Dagens ridning!

Nu har jag ridit ut ett par dagar så jag tänkte att det kunde vara bra att rida igenom Arras lite idag. Jag skrittade ut i skogen till att börja med, Arras ville gärna vara ute i skogen längre och protesterade när vi skulle vända hem…

Väl inne i tältet var han lite loj och jag behövde väcka honom till liv lite, påminna honom om att jobba lite med bakbenen. Tillslut blev han ganska fin!

Jag jobbade med mycket skolor idag…

//Maria

Dagens Mini!

Idag började vi med att rida ut en sväng i det underbara höstvädret. Å vad hösten kan vara fin.

Mini-mo var supertaggad och spanade hela tiden efter saker som hon kunde bli lite rädd för (stubbar, fallande löv, en illgrön buske…). Sen gick vi tillbaka till ridhuset och red ett dressyrpass.

Hennes privata massör var och klämde och stretchade henne lite medans jag borstade, och jag vet inte om det var därför, men det kändes som hon skulle bocka i galoppen hela tiden, alltså hon höjde ryggen och arbetade väldigt mycket med bakbenen. (Så det var ju inget negativt 😉 ). Men hon var riktigt fin idag och var loss i sidorna, gjorde riktigt bra slutor och lyssnade på halvhalter, till och med i den förvända galoppen!

Det blev ett ganska kort, men effektivt pass idag.

 

// Emma

 

Twisted

På prylbloggen på Hippson hittade jag dessa bett. Dom är som ni ser vridna, vilket betyder att de är skarpare än vanliga bett. Feelings Twisted heter de. 

Jag kan inte låta bli att tycka att de ser lite väl skarpa ut. Är det jag som är blödig, eller vad tror ni?

/Maria

 

Pappas bilder del 2

På SM:et hade de allra flesta sådana här farkoster. Jag tror att jag såg cirka tre hästtrailers, resten bussar. En del har sådana där bussar där det går att skjuta ut delar av bussen när den står stilla. Lyxigt värre… En lastbil vore inte helt fel, men har man en häst kan det ju bli aningen onödigt.

Anki´s logga, jag tycker att den är riktigt snygg!

Vi blev bjudna på buffé i Ankis lastbil!

Jag tycker att Arras är så otroligt gullig på de här bilderna. Vi var ute och tog en kvällspromenad här…

Titta! Där regnbågen slutar finns en skatt! Det ser ut som att den går rakt ner i Arras stall…

Fina omgivningar..

/Maria

Fråga 9

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Oj… Det finns massor av människor vars liv jag skulle vilja ha en större inblick i. Bland annat borde alla få uppleva hur det är att leva i svältkatastrofens Afrika, för att få en större förståelse. Eller hur det är att leva mitt i en krigszon, och få upp ögonen för att vi måste ta emot flyktingar.

Men om man ska ta något hästrelaterat.. Tjaa, det skulle inte vara så dumt att vara Mathias Rath eller Carl Hester för en dag, och få rida ett träningspass på Totilas eller Uthopia!

//Emma

Nya grejer

Jag köpte nya strumpor nere på Flyinge, Emma köpte såklart likadana, fast blå. De var underbart sköna, dock köpte jag lite för stora. Men de kommer att användas flitigt!

Förutom dessa köpte jag en ny plastrong

/Maria

Dagens Mini!

(Och jag inser precis att jag inte har skrivit om något ridpass på över en vecka?!)

Idag har jag tömkört i ett nyharvat ridhus. Det blev ganska svettigt om man säger så… Jag brukar alltid börja med att tömköra på volten, i trav och galopp åt båda hållen. Gör lite övergångar från trav till skritt och från galopp till trav (och tvärsom 😉 )

Sen går jag ut på fyrkanten och gör lite öppnor, volter, tempoväxlingar, skänkelvikningar, ja allt möjligt. Och då gäller det att hålla samma tempo som pållen! Det är det som är så kul med tömkörning, att man kan variera voltarbete med att köra på fyrkanten. Man ser hur hästen jobbar från sidan och kan påverka på ett annat sätt.

Mini skötte sig bra idag, men vill gärna göra lite mer än vad jag tycker. Till exempel när vi skulle göra en skänkelvikning. Då tvärar hon som bara den, och när jag ber henne gå fram istället blir hon lite fundersam, ville jag inte att hon skulle gå åt sidan? Då brukar jag göra övningen i skritt några gånger, sen fattar hon vad som gäller.

Efter passet kom hovis och skodde. Vi hade sällskap av 3 miljader flugor, men duktiga Mini viftade knappt på svansen och stod som ett ljus. Hon vet när hon ska skärpa sig. Men allvarligt, vart kommer alla flugor ifrån? Och varför bor dom i vårat stall? Jag har aldrig varit med om så många flugor på ett och samma ställe…!

 

 

// Emma

DM

DM i dressyr brukar alltid gå av stapeln under hösten i alla län. Jag har inte varit med sedan 2008 eftersom jag inte rider de klasserna som ingår i DM:et. 2007 och 2008 vann vi DM i Värmland och det är något speciellt med att vinna DM. Då gick det i Msv B klasser, jag tror att de fortfarande går i de klasserna. Sista året jag red tror jag att de gick i Msv B:4 och B:5 om inte jag har helt fel. 

Är det någon av våra läsare som ska rida DM i år? 

/Maria

Fråga 8

8. Min största rädsla inom ridsporten

Hmm, svårt. Jag har väl ingen direkt rädsla för något jag gör idag inom ridsporten. Visst kan jag tycka att vissa saker är obehagliga, typ sitta på en unghäst som blir rädd, eller på en bockande häst som inte har koll på sig själv.

Jag är inte rädd för att ramla av, men jag är rädd för vad som kan hända om jag ramlar av. Jag har aldrig slagit mig allvarligt när jag ramlat av, men en avfallning har slutat med ambulansfärd och blåljus till Helsingborgs sjukhus. Men den gången hade jag fantastisk tur! (Sparkad i huvudet, ansiktet, hoppad och trampad på ryggen och benet, kom undan med en lindrig hjärnskakning…)

Vi håller på med stora djur med flyktinstinkt och de kan bli väldigt farliga i känsliga situationer. Jag tycker själv att jag har ett väldigt bra säkerhetstänk när det gäller hästhantering, men en olycka kan hända ändå.

// Emma

I-phåånes bilder från Flyinge!

Lite blandat!

Här bodde vi, på Hunneberga B&B

Vi diskuterade att man inte skulle ha det vita ridbyxorna på sig efter starten, för då kan man spilla kaffe på dom. 3 minuter senare såg Elins byxor ut så här. 😉

Elin fixar Ankis frisyr under djup koncentration

Flyinges baksida? Här inne fick de uppstallade duscha och gå på toaletten!
(Det må vara en av Sveriges finaste anläggningar, men toaletterna är faktiskt under all kritik!)

// Emma

Dagarna efter…

Så här dagarna efter tävling och långa resor får Arras ta igen sig lite. Men jag ser ändå till att han får röra på sig lite. Igår red jag ut och även idag, plus att jag joggade honom lite inne i tältet!

Idag var det en riktigt piggelin jag satt på, jag red ute i skogen först och gick sedan in i tältet där Arras skuttade iväg och ville verkligen springa! Skönt, då han varit lite mosig under en pälssättnings-period!

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798