Arras summa summarum

Arras är bra på:

  • Att själv bestämma hur fort man ska rida men ändå kännas mjuk och fin 🙂
  • Rida ut i skogen och vara snäll.
  • Att spara pälsen så den blir böljande och vacker.

Arras är mindre bra på:

  • Att ha 3,5 åringar på ryggen och låta bli att lyssna på deras hjälper (det gick bra innan Thea började använda skänkeln)
  • Att vara renlig i boxen.

Tack Maria för lånet av prins Arras.  I morgon blir det vila innan Elin tar vid igen.

 

JOHANNA

Gott nytt år!

Eftersom våran ”God jul film” blev så uppskattad ( 😉 ), så bjuder vi här på en Gott nytt år film!

 

 

Vi hade här försökt få till ett klipp ungefär 37 gånger, men inte lyckats, det här blev det bästa försöket… Ni kan ju tänka er hur resten såg ut.. 😛 (Kanske får bli en ”best of Dressyrsnack” någon gång! 😉 ) And btw, vi bara ÄLSKAR stillbilden som Youtube valde på oss! Tack Tuben!!

 

Gott nytt år allihopa!!

// Emma & Maria

Uteritt!

Ja man får verkligen passa på att rida ut, speciellt sådana här dagar! Idag var det nån minusgrad, vindstilla (!!) och strålande sol! Jag måste erkänna att det var ett bra tag sen Mini var i skogen (med ryttare på). Hon har ju var halvgalen sista tiden och jag har inte haft nån större dödslängtan, så vi har hoppat skogsritterna.

Men idag hade jag bestämt mig! Nu eller aldrig… Jag tog dock det säkra före det osäkra och stoppade kandaret i munnen på henne.

Vi började med två varv i trav innen i tältet, där jag konstaterade att hon var pigg och på hugget. Men vi stegade ut i skogen ändå.

Vid första backen krullade hon ihop sig och spände upp hela ryggen. Nä, jag hoppar av tänkte jag lite i panik. Kändes som jag satt på en bomb som när som helst skulle explodera, och när den gör det, då sitter jag inte alls kvar! Men där blev jag faktiskt arg på mig själv, och tänkte att vad tusan jag ska väl klara av att rida ut! (Jag fick en bild av en fälttävlansryttare i huvudet, och blev lite modigare igen)

Resten av ridturen gick bra, hon var piggare än piggast men väldigt snäll! Det blev ingen galopp dock, men det var ganska hårt ute så det gjorde väl inget.

En egenhet hon har ute i skogen är att hon leker hopphäst över varenda vattenpöl (eller skugga) som finns. Och man vet aldrig om hon ska hoppa eller gå igenom förrens i sista sekund. Vilket resulterar i att jag aldrig någonsin är beredd på vad hon bestämmer sig för… Jag tror min häst vill vara hopphäst istället

Hon är ganska rolig ibland… 😀

// Emma

Ridsportförbundet fryser!

Ja, det har väl inte undgått någon att Ridsportförbundet lyssnade till sina medlemmar och fryser tillsvidare moment 151:2.

Läs mer här —->http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/

Jag måste ge en eloge till de som verkligen har engagerat sig i detta. Även om jag förstår regeln i sig, så var det otroligt korkat att komma ut med den en vecka innan den skulle träda i kraft. Framförhållning?

Men nu ska väl alla vara nöjda och glada! Eller?

// Emma

Svettfläck

Ett erkännande, jag hittade inte något svettäcke så Arras fick torka i ett (eller egentligen två) segertäcke. Grattis Arras, Dm 2007! Ber om ursäkt för svettfläckarna som synes i bild, har lite ångest för ej borstade svettfläckar sen senaste jobbet inom hästbranschen.

