Kategoriarkiv: Arras film

Film från gårdagens ritt!

Gårdagens Intermediaire B filmades med min mobil. Tyvärr filmades aldrig lördagens start, den hade varit riktig rolig att se!

Trots att vi har mycket att förbättra så är jag väldigt glad över att passagen förbättrats så pass mycket bara på några veckor, tycker ni inte? Ser ni också den lilla lilla störningen i samlade skritten? Den gav oss betyget 5 av alla domare (gånger två), hade vi bara fått 6 så hade vi ju haft 6 poäng extra… Det lilla omslaget i piruetten gav oss 5, 6,5 och 4 (gånger två). En domare såg nog inte omslaget. 

Samma sak med taktmissen i traven där jag fick 5, 5 och 6,5. Fadäsen i tvåorna gav oss 5, 5, 4. Det låter ju som att vi bara gjorde missar men det gjorde vi ju inte utan fick helt okej poäng på det vi gjorde bra 😉 

Första passagen fick vi 7, 6,5, 7 på. Kanske passar program med så mycket passage som möjligt Arras bättre än de lättare programmen, haha! 

Resultatet blev 60,794%

/Maria 

Red tidigt i morse!

Det är ju tävlingar idag också på Sörmon, så jag var uppe tidigt och red innan tävlingarna. Idag valde jag kandaret. Till helgen ska jag tävla i Örebro och under veckan ska jag rida för Anki måndag och torsdag. Lyx att träna två dagar. Jag kommer att rida på både kandaret och tränset under veckan så får vi se vilket det blir till helgen.

Nu gäller det att memorera Intermediaire A som vi ska starta på lördagen. Jag startade det i Enköping i slutet av förra året och red på 60% då minns jag. Det vore ju himla kul om vi kunde förbättra vårat resultat, det är ju en del saker som jag tycker har blivit bättre sedan dess 🙂

Vi startar Intermediaire A och B i helgen. Det känns kul att rida två klasser med piff och puff under samma helg. Visst, vi plockar inga höga procent och det blir inga placeringar men det är mycket roligare och mer utmaning att rida de klasserna för oss som det ser ut nu. Inte för att vi på något sätt är överkvalificerade för lntermediaire I, men den klassen har vi startat så mycket nu så det är roligt att ta nästa steg!

I piaffen och passagen försöker jag tänka på att inte sitta för tungt i sadeln. Jag upplever att det är lättare för Arras att komma upp med ryggen om jag sitter lite lättare i sätet. Ni ser att han inte är en sådan som vinklar sig och sätter sig på bakbenen likt många andra GP hästar, men vi gör så gott vi kan 🙂

/Maria

Andra starten i Int IB!

I den här starten fick jag ju be Arras om att ta i lite extra vilket gjorde honom lite upprörd (rödhårig som han är). Man ser att han grejar med kontakten, och det kvittar hur stadig jag än är med mina händer, svårt… Ni kommer se det till exempel när jag kortar upp tyglarna innan galoppen, då blir han alltid eggad och börjar fibbla. När vi sedan är igång i galopp är allt frid och fröjd igen 🙂 Kanske skulle han bli lite stadigare på kandaret, kanske inte.

Bytena i varje fixade vi ju inte en enda gång på framridningen varken i går eller förrgår, så där fick jag ju överdriva hjälperna för att fixa dom. Men då satt de å andra sidan och jag kan fila på att använda mindre hjälper nästa gång när de inte krånglar. Det syns ju så tydligt exakt framifrån också. Förutom extra tryck i passagen behöver Arras bli starkare och hitta tekniken i och ur piaffen, övergångarna alltså. Det ser lite kämpigt ut just nu, men vi gör vårat bästa. Det var synd att vi inte fick till passagen lika bra som i lördags, men vissa små sekvenser syns det att han kan iallafall! För mig är han finast i världen <3

Lena Mårtensson tyckte att det var ett väl genomfört program, men att det önskas lite mer energi i bakbenen. Hon hade oss på 62,375%

Lena Svensson tyckte att det var mjukt ridet! Men idag ngt markbunden och ostadig i formen. Hon hade oss på 61,250%

Johan Ekenberg tyckte att det var en jämn uppvisning men behöver få mer lyft och kraft i steget. Han hade oss på 60,750%

 

/Maria

 

Litet klipp!

Efter önskemål så slänger jag in ett litet klipp från träningen på Segerstad. Jag lägger upp en del filmsnuttar på Instagram, men alla ni som läser har ju inte Insta. Inför nästkommande tävling tänker jag prova mig fram mellan kandaret och tränset för att se vilket som fungerar bäst. Här red jag med tränset:

/Maria

Vi hjälpte varandra!

Varför hjälper vi inte varandra oftare i stallet egentligen? Det är synd och det tar egentligen inte så lång tid heller.

