Emma och Mini diskuterar!

Konversation när Emma och Mini travar över bommar:

Mini: ”Alltså, det här är ju ganska kul faktiskt, men varför går det så långsamt?!”

Emma: ”Ptroo, hooo, luuugn, stopp”

Mini: ”Äh, va fan kom igen nu! Nu drar vi på lite tycker jag”

Emma: ”PTROO, HOOOO, LUUUGN, STOPP”

Mini: ”Nu sticker jag!”

Emma: STANNA!!!

// Emma

Det försvunna låset

Jag är extremt bra på att tappa bort saker. Eller ja, hur ska jag uttrycka mig… Jag är extremt bra på att tro att jag tappat bort saker.

Emma vet vad jag snackar om. Igår tappade jag bort låset till mitt skåp. Jag letade igenom hela skåpet, varenda liten vrå. Jag letade igenom hinkar och lådor, fickorna på mig själv och golvet runtomkring, jag fick till och med hjälp att leta.

Det var spårlöst borta. Ingen kan väl vilja sno mitt lås? Mamma fick komma med ett nytt lås till stallet..

Igår tog jag ut sadel och täcket vi använder vid framskrittning, jag skulle slänga upp täcket på sadelhängaren och låset trillar ned på backen. MEN DÄR!! utbrast jag. Emma stod inne i sadelkammaren och skakade på huvudet.

Låset måste ha hakat i täcket och följt med in i skåpet, eller så har jag pillat in låset i täcket, som låg på sadeln. Mycket märkligt. Risken finns nu att ingen kommer tro mig nästa gång någonting är borta för mig…

Jag på Flyinge!

/Maria

En liten hiss!

(Nu gör jag det igen, hissar fast vi har sagt att vi inte ska göra sådant på bloggen! Varför? Det kommer jag inte ihåg…)

Jag hissar sidan Bukefalos.com! Och då forumdelen. Där finns så mycket kunskap om alla ämnen inom hästvärlden, och jag kan bli sittandes i timtal och bara läsa inlägg efter inlägg, och lära mig massor!

Det är allt från riktiga proffsryttare med superfina pållar till mer amatörryttare som vill lära sig. En medlem är berridare åt Patrik Kittel och ibland lägger hon ut bilder på de fina hästarna hon rider… Ojojoj!

Jättekul att läsa där iallafall, så där tycker jag att ni ska titta in, om ni inte redan gjort det!

// Emma

Lite bilder från igår!

Maria var med och knäppte lite kort igår. Svårt att få till bra bilder i ridhuset när det är mulet ute. När solen ligger på blir det lite bättre ljus därinne..

Jag laddar inför bommarna, och tappar fokus på allt annat! Typ skänkelläge och annat onödigt…

Så där ska vi göra halter på tävling!

// Emma

Arras över bommar!

Även jag och Arras klev över bommar igår. Det är alltid kul att emellan dressyrövningarna trava över bommarna. Både Mini och Arras blev riktigt taggade av att bara få springa över några pinnar, riktigt skoj!

 

Jag står i lätt sits över bommarna, för att Arras ska slippa ha mig skumpandes på ryggen. Lite avlastning är aldrig fel!

 Visst passar han i den bruna outfiten?

Jag kanske hade behövt korta mina läder lite, men men det gick ändå!

 Kolla blinget från pannbandet – Gilla!

Brukar ni trava över bommar, och i så fall hur ofta?

 

/Maria

 

Spännande!

”Ny häst till Patrik Kittel” läste jag på TidningenRidsports sida igår kväll. Förväntansfullt klickade jag mig in för att få reda på vilken häst det gällde. Men nehe då! Det håller den gode Patrik för sig själv i några dagar till!

Så här stod det:

 

Hästen med stort H är en unghäststjärna som bevisat sina kvalitéer inom sporten mer än en gång, har rätt ålder för att stå på topp om fem år och en alldeles särskild utstrålning. Den har stora likheter med en annan fyrbent mästerskapspersonlighet som tog världen med storm för ett halvt decennium sedan nästa år.
Om några dagar kan hela Sverige glädjas med Patrik, tills dess myser han inombords.

 

Vad kan det vara för häst?!

// Emma

Gjorde en avstickare

Höök´s ligger cirka 15 meter från motorvägen som jag åker på två gånger om dagen. Igår svängde jag faktiskt in och besökte butiken, inte för att jag behövde något, utan bara för att jag ville kika lite.

Jag lade ut några träns för några dagar sedan här på bloggen. Ett som var ljusbrunt, det såg faktiskt helt okej ut live. Men det är ju inte på långa vägar samma kvalité på materialet jämförelsevis med lite dyrare grejer, inte helt oväntat.

Men det andra tränset jag lade ut här såg inte ut likadant live. Så här såg det ut:

image

Däremot hittade jag ett par skor som jag skulle kunna tänka mig att köpa när mina egna har gjort sitt:

image

Just nu var utbudet i butiken lite väl magert enligt mig men Elin (en av de i personalen som jag känner) sa att jag måste hålla utkik när nästa katalog kommer ut, då kommer det förhoppningsvis nya fina grejer till butiken!

/Maria

Bommar, bommar!

Jag och Maria har blivit jätteduktiga med att släpa fram de där trästickorna på sistone! Idag la vi dem på rakt spår, 5 stycken varav 2 var upphöjda. (Om någon undrar hur långt vi har mellan, så skull jag tippa att det var mellan 1,20-1,40 kanske? Låter det rimligt?)

Igår, som sagt, var Mini tokig. Idag var hon halvtokig. (Räknar med en normal Mini imorgon då!) Hon var rätt så lugn i början, men sen laddar hon mer och mer. Hon var sjösvett efter halva passet, för att hon stressar upp sig så, inte för att hon jobbat hårt..

Man märker ganska tydligt på henne när hon är stressad, då börjar hon nämligen gnägga ”oprovocerat” (alltså utan att någon utanför gnäggar först), framförallt i galoppen. Det liksom rinner över för henne, och hon måste göra något. Jag är ju tacksam att det bara är en gnäggning som kommer! 😉

Men idag blev det mest halvhalter – lugna ner – halvhalter – klapp på halsen, ja inte mycket arbetande direkt. Men det är ju nyttigt också!

Och så red vi över bommarna förstås. Mini tog bara en i taget idag och det var ju ett framsteg!

Jag rider lätt på bilderna, så det ser lite lustigt ut kanske.

// Emma

Mini & Arras

För några dagar sedan hade jag hand om både Mini och Arras under samma dag och insåg då hur olika dom är som individer. Så här kände jag när jag hanterade dem innan ridningen:

Minardi

Mini är den gosigaste hästen jag träffat på. Jag skulle gå in i boxen och ta ut två skithögar och jag kommer liksom inte fram med grepen för att hon ska stå och snosa och gosa. Jag fick ställa ifrån mig grepen och gav henne lite tid till mys. Tillslut hade jag inte tid med det längre, men Mini hade gärna stått där hela dagen och gosat. Hon myser även med personalen varje gång de ska ta av och på grimman.

Hon är en känslig dam. När jag skulle borsta henne i huvudet var hon väldigt tveksam… Hon är försiktig och snäll när man grejar med henne och man kan inte stå och gestikulera vilt, det är läskigt, när man grejar med henne blir man automatiskt lugn och lite mer försiktig än när man grejar med min gangster.

Arras

Arras är i jämförelse med Mini en liten skitunge. Han smyger upp bakom en och nafsar en i nacken, han fibblar efter grimskaftet och gillar att jävlas, på ett charmigt sätt. Emma berättade att när hon skulle skritta av/fram Arras, så gick han bakom henne och stoppade ner mulen i hennes jack-luva. När Emma sade till honom, så tvärstannade han och vägrade gå.

Arras är en sådan häst som vill verka tuff inför sina kompisar och som gör allt för att få uppmärksamhet. Se mig – Hör mig! Han är lite hingstig av sig i sitt sätt. Ska han hälsa på någon så blåser han upp sig som en stor jätte och kommer någon nära ”hans revir” så visar han sitt misstycke mycket tydligt!

När vi är i ridhuset är han till skillnad från Mini (som är mötesskygg) tvärtom, han tuffar på som tåget och känslan är att han tänker ”flytta på er, här kommer jag och jag är snygg”.

/Maria

 

Täckesgjord, ett måste!

Det här täcket = Nej tack!

Härmed dissar jag alla täcken utan gjordar, förutom de man har vid fram/avskrittning.

Det är ju så sjukt opraktiskt med täcken utan gjordar. Jag vet inte hur många gånger jag satt på Arras ett täcke efter ridningen, släpper in honom i boxen varpå han rullar sig, och täcket hänger och släpar i backen.

Och nej, jag vill inte sätta på en sådan lös-gjord runt magen, jag vill ha sådana som sitter fast på täcket från början!

Nej, tacka vet jag täcken med gjordar! 

 

/Maria

Rollkur-Rollkür

Jag tänker inte skriva ett inlägg vad jag tycker om detta. Inte nu.

Men snälla människor, det heter Rollkur! Inte rollkür!

Kür, det är ett egenkomponerat dressyrprogram, som inte har något med hyperflexion att göra!

Sådärja! Språkpolisen har talat… 😛 (Säger hon som igår stavade fel till sitt eget namn… hrm…)

// Emma

På tiden!

Sex med djur förbjuds uttryckligen i landshövding Eva Erikssons förslag till ny djurskyddslag. Risken att djur far illa i sådana situationer är alltför stor anser landshövdingen som lett utredningen om ny djurskyddslag.

(Källa: Tidningen Ridsport)

Det känns lika självklart som att både män och kvinnor ska få ha rösträtt…

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798