Johanna N

Arras tar täten

Jaha, som vanligt så är det ösregn på tvären, höjden och längden den dagen jag planerar att rida ut. Arras fick snällt finna sig i att springa några varv i ridhuset igen eftersom jag annars hade fått torka all utrustning med hårtork för att den inte skulle mögla i skåpet.

Arras börjar som vanligt med att försöka köra lite ponnystyle med rak hals rätt upp. Till tröst för mig så gör Arras så här med alla som inte är hans vanliga Maria, i alla fall enligt Emma A (kanske hon bara var snäll mot mig som sa det). Men som tur är varar inte detta tillstånd mer än ett par sekunder. 🙂 Sen är det bara att köra på.  Som vanligt är det mycket svårare att rida andra dagen tycker jag. Speciellt när jag själv har haft ett så långt uppehåll från ridning på det här  sättet, nästan 5 år :O, men jag vet ju vad jag borde rätta till och hur det ska kännas. Det är desto svårare att få till det…. as always….speciellt eftersom Arras är riden av en superduktigt teknisk ryttare och jag tror att Maria är väldigt noggrann. Så Arras har ungefär 10 m på sig att komma undan varje gång innan min kropp hinner reagera. Gött tycker han, och tar gärna tillfället i akt att smygöka och bita lite extra i bettet. Gött tycker jag att få rida på en så fin och duktig häst som jag aldrig behöver fundera på om han förstår eller inte. Desto värre för Maria som ska återta Arras till sin välridna pålle igen 🙂

Idag blir det en uteritt tillsammans med Tina och Aqua. Vi hoppas på bättre väder och lagom långa stoppsträckor.

 

Passar också på att tacka Malin, Anna och Sabina för väldigt bra julklappshoppning igår!!! Det är jättekul att det ordnas något som alla kan vara med på. Nej, det var alltså inte jag som deltog utan Thea som fick ”hoppa” ett varv på Labolina. Jag överlåter hoppgrenen med varm hand åt henne. Själv har jag tagit mig över och förbi den åldern då tanken på att hoppa ett hinder frivilligt fanns. Jag har  nu mycket större förståelse för alla ”äldre elever” som jag förr i tiden hade på ridskolan och som fasade för hopplektionerna eftersom en bom på marken kan verka väldigt hög…

Hej hopp!

JOHANNA N


Tävlingsåret 2011

Jag har redan skrivit en liten sammanfattning om tävlingsåret 2011 men tänkte att jag skulle lägga in lite bilder och videoklipp från tävlingssäsongen också.

1. Första tävlingen för i år var i Lidköping och det var nationellt. Jag red St: George på cirka 63%. Bra start!

2. Andra tävlingen var på Hammarö, även det var nationellt och vi tog första placeringarna på nationell nivå! Första i Msv:A och andra i St:George, här debuterade vi även i Intermediaire I på 64%.


3. Tredje tävlingen var i mitten av maj i Örebro och vi red nationellt igen, och även denna tävlingen gick kanonbra. Vi red både St:george och Intermediaire på 64%!

4. Vi åkte till Sunne i juni och den klassen är ett svart hål i mitt minne! Inga bilder finns därifrån.. Jag tror vi red på 62%

 

5. I Juli åkte vi till Mariefred, även det var nationellt, det var pottvarmt och vi red St:George och Intermediaire på ca 63% och hamnade precis utanför pallen.

Det var tuff konkurrens och vi var supernöjda, nu började det kännas som att vi inte bara fick bra procent på ren tur. Kanske vi inte behöver skämmas på nationella tävlingar ändå?!

6. I slutet på Juli åkte vi till Hagfors. Det blev en lyckad tävling med pris i St:Georgen, och 64,8% i Intermediairen!! Mer än nöjd!

7.  Sedan var det dags för Flyinge och Lag-SM. Vi kommer komma sist, tänkte jag innan vi åkte ner, MEN det gjorde vi inte. Vi red Msv:A, St:George och Intermediaire på cirka 63% och domarna var positiva. Ritterna var helt okej, vi kan göra bättre men vi kan även göra sämre ifrån oss.

