Onsdagen!

Idag slutade jag jobbet klockan 17 och åkte direkt till stallet för att rida på utebanan, eftersom det var upptaget i båda ridhusen under kvällen. När jag var påväg såg det riktigt mörkt ut… Det började åska som bara den och regna, så jag fick vänta och vänta på att bättre väder skulle komma in över oss.

Efter ett tag slutade det åska och jag passade på att rida. Jag värmde upp och lät Arras sträcka ut sig med lång form och mycket framåt i galopp. Det tyckte han var skoj. Varje gång det kom bilar som lät konstigt eller motorcyklar, så spratt han iväg som en kanin. Och jag skrattade mest!

Efter uppvärmningen höjde jag formen och tränade på att växla den. Det gick bra och det är en bra grej att öva på, trots att man rider ute med massor av störningsmoment, så måste hästen lyssna och gå med på att höja och sänka formen som jag vill. Jag växlade lite tempon men var noggrann att inte öka för mycket i trav. Just eftersom jag tycker att utebanan är lite för stum och hård för det.

Det var ett roligt pass idag. Imorgon blir det trimning i ridhuset!

Arras verkar tro att mina skor är gjort av något ätbart, eftersom han alltid tar en stor tugga på dom..

Arras bjöd fint mot ALLA hindren, även fast det var murar med hinderstöd bakom, men idag var det inte hoppning på schemat!

Snygg-Arras och Gris-Maria!

/Maria

Debut!

Idag invigde vi vårat nya fina kandar. Jag har inte löst bettfrågan än, så idag hade jag det vanliga tränsbettet (därav de stora bettringarna) och Arras stång. Var en tur till Hööks igår, men jag var inte helt nöjd med den stången de hade, så det får bli en tripp till Färjestad rid&trav också.

Mini var som vanligt en värdelös fotomodell, men visst ser det fint ut ändå? 😛

Och hon gick riktigt bra med det också, trots att jag var lite ovän med de nya stela tyglarna.

// Emma

Mini och syster!

Minis lillasyster Massa har precis varit och sprungit fint på kvalitén.Hon fick 7:or rätt igenom på gången och hade skött sig kanon!

Massa och Mini har alltså samma mamma (Monza E: D-day-Maraton), men Massa är E: Rosevelt.

Kolla in den här bilden. Ser ni någon likhet? Haha! 😀

Några fler bilder på Massa, från kvalitén:

Vacker lillasyster!

//Emma

Debut för mig!

Idag fick jag för mig att jag skulle prova på att rida barbacka i skogen på Arras. Jag har hör och häpna ALDRIG ridit barbacka på den herren förut. Just för att jag inte litat på Arras i skogen, men nu tänkte jag att jag måste bara prova.

Jag har dokumenterat detta med min mobil, både i bilder och i film. Filmen ska jag knåpa ihop så den kommer nog här på bloggen imorgon, då får ni reda på hur det gick…

Lilla Minihästen var trött idag, hon låg och stånkade under nästan hela tiden jag var i stallet, men hon var inte ensam om att vara trött!

Även Future var tröttis!

/Maria

Mina stövlar – En historia för sig!

Jag äger ett par Cavallo Piaff Plus, ett par fantastiskt snygga och även väldigt dyra stövlar. Jag minns inte riktigt men tror att jag köpte dem 2008 och har med andra ord haft dem i tre år nu.

Stövlarna har jag skött som man ska, jag har rengjort dom varje gång jag ridit och hängt upp dom ordentligt för att de inte ska säcka ihop. Dragkedjan har jag bytt på ena stöveln en gång för några månader sedan. Nu har den andra dragkedjan börjat dela sig. Förutom detta har det blivit ett stort hål på insidan av stöveln.

Jag har använt stövlarna näst intill varje dag i tre år, så det är väl inte så konstigt att de börjar förfalla, men betalar man närmare 6000 kronor för ett par stövlar så tycker jag att de ska hålla lite längre än så här.

Mina förra stövlar var ett par Königs och de höll ungefär dubbelt så lång tid, innan jag bytte för att jag ville ha ett par med högre båge. Är det bättre kvalité på königs-stövlarna eller var det vara bättre kvalité förr?

/Maria

Idag!

Idag red jag i ridhuset med Mini, med fortsatt fokusering på gårdagens träning.

