Lagom?!

Nu ska vi rida två pass för Bo Tibblin på onsdag och på torsdag, idag ville jag rida ett litet lättare pass och mjuka upp kroppen och ”olja upp” lederna lite!

Det är svårt tycker jag att veta vad lagom är, men en sak vet jag och det är att Arras klarar mycket mer än vad jag tror. Jag gissar på att passen för Bosse kommer bli stenhårda, det brukar de bli, så ett lättare uppmjukningspass satt bra idag.

Idag fick jag lite ”jävlar anamma” ryck och satte lite press på Arras, jag tänkte att så här som jag mesar runt skulle jag aldrig få göra för en tränare, så jag satte lite mer press.

Han skulle fram för mina skänklar och tillbaka lika snabbt i samling om jag ville det, snabba reaktioner. I slutorna vill Arras gärna känna mot bettet, gå och dra ut sig lite i formen och bli lite lång (eftersom han tycker att han inte ska behöva sätta sig i dem), då red jag på riktigt ordentligt framåt och var snabb i mina förhållningar och bestämd, fångade upp honom till en samlad trav. Jag gjorde små tempoväxlingar och hade tänket att han skulle inunder med bakbenen och vara lätt och luftig i fronten, även i skolorna.

När jag gjorde det så satte han sig lite bättre och slutan flöt på bra. Lite blandade känslor efter dagens pass men ser fram emot morgondagen!


 /Maria

Fin?

Alla bilder behöver inte ha perfekt ljus och skärpa. Jag tog den här på Maria och Arras igår, och jag gillar den skarpt! Solen håller på och gå ner, häst och ryttare tittar på varandra.

Jag är nöjd iallafall! 🙂 (Ja, Maria, du ska få resten…)

 

// Emma

Förändring på G?

Ikväll ska jag och Emma ses för att fundera ut hur vi vill att bloggen ska se ut. Nu har designen och headern sett ut såhär bra länge och det vore lite kul med någon förändring. 

Själv gillar jag inte typsnittet på texten, jag tycker att den inte är så clean som jag vill ha den. Jag älskar däremot vår header. Både jag och Emma vill nog ha bloggen stilren och inte för rörig. 

Vad tycker ni? Gillar ni utseendet på bloggen? Hur kan vi göra den bättre?

/Maria

Operation transport!

Idag ska jag försöka få loss min transport från parkeringen. Den är inte använd på drygt en månad, och under den tiden har det både regnat och blivit massor av minusgrader, så nu går det inte riktigt att komma in in den… Sen har jag lagt två stora stenar framför och bakom hjulen, eftersom jag inte vill ha handbromsen i, och de har också frusit fast! Så tösalt ska inhandlas, och pappa får ta hand om resten!

 

Lite fler bilder från gårdagen:

 

// Emma

Skôj!

Min pojkvän kommer ifrån Sveg och har vid ett flertal tillfällen yttrat att han någon gång i framtiden vill flytta till Östersund. Yeah right, så länge jag har häst så kommer jag inte flytta dit, har jag sagt då.

Men nu har jag ju haft häst i 21 år snart och kommer jag någonsin kunna leva utan hästar? Jag skulle förmodligen bli deprimerad. Men barn då? Kommer man kunna ha barn och rida samtidigt? Det känns lite knivigt…

Jag läste Havrepappas blogg och han tog upp komplikationerna med att ha häst i Norrland, jag dog som vanligt av skratt när jag läste det:

 

Att ha häst och tävla på nationell nivå, och samtidigt bo i Norrland, måste vara något slags självskadebeteende. Ungefär som att skära sig själv i handlederna, fast värre.  Jag ser framför mig hur kidsen i skolan tävlar om vem som är har det värst, och diskussionen dödas av att en tjej säger: -Jag har häst.

 

Saker är väl som de är, och om man väljer att ha häst och bo i Norrland så har man väl inget annat val än att leva med det. Precis som den som bor i Skåne och bestämmer sig för att börja föda upp isbjörnar kommer att ha sina bekymmer.

 

/Maria

Mini idag!

Jag hade en pigg dam idag, och tillråga på allt var vi 4 stycken i ridhuset. Jag försökte verkligen att stänga av de andra, och ställa henne ifrån dem och ja, det funkade sisådär, men en förbättring iallafall! Hon är alltid mer rädd när hon är pigg också… (Hon blev rädd när Arras skramlade med betten tillexempel….)

Men! Exakt så här är hon på framridningar. Så jag tänkte, då måste hon ju kunna klara av att göra byten. Så jag provade två stycken, och det gick jättebra!

Det har verkligen lossnat så himla mycket nu sista tiden med just bytena, för bara två månader sedan så sa jag, halvt gråtfärdig, till Maria: Hon kommer aldrig att lära sig byta…!

Hon kommer inte alltid att göra det bra. Hon kommer att missa många byten på tävlingsbanan. Men hon kan och hon vet hur man gör nu! I och med det så är hon mycket lugnare och drar inte iväg före/efter. Hon har en riktigt bra galopp, Anki har hela tiden sagt att hon ska inte ha svårt att byta med den galoppen. Och nej, det har hon kanske inte heller, men psyket har satt små käppar i hjulen.