Vi hamnade i mitten i resultatlistan och förhoppningsvis kanske jag kan få åka ner 2012 igen!

8. Sista tävlingen i Örebro är också ett litet svart hål. Jag gissar på att Arras kanske inte var helt kry, strax därefter bröt virus ut på Sörmons Ridklubb.

/Maria

 

Vintervila?

Jag brukar under en tvåveckorsperiod låta Arras skritta/jogga mycket ute i skogen när det är som kallast under december eller januari. I år hade vi virus på ridklubben i tre veckor under hösten, då vilade Arras helt eftersom han inte var helt kry. Det fick bli hans vintervila!

Ger ni era hästar vintervila?

/Maria

Toffel-season is here!

Idag har vi:

Mini har fått nya fötter, och är nu rustad för istid! Och eftersom det idag blåser storm, regnar från sidan och är 7 plusgrader ute, kändes detta mycket nödvändigt! Men jag hittade faktiskt Minis skor och sulor från förra året, så ca 600 kr sparades in! Alltid något!

Jag vågar inte låta Mini gå utan boots när hon är broddar, hon har alldeles för många gånger trampat sig. Så när vi rider har vi fårskinnstofflorna på! (I hagen får det duga med gummistövlar..) Och som vanligt, första gången bootsen åker på för säsongen, så tror hon att hon ska ut och åka transport. Hon bajsade tre gånger på 10 minuter, steppade, skrapade och när vi skulle gå in i ridhuset pep hon och flög i luften.. 🙂

Och vi hade det bästa ridpasset på länge… Oj, vad jag tycker om min häst!! 😀

// Emma

 

Utan sömmar tack!

Har ni provat att rida i stringtrosor någon gång? Jag har faktiskt gjort det och det var inte topp 10 bästa upplevelserna i mitt liv kan jag säga.

Jag köper gärna sömlösa trosor som jag  rider i. Dom är även fantastiska att använda till vardags. De här rediga funktionstrosorna köpte jag på rean på Stadium och dom är helt underbara!

image

 

/Maria

 

Gårdagens Mini!

Första ridpasset på över en vecka! Kändes helt okej faktiskt. Vi gjorde mest ”basic stuff” för att kolla av läget. Jag ville kolla så att hon var loss i båda sidorna (det var hon), att hon svarade fram (det gjorde hon) och att hon svarade tillbaka, dvs halvhalter (det gjorde hon inte…).

Hon var ganska så taggad och jag gjorde inget jätteavancerat med henne, men hon fick inte gå in igen utan att ta halvhalterna och vänta på mig. Som tur var så lossnade det ganska snabbt efter lite konsekvent ridning, och hon kändes fin-fin i slutet.

När jag har möjlighet att vara i stallet tidigt dagen efter, så brukar jag linda benen med Back on track-paddarna. Jag vill helst inte att hon ska gå ut i hagen med dem, dels för att det är så lerig och dels för att jag är rädd att de ska gå upp.. Lite nojjig kanske, har ju aldrig hänt vid ridning, men man vet aldrig!

Och med nya täcket på, ser Mini ut som en reklampelare för BoT!

Sur-Mini kaxar sig mot Liten Vit på andra sidan!

// Emma

Hur har det gått för ER?

Jag och Anki satte upp målet att rida Intermediaire I under året med godkända resultat på nationell tävling. Det målet nådde vi då vi red alla starter över 63%. Det känns skönt att vi uppnådde målet, men ibland gör man inte det och jag tycker inte det är hela världen.

Det är djur vi har att göra med, och dressyr är en bedömningssport!

Jag är intresserad av att veta:

* Vad hade ni för mål med 2011 och hur gick det för er?

Nådde ni era mål? Eller fick ni sätta upp nya mål efter årets gång? Berätta gärna om ni vill…

/Maria

 

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798