Aj, aj, aj…

Jag var i Turkiet i en vecka och skaffade mig lite grundfärg. Vad skönt tänkte jag och smörjde inte in mig igår när jag skulle sola 4-5 timmar.

OJ… Jag blev totalt sönderbränd! Ett tips för er som bränner er, smeta in er i Yoghurt!

/Maria

Bilder från dagen

Mini får ha lite acklimatisering på nya stället nu, så hon har vilat i två dagar. Det tar nog en del på krafterna att flytta till nytt ställe + att dom är ute från ca 5 på morgonen tills 8-9 på kvällen vid fint väder. På Sörmon är dom ute mellan 8-15…. Lite skillnad! 😉

I morgon ska jag iallafall rida igen och hoppas på lite svalare väder under den tiden, det är verkligen vidrigt att rida när det är så här varmt!

Jag gick och pratade med Mini i hagen idag iallafall, och knäppte några bilder.

 

Där borta står Arras och solar sig

Hej kompis!

// Emma

Sändningstider!

Enligt Tidningen Ridsport ser sändningstiderna för Falsterbo ut såhär:

Onsdag 6 juli 18.00-19.45 Hagahill ponnyfinal, ponnydressyrkür, hunting.

Torsdag 7 juli 20.20-22.00 Derbykval hoppning, omhoppning ponny Grand Prix, fem främsta från kval till Longines Grand Prix.

Fredag 8 juli 20.00-21.45 FEI Nations Cup Top Level League, sammandrag omgång I, 14 ryttare från omgång II.

Lördag 9 juli 18.00-19.45 JMS Falsterbo Derby

Söndag 10 juli 17.30-19.15 Longines Falsterbo Grand Prix, grundomgång + winning round. Barbackahoppning, höjdpunkter från hela veckan.

MEN enligt Eurosport ska det sändas såhär:

 • ONSD. 06 JULI
 • 20:00Ridsport
 • Ridsport: Falsterbo Horse Show, Sverige – Nations Cup Series
 • TORSD. 07 JULI
 • 20:20 Ridsport
 • Ridsport: Falsterbo Horse Show, Sverige – Nations Cup Series
 • FRED. 08 JULI
 • 20:00 Ridsport
 • Ridsport: Falsterbo Horse Show, Sverige – World dressage masters
 • LÖRD. 09 JULI
 • 20:00 Ridsport
 • Ridsport: Falsterbo Horse Show, Sverige – Nations Cup Series
 • SÖND. 10 JULI
 • 19:15 Ridsport
 • Ridsport: Falsterbo Horse Show, Sverige – World dressage masters

  /Maria

Filmsnutt från träningen!

Min syster filmade en del småsnuttar från Ankiträningen. Jag vet inte hur man klipper i den här datorn, så jag slänger bara in en snutt från galoppträningen som vi gjorde innan vi började med saxen. 

Nu väntar uteservering för mig, Emma och några till. Göttans väder!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=a8UhQ6T2tpM&w=425&h=349]

/Maria

Weltmeyer död!

Fina, fina Weltmeyer har fått sluta sina dagar, 27 år gammal. Verkligen en aktningsvärds ålder på en häst som har verkat så många år i aveln!

Han vann bundeschampionatet som 4-åring och har inte mindre än 4610 registrerade avkommor! Av dessa är 86 stycken godkända hingstar.

Han har verkligen satt ett spår efter sig inom dressyraveln!

(Kuriosa: Arras pappa Warsteiner är e: Weltmeyer)

// Emma

Mumsmummamumma!

Jag har aldrig träffat på en hungrigare häst än min. Det kan ha med att göra att han inte får så mycket hösilage. Han blir nämligen en tunna om han får för mycket hö. Och då ser jag och Arras ut som ett övergött (läs överjött?!) ponny-ekipage!

Enligt KRAFFTs rekommendationer ska han ha 13 kilo hö. Då kan jag säga att Arras inte skulle orka springa en meter, eftersom han skulle förmodligen vara överviktig som sjutton!

/Maria

 

 

På väg till Anki!

Tog två bilder när jag och Arras var påväg från vårt stall till Ankis ridhus. Det är den grusvägen som ni ser på bilden, sedan är vi framme! Igår kom bromsen (kläggen) och bombarderade oss på vägen dit. Arras är inte riktigt van eftersom på Sörmon finns det knappt några bromsar. Så nu blir det till att ta fram insektsspray, flugtäcke och flughuvan!

/Maria

 

 

 

Rose in i landslaget

Landslaget i dressyr fick en ny medlem i Rose Mathisen. Vad kul! Jag har alltid haft en förkärlek till hingsten Bocelli 1044, han är ursnygg!

Övriga i spetsgruppen är:

Tinne Vilhelmsson-Silfvén, Minna Telde, Charlotte Haid Bondergaard, Patrik Kittel, Anette Christensson och Nina Hofman.