Allt kändes lättare idag!

Hon kändes riktigt loss och fin i sidorna och hon var PIGG!

Jag red lite travöppnor för att kolla av om gårdagen hade haft någon effekt, och jo, det kändes bättre. I höger öppna vill hon inte gärna ta halvhalten på yttertygeln och spänner då upp sig och vinglar. Jag fick då ställa över till en förvänd sluta, för att sen gå tillbaka till öppnan. Efter ett par gånger så funkade öppnan kanon. Idag räckte det med en förvänd sluta, sen fick vi till en riktigt bra öppna! Det tar sig!

Galoppen kändes också mycket bättre idag. Jag har haft lite problem med övergångarna galopp—>skritt, men jag har nog varit lite för snäll när det gäller genomsläppligheten och halvhalterna tror jag.

Hon ska vara kvar i ställning trots att jag tar en halvhalt på yttertygeln!! (Kom ihåg det, Emma!)

Idag gjorde hon iallafall jättefina övergångar, samlade och kvar i form. Dvs när jag red korrekt innan!

I morgon blir det en tur i skogen för oss!

Mat, vatten, björkris, boll. Kan hon var mer än nöjd?!

// Emma

Tävling?

Jag har legat lite lågt på tävlingsfronten nu. Dels visste vi ju inte om Minis utslag var smittsamma (det visade sig med största sannolikhet att dom inte var det), sen har hon ju inte vart på topp.

Men vi är iallafall anmälda till Hammarös regionala tävlingar den 11:e september. En LA:4 och en MSVC:2. Beroende på formen så kanske vi bara rider en klass, och då blir det MSVC:2 isåfall.

Jag är iallafall väldigt taggad, det är kul att tävla! Men det viktigaste är att hästen vill och är med på noterna. Jag skulle aldrig tävla för ”tävlandets skull” och känns hon inte bra innan, så åker jag inte.

Det är lite synd att säsongen här uppe (nu låter det som om vi bor i Norrland) inte är så lång, efter oktober är det svårt att hitta tävlingar. Sen börjar det inte förrens i mars igen, det blir långa uppehåll. Men till vintern ska vi eventuellt dra ut lite vargtänder, så det kanske bara är bra för oss!

// Emma

Dagens träning!

Jag har väl nämnt någon gång, att Mini har varit lite sliten och ojämn i bjudning och sitt sätt att vara. Jag tycker att det har blivit lite bättre sista veckan men Anki var fortfarande osäker när hon såg oss värma upp idag.

Hon tyckte då att jag skulle åka in och kolla henne, bara för att vara på den säkra sida. Men hon ville även sitta upp på henne själv, så jag fick se från sidan och se om det var något ovanligt i hennes rörelsemönster.

Sagt och gjort, Anki satte sig upp, (hon har aldrig ridit henne förut) travade tre varv åt båda håll och kunde sen konstatera att, nej det är inget fel på henne. Hon kände inget konstigt alls (och jag såg inget heller), och tyckte inte ens att jag behövde åka in med henne.

Jag litar till 100% på Ankis åsikt och känner mig med ens mycket lugnare. Jag har inte skrivit om detta i bloggen, men hon har haft konstiga utslag, främst på bogen, men det spred sig ner till ena frambenet. Prov är tagna på henne, för att utesluta ringorm, men jag har ändå behandlat henne som en ”ringormshäst”, då provsvaren tar 6 veckor. Dock trodde inte veterinären att det var det, utan snarare utslag/eksem orsakade av insekter eller att hon har vart blöt under täcket. Nu är hon iallafall mycket bättre, men kanske detta också har satt sig på hennes sinne.

Medans vi ännu var i analystagen, så tittade vi bak de senaste två åren, som jag har haft henne. För ett år sen ungefär, så var vi i tagen att åka till Flyinge. Då var hon också lit stum i gången och trött. Året innan var hon 4 år och skulle gå kvaliten. Jag minns att jag frågade Anki, lite på skämt, om jag fick ha med mig en person med långpisk in på banan, för jag visste inte hur jag skulle få fram henne.

Så hon kanske har en downperiod vid den här tiden på året.

För att återgå till träningen, så jobbade vi med lösgjordheten och fick till ett bra pass tycker jag!

Vi körde den gråa outfiten idag! 🙂

// Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798