Men vad i???

Jag hämtade ut mitt kära täcke som jag beställde från http://www.stromsbergsgard.se/, men det visade sig att jag fått fel täcke!!!

Jag fick ett AMIGO Hero-6 600D Medium 200 gr, vilket betyder att jag dessutom har betalat för mycket pengar:

Jag beställde ett AMIGO 600D MEDIUM PLUS, 145,  200 gr

Nu när jag går in och söker efter täcket jag beställde så heter det inte längre 600D MEDIUM PLUS, utan AMIGO Hero-6 600D Medium Plus

Har jag blivit snurrig i huvudet eller VAD HAR HÄNT??!?!?!??!!??!?

/Maria

 

Nya tävlingsskydd!

Jag kommer aldrig att slänga ut 2000 kr på verdus piaffe-skydd, som jag gärna skulle vilja ha, men allvarligt – alldeles för mycket pengar för ett par skydd som jag ska ha på framridningen.

Nu har jag Events ”ludd”-skydd och ja, de är väl bra, men inte så lättskötta. Måste tvättas efter varje gång, och när det regnar ser de ut så här efteråt:

Nu är jag inne på att skaffa Catagoskydd, vita då. De är rätt så snygga, inte jättedyra och verkar ganska lättskötta?

Blir till att kolla in i Globen… 😉

 

// Emma

Tömkörning och underbart väder!

När jag kom till stallet i morse så möttes jag av en raggboll. Mini hade fått stå utan täcke inatt, och hon har passat på att klia sig, förmodligen konstant, hela natten. Vacker?

Mini fick springa på töm idag, och det enda kravet jag hade var att hon skulle vara låg i formen, och inte springa det snabbaste hon kunde. Båda sakerna uppfylldes direkt! Så passet blev ganska så kort, och i morgon ska jag rida en sväng i stället.

Ingen feber idag heller (37,1) och det är kanske lite för tidigt för att hoppas, men nu har det snart gått två veckor, och Mini har inte haft ett enda symptom. Håller tummarna!

Vi tog en liten promenad i skogen efteråt, och vilket underbart höstväder vi har idag! 11 grader varmt och vindstilla. 😀

 

// Emma

Tinne leder..

…Världscupen i dressyr efter två omgångar. Såhär ser listan ut just nu:

1.         Tinne Vilhelmson Silfvén SWE – 35

2.         Valentina Truppa ITA – 33

3.         Hans Peter Minderhoud NED – 32

4.         Richard Davison GBR – 25

5.         Sébastien Duperdu FRA – 23

6.         Marc Peter Spahn BEL – 22

Eq.7.    Aat Van Essen NED – 21

Eq.7     Patrik Kittel SWE – 21

9.         Ulla Salzgeber GER – 20

10.       Catherine Haddad USA – 17

Eq. 10   Helen Langehanenberg GER – 17

Eq. 10   Isabell Werth – 17

Eq. 10   Mary Hanna AUS – 17

Eq. 10   Peter Gmoser AUT – 17

/Maria

 

Vår utrustning!

Tänkte visa vad jag har för utrustning till Mini-moni!

Sadel:

Kentaur electra. Helt okej, inte svindyr sadel.

Glen Gordon anatomisk dressyrgjord. Superbra!

Döbert rundsydda träns, med pannband från http://fortisetliber.se/

Highlanderkandar med specialdesignat pannband från xtremehorsemakeover.com

För det mesta sitter det ett Schockemöhleschabrak under sadeln

På benen sitter lindor från Mias eller Schockemöhle.

// Emma

Höstpromenad!

Nu kan vi inte lägga ut några dressyrfilmer, tyvärr så jag får bjuda på det som finns, nämligen en film från en av våra promenader. 

Arras vill helst av allt äta gräs, grenar och annat grönt. När han inte får det, så måste han sysselsätta sig med något annat. Det blir då att busa med mig.

/Maria

Idag!

Mini har nu vilat i 4 dagar och hagarna är rent ut sagt förjävliga, så jag tänkte låta henne springa av sig lite i ridhuset. Jag vill helst ha lite koll på henne då, så jag lät henne springa på lina. Nu får vi inte ha hästar lösa i ridhuset, så något annat alternativ fanns inte, men hon har faktiskt vart helt lös där en gång, och då sprang hon hysteriskt runt i typ en kvart..

