Maria tillägger!

Emma skrev ett inlägg om häst och hundmänniskor! Jag har tyvärr ingen egen hund men min mor har en liten cavalier som heter Iza, hon är på bilden längst upp. Henne träffar jag varje dag och hon är fullkomligt underbar. I juni kommer det komma in liten valp som är döpt till Lotta och hon är av samma ras men svart/brun/vit. Ser fram emot det!

/Maria

Ett måste i hästvärlden?

Jag vågar påstå att nästan alla hästmänniskor har eller har haft en hund!

Så även jag!

Min lilla vovve är en 13-årig labradorflicka som heter Tessie. Hon är min ögonsten och gör aldrig någonsin något fel. Speciellt inte sedan hon har blivit tant, dvs de senaste 5 åren. (Hon kommer alltså undan med ALLT)

Hon är döv, något dement och har ledbesvär. Tessie måste äta mediciner för hundratalskronor varje månad, och dom gör henne jättepigg! Tyvärr kommer Tessie inte leva för alltid ( 🙁 ), men jag hoppas hon får vara med över sommaren iallafall.

Snyggve och Tryggve

Mitt allt!

// Emma

Bra pass!

Idag kändes jag och Mini helt överrens igen. Vi övade vidare på övningar vi gjorde på träningen i måndags, och det funkade super.

Bland annat red vi en övning som ska få henne att korta in bakbenen och sätta sig lite mer. Kunna ändra sig helt enkelt. (Inte lätt för Mini-hästar) Vi rider då på långsidan i galopp och vänder sen halvtigenom, fast vi gör en mindre cirkel, och med tagen bakdel (tänk typ bakdelsvändning..). I måndags funkade den bra åt höger, men åt vänster följde hon inte med för höger skänkel, dvs samma problem som jag hade när vi blev ovänner…

Idag funkade det perfekt (typ) åt båda hållen! Hon kändes riktigt lösgjord och fin.

Sen gick vi ut i skogen för att pappa Ebbe skulle fota oss. På tillbaka vägen fick Mini nåt slags psykbryt och började steppa, backa och stegra sig. Det har hon aldrig gjort förut. Knäppboll.

Visar här mina skills i Paint, och ritar upp övningen jag gjorde idag.

Alla fattar att det röda betyder ”tagen bakdel” va!?

// Emma

Fotografering

Idag red jag och Emma samtidigt. Jag är nöjd med mitt pass och känner verkligen att träningen i måndags gav oss mycket. Jag försökte tänka på att hålla Arras riktigt mjuk i sidorna hela passet igenom, samtidigt som jag försökte tänka på min sits!

Emma och Minardi såg också ut att komma överens riktigt bra! Pappa kom en sväng efter passet och tog några biler som kommer att komma på bloggen imorgon.

/Maria

Skönhetsfel!

Mini har ett mindre skönhetsfel på mulen. Hon har en ”unghästvårta”, som inte har försvunnit. Den till och med växte en period! Men till min stora lycka så ser jag nu, att den nästan har gått bort!

Det skiljer ungefär ett och ett halvt år mellan bilderna.

20110330-122341.jpg

20110330-122449.jpg

// Emma

Vissa hästar…

Vissa hästar blir Arras lite smått galen av/på. Till exempel den här hästen som står precis bredvid gången. Så fort han närmar sig honom så måste han bara fram och hälsa, för att sedan blåsa upp sig som den värsta hingsten och sedan slå med frambenen. Detta händer bara vid mötet av vissa hästar.

När vi möter samma häst i ridhuset blir Arras riktigt arg och drar bak öronen och visar sitt värsta och tuffaste uttryck! Det måste ju vara att han känner lite konkurrens i denna häst, eller vad tror ni?

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798