produkter. Från och med 1 maj får vissa produkter förlängd karens och nedanstående lista är ändrad från 0 till 96 timmars karens:

Ändringen gäller följande produkter:
Acetatmischung, Hälsa & Helhet AB
AMC Isbalsam, Acute Medic Company of Sweden
Arnika, Eclipse Biofarmab
Arnika gel, Eclipse Biofarmab
Bio Bee Natursalva, Bio Bee Natursalva AB
Bioflog, Eclipse Biofarmab
B.S. Double, Pharmacare Nova Oy
Cai-Pan Liniment, Cai Pan AB
Cool Spray, Hälsa & Helhet AB
Dr. Schaette Balsam, Hälsa & Helhet AB
Eclipse M.R.S ointment, Eclipse Biofarmab
Equie-arnicagel, Simplus AB
Equie-kylgel, Simplus AB
Greenes Solution, SIUL Power
Kamfersalva, Pharmaxim AB
Liniment Blue, Eclipse Biofarmab
Magic Ice, Pharmacare Nova Oy
Pharma Blue Lotion, Pharmacare Nova Oy
Pharma Clay, Pharmacare Nova Oy
Pharma Herbal Clay, Pharmacare Nova Oy
Pharma Strong, Pharmacare Nova Oy
Racing Lotion, Emin Svenska AB
Radital kylgelé, Trikem AB
Radital liniment för hästar, Trikem AB
Radital värmesalva för hästar, Trikem AB
Speedway Leg Paint, SIUL Power
Superbra Hästsalva, Hälsingehonung
Vegebom Balm Horse, Firma Finn P. Möller
Vegebom Veterinaire Export, Firma Finn P. Möller
VetriDerm K-Hex Spray, Bayer HealthCare
VetriDerm Sensitive Spray, Bayer HealthCare
X-liniment, Tord Ohlsson, Bergsjö

Jag brukar ju använda Arnika gelen från Eclipse, så nu får jag börja tänka mig för! (källa: ridsport.se)

// Emma

Programridning för Bo

Under träningen igår fick jag rida igenom Intermediaire I. Först rider jag igenom programmet och sedan säger Bo till mig vad han tyckte och vad jag måste förbättra. Väldigt nyttigt.

Efter detta fick jag rida om vissa delar som Bosse tyckte att jag kunde förbättra, detta kommer ni få se i ytterligare en film, där ni kommer se förbättringarna. 

Överlag kändes det som att jag måste vara mer noggrann med mina halvhalter, vart tog dom vägen? Nej, nu blir det allt att jag och Arras får träna lite mer program innan tävlingen nästa helg!

Det var lite småmissar, bland annat saxen, bytena i vartannat och högerpiruetten. Första ökningen i trav kändes helt underbar, men då kändes det som att sadeln skulle flyga av, så därför blev jag lite mesig i de resterande ökningarna. Ryggningen måste jag öva på någon gång innan jag går in på banan, då brukar de bli helt okej. Första piruetten var ju jättefin. 

Ja ni får se själva, lyssna även på vad Bosse säger efter jag ridit klart programmet, givande!

/Maria

Mini idag!

Idag hade jag tänkt att tömköra, men jag var så taggad på att rida så det blev så istället!

Mini var också ganska så taggad, jag tänkte på det i efterhand, hon är en väldigt pigg häst att rida. För något år sedan var man tvungen att galoppera igång henne, men det var längesen nu det behövdes. Det är faktiskt mycket roligare med hästar som är lite pigga och heta, även om det kan slå runt ibland (som när man ska rida ut t.ex. 😉 ).

Idag hade jag Bosses lektion i ryggen och tänkte på:

  • Hålla kvar ställningen och reglera henne på yttertygeln. Inte ge efter så att hon rätar ut sig, utan hon ska ligga kvar i ställning.
  • Förbereda bättre i det enkla bytena, så att jag inte saktar av till skritt och sen börjar ställa om till den nya innersida.  Det tar alldeles för lång tid och det blir för många skrittsteg.
  • Forma henne mer i slutorna och ta in bakdelen lite mer. Mini tyckte det var lite jobbigt, men sen flöt de på jättebra, även på diagonalen. 
  • Hålla kvar ställningen i öppnorna och reglera på ytter – alltså samma sak som på volten – funkade SUPER! Hon har aldrig gjort så bra öppnor någongång!  

Jag är väldigt nöjd med dagens pass och Mini kändes stark och rörlig! 😀 Det är häftigt, när man riktigt känner hur ryggen höjer sig bakom sadeln.

Jag gillar min häst! 🙂

Idag red vi ensamma i ett nyharvat ridhus. Härligt!

// Emma

 

Dressyrsnack på radion

I maj förra året blev vi kontaktade av P4 Värmland som ville intervjua oss om bloggen, som vi då ganska nyligen hade startat upp.