// Emma

Men! Ridsport då?

Eurosport är ju som alla vet en renodlad sportkanal som sänder sport dygnet runt. De har satsat på ridsporten sägs det och ska sända två timmar varje dag under Falsterbo, riktigt kul tycker jag! Det ska tydligen även sändas live på webben för de som vill se direkt.

Jag gick in på Eurosports hemsida för att kolla upp om de sänder någon dressyr i veckan, eftersom det står på Ridsports hemsida att de ska sända onsdag den 1:e juli (!).

När jag går in på startsidan kan jag läsa om sporterna: Fotboll, Allsvenskan, Hockey, Tennis, Cykel, Motor, Formell 1, Friidrott, Golf och Övrigt. Under övrigt kan man läsa om: Vintersport, Snooker, Innebandy, Handboll, Basket, Simning och Övriga sporter

Då undrar jag, vad hände med Ridsport??? 

Jag går in på Eurosport TV och ser att de sänder ridsport onsdag, men ingen dressyr? Eller är det dressyr de sänder? Kolla här: http://tv.eurosport.se/tvschedule.shtml

/Maria

 

Tandraspning och glada besked!

Igår fick Mini sina tänder raspade. Veterinären tyckte att hon hade finfina tänder och det var inte så mycket att raspa bort. däremot har hon vargtänderna kvar och den ena var något lös. Men i och med att hon inte visar något när jag rider, så beslutade vi att dom får vara kvar tills tävlingssäsongen är slut.

Efter raspningen åkte vi direkt vidare ut till Segerstad och sommarstallet. Vilket urmysigt stall! Där kommer nog Mini att trivas bra! 😀

Sen har den sista pusselbiten lagt sig på plats och jag kan nu meddela att jag ska åka till Falsterbo!! 😀 Söndag till onsdag åker vi! Det ska bli så himlans kul!!

Lite bilder från gårdagen:

Trött innan avfärd från ATG

Nya sommarstallet

// Emma

Dagens Ankiträning!

Idag har vi varit iväg och parkerat våra hästar på Segerstad, det känns hur skönt som helst. Det är så mysigt där och de som står i stallet är gulliga allihopa!

Jag tränade även för Anki och det gick helt okej, fram tills att det hettade till lite för mycket i hjärnkontoret på Arras. Vi var noga med att Arras var kvick för skänklarna och mellan hjälperna. Sedan övade vi lite på galoppsaxen, som jag haft lite bekymmer med.

Det är övergången mellan höger och vänsterslutan som krånglar lite. När vi krävde att Arras skulle vara helt mellan hjälperna och inte skjuta ut bakdelen åt olika håll, så blev han lite frustrerad och protesterade. Så kan han göra ibland när vi kräver lite för mycket enligt hans mening, men då flyttar vi gränser och även toleransnivå! Nästa pass kan det fungera alldeles utmärkt.

Efter mig red Therezia Ferm med hennes femåring och det var inspirerande att se. Samtidigt red även Elin Lind, som jag nästan alltid tävlar mot, det var också kul att se. Inspirerande att se andra rida!

Vi filmade så jag ska nog lägga ut lite film imorgon!

 

Varför jag klipper bort huvudet är för att jag gör otroligt konstiga miner på precis ALLA bilder. Suck…

/Maria

Mias lindor

På Falsterbo ska jag köpa Mia´s krämfärgade lindor. Jag använder sällan vita lindor när jag tränar men är sugen på att köpa krämvita lindor. Naturfärgade kanske man säger. De längst ned till vänster i bild…

/Maria

Jajajajaja!!!!!!

Ååå, vad jag älskar alla personer som sa åt mig att ta kontakt med butiken som jag köpte mitt träns ifrån!!

För att göra en snabb resumé:

Juni -10. Emma köper ett rundsytt Döbert-träns, och är jättenöjd!

September-november -10: Emma märker att den vitfodrade nosrimman börjar ändra färg, till grått. Mindre nöjd.

Februari-mars: Katastrofen är ett faktum, nosgrimman är grå-grön-svart och Emma börjar se sig om efter en ny nosgrimma, men inser att den är jättedyr. Inte alls nöjd.

April: Nån kastar ur sig; Men ta kontakt med butiken, så där ska det ju inte vara. Jag tyckte att det var ju så länge sedan jag köpte den, men jag gjorde ett försök. Nu såg nosgrimman ut så här:

Maj: Butiken informerar mig om att Döbert vill se nosgrimman, och den skickas till Tyskland.

28 juni: Emma hämtar ut ett paket innehållande en underbart vacker nosgrimma, med nytt fint vitt foder. Gladast i stan idag! 😀

Den är så vit att man blir bländad! 🙂

Ett stort tack till www.grand-prix.se som var så tillmötesgående!!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798