Idag hjälpte jag och Emma varandra en kort stund i ridhuset och det är alltid nyttigt. Emma gick snett bakom Arras, då kan hon smacka på när det behövs och säga till när han sätter fötterna rätt. Det räcker med att hon finns där så fattar han vad han ska göra och får lite extra tryck och energi i fötterna. Hon gick med mig något varv bara och Arras kändes jättefin!

Jag använde remont idag för första gången på jättelänge och han skummade jättefint och verkade väldigt tillfreds med det. Tänk om det blir remont på tävlingarna under våren? Jag tror på att växla!

 

/Maria

Lite mer film!

Här kommer ett litet ihopklipp från träningen i måndags. Det som inte kom med var bland annat våra slutor som övergick i skänkelvikning och lite annat, men några små sekvenser fick vi allt med. Jag rider i den äldre Childeric-sadeln här, jag tycker att Anna-Marias Childeric låg lite bättre än denna. Jag rider fortfarande utan sporrar och har gjort i många veckor nu. Det märks skillnad när man rider utan sporrar men jag tycker absolut att det går fint att rida utan:

 

/Maria

Film från träningen!!

Igår red jag för Anki i Anna-Maria Krawes Childeric Dac. Den var normal mot vid, 18 tum men är mer som en 17 tum. Tillverkad 2001 och HELT UNDERBAR! Tyvärr är den inte till salu… Någon av er om har en Childeric liggandes som ni vill sälja?

Jag fick till en helt underbar känsla igår på Ankiträningen, det ser/hör ni i slutet av klippet. I den här sadeln satt jag helt tokstilla. Precis exakt den känslan jag vill ha. Tänk att jag suttit i så många år i en sadel som egentligen inte passar mig. TÄNK! Jag grämer mig!

I den här sadeln hamnar mina skänklar i ett bättre läge, rakt ned mot backen. Jag rider utan sporrar för att på höger sida har Arras fått lite skav, jag har helt tiden trott att det är mina sporrar och har därför ridit utan sporrar under en längre tid. Men skaven har inte försvunnit. Emma tittade häromdagen när jag satt på Arras och funderade på om det inte var mina gamla stövlar som skaver. Mycket riktigt, mina stövlar är på höger sida lite trasiga och detta har skavt på sidan. Jag som trott att det är sporrarna! Vad dum jag känner mig. Hur som helst rider jag i mina nya stövlar nu…

 

 

/Maria

Ankiträningen igår!

Igår berättade jag för Anki att jag gått tillbaka till grundarbetet en del och det tyckte hon givetvis var bra. I vissa perioder får man lägga ner mer tid på svårare rörelser och det gäller att inte glömma grundjobbet. Kanske till och med ta ett helt pass och ägna åt det.

Hon tyckte att Arras var fin, loss och aktiv så vi passade på (medan vi hade Anki till hands) att öva på de svårare momenten i de svårarste Intermediaire programmen. Hon bad mig att öva själv på galoppsaxen i ridhuset, för den får vi inte plats med i tältet. De flesta av de andra momenten kan vi öva i tältet.

Något som jag fick hjälp med och som gjorde en avsevärd skillnad var galoppkvalitén. Hon tyckte att Arras trycker lite åt olika håll så jag fick rama in galoppen mer och då blev sprången rundare och luftigare. Jättebra att hon ser detta för när jag fick känna känslan när det blev så mycket rundare språng så kan jag försöka nå dit själv.

Jag fick lägga in piruetter i galopp på medellinjen, något som kommer i de svårare programmen. Den till vänster är bra, men i den till höger så viker jag mig lite i midjan till höger. I och med att jag gör det så trycker jag ut rumpan till vänster. Jag fick tänka på det och dessutom ta fram min vänstra skänkel något. Detta plus att jag fick vara noga med rundheten i högersidan och vips, så blev den piruetten mycket bättre. Tack för det!

Vi övade i slutet på övergångar mellan piaff och passage. Till en början så kom vi aldrig ur trampen, jag hittade inte rätt i teknik och Arras hittade inte heller rätt riktigt. Där fick vi göra många försök och Anki bad mig att bara gå ner några få steg i piaff och gå upp i passage igen. Det blev bättre och bättre:

 

/Maria

Rolig helg i Enköping!

Varning för världens längsta inlägg. Kommentarer från domarna och bilder kommer under veckan!

Nu har jag smält helgens tävling i Enköping. Jag är så glad att vi åkte dit och så tacksam att pappa och Simon var så snälla och hjälpsamma under helgen. Vi har haft en jättebra helg tillsammans med Hanna Walfridsson och hennes hästskötare Sandra, tusen tack för trevligt sällskap. Jag måste också säga att alla har varit så otroligt trevliga och glada, både funktionärer, ekipagen som tävlat och folk runt omkring. Alla hälsar och tjoar, underbart!

Arras har varit taggad till tusen den här helgen, det har varit så himla kul att rida!

Första dagen

Första dagen red jag Intermediaire I. Arras var superfin på framridningen och jag försökte rida mycket växlingar precis som jag gjorde för Anki, några galoppsprång fram och några tillbaka.

Inne på banan märkte jag att sadelgjorden satt väldigt löst men jag kunde ju inte stanna och rätta till det, det var bara att hoppas på att vi inte skulle glida runt. Hur kunde jag missat det på framridningen? Det var som att magen sögs in när vi gled in på banan. I programmet gjorde Arras fina ökningar, det kändes riktigt bra. Skolorna blev han lite låg och det flöt inte på i världens mest energirikaste trav, men okej. Allt flöt på bra tills vi gjorde en ryggning som till en början kändes bra, men sedan trampade Arras in baken åt vänster och poängen sjönk.

Tyvärr missade vi också en av våra starkaste moment, serien, där det blev vart fjärde i sista bytet istället för vart tredje. Attans! När jag red ut var jag inte jättenöjd med missarna men nöjd med att Arras var så pigg och fräsch, i ökningarna i galopp satsade han järnet. Poängen kom och jag blev riktigt förvånad, 65,6% i den tuffa konkurrensen, med de missarna, wow!

Andra dagen

Andra dagen i Enköping…det var nu det gällde. Jag ville så gärna lyckas med i alla fall några av svårigheterna. Det var piaff och passage, byten i varje och lite annat piff och puff som jag visste skulle bli riktigt svårt. Under veckan har vi inte riktigt fått till bytena i varje så jag var lite orolig för dem. Han kändes fortsatt fin på framridningen, framåt och med på noterna. Det var riktigt kul att värma upp och känna att Arras tyckte det var så kul.

Inne på banan då, denna dagen med spänd sadelgjord. Vi började med en ökning som kändes bra. Sedan kom saxen i trav, hur svårt kan det vara att böja sig i sidan och flytta sig åt sidan? För Arras verkar det vara svårare än att göra 27 byten i varje. Vi genomförde det med nöd och näppe. Passagen som följde där efter, med en trevande ingång så lyckades vi ändå med passagen, jag var så nöjd med det.

Piaffen som var från trav var okej, från skritt blev det pannkaka. Dessutom fick vi ett taktfel i samlade skritten som det var koefficient på, något som inte brukar hända men som jag kan förstå händer när vi ändå laddar för piaff. Slutorna i galopp kändes inte heller som att de flöt på med någon vidare lätthet tyvärr. Sista piruetten missade vi också med bakdelen som kastades ut åt höger, ajajaj.

Men sen kom de sista svårigheterna, bytena i varje satt som ett smäck!!! Uppridning och den svåra sekvensen därefter blev sådär, vi missade övergångarna men passagen var okej ändå. Det är svårt att få till en perfekt passage när hästen är van att tvärnita vid X. Det behövs mer träning och rutin för att sätta det perfekt. Resultatet blev 60,19%!

När jag red ut var jag både skitnöjd men jag grämde mig också över alla förarliga missar.

När jag sitter och tittar på alla fina hästar så tänker jag att alla andra har så mycket häftigare gångarter än vad Arras har. Just därför var det kul att få 7:or av samtliga domare på gångarterna första dagen. Detta speciellt med tanke på att just de där flashiga hästarna inte får så mycket mer än 7 de heller. Däremot kanske de har flashiga och fina framben men bakbenen kanske inte alltid är lika aktiva. Lätt att bli bländad av häftiga framben ibland. Jag är också så fantastiskt glad över den fina kritiken vi fick av både domare och folk runt omkring oss.

Summa summarum så är jag supernöjd med Arras och jag är glad och stolt över att få tävla bland så duktiga och fina ekipage. Jag är stolt över att vi lyckas sätta så svåra rörelser på tävling, och få ett godkänt resultat trots stora missar. Det känns häftigt!

/Maria

 

Mer film!

Nu är det mycket film på bloggen, vi hoppas att det är uppskattat. Det är ju i alla fall nyttigt för oss själva att se om inte annat! Imorgon ska jag ut och träna för Anki igen hemma hos henne, då ska vi rida igenom programmet Intermediaire A. Idag red jag ett lättare pass och Arras kändes fin!

/Maria

Plutt-Arras!

Det tar sig ändå måste jag säga. Även om det inte är spikrakt så gör vi det ändå. Mamma var med och filmade lite idag och Arras kändes väldigt fin. Tyvärr ser inte passagen riktigt lika pampig ut som den känns ovanpå. Det blir liksom mer gung på ryggen än vad det ser ut på filmen 😛

Här har vi iallafall några byten i varje:

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798