Några av er läste säkert vår blogg då och har lyssnat på klippet, men några av er har säkert inte hört det. Jag länkade precis nyss till klippet på vår Facebooksida (http://www.facebook.com/Dressyrsnackså jag tänkte att jag gör det här på bloggen också:

Dressyrsnack snackar dressyrsnack på radion:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2153&artikel=4522424

/Maria

Startfältet i världscupfinalen

Det blir Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson-Silfvén som kommer representera Sverige. 

Holland
Adelinde Cornelissen/Parzival
Hans Peter Minderhoud/Tango eller Withney van’t Genthof
Tyskland
Isabell Werth/El Santo NRW eller Warum Nicht
Helen Langehanenberg/Damon Hill
Nadine Capellmann/Girasol eller Elvis
Sverige
Patrik Kittel/Toy Story
Tinne Vilhelmson-Silfvén/Don Auriello
Italien
Valentina Truppa/Eremo del Castegno
Storbritannien
Richard Davison/Hiscox Artemis
Danmark 
Lone Jörgensen/FBW De Vito
USA
Jan Ebeling/Rafalco
Shawna Harding/Come On III
Polen
Katarzyna Milczarek Jasinka/Ekwador
Michal Rapcewicz/Randon
Australien
Rachael Sanna/Jaybee Alabaster

FEI:S wild cards går till Belgiens Jeroen Devroe/Apollo van het Vijverhof och finska Mikaela Lindh/Mas Guapo. 
Eftersom sydamerikanska ligan inte skickar någon till finalen går den platsen istället till norska Siril Helljesen/Dorina.

Källa: Tidningen Ridsport 

Richard Davison och Hiscox Artemis

/Maria

Men de här då?

Maria köpte ju görsnygga chaps på Hööks för ett tag sen. De finns tyvärr inte kvar i sortimentet längre.

Men så hittade jag de här på nätet, som jag ska kolla närmare på i butiken. De ser ju bra ut? Någon som har? Eller vet om de är bra?

Gaiters Horsehead

// Emma

Film från Bosse-träning!

Här kommer första filmen från träningen igår. Tyvärr hörs inte Bosse så jättebra.

Jag fick träna mycket på att hon skulle gå fram till innertygel, och att hon ska vara kvar i ställning, trots halvhalter på ytter. Jag fick även lite hjälp med öppnorna och slutorna som de ligger i programmet. I slutorna ska jag tvära mer än vad jag gjort, det måste jag tänka på!

 

 

// Emma

Hemkommen…

…från Bosseträningen ute på Segerstad. Som vanligt otroligt inspirerande!

Som tur är har vi allt på film, för det blir mycket intryck och mycket som man vill komma ihåg. Vi gjorde först en grundcheck att Arras var med på noterna, att han var mjuk i sidorna, vilade på steget och tog i ordentligt.

Jag fick göra precis som Bo Jenå tipsade om på clinicen, ge små snabba signaler till Arras om att han ska ta i lite till, ”kick-kick”. Till en början kändes Arras lite styv och jag tyckte det var lite svårt att få honom att jobba genom ryggen ordentligt. Känslan var att han ville bli lite hög i formen och inte riktigt helt avslappnad. (Jag har inte sett filmen än så det ska bli intressant att se hur det verkligen såg ut).

Efter detta fick jag rida öppnor rakt fram mot Bosse som stod på medellinjen och även lite slutor snett igenom. Överlag måste jag tänka på att få igenom yttertygeln ordenligt i vänsterslutan. Där blir jag lite för snäll, det kommer ni få se på filmen.

Jag red avslutningsvis igenom Intermediaire I. Vad ska jag säga, jag hade behövt rida igenom rörelserna lite mer noga innan jag red programmet kände jag, sedan slarvade jag lite. Det blev lite som på tävling, där jag inte alltid tar igenom halvhalterna, utan mesar mig igenom litegrann och hoppas att det ska gå bra ändå, det var nog både förtjänster och några tabbar skulle jag vilja säga.

Jag fick mycket tips av Bosse, på saker jag måste tänka på när jag rider igenom programmet på tävling. Han tyckte ändå att det såg bra ut, så det var kul. Nu ska jag iväg till Emma och planera lite inför lördagen och förhoppningsvis kunna klippa ihop film från idag!

Det var även kul att en av våra läsare, Andrea, kom och tittade på träningen!

image

Bilen och transporten redo för avfärd.image

Frukost = viktigt! Observera att granngården öppnar nära vår ridklubb, gött!

image

Emma joinade!

image

Arras står på tygeln på gången. Han börjar bli så fin i pälsen, nästan guldig i vissa ljus!

image

Hemkommen efter träningen.

/Maria

Kom till oss!

Nu har min hemmaklubb äntligen kommit ut med propositionen till de tvådagars dressyrtävlingarna som vi ska ha i maj! Massor av klasser, från LA:4 till MSVB:5! 

Så boka in 12-13 maj och kom hit och tävla, eller varför inte titta. Det är division 1, första omgången, så det är massor av fina hästar med.

Jag har anmält mig till tre klasser, tyvärr fanns det ingen MSVB:2, så nu ska vi bara starta MSVC. 

Länk till anmälan: http://tdb.ridsport.se/clubs/803/meetings/14646

// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798