Men nu så!

Vi var ute och fotade lite i de sista solstrimmorna. Mini kunde som vanligt inte stå stilla i mer än 10 sekunder..

// Emma

Arras måndag!

Idag var Ankiträningen inställd och det var nog ganska bra med tanke på min ekonomi. Arras ben var bättre idag, näst intill helt bra, fortfarande lite varm men fräsch och ohalt.

Jag red därför ett lättare pass i ridhuset och Arras kändes helt okej. Men jag känner inte att vi är i toppform inför Bosseträningen direkt, men hoppas på att få mycket hjälp på vägen till formtoppen.

Efter passet idag så funderade jag över vad jag måste göra bättre. Det är där med dressyr är inte lätt alltså, det som måste förbättras är bland annat:

* Mer halvhalter, och mer samling i alla rörelser

* Jag måste försöka räta ut min högersida och trampa ned mer i höger stigbygel. Hela tiden.

* Stadigare med min hand.

* Mer snurr i bakbenen i slutor etc.

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men det var det här jag tänkte på idag!

image

Inte en helt ovanlig syn under vinterhalvåret? Dock är det nog första trampet för Arras del den här vintern.

image

I och med att han for omkull häromdagen så fick det bli Back on Track och boots. Men bara idag…

image

Det var jätteskönt väder idag.

image

/Maria

Otroligt snygg

Nu får jag ge mig…

Men jag älskar ju att surfa runt efter snygga kläder. Den här jackan har jag lagt in här tidigare men ”surfade på” den idag igen. OJ vad den är snygg.

Om jag hade lite mer pengar så hade jag köpt den utan att blinka.

Den kostar 1 121 kronor hos Cheval Ridsport

/Maria

Lamicell ”Master”

image

Det blev en Lamicell ”Master” för min del. Det känns som ett bra val. Den kostade 999 kronor från början men var nu nedsänkt med 20%. Den väger nästan ingenting och känns väldigt luftig och bekväm.

Den dagen jag väljer att tävla i hjälm istället för i hatt eller den dagen jag inte får tävla i hatt längre, så får jag införskaffa den hjälmen som jag tycker är snyggast just då. Modet ändras ju hela tiden och snyggare modeller tillverkas. Men till träning så kommer den här bli alla tiders!

 /Maria

Såg ni?

Såg ni på sporten nyss? 

För er som inte gjorde det så kan jag meddela att de visade en snutt ifrån debatten där Mårtensson gör bort sig när han kritiserar Jerringprisets vinnare. 

Mårtensson blev kalkonad pga av att han borde ha haft större självinsikt än att kritisera en så stor elitidrottsman. De menade att det var inte helt smart av Mårtensson att han ens ge sig in i debatten när han är så dåligt insatt i hästsporten…

Jo tack, vi håller med! 

/Maria

Dagens bravader!

Dagen har sett ut såhär:

* Vaknade jag hemma hos mor och far, klev i kläderna och åkte till Sörmon för att klä av Arras nattlindorna.

* Sedan åkte jag tillbaka till mina föräldrar och åt frukost.

* Efter det tog jag mig en tripp till Bordrocks och inhandlade en liten hjälm till mig.

* Efter det styrde jag bilen till Sörmon för att mocka, göra mat och fixa allt som skulle fixas.

* Åkte hem till mor och far för att luncha.

* Tillbaka till stallet där jag ser att Arras är lite varm och lite lite svullen på framsidan av ena bakbenet (efter fallet igår). Jag och Tina, vars häst hade trampat sig ganska ordentligt på ena bakbenet tog en skogspromenad. Arras var lite smått galen, Tinas häst var jättesnäll.

När vi kommer tillbaka så ser jag att benet ser fint ut igen och för att inte låta Arras bli en fara för sig själv och för personalen så valde jag att jogga väldigt lätt i ridhuset. Arras var superdupermega pigg, jag skrittade mycket och joggade lätt i 10 minuter max!

Jag hoppas på att han är som vanligt i benet imorgon, det vore trist att inte kunna trimma ordentligt inför Bosseträningen. Håll tummen!

image

Arras gillade inte att gå som nummer 2, sparkade bakut och kunde inte riktigt behärska sig!

image

Nyputsat träns

image

Nyputsad sadel

/Maria

Första tävlingarna!

Igår anmälde jag mig till årets första tävlingar! Nu börjar det!!

Jag trodde inte att det skulle gå, då det fortfarande står att min licens måste godkännas av klubben, men det verkar funka ändå.

Först hade jag bara tänkt att starta i Karlskoga den 10 mars, men jag impulsanmälde även till Åmål helgen innan. Då blir det en MSVC:1 och i Karlskoga ska vi starta en MSVC:2! Man får passa på när det finns tävlingar, och det blir våra enda starter i mars.

// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798