Hon har verkligen världens bästa balans för hon har aldrig någonsin ramlat omkull eller ens tappat fotfästet. Sen galopperar hon med yttepytte steg, så det gör nog sitt till.

Här kommer två filmer från dagens rastning! Filmat med iphone, så inte topkvalité. Första filmen är en liten failfilm, där hon inte förstod sin frihet.. Sen älskar hon att vara utan täcke, då tar hon alla chanser att klia sig lite!

 

// Emma

Har ni?

Har ni tävlat något i helgen? I såfall, vart, vilka klasser, hur har det gått?

Nu börjar jag ju längta efter att få rida igen… Det är sällan man får tillfälle att känna så vanligtvis. Det är lååångt kvar tills nästa tävlingssäsong!

  Bild från Hagfors 2010

/Maria

Rätt svar!

På ”gissa vad det är för ridbyxor” är…………… 

Lurade! Det är ett par billiga skit tights från Gina Tricot eller liknande affär för runt hundralappen! Jag åkte till stallet och tänkte inte rida, men ändrade mig och red då i vanliga hederliga tights!

/Maria

 

Slänger ut frågan!

Jag läser nu på lärarutbildningen och läser då ämnena Hem- och konsumentkunskap och idrott och hälsa, men jag har en liten liten dröm om att kanske kunna undervisa på ett hästgymnasium inom ”hästämnena”.

Men antar att man måste ha gått hippologen eller något liknande och att de som gjort detta sedan har kompletterat med någon pedagogik kurs eller liknande!

Är det någon av er som kanske har lite koll på detta? Gissar på att kommentarerna kommer att lysa med sin frånvaro, men jag tänkte ändå försöka! 

/Maria

Plan framöver!

Nu när vi inte kommer att kunna träna på minst 4 veckor, så har jag bestämt att Mini ska få sin vintersemester nu. I vanliga fall brukar jag lägga den i januari, mest för att det är så vidrigt kallt att rida då.

Dock ska hon inte få vila helt och hållet, utan gå mer på ”halv-fart”. Mycket promenad, lättare tömkörning och jogging. Jag hade tänkt att hon får ta det lugnt i två veckor, kanske något mer. Tror det räcker. Jag tycker det är bättre att lägga in lite intervall-vila (kan man kalla det så? Alltså kanske vila 3 dagar i rad ibland) istället.

Hon är redan väldigt pigg, så jag får kanske sätta upp varningsskyltar till personalen som tar in och ut henne… 😉

Vinterpromenad!

// Emma

Läget söndag

Idag har jag varit i stallet och jobbar på morgonen. Jag hade ställt om klockan, plus att klockan hade ställt om sig själv! Därför blev jag en timma sen till stallet. Malin hade redan fodrat och jag kunde släppa ut dem med en gång.

Det är ett riktigt ruggigt och grått väder idag. Arras har nu vilat i 1 1/2 vecka och idag var han lite små-tjock i benen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Arras inte rört så mycket på sig och med tanke på hur lite hästarna rör sig i hagen. Jag tog ut honom på en promenad och benen blev genast bättre. 

Tempen låg på 37,5 grader.

Jag antar att Arras kommer att få ta det lugnt nu i några veckor, eftersom det kan bli riktigt tråkiga följder om hästen blir dålig, hästarna kan ju faktiskt i värsta fall dö i detta virus.

Dags för jobb, ha en bra dag!

/Maria

Mysigt täcke!

Ett mysigt täcke som jag hade glömt av, är det här som Arras har på bilden. Det är ett teddyfoder under och toppen på halsen är vikt, lite snyggt tycker jag.

Det finns dyra varianter på den här typen av täcke, men det här är ett Jacson och det är inte lika dyrt!

/Maria

Vidrigt..(Varnar känsliga läsare…)

Har ni sett det här i Ridsport? Om de vanvårdade hästarna i Sandviken?

Hästarna var i vissa fall inte verkade på över ett år – och hade 16-18 cm långa hovar, mot normala 8 cm.

De hästar som hållits instängda i flera månader stod på meterhöga gödselbäddar i igenspikade boxar så att de nådde ända upp till taket.

